Φυσίγγια για τρυγόνι

Γεια σου νικολα!
Νικο διαφορες στην ταχυτητα μπορουν να γινουν αισθητες υπο προυποθεσεις βεβαια.
Τι εννοω. Αν καποιος ειναι ορτσα δεν τον σωζουν οι παραπανω ταχυτητες.Οι ταχυτητες γινονται αισθητες οταν εχεις 2 διαφορετικης ταχυτητας φυσιγγια και εισαι και με τα δυο εξισου καλα πανω στον στοχο. Δοκιμασε να πας σε ενα γηπεδο skeet και να ριξεις σε ενα απομακρυνομενο πιατω διαφορετικα φυσιγγια και με διαφορετικα νο σκαγιων. Θα δεις διαφορες.Οπως προειπε και ο βασιλης η αισθηση σε ταχυτητα εξαρταται απο τις μενουσες στις διαφορες αποστασεις.
Το πας βαση φυσικης απο οτι βλεπω.
Οσο πιο μεγαλη αρχικη τοσο μεγαλυτερη επιβραδυνση.Ισως οχι παντα... αυτο ειναι η ιδιογομωση π.χ κατι λιγο διαφορετικο.
Γιατι στο λεω. Μην συγχεουμε τα τεχνικα με τα σκοπευτικα.Σκοπος δεν ειναι να βρεις κατι γρηγορο για να σκοτωνεις με μαγικο ραβδι. Σκοπος ειναι να βρεις αυτο που θα σε βολευει εσενα και ναι θα εχει πρακτικη διαφορα.
Θελει να ανοιξουμε λιγο το μυαλο μας και τοτε θα δουμε ομορφα πραγματα,πραγματα να γινονται πιο ευκολα και θα απομυθοποιησουμε προκαταληψεις ακομη και απο τους ειδικους του χωρου που σκοπιμα διαδιδουν ανακριβειες.
Λεω εγω τωρα...

E περίμενε βρε Νικόλαε. Τόσοι σκοπευτές που δεν τους βολεύουν κάποια φυσίγγια είτε επειδή είναι γρήγορα είτε αργά, δεν ξέρουν τι λένε;
Eίναι απλά η ιδέα τους...! Έτσι τους φαίνεται και νομίζουν πως είναι, μα στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο...! Για να το πω και διαφορετικά, απλά "αυθυποβάλλονται"...!

Έχω πάρει κι εγώ ένα κουτί από δαύτα. Φυσίγγι υψηλών, σκοπευτικών προδιαγραφών, που κάνει και για κυνήγι βέβαια... Mε πυρίτιδα, τη διάσημη διβασική, C7... Έχουν πολύ σκληρά σκάγια με 5% αντιμόνιο στη σύστασή τους. Και εάν δεν απατώμαι, είναι με μισόταπα... Ωστόσο, υποθέτω πως επειδή τα σκάγια είναι ιδιαιτέρως σκληρά, δεν θα ανοίγει τόσο εύκολα η κατανομή κι ας είναι με μισόταπα, τουλάχιστον σε σύγκριση με αντίστοιχο φυσίγγι με πιο μαλακά ή ημίσκληρα σκάγια (2-3% αντιμόνιο)... Καλύτερα κράτησέ τα για αργότερα, με τα κρύα...
Ορίστε και πληροφορίες από το επίσημο site: https://www.nobelsport.it/en/products-en/shooting/all-1oz-specialties (το τρίτο φυσίγγι κατά σειρά στη σελίδα).
Μονοβασική είναι η C7 Νικόλα.

Να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι εκτός από αρχικές κ μενουσες ταχύτητες έχουμε κ χρόνο καύσης, ολοκλήρωσης έργου και χρόνο κάνης και κάποιες άλλες βλητικες τιμές. Όλα αυτά μαζί συνεισφέρουν στο να μειωθεί η να αυξηθεί ο χρόνος από το πάτημα της σκανδάλης μέχρι τα σκαγια να φτάσουν στον στοχο

Έχω πάρει κι εγώ ένα κουτί από δαύτα. Φυσίγγι υψηλών, σκοπευτικών προδιαγραφών, που κάνει και για κυνήγι βέβαια... Mε πυρίτιδα, τη διάσημη διβασική, C7... Έχουν πολύ σκληρά σκάγια με 5% αντιμόνιο στη σύστασή τους. Και εάν δεν απατώμαι, είναι με μισόταπα... Ωστόσο, υποθέτω πως επειδή τα σκάγια είναι ιδιαιτέρως σκληρά, δεν θα ανοίγει τόσο εύκολα η κατανομή κι ας είναι με μισόταπα, τουλάχιστον σε σύγκριση με αντίστοιχο φυσίγγι με πιο μαλακά ή ημίσκληρα σκάγια (2-3% αντιμόνιο)... Καλύτερα κράτησέ τα για αργότερα, με τα κρύα...
Ορίστε και πληροφορίες από το επίσημο site: https://www.nobelsport.it/en/products-en/shooting/all-1oz-specialties (το τρίτο φυσίγγι κατά σειρά στη σελίδα).
Η c7 ειναι μονοβασικη.οχι διβασικη

Η c7 ειναι μονοβασικη.οχι διβασικη
Eυχαριστώ για τη διόρθωση Hλία! (Εκ παραδρομής ήτανε το λάθος... To έχω ήδη διορθώσει και στο "επίμαχο", αρχικό μου post, το οποίο και αναδημοσιεύω αμέσως παρακάτω, δοθείσης ευκαιρίας...)

