Φυσίγγια για τρυγόνι

Τα φυσίγγια δεν είχαν διάτρηση;
Νομιζα πώς έχει καθιερωθεί σαν τον ποιοτικότερο Έλληνα κατασκευαστή. Εκεί αποδίδονται και οι τιμές του.
Αυτά που είδα λέω φίλε αν μου άρεσαν θα το έλεγα δεν θέλω να μειώσω τα φυσίγγια της εταιρείας ούτε και έχω λόγω να το κάνω είμαστε εδώ για να ανταλλάξουμε απόψεις και συμπεράσματα....

Από gorilla έχω δοκιμάσει το eco,quail,red,blue και το tordo.Με όλα έμεινα πολύ ικανοποιημένος.Για εμένα εκεί που χάνουν τα συγκεκριμένα φυσίγγια είναι η τιμή.
Τα μπλε σε σχεση με τα κοκκινα ειναι πιο ενισχυμένα για το κρύο λενε... Τι διαφορες κατάλαβες; Εχω μερικά μερικά μπλε αλλα δεν εχω ριξει ουτε ενα ακομα. Κοκκινα και πρασινα(32-31) πολυ καλα αλλα ο fiem καλυκας με ενοχλεί λιγο που εχει εντονες ραβδωσεις. Η δικη μου τουλαχιστον παρτιδα σε διαφόρους τυπους φυσιγγιων ηταν ολα σαν αρελιαστα, εχουν μικρό εξογκωμα. Ειχα γραψει σχετικά περισυ.

Αυτά που είδα λέω φίλε αν μου άρεσαν θα το έλεγα δεν θέλω να μειώσω τα φυσίγγια της εταιρείας ούτε και έχω λόγω να το κάνω είμαστε εδώ για να ανταλλάξουμε απόψεις και συμπεράσματα....
Σωστός, εννοείται, αναρωτιόμουν μήπως δεν βοηθάει και το όπλο.

Τα μπλε σε σχεση με τα κοκκινα ειναι πιο ενισχυμένα για το κρύο λενε... Τι διαφορες κατάλαβες; Εχω μερικά μερικά μπλε αλλα δεν εχω ριξει ουτε ενα ακομα. Κοκκινα και πρασινα(32-31) πολυ καλα αλλα ο fiem καλυκας με ενοχλεί λιγο που εχει εντονες ραβδωσεις. Η δικη μου τουλαχιστον παρτιδα σε διαφόρους τυπους φυσιγγιων ηταν ολα σαν αρελιαστα, εχουν μικρό εξογκωμα. Ειχα γραψει σχετικά περισυ.
Ναι είναι πιο δυνατό το μπλε από το κόκκινο.Και αυτά που έχω είναι με ελαφρά εξογκώματα στο κλείσιμο .

Τα φυσίγγια δεν είχαν διάτρηση;
Νομιζα πώς έχει καθιερωθεί σαν τον ποιοτικότερο Έλληνα κατασκευαστή. Εκεί αποδίδονται και οι τιμές του.
Μήπως η καθιέρωση σαν το ποιοτικότερο Έλληνα κατασκευαστή οφείλεται στις υψηλές τιμές του στα 28-33γρ;
Γιατί σαν υλικά δεν χρησιμοποιεί τα πιο ακριβά.
Κι άλλος Έλληνας κατασκευαστής, εξ Αχαΐας ορμώμενος, τα ίδια ισπανικά υλικά βάζει, αλλά έχει τα φθηνότερα φυσίγγια στην Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος. Και σε απόδοση δε νομίζω προσωπικά ότι υστερούν σημαντικά κάπου.
Πολλές φορές νομίζουμε ότι αν πληρώσουμε κάτι ακριβά έχει και καλύτερη απόδοση/ποιότητα. Νομίζω πως δεν ισχύει πάντα αυτό, τουλάχιστον όσον αφορά τα φυσίγγια, για μένα έχει καταρριφθεί.

Ναι είναι πιο δυνατό το μπλε από το κόκκινο.Και αυτά που έχω είναι με ελαφρά εξογκώματα στο κλείσιμο .
Το μπλε είναι εξαιρετικο σε θερμοκρασία λίγο πάνω έως αρκετά κατω από το μηδέν και με αρκετη υγρασία...αποδίδει εξαιρετικά χωρίς να χρειαστεί να αυξήσεις προσκοπευσεις!

Μήπως η καθιέρωση σαν το ποιοτικότερο Έλληνα κατασκευαστή οφείλεται στις υψηλές τιμές του στα 28-33γρ;
Γιατί σαν υλικά δεν χρησιμοποιεί τα πιο ακριβά.
Κι άλλος Έλληνας κατασκευαστής, εξ Αχαΐας ορμώμενος, τα ίδια ισπανικά υλικά βάζει, αλλά έχει τα φθηνότερα φυσίγγια στην Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος. Και σε απόδοση δε νομίζω προσωπικά ότι υστερούν σημαντικά κάπου.
Πολλές φορές νομίζουμε ότι αν πληρώσουμε κάτι ακριβά έχει και καλύτερη απόδοση/ποιότητα. Νομίζω πως δεν ισχύει πάντα αυτό, τουλάχιστον όσον αφορά τα φυσίγγια, για μένα έχει καταρριφθεί.
Δεν διαφωνώ καθόλου, αντίθετα!

Για εμενα ενα πολυ καλο φυσιγγι ειναι το Ns 20 clasica τρομερες ντουφεκιες εχω παρει πολλα πουλια με αυτο το φυσιγγι σε οτι οπλο και να το εχω βαλει και μακρινες βολες και σε κοντινες βολες και ειναι και ιδιετερα γρηγορο!

Μα καλά με μπενελι πήγες να τα ριξεις?

Τα γκοριλα τα μπλε είναι με G3000 και πάνε καλά στο κρύο και υγρασία! Τα κόκκινα είναι για πιο γλυκό καιρό! Τα μαύρα 34γρ εξαιρετικά όπως και τα 36. Ωραία μου φάνηκαν και τα 38 αλλά έριξα λίγα φυσίγγια οπότε δεν έχω άποψη σωστή. Από διατρηση σε φάσα και παπί έως τα 50 55 μέτρα σε νούμερο έξι και πέντε κεντουσαν τα μαύρα 34γρ από 30 έως μείον 10. Διατρηση όπως λέει και ο Γιώργος παραπάνω εξαιρετική.
Για όποιον θέλει να τα δοκιμάσει είναι πολύ καλή επιλογή αν δεν αλλάξει κάτι.... Εγώ πλέον θα ρίχνω δικά μου αλλά ειδικά από την περσινή χρόνια μου άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Γέμισα ένα κουτάκι AS CX 2000 1.45 X 30 N.7 couvette +diana 14 mm 6* 57.40
Για τα τρυγονάκια ασφαλώς .hunter.
Με 8άρια σκάγια, νομίζω θα 'ταν καλύτερα...! Σαφώς περισσότερα σκάγια, πιο πυκνή σε σκάγια η ροζέτα/κατανομή...

Last edited:
Back