Φυσίγγια για τρυγόνι

Φίλε μου το jordan το κόκκινο και γενικά τα jordan φυσέκια είναι τα αγαπημένα μου . Έχω ρίξει ιδιετερα με το κόκκινο κάσες από φυσέκια και δε το αλλάζω με τίποτα.πληροφοριακα για να καταλάβεις πόσο μαρεσει μόνο παπί δεν έχω σκοτώσει με αυτό που και αυτό δεν έτυχε. επειδή όμως μένω σε νησί έχω όντως δει διάφορα σε ημέρες με υγρασία. Τα έχω ρίξει από 0 βαθμούς μέχρι και 40 βαθμούς στην έναρξη. Υπήρχαν μέρες που τα θηράματα όντως είχαν αίματα και ιδιαίτερα σε μέρες με μεγάλα ποσοστά υγρασίας. Το φυσέκι που έχω αντιληφθεί να μην έχει θέματα "ποτέ" είναι το διασποράς του jordan επίσης ριγμένο από ορτύκι, πέρδικα μέχρι και το συνηθέστερο στη μπεκάτσα. Στο νησί δε ξέρω αν η υγρασία είναι διαφορετική από τη Στερεά Ελλάδα ας πούμε ,αλλά όντως επηρεάζει τα φυσέκια δημιουργώντας πρώτα πρόβλημα στο θήραμα (να κρατήσει δύναμη το πουλί και να το χάσεις,κατά κύριο λόγο στην Πέρδικα) και δεύτερο το γεγονός ότι επηρεάζει την ψυχολογία σου και μετά ξεκινά το κλαμπανισμα..

Το jordan το διασποράς, από κλωτσημα πως είναι? αναφέρομαι για την περίοδο του κυνηγίου του ορτυκιου που ανεφερες, που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με το αθρο που ανέβασες, με την υγρασία θα έπρεπε να βαράνε τα όπλα περισοτερο, στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβως αντίθετο, καρατσεκαρισμενο πάρα πολλές φορές!
Λέμε το εξής:
Σε ίδια θερμοκρασία και ίδια ατμοσφαιρική πίεση, η αύξηση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα αυξάνει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ τις μένουσες ταχύτητες.
Τόσο λίγο που ουσιαστικά δεν επηρρεάζουν τις διατρήσεις, ούτε τις αυξάνουν αλλά ούτε φυσικά τις μειώνουν.

Με τι δοκιμή το τσέκαρες, τι ακριβώς τσέκαρες και ποιά ήταν τα αποτελέσματα ;
Πόσο % είχες μείωση στην διάτρηση με υγρασία ; αλλά ίδια θερμοκρασία πυρίτιδας και περιβάλλοντος και στο ίδιο υψόμετρο.

Σύμφωνα με το αθρο που ανέβασες, με την υγρασία θα έπρεπε να βαράνε τα όπλα περισοτερο, στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβως αντίθετο, καρατσεκαρισμενο πάρα πολλές φορές!
Όπως είπα και πριν ή φυσική δεν αμφισβητείται.
Αμφισβητείται δηλαδή από κάποιους αλλά αυτοί τείνουν να μειώνονται τους τελευταίους αιωνες, είτε γιατί παραδέχονται τελικά ότι δεν εχουν δίκιο, είτε γιατί δεν αντεχουν να θεωρούνται γραφικοί.
Εσύ πώς καρατσέκαρες τις πάρα πολλές φορές αυτό που υποστηρίζεις; Μη μου πεις ότι όταν έχει υγρασια βαράω λιγότερα πουλιά, επιστημονικά εννοώ με απτές αποδείξεις.

Ωραία όλα αυτά στη θεωρία η πράξη όμως αποδεικνύει καθημερινά στους κυνηγοτοπους το αντίθετο οπότε κρατάω τι έχω δει από τις περιπέτειες μου στη φύση και όχι τι έγραψε κάποιος σε ένα γραφείο δίπλα στο καλοριφέρ του (Δεν μιλάω για εσένα)
Νίκο, πώς να κάνουμε κουβέντα όταν δεν συμφωνούμε σε πράγματα αυταπόδεικτα;
Είναι σαν να σου λέω ότι καλύτερα να σε χτυπήσει τρένο με 50 kmh πάρα αυτοκίνητο με 70kmh. Να μου παραθέσεις εσύ τους τύπους της κινητικής ενέργειας και αντί να παραδεχτώ οτι δεν έχω δίκιο, να σου πω ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει η θεωρία αλλά στην πράξη έχω δει πολλούς να πεθαίνουν που τους χτύπησε αυτοκίνητο και κανέναν που τον χτύπησε τρένο..........
Αν σε βοηθάει και εμένα οι ντουφεκιες μου δεν πάνε καλά με την υγρασία. Πίστεψε με όμως, δεν φταίει η πυκοτητα του αέρα για αυτό...

