Να είσαι καλά φίλε.Τωρα περιμένω τις τσιχλιτσες.Καλόριχτα Γιαννάρα!
Να είσαι καλά φίλε.Τωρα περιμένω τις τσιχλιτσες.Καλόριχτα Γιαννάρα!
Βίκτωρα Καλησπέρα!Λοιπον, καλυκας 65αρης. Καψουλι cx2000, C7 1.60γρ, βυσμα Nobelsport GT24, 30γρ σκαγια. Κλεισιμο με πλαστικο τζαμακι, και ρελιασμα. Bar περιπου στα 540, και ταχυτητες γυρω στα 380μ/δ
Καλημερα. Δυστυχως με το 16αρι δεν εχω ασχοληθει καν, δυστυχως και οι πινακες του Gualandi ειναι πλεον outdated. Αν ξεκινουσα να γεμιζω για το συγκεκριμενο διαμετρημα, θα ψαχνομουν με τις συνταγες των εταιριων ως σημειο αναφορας. Σε καμμια περιπτωση βεβαια οι πινακες της Gualandi δεν θα βγαλουν φυσιγγι επικινδυνο, αλλα επειδη εχουν αλλαξει οι περισσοτερες προδιαγραφες της πλειονοτητας των πυριτιδων, δε θα εχεις το αποτελεσμα που επρεπεΒίκτωρα Καλησπέρα!
Με συγχωρείς για το θάρος που παίρνω, δεν σε ξέρω, αλλά έψαχνα σετάπ στο σάιτ για το 16αρι με την C7 και έπεσα πάνω στην παλιά δική σου ανάρτηση!
Η ταμπέλα του Gualandi(την επισυνάπτω) δίνει για το 16αρι με την C7:
16/70 , πλαστικό βύσμα , 616 η CX2000, 1,35/1,40 X 26/27, αστέρι....
Είναι η δικιά σας "παραμετροποιημένη" σε 65αρι , ρελιαστό για 12αρι!
1,60 γρ. πυρίτιδα Χ 0,8536=1,36
30 γρ. σκάγια Χ 0,8536=25,6(στρογγυλοποιημένο 26 γρ!)
Το 0,8536 είναι ο συντελεστής μετατροπής 12αρι σε 16αρι.
Κλείνω μόνο ρέλι, αλλά 24αρις συγκεντρωτήρας υπάρχει μονο Ζ2Μ...Πιστεύω οτι δεν θα έχει θέμα...
Ο Χαντζιώτης στο βιβλίο του την δίνει 1,40 Χ 26 με 616 αστέρι σε 70αρι κάλυκα για το 16αρι!
Τι λες εσύ;
Ευχαριστώ,
Γιάννης
Βίκτωρα Καλημέρα!Καλημερα. Δυστυχως με το 16αρι δεν εχω ασχοληθει καν, δυστυχως και οι πινακες του Gualandi ειναι πλεον outdated. Αν ξεκινουσα να γεμιζω για το συγκεκριμενο διαμετρημα, θα ψαχνομουν με τις συνταγες των εταιριων ως σημειο αναφορας. Σε καμμια περιπτωση βεβαια οι πινακες της Gualandi δεν θα βγαλουν φυσιγγι επικινδυνο, αλλα επειδη εχουν αλλαξει οι περισσοτερες προδιαγραφες της πλειονοτητας των πυριτιδων, δε θα εχεις το αποτελεσμα που επρεπε
Εδω σκεφτομουν καποια στιγμη να εβαζα ενα cal 16 στον οπλοβαστο, αλλα ειναι κατι που επρεπε να ειχα κανει πριν 10 χρονια ισως. Ποτε δεν ειναι αργα βεβαια θα μου πειςΒίκτωρα Καλημέρα!
Καθυστέρησα να απαντήσω γιατί ήμουν "εκτός βάσης"!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!