Φυσίγγια για τρυγόνι

Αν μπορούσες πραγματικά να κάνεις μια τέτοια δοκιμή, να δοκίμαζες δηλαδή το ίδιο ακριβώς φυσιγγι με όλες τις λοιπές παραμέτρους ακριβώς ίδιες εκτός από τις δύο που σου δίνω παραπάνω, θερμοκρασία και υγρασία, θα έβλεπες τόσο καλύτερες επιδόσεις με τον 2ο συνδυασμό(20° και 80%) που θα άλλαζες γνωμη.
Περισσότερη υγρασία=μειωμένη πυκνότητα αερα.
Μεγαλυτερη θερμοκρασια=μειωμενη πυκνότητα.

Αντε πες κι εσύ.
Φίλε με δουλεύεις?

Φιλε βασιλη στο τέλος με αυτά και με αυτά λαμπρο θα ριχνω!!δοκιμες τωρα δεν μπορω να κανω αλλα αν ειναι οπως τα λες γιατι κατι μερες του Νοέμβρη με ζέστη που τα πάντα ειναι μεχρι το μεσημέρι βρεγμένα η ακουιλα που αναφέρεις σέρνεται και αλλες με ξεροβορι και ποιο χαμηλή θερμοκρασία ξυριζει?αν η υγρασία δεν επηρεάζει δεν έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο?
Lambro δεν ρίχνω ούτε εγώ αχαχα

Κάνε τις δοκιμές.
Πως κατάλαβες ότι σέρνεται ;
Τι μέτρησες ; Vo ή μένουσες ;
Μην μου πεις ότι το βλέπω στον κυνηγότοπο !!!

Πες μου εσύ Κώστα, γιατί μια πυρίτιδα κλεισμένη σε ένα πλαστικό κάλυκα θα καεί διαφορετικά λόγω εξωτερικής υγρασίας με την οποία δεν έχει καμία επαφή.

Αν βγάλει την ίδια Vo ξέχνα ότι ο αέρας με υψηλότερη υγρασία είναι πιο πυκνός.
Αυτό δεν ισχύει ...

Δώσε μου μια λογική εξήγηση, ίσως κάτι να μου διαφεύγει.

Ίσως τελικά η διαφωνία να μην υπάρχει, δλδ, ξέρουμε αποδεδειγμένα, ότι η πυκνότητα του αέρα μειώνεται, όταν αυξάνεται η υγρασία, αυτό που δεν ξέρουμε, εγώ τουλάχιστον, είναι αν σε μειωμένη πυκνότητα του αέρα, οι τριβές των σκαγιων είναι μεγαλύτερες.. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει και από το ότι αυξάνονται οι προσκοπευσεις, όπως και από το μικρότερο νούμερο στα σκαγια

Αν μπορούσες πραγματικά να κάνεις μια τέτοια δοκιμή, να δοκίμαζες δηλαδή το ίδιο ακριβώς φυσιγγι με όλες τις λοιπές παραμέτρους ακριβώς ίδιες εκτός από τις δύο που σου δίνω παραπάνω, θερμοκρασία και υγρασία, θα έβλεπες τόσο καλύτερες επιδόσεις με τον 2ο συνδυασμό(20° και 80%) που θα άλλαζες γνωμη.
Περισσότερη υγρασία=μειωμένη πυκνότητα αερα.
Μεγαλυτερη θερμοκρασια=μειωμενη πυκνότητα.

Αντε πες κι εσύ.
15βαθμους με 98% υγρασία τα φυσίγγια που δούλευαν με ξηρό καιρό και με κοντά στο 0 για πέταμα έκανε το ντουφέκι σα πορδή και όχι μόνο μια μάρκα φυσιγγίων ενώ μέχρι το 88% δούλευαν κάπου εκεί είχα δει το υγρόμετρο πριν αρχίσω να ακούω πορδες αντί για ντουφεκιες ώρα περίπου 8 το πρωί έδαφος λες και έχει βρέξει χωρίς όμως βροχή και με ήλιο.Υψομετρο λιγότερο από τα 200 μετρα από την επιφάνεια της θαλασας και απόσταση 1000μετρα από τη θαλασσα., Φυσίγγια 32 γρ γνωστών εταιριών .