Αν σε βοηθάει και εμένα οι ντουφεκιες μου δεν πάνε καλά με την υγρασία. Πίστεψε με όμως, δεν φταίει η πυκοτητα του αέρα για αυτό...
Η απάντηση είναι η εξής για εμένα.
Υπάρχουν "2 υψηλές υγρασίες" .

Αυτή με υψηλή εξωτερική θερμοκρασία και αυτή με χαμηλή.
Στην πρώτη περίπτωση το πρόβλημα το έχει ο άνθρωπος (δύσκολη αποβολή θερμότητας από το σώμα του, ιδρώτας, καταβολή δυνάμεων ειδικά όταν κινείται) και στην δεύτερη πιθανώς το φυσίγγι λόγω χαμηλής θερμοκρασίας πυρίτιδας άρα μείωση αρχικών ταχυτήτων και αύξησης της πυκνότητας του αέρα άρα δυσκολία στην κίνηση των σκαγιών.

To all ...
Κάντε όσες δοκιμές θέλετε με 10+10 ίδια φυσίγγια με ίδια θερμοκρασία πυρίτιδας, ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος στο ίδιο υψόμετρο, 2 μέρες με την χαμηλότερη και υψηλότερη υγρασία.
Αν βρείτε διαφορές αρχικής ταχύτητας Vo, συγκέντρωσης και διάτρησης, πείτε μου τα νούμερα.

topic.

Last edited:
Νίκο, πώς να κάνουμε κουβέντα όταν δεν συμφωνούμε σε πράγματα αυταπόδεικτα;
Είναι σαν να σου λέω ότι καλύτερα να σε χτυπήσει τρένο με 50 kmh πάρα αυτοκίνητο με 70kmh. Να μου παραθέσεις εσύ τους τύπους της κινητικής ενέργειας και αντί να παραδεχτώ οτι δεν έχω δίκιο, να σου πω ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει η θεωρία αλλά στην πράξη έχω δει πολλούς να πεθαίνουν που τους χτύπησε αυτοκίνητο και κανέναν που τον χτύπησε τρένο..........
Να το κάνω όσο πιο απλά μπορώ γιατί μάλλον μιλάω κινέζικα οταν έχει υγρασία τα σκάγια δεν ταξιδεύουν το ίδιο ελεύθερα με οταν δεν έχει υπάρχει αυτό το βλέπουμε και από την προσκοπευση μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που αγνοώ το πιο απλό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι τα σκάγια χάνουν ταχύτητα επειδή έχουν κάτι να διαπερασουν όσο για τις τουφέκιες το ίδιο μου κάνει γιατί δεν υπάρχουν μέρες χωρίς υγρασία εδώ ιδιαιτερα το χειμώνα

Κοντά πέφτεις πιο κάτω
Πρέβεζα super-σκότωμα ?

Εντάξει δεν είναι δα και δυσφήμιση.
Μπορεί το όπλο σου να είχε πρόβλημα ή να πέτυχε καμιά ελλατωματική παρτίδα από κάλυκες ή να του έπεσε λίγο παραπάνω πυρίτιδα.

Αλήθεια οι βιοτέχνες υποχρεούνται να ελέγχουν τα φυσίγγια τους σε βλητικό σταθμό ;

Υπάρχουν "2 υγρασίες" .
Πολύ σωστά τα εισαγωγικά επειδή ξέρεις καλά ότι δεν υπάρχουν 2 υγρασίες.
Υπάρχουν βέβαια πολλές θερμοκρασίες και αυτό βέβαια επηρεάζει την πυκνότητα του αέρα και κατ'επεκταση την ταχύτητα της ντουφεκιας και όλα αυτά που λέει ο Νίκος και ο Κώστας πιο πάνω.
Ερώτηση για @ΝΙΚΟΣΣ . Τί θα προτιμούσες, 10 βαθμούς Κελσίου και 20% υγρασία ή 20 βαθμούς Κελσίου και 80% υγρασία;

Πολύ σωστά τα εισαγωγικά επειδή ξέρεις καλά ότι δεν υπάρχουν 2 υγρασίες.
Υπάρχουν βέβαια πολλές θερμοκρασίες και αυτό βέβαια επηρεάζει την πυκνότητα του αέρα και κατ'επεκταση την ταχύτητα της ντουφεκιας και όλα αυτά που λέει ο Νίκος και ο Κώστας πιο πάνω.
Ερώτηση για @ΝΙΚΟΣΣ . Τί θα προτιμούσες, 10 βαθμούς Κελσίου και 20% υγρασία ή 20 βαθμούς Κελσίου και 80% υγρασία;
Το ίδιο μου κάνει αλλά για να σου απαντήσω τους 10

