Φυσίγγια για τρυγόνι

ειχε πολλες τσιχλες εκεινη την μερα,τσιχλες δεν ειναι?πρωτη φορα τα εβλεπα..μην παρεξηγηθω και αρχισετε τα φονια,παραβατικε,περασες το οριο ειναι φωτο απο τοτε που επετρεπαν το τεραστιο οριο των 12

Εάν το διαμπερές τραύμα χτυπήσει ζωτικό σημείο, το πουλί θα πέσει ακαριαία ή έστω σχεδόν ακαριαία, κι ας ειναι διαμπερες...!!!
Εάν δεν βληθει σε ζωτικο σημειο, το θήραμα θα διαφύγει λαβωμένο, ειτε υπεστη διαμπερες τραυμα, ειτε οχι... Μπορεί και να καταλήξει όμως, μακρύτερα από εμάς, αναλόγως τις αντοχές του και τις δυνάμεις του, αλλά και το τραυματικο σοκ που υπέστη...
Και τέλος, στα δικά μου, βληθεντα και καρπωθεντα πετουμενα θηράματα, διαχρονικά, ανεξαιρέτως του είδους ή του μεγεθους τους, ανεξαιρέτως του νούμερου σκαγιων και της αποστασεως που επλήγησαν, ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ βρίσκω μέσα τους κάποιο σκαγι!!!
Συμπέρασμα...?
Σχεδόν όλα τα τραύματα, ή εστω τα περσσοτερα, είναι διαμπερή...!!!!
Αλλά το επαναλαμβάνω!
ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΜΠΕΡΗ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΑΡΙΑΙΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ (όπως π.χ. εγκέφαλο, πνεύμονες, καρδιά, κεντρικη αρτηρια κτλ.)

ειχε πολλες τσιχλες εκεινη την μερα,τσιχλες δεν ειναι?πρωτη φορα τα εβλεπα..μην παρεξηγηθω και αρχισετε τα φονια,παραβατικε,περασες το οριο ειναι φωτο απο τοτε που επετρεπαν το τεραστιο οριο των 12
Σπύρος = δύναμις

@outlander

Μια μικρή βοήθεια σε παρακαλώ.
Τι ρίχνει αυτός ο τύπος ?

1690381282466.png

@Alex37 Βλέπω καλά ? Lambro μπλε είναι αυτό σε πρώτη μετάδοση ?

2004
Ειμαι για τρυγονια παραλιακα
Ζεστη και υγρασια
Οι πληστοι εχουν φυγει γιατι εχει παει 8:30-9
Ξερω οτι εκεινη την ωρα καποια πουλια επιστρεφουν περνανε αναμεσα στα πρωτα κυπαρισια χαμηλωνουν πανω απο τα τρυφιλια και πιανουμ στα επομενα που ειναι ξεραμενα και συνορευουν με αμπελια
Εχω μεσα ενα χρυσο διπλο τραπ ρεμιγκτον 32 γρ πολυδιαφιμιζομενηα ταχυτητας με σκαγιο 7 1-2 αμερικανικο
Σκαει η πρωτη ρουκετα
Τραβερσα σε μια αποσταση 18-20 μετρων
Σημαδευω το πουλι ριχνω βλεπω την τουφεκια πανω του αλλα το πουλι συνεχιζει να πεταει χωρις να χει βγαλει ιδιαιτερα φτερα αλλα η κοντινη βολη δεν μου αφηνει περιθωριο να σκεφτω πως δεν το πετυχα, εβγαζε ματια
Και καθως συνεχιζω να το βλεπω καθως φευγει σκεπτομενος τι εγινε τωρα, το πουλι πεφτει σχεδον κατακορυφα στην ακρη του τριφυλιου γυρω στα 25-30 μετρα μακρια απο το σημειο της βολης
Δεν πιστευα τι εβλεπα και ηταν η πρωτη φορα
Το πουλι ειχε 6-8 σκαγια στο σωμα του μπροστα- οχι πισω αλλα δεν ειχε σκαγι στο κεφαλι ουτε και σε φτερο
Ηταν η πρωτη φορα που ειδα το φαινομενο που λεγουμε οβερκιλ
Το διαμπερες τραυμα συνηθως δημιοθργειται σε φυσιγγιο με μεγαλες ταχυτητες
Σιγουρα κανει λιγοτερη αμεση ζημια σε σχεση με ενα σφαιριδιο που εχει μεινει στο σωμα η εχει διασπαστει σε αυτο οπως μια σφαιρα ραβδωτου, οσων αφορα τυς ιστους και την αμεση αιμοραγια
Κοντινες αποστασεις με μεγαλες ταχυτητες και κυριως ζεστες μερες ειναι οι συνθηκες που το έχω συναντησει
Και κατ εμενα εχει λογικη αφου ατην ουσια δεν γινεται μεγαλη ζημια στο πουλι λογο της γρηγορης εισοδου εξοδου του σκαγιου
Λαθος η σωστο
Επιστημονικα αποδεδειγμενο η οχι δεν ξερω και δεν εχω την διαθεση τωρα να το αναλυσω, σιγιυρα ομως το impact που εχει μια βολη στο θηραμα παιζει ρολο

Απλα το αναφερω ως μια εμπειρια που θα μου μεινει αξεχαστη

Με το δυγκεκριμενο φυσιγγι την ιδια χρονια
Αλλα σε ψηλοτερο υψομετρο(οχι πανω απο 400 μετρα) αλλα με δροσια δεν ειχα τετοια φαινομενα ξανα τοσο σε κοντινες οσο και πιο μακρινες αποστασεις

Γιατι;;;
Έτσι της είχαν πεί έτσι μου είπε! Οτι άν δεν είναι καλά επωμισμένο δε ρίχνει κάνει εμπλοκή. Εντωμεταξύ είναι η diamond η τρίτη benelli που παίρνω και όλες έριχναν παντού και πάντα χωρις ποτέ εμπλοκή!

Back