Φυσίγγια για μπεκάτσα

Οπότε θα πρέπει να παίξεις με τα φυσίγγια.....σε τί αποστάσεις περίπου ρίχνεις την πρώτη τουφεκιά και σε τί τόπο..... καλό θα ήταν να έχεις δύο επιλογές..... μια για κοντά...... από 8 μέτρα έως 20-25 μάξιμουμ και μια από 15-18 έως 35......

Σταθερά Skeet και οι δύο.
Πρωτα θα σκεφτεις το τερεν που κυνηγας...
Θα σκεφτεις, τις αποστασεις που τουφεκας κατα Μ.Ο. κ τον τροπο που κυνηγάει/ερευνά ο σκύλος σου...
Αν και όφοσον οι κάννες σου ειναι skeet/skeet θα σου πρώτεινα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ενα μισόταπο για 2ο και ενα φυσίγγι με ελικοειδες διασπορεα για 1ο....ριξε κ καμια τουφεκια σε χαρτονι...θα αποκτησεις καλυτερη αποψη & θα σε βοηθησει πιο πολυ ακόμη ως προς την επιλογη φυσιγγιων, ΠΑΝΤΑ σε συναρτηση με τους παραπανω υπολογισμους που σου γραφουν και οι συναδελφοι....;)

Σε 682 Gold E Skeet τι θα βάζατε,μάλλινη,μεσόταπα πλαστική ή διασποράς για τη μπεκάτσα;
Ένα διασποράς και ένα μεσοταπο εαν ντουφεκας σε πολύ σφιχτά ή δύο μεσοταπα εάν ντουφεκας σε λίγο ανοιχτό μέρος..

Επειδή το σκέφτομαι αρκετές φορές ότι κυνηγώντας μπεκάτσα μπορεί να συναντήσεις οτιδήποτε .Μια λύση είναι ένα καλό διασποράς με 2 ή 3* .Διότι με αυτογεμη αλλάζεις γρήγορα με ένα χοντρό για καμιά φασα η λαγό π.χ. Η βάζεις ένα 9αβολο η μόνοβόλο για γουρουνάκι ενώ συνάμα παίρνεις τα μέγιστα και στην κοντινή ντουφέκια λόγο του διασποράς όπως και στις αλλαγές λόγο του τσοκαρισματος.Ενω μπορεί το όπλο να παραμένει κοντοκανο σε όλες τις περιπτώσεις.Με τα δικανα παίζεις αλλιώς γιατί δύο διαφορετικές κάνες.

.Με τα δικανα παίζεις αλλιώς γιατί δύο διαφορετικές κάνες.
Συμφωνώ απόλυτα.....γι αυτό το δίκανο είναι το ιδανικό όπλο για μπεκατσα..... και όσο αφορά τα τσοκ δεν χρειάζεται πιο κλειστό από 3 άστρα.....η φάσσα αν δεν είσαι σε πυκνό θα σε δει σίγουρα πριν την δεις εσύ....σε αποστάσεις μέχρι τα 20 μέτρα πέφτει και με 10-9-8 νούμερο σκάγια..... προσωπικά έχω πάρει, λαγό, φάσσα, παπί (κιρκιρι) με 30 γραμμαρια νούμερο 10..... αλλά θα επαναλάβω..... ανάλογα τον τόπο τις αποστάσεις που τουφεκαει ο καθένας και το ποσό αυτοπεποίθηση αισθάνεται στην τουφεκιά του...... άλλωστε να θυμόμαστε ότι όλα παίρνονται και όλα χάνονται......

ειναι σε αρνητικη συσφηξη η σε κανονικο σκεετ ?
Η Beretta στο 682 Skeet έχει χρησιμοποίησει δύο διαφορετικούς τύπους σε διαμόρφωση.Δεν ξέρω πόσο διαφέρουν τεχνικά αλλά εμένα είναι καθαρά αρνητικό.

Η Beretta στο 682 Skeet έχει χρησιμοποίησει δύο διαφορετικούς τύπους σε διαμόρφωση.Δεν ξέρω πόσο διαφέρουν τεχνικά αλλά εμένα είναι καθαρά αρνητικό.
Το γνωριζω γι αυτο ρωτησα ,με αρνιτικο δοκιμασε φυσιγγια με μεσοτατα(αν βρεις φυσιγγια με ταπες freeshot η καποιες που δεν εχουν πολυ ποτηρακι ακομη καλητερα )φυσιγγια με μαλλινη, μετα και διασπορας με ελικοειδη διασπορεα, παρε αυτα που θα βρεις κ ριξε σε χαρτονια σε αποστασεις απο 7-8μετρα ως 20 να εχεις μια εικονα

Back