Το jordan το διασποράς, από κλωτσημα πως είναι? αναφέρομαι για την περίοδο του κυνηγίου του ορτυκιου που ανεφερες, που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες
Το χρησιμοποίησα όταν ήμουν πιτσιρικάς μπας και κανεψω τίποτα (34γρ) ούτε που θυμάμαι αν κλώτσησε..από το Νοέμβρη και μετά το χρησιμοποιώ πλέον ξεκάθαρα στην μπεκάτσα και δεν έχω παράπονο

Το χρησιμοποίησα όταν ήμουν πιτσιρικάς μπας και κανεψω τίποτα (34γρ) ούτε που θυμάμαι αν κλώτσησε..από το Νοέμβρη και μετά το χρησιμοποιώ πλέον ξεκάθαρα στην μπεκάτσα και δεν έχω παράπονο

Ευχαριστω

Υπάρχουν "2 υγρασίες" .

Στην πρώτη περίπτωση το πρόβλημα το έχει ο άνθρωπος (δύσκολη αποβολή θερμότητας από το σώμα του, ιδρώτας, καταβολή δυνάμεων ειδικά όταν κινείται) και στην δεύτερη πιθανώς το φυσίγγι λόγω χαμηλής θερμοκρασίας πυρίτιδας άρα μείωση αρχικών ταχυτήτων και αύξησης της πυκνότητας του αέρα άρα δυσκολία στην κίνηση των σκαγιών.

To all ...
Κάντε όσες δοκιμές θέλετε με 10+10 ίδια φυσίγγια με ίδια θερμοκρασία πυρίτιδας, ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος στο ίδιο υψόμετρο, 2 μέρες με την χαμηλότερη και υψηλότερη υγρασία.
Αν βρείτε διαφορές αρχικής ταχύτητας Vo, συγκέντρωσης και διάτρησης, πείτε μου τα νούμερα.

topic.
Ασί ρε μάγκα‼️ να ανεβουμει ειμεις στα υψόμειτρα ,να χαλασουμει ένα κτι φυσίγγια κι να σι πουμει κι τα νούμειρα❓‼️να πας είσει κι να τα πεις κι σι μας‼️κι άμα δεν συμφουνουμει ,να ξαναπάς‼️

Ναι ρε τι δεν κατάλαβενς❓ειγω ιένα παπί‼️μια Φούρα απ' το ριξα μι πούλυ καυτα σκαια ομους‼️ όταν πήγα να του πάρου‼️ έπαθα πλάκα‼️του βρήκα μαδμενου κι μέσα σι πιατέλα μι ντρέσινγκ πατάτεις‼️κι 1.5 λίτρου Κούκα κόλα Απού διπλα‼️έχς ιδέα Απού καυτά σκαια τι φκιαν❓❓❓
Οποτε απο τωρα και επητα θα γεμηζω με τσακμακοπετρες,θα μου φερνη τους λαγους ψημενους .think. .sarcastic.

Το ίδιο μου κάνει αλλά για να σου απαντήσω τους 10
Αν μπορούσες πραγματικά να κάνεις μια τέτοια δοκιμή, να δοκίμαζες δηλαδή το ίδιο ακριβώς φυσιγγι με όλες τις λοιπές παραμέτρους ακριβώς ίδιες εκτός από τις δύο που σου δίνω παραπάνω, θερμοκρασία και υγρασία, θα έβλεπες τόσο καλύτερες επιδόσεις με τον 2ο συνδυασμό(20° και 80%) που θα άλλαζες γνωμη.
Περισσότερη υγρασία=μειωμένη πυκνότητα αερα.
Μεγαλυτερη θερμοκρασια=μειωμενη πυκνότητα.
Μόνο για @ΝΙΚΟΣΣ η ερώτηση?
Αντε πες κι εσύ.

Υπάρχουν "2 υγρασίες" .

To all ...

topic.
Φιλε βασιλη στο τέλος με αυτά και με αυτά λαμπρο θα ριχνω!!δοκιμες τωρα δεν μπορω να κανω αλλα αν ειναι οπως τα λες γιατι κατι μερες του Νοέμβρη με ζέστη που τα πάντα ειναι μεχρι το μεσημέρι βρεγμένα η ακουιλα που αναφέρεις σέρνεται και αλλες με ξεροβορι και ποιο χαμηλή θερμοκρασία ξυριζει?αν η υγρασία δεν επηρεάζει δεν έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο?
Ιι

Back