Last edited:
Έχω πάρει κι εγώ ένα κουτί από δαύτα. Φυσίγγι υψηλών, σκοπευτικών προδιαγραφών, που κάνει και για κυνήγι βέβαια... Mε πυρίτιδα τη διάσημη, τροποποιημένη μονοβασική, C7... Έχουν πολύ σκληρά σκάγια με 5% αντιμόνιο στη σύστασή τους. Και είναι με μισόταπα... Ωστόσο, υποθέτω πως επειδή τα σκάγια είναι ιδιαιτέρως σκληρά, δεν θα ανοίγει τόσο εύκολα η κατανομή κι ας είναι με μισόταπα, τουλάχιστον σε σύγκριση με αντίστοιχο φυσίγγι με πιο μαλακά ή ημίσκληρα σκάγια (2-3% αντιμόνιο)... Καλύτερα κρατήστε τα για αργότερα, με τα κρύα (όχι πως τώρα δεν θα κάνουν τη δουλειά τους βέβαια)...
Ορίστε και η παρουσίαση του συγκεκριμένου φυσιγγίου από το ίδιο το επίσημο site της NobelSport: https://www.nobelsport.it/en/products-en/shooting/all-1oz-specialties (το τρίτο φυσίγγι κατά σειρά στη σελίδα).

Last edited:
Έχω πάρει κι εγώ ένα κουτί από δαύτα. Φυσίγγι υψηλών, σκοπευτικών προδιαγραφών, που κάνει και για κυνήγι βέβαια... Mε πυρίτιδα τη διάσημη, τροποποιημένη μονοβασική, C7... Έχουν πολύ σκληρά σκάγια με 5% αντιμόνιο στη σύστασή τους. Και είναι με μισόταπα... Ωστόσο, υποθέτω πως επειδή τα σκάγια είναι ιδιαιτέρως σκληρά, δεν θα ανοίγει τόσο εύκολα η κατανομή κι ας είναι με μισόταπα, τουλάχιστον σε σύγκριση με αντίστοιχο φυσίγγι με πιο μαλακά ή ημίσκληρα σκάγια (2-3% αντιμόνιο)... Καλύτερα κρατήστε τα για αργότερα, με τα κρύα (όχι πως τώρα δεν θα κάνουν τη δουλειά τους βέβαια)...
Ορίστε και η παρουσίαση του συγκεκριμένου φυσιγγίου από το ίδιο το επίσημο site της NobelSport: https://www.nobelsport.it/en/products-en/shooting/all-1oz-specialties (το τρίτο φυσίγγι κατά σειρά στη σελίδα).
Αλλα δυο κουτακια προστεθηκαν στο στοκ των φυσιγγιων της εναρξης απο το καταστημα του Παλλα στην Ξανθη.
Lambro sporting 28gr σε νουμερο 8,τρυγονακια τρεμετε!!!!

Αλλα δυο κουτακια προστεθηκαν στο στοκ των φυσιγγιων της εναρξης απο το καταστημα του Παλλα στην Ξανθη.
Lambro sporting 28gr σε νουμερο 8,τρυγονακια τρεμετε!!!!

καλύτερα να ρίξεις αυτά και όχι τα nobel με 5% αντιμόνιο που πήρες γιατί δεν ξέρω πόσο καλός είσαι στο κατοστάρι .sarcastic.

καλύτερα να ρίξεις αυτά και όχι τα nobel με 5% αντιμόνιο που πήρες γιατί δεν ξέρω πόσο καλός είσαι στο κατοστάρι .sarcastic.
Γενικα οσα σκοπευτικα εχουν σκληρα σκαγια το κανουν αυτο το φαινομενο..εγω για να ετοιμαστω για τον χειμωνα θα ριξω nsi due

φαντάσου Μίλτο με το Due έναρξη Σκόπια με 40-42c είχα σπάσει τα πόδια μου να τα κυνηγάω ή να πέφτουν στα 100-150μ πιο κάτω,,,δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνεται με πιο σκληρό σκάγι

Βαγγέλη δεν είχε καμία ειρωνεία το σχόλιο μου φίλε ίσα ίσα σε προφυλάσσω να μη την "πατήσεις" όπως εγώ

φαντάσου Μίλτο με το Due έναρξη Σκόπια με 40-42c είχα σπάσει τα πόδια μου να τα κυνηγάω ή να πέφτουν στα 100-150μ πιο κάτω,,,δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνεται με πιο σκληρό σκάγι

Βαγγέλη δεν είχε καμία ειρωνεία το σχόλιο μου φίλε ίσα ίσα σε προφυλάσσω να μη την "πατήσεις" όπως εγώ
420 μ/δ αρχική το Due φιλε. Μακράν το πιο σκληρό 28 γρ φυσίγγι. Κ σε συνθήκες καυσωνα που το έριχνες καταλαβαίνεις τι γινόταν

Back