Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ετυχε κ επεσαν στα χερια μου καποια Gorilla REd 32 gr σε νουμερο 9... Ειναι γεμισμενα με CSB κ οι πρωτες εντυπωσεις σε μπεκατσινια κ τσιχλες ειναι πολυ θετικες...Γρηγορα κ με πολυ ωραιες καταβολες χωρις αιματα... Ο καιρος βεβαια ηταν ιδιαιτερα καλος οποτε αναμενω να τα δω κ με παγωνια...
Αυτά ήθελα πολύ να τα δοκιμάσω Αρη.Εδω πάνω τα δουλευουν πολύ. Αν παω στα Γιάννενα και μπορέσω ,θα τα παρω για δοκιμή

Ετυχε κ επεσαν στα χερια μου καποια Gorilla REd 32 gr σε νουμερο 9... Ειναι γεμισμενα με CSB κ οι πρωτες εντυπωσεις σε μπεκατσινια κ τσιχλες ειναι πολυ θετικες...Γρηγορα κ με πολυ ωραιες καταβολες χωρις αιματα... Ο καιρος βεβαια ηταν ιδιαιτερα καλος οποτε αναμενω να τα δω κ με παγωνια...
Αν κρίνω από τα gorilla eco 31 γρ. που έριξα στα τελευταία 3 μπεκατσινοκυνήγια και είναι παρεμφερή σαν γόμωση και στήσιμο, με το red (ίδια πυρίτιδα και βύσμα), μου δούλεψε πάρα πολύ καλά, με ''καθαρά'' σκοτώματα και σε παγωνιές με -2, -3 βαθμούς.
Με παγωνιά και ομίχλη όμως, είχαν ένα θέμα στις καταβολές σε αποστάσεις 30+ μέτρων καθώς και τραυματισμούς και αίματα στις πιο κοντινές, σε τέτοιες συνθήκες βέβαια έπρεπε να κατέβω σε Νο σκαγιού από Νο 9 σε Νο 8 ή και Νο 7. (το ίδιο θέμα είχαν την ίδια μέρα και τα euromix Νο 8-9 που είχα μαζί μου).
Για παρόμοιες συνθήκες με κρύο και υγρασία, πήρα να δοκιμάσω τα gorilla blue 32 γρ. Νο 8, που είναι γεμισμένα με τροποποιημένη μονοβασική (G3000) και ίσως τα παν καλύτερα...
και μια φωτο από τα ''σωθικά'' ενός eco
0181.jpg

πήρα για δοκιμή δυο κουτιά lambro mezzo 30gr 9-10 να τα δοκιμασω σε περπατητο με το πλάγιο σε κάτι πυκνά και πονηρά σημεία που τα κοτσυφια μου βγενουν μέσα από τις φτέρες κ τα βάτα μπούκα φωτιά..
Λογικά Τάσο, θα κάνουν δουλειά...

Άρη τα συγκεκριμένα gorilla χρησιμοποιώ και εγώ στην τσίχλα εδώ και ένα μήνα περίπου σε Νο 8 και δεν έχω κανένα παράπονο. Με ότι καιρό τα έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα δούλεψαν απροβλημάτιστα. Μου ταίριαξαν οι ταχύτητες που δίνουν και μου αρέσει η φονικότητά τους, ούτε αίματα ούτε τραυματισμένα πουλιά. Το μόνο αρνητικό θα μπορούσε κανείς να πει είναι η τιμή τους

Λογικά Τάσο, θα κάνουν δουλειά...
Το ιδιο πιστεύω Σπυρο.:)
Αν είχα μαζί μου διασποράς τις προάλλες η μεσοταπα θα έκανα καλύτερη δουλειά.Ειχα όλο το χρονικό περιθώριο να αλλάξω κ φυσίγγια επιτόπου.
Δεν πέταγαν με τίποτα..Τα ακουγα που περπατούσαν κ ήθελαν πολλές πετριες....sarcastic..sarcastic.

Τασο τα δοκιμασα κ εγω με 4* στις πρωινες ή σε πρωτο στο περπατητο σε καποια πολυ πυκνα κομματια. μια χαρα μου φανηκαν. Τωρα μιας κ ειναι ιδια ακριβως (περα του συγκεντρωτηρα) σε δυσκολες συνθηκες ...θα παραδωσουν πνευμα, αλλα τα σωνει το γεγονος οτι ειναι για κοντινες βολες

Σπυρο τα κοκκινα τα Gorilla εχουν συγκεντρωτηρα Cheditte Drago κ οχι B&P, ισως αλλαξαν προσφατα...
Τα Mezzo 9-10 μου αρεσαν πολυ προσωπικα, τοσο που τα εβαλα κ στη μπεκατσα μια μερα κ πηρα μαλιστα κ μια σε αποσταση καμια 25αρια μετρα...

