Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν σημαινει οτι οσο ανεβαινεις σε γραμμαρια θα ανταλεξελθεις καλυτερα στο ισχυρο κρυο... Με -9 πολλα τσχιλοφυσιγγα θα εχουν θεμα, θελει λιγο "φορτωμενο" φυσιγγι για να δουλεψει καλα, οχι σε γραμμαρια ομως... Δοκιμασε ΜΒ Classic 32 αν βρεις... Θα σου ελεγα κ Κουτουμανο Concord αλλα δεν θα βρεις... Κ πεσε σε νουμερο σκαγιων, 8αρια η και 7αρια για να σωσεις την παρτιδα...

Εγω πάντως με 5-6 τσίχλες που τουφεκισα φέτος με 7αρια έπεσαν ξερες..
Αλλα μετά το γύρισα στα 9αρια την ίδια μέρα...
Όμως έχω δυο κουτιά lambro tordo 32 ν7 και κάποια στιγμή θα κυνηγήσω αποκλειστικά με αυτά.
Να δω αν θα πετύχει το πείραμα,Και η άποψη πολλών φανατικών του 7αριου που λένε ότι δεν αφήνει τραυματισμένα τσιχλοκοτσυφα.
Όχι ότι πρόκειται να καθιερώσω το 7αρι σε ένα τέτοιο κυνήγι αλλα σε δουλειά να βρισκόμαστε...sarcastic.

Γεια στην παρέα.. Μια προσωπική εμπειρία απο χθεσινό περηπατητό σε τσιχλοκότσυφα. Φυσίγγια : ΔΟΡΚΑΣ ΗΙΤ8#9, EXPRESS 32 #8 KAI LAMBRO SPORTING #9,5. Καιρός με 70 % υγρασία και -2 εως 0 βαθμους. Τα hit 8 απογοητευση(ακόμη και σε καθιστα πουλια στα 15 μετρα, ζωντανα και μεσα στα αιματα) τα εχπρεσσ καλυτερα αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενος. παραδόξως τα σπορτινγ me 28 gr kai #9,5 eixan ta kal;ytera kapnismata.
Υ.Γ. εριξα σε λίγα καθιστα για να βγαλω συμπερασματα κάτι που δεν συνιθίζω να κάνω γενικά.
Υ.Γ2 Μετα απο αυτα αν ανέβω στα 34 γρ και σκαγια 8-7 θα ειναι υπερβολή? δινει προγνωστικα για -9.

Καλες γιορτές! Να ειστε γεροί και να έχετε δύναμη να παλέψετε για το καλύτερο.
Κάστορας.
Συμφωνώ με τον Αρι...
Το ''φορτωμένο'' φυσίγγι σε σκάγια δε σημαίνει ότι θα ανταπεξέλθει σε ''σκληρούς'' καιρούς...
Οι παλιοί κυνηγοί που γέμιζαν μόνοι τους τα φυσίγγια τους σε παρόμοιες συνθήκες, κρατούσαν την αναλογία της μπαρούτης σταθερή και αφαιρούσαν έως και 2 γραμμάρια σκάγια από τη συνήθη αναλογία μπαρουτης/σκαγιών που γέμιζαν.
Εκτός απο το MB classic που σου προτείνει ο Άρις θα σου πρότεινα και το GM3 της NSI και Νο 7&8 κατα προτίμηση για κρυο και ξηρό καιρό.

Δεν νομίζω να υπάρχουν όπλα που να μην συμπαθούν πυρίτιδες.
Αντίθετα υπάρχουν όπλα που αντιπαθούν ορισμένα setup..
τάσο το αναφέρω μιας και έχω δοκιμάσει lambro tordo 32, euromix, kyrgias gm3 special kai σχεδον ολα τα πουλια με αίματα και ζωντανα. αλλα πέφταν ζωντανα και μετα απο λίγο πέθαιναν. Είναι και θέμα ψυχολογιας πλεον. Ευτυχώς έρχεται πρωτοχρονιά και θα ξεσκαρτάρω μερικά ....hunter.1

Ακούστε τι μου συνέβη εχθες , εχω παει για μπεκάτσα και εχω μεσα στο δίκανο κατω κάνη m&b light 10αρακι με κύλινδρο και 9αρακι στη πανω ιδιο φυσιγγι με 3 άστρα .... Σηκώνω ενα πουλί πρώτη Τουφεκιά αστοχία δέυτερη Τουφεκιά και ο θόρυβος περίεργος καπνός πολύς ανακρουση αεροβόλου και βλεπω τα σκάγια να κινούντε σε αργή κίνηση ... Ευτυχώς τυχερός το πουλι πεφτει !;)
Σπάω να αδειάσω και τι να δω η πανω κανη και η βαση κατακίτρινη πυριτιδα άκαυστη παντού και ο εξολκεας πετάει μονο τη παφιλα το πλαστικό μενει μεσα , βάζω το δάχτυλο το βγαζω και βλεπω πως άνοιξε ο κάλυκας σαν να ξεκούμπωσε απο το παφιλα !
Περιτο να πω ποση ωρα έτριβα να φύγουν οι κίτρινιλες ...kkk.

Τωρα εγώ για τα φυσιγγια αυτα κλωνίστικα ...είναι δυνατόν τετοιο πράγμα ?

Και το sipe τότε σε 8αρι παφυλα γεμιζοταν,οπως και το φυσίγγι που λέει ο Νίκος..Όποτε μάλλον δεν είναι τυχαιο..Το μικρότερο μέταλλο μάλλον σε μια αστοχία υλικού συμπεριφέρεται έτσι.Αν ήταν 12 η 16mm μπορεί να μην κοβοταν το φυσίγγι..

Και το sipe τότε σε 8αρι παφυλα γεμιζοταν,οπως και το φυσίγγι που λέει ο Νίκος..Όποτε μάλλον δεν είναι τυχαιο..Το μικρότερο μέταλλο μάλλον σε μια αστοχία υλικού συμπεριφέρεται έτσι.Αν ήταν 12 η 16mm μπορεί να μην κοβοταν το φυσίγγι..
Το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό αν έχεις δικαννο αλλά όταν έχεις καραμπινα, γιατί αν καταφέρει και οπλισει το επόμενο φυσίγγι την εβαψες. Πιστεύω πάντως ότι είναι δύσκολο να σπρωχθει ο κομμένος καλυκας από το επόμενο φυσίγγι και να μην δημιουργηθεί εμπλοκή.

Το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό αν έχεις δικαννο αλλά όταν έχεις καραμπινα, γιατί αν καταφέρει και οπλισει το επόμενο φυσίγγι την εβαψες. Πιστεύω πάντως ότι είναι δύσκολο να σπρωχθει ο κομμένος καλυκας από το επόμενο φυσίγγι και να μην δημιουργηθεί εμπλοκή.
έτσι μου συνέβη εμένα με καραμπίνα έκανε εμπλοκή ανοίγωντας είδα να πέφτει ο πάφυλας και ψάχτηκα βλέποντας ότι και στην θαλάμη να έμπαινε το επόμενο φυσίγγι δεν θα χωρούσε οπότε πάλι θα γινόταν εμπλοκή
μια ερώτηση τώρα χωρίς πολλή σκέψη και ίσως χαζή:
είχα όπλο με 18.4 αυλό αν ήταν 18.7 18.8 λέτε να προχωρούσε πιο μέσα το πλαστικό;;;;;
.xm.

Status
Not open for further replies.
Back