Lambro δεν ρίχνω ούτε εγώ αχαχα

Κάνε τις δοκιμές.
Πως κατάλαβες ότι σέρνεται ;
Τι μέτρησες ; Vo ή μένουσες ;
Μην μου πεις ότι το βλέπω στον κυνηγότοπο !!!

Πες μου εσύ Κώστα, γιατί μια πυρίτιδα κλεισμένη σε ένα πλαστικό κάλυκα θα καεί διαφορετικά λόγω εξωτερικής υγρασίας με την οποία δεν έχει καμία επαφή.

Αν βγάλει την ίδια Vo ξέχνα ότι ο αέρας με υψηλότερη υγρασία είναι πιο πυκνός.
Αυτό δεν ισχύει ...

Δώσε μου μια λογική εξήγηση, ίσως κάτι να μου διαφεύγει.
Φιλε μου αφού την μερα εκείνη ξεπουπουλιαζω και οτι περνω ειναι μες το αιμα και ζωντανο τι θα πω πως δουλεύει καλα ενω με σ4 ας πούμε μένουν κόκαλο! Τωρα η εξήγηση που ζητάς πολυ δύσκολη για τις δικες μου γνώσεις χωρις να ειμαι σίγουρος πιστεύω πως η υγρασία σε ενα ποσοστό περνάει στην πιριτηδα τωρα το ποσο την επηρεάζει εξαρτάται απο την σύνθεση της.

Εγω εχω την εξης απορια...
Τι ειναι πιο βαρυ;
Ενα κιλο σιδερο ή ενα κιλο βαμβακι;
.fff.
Αν τα βάλεις σε ζυγαριά, ένα κιλό σίδηρος ... λόγω άνωσης του αέρα η οποία άνωση εξαρτάται από την πίεση την θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα. αχαχαχ
.hair.
.very funny.

Ρε θα με τρελάνετε ... δίπλα στην θάλασσα μένω ... 200μ.
Κορινθιακό από την βόρεια μεριά ... με νοτιά έχω λογικά φουλ υγρασία.
Δεν αλλάζω φυσίγγια με τα υγρασιόμετρα, ούτε με τους αέρηδες, ούτε ανάλογα τον ήχο που κάνουν.
Η υψηλή υγρασία απορροφά της υψηλές συχνότητες και μένουν οι χαμηλές, γι αυτό τα φυσίγγια ακούγονται σαν υπόκωφες πορδές.

Έμπλεξα ... !!! κάντε ότι θέλετε ... πάρτε 10 διαφορετικά κουτιά φυσίγγια και ένα φορητό μετεωρολογικό σταθμό και βαράτε αλύπητα.

.hunter.weather1

Φιλε μου αφού την μερα εκείνη ξεπουπουλιαζω και οτι περνω ειναι μες το αιμα και ζωντανο τι θα πω πως δουλεύει καλα ενω με σ4 ας πούμε μένουν κόκαλο! Τωρα η εξήγηση που ζητάς πολυ δύσκολη για τις δικες μου γνώσεις χωρις να ειμαι σίγουρος πιστεύω πως η υγρασία σε ενα ποσοστό περνάει στην πιριτηδα τωρα το ποσο την επηρεάζει εξαρτάται απο την σύνθεση της.
Ακριβώς! Ο κυνηγότοπος μας δείχνει το αποτέλεσμα του φυσεκιου σε συγκεκριμένες συνθήκες κρύου ζέστης- υγρασίας. Τι με νοιάζει αν στο πίνακα δείχνει κομπλέ η τουφεκιά ή την ταχύτητα της ή το τι κάνει στα δισκάκια..με ενδιαφέρει το φυσέκι που ρίχνω να σκοτώνει το θήραμα και να μη ταλαιπωριετε ούτε αυτό ούτε εγώ να τρέχω μέσα στα βάτα και στις πέτρες να ψάχνω να το βρω...αν αλλάξω το φυσέκι και προφανώς την πυρίτιδα και δω ότι παίρνω αυτό που θέλω καταλαβαίνω πιο φυσέκι κάνει για τον τάδε καιρό!

Back