Σπυρο τα κοκκινα τα Gorilla εχουν συγκεντρωτηρα Cheditte Drago κ οχι B&P, ισως αλλαξαν προσφατα...
Τα Mezzo 9-10 μου αρεσαν πολυ προσωπικα, τοσο που τα εβαλα κ στη μπεκατσα μια μερα κ πηρα μαλιστα κ μια σε αποσταση καμια 25αρια μετρα...
.xm.Τότε μάλλον, μιλάμε για αρκετά διαφορετικό φυσίγγι...
Πάντως και τα μπλέ 32 γρ. που πήρα πρόσφατα καθώς και τα 34άρια που πήρα τον Οκτώβρη, τον Z2M τη B&P έχουν...

πήρα για δοκιμή δυο κουτιά lambro mezzo 30gr 9-10 να τα δοκιμασω σε περπατητο με το πλάγιο σε κάτι πυκνά και πονηρά σημεία που τα κοτσυφια μου βγενουν μέσα από τις φτέρες κ τα βάτα μπούκα φωτιά..

Σε τι κάλυκα είναι γεμισμένα; Θα σφάξεις κανένα να δούμε με τι είναι γεμισμένα;

Σε τι κάλυκα είναι γεμισμένα; Θα σφάξεις κανένα να δούμε με τι είναι γεμισμένα;
O καλυκας είναι αυτός που έχει γύρω γύρω "αστεράκια" κ ανάμεσα γράφει 12..(χρησιμοποιείτε σε ισπανικά κυρίως φυσίγγια).νομίζω fiem λέγεται.
Η πυρίτιδα είναι D20..

O καλυκας είναι αυτός που έχει γύρω γύρω "αστεράκια" κ ανάμεσα γράφει 12..(χρησιμοποιείτε σε ισπανικά κυρίως φυσίγγια).νομίζω fiem λέγεται.
Η πυρίτιδα είναι D20..
Τάσο ο FIEM είναι αυτός που έχει παυλες (-) αναμεσα στο 12, αυτός με τα ''αστερακια'' (όπως σωστα λές) είναι Ισπανικός της εταιρίας MAXAM.
Λογικά τα mezzo θα έχουν και Ισπανικό καψούλι...

Πολυ καλα τα πηγαν κ σημερα τα gorilla Red σε θερμοκρασιες απο 0 εως 5 βαθμους κ φουλ υγρασια... Μπορει να εκαναν λιγο αιμα αλλα ολα τα πουλια ξερα ακομα και σε μακρινες αποστασεις...
Θα το χαρακτήριζες ''χειμωνιάτικο'' Άρι, (όσο αυθαίρετη και αν ακούγεται αυτή η έννοια για ένα φυσίγγι)?

Τα υλικα του δεν σε προιδεαζουν για κατι τετοιο Σπυρο αλλα στην πραξη δουλεψαν καλα... Δεν θα σταθω στις τσιχλες που ειναι πιο μαλακο θηραμα αλλα αν με 2 βαθμους κ φουλ υγρασια εχει την ικανοτητα ακομα, κ αν δεχθουμε οτι οι τουφεκιες ηταν τελειως κεντρο, να πατσαβουριαζει τα μπεκατσινια στα 40 και στα 45 μετρα με 9αρια σκαγια, 2 μαλιστα χιλιοστων, τοτε κατι δουλευει καλα... ;)

Γεια στην παρέα.. Μια προσωπική εμπειρία απο χθεσινό περηπατητό σε τσιχλοκότσυφα. Φυσίγγια : ΔΟΡΚΑΣ ΗΙΤ8#9, EXPRESS 32 #8 KAI LAMBRO SPORTING #9,5. Καιρός με 70 % υγρασία και -2 εως 0 βαθμους. Τα hit 8 απογοητευση(ακόμη και σε καθιστα πουλια στα 15 μετρα, ζωντανα και μεσα στα αιματα) τα εχπρεσσ καλυτερα αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενος. παραδόξως τα σπορτινγ me 28 gr kai #9,5 eixan ta kal;ytera kapnismata.
Υ.Γ. εριξα σε λίγα καθιστα για να βγαλω συμπερασματα κάτι που δεν συνιθίζω να κάνω γενικά.
Υ.Γ2 Μετα απο αυτα αν ανέβω στα 34 γρ και σκαγια 8-7 θα ειναι υπερβολή? δινει προγνωστικα για -9.

Καλες γιορτές! Να ειστε γεροί και να έχετε δύναμη να παλέψετε για το καλύτερο.
Κάστορας.

Status
Not open for further replies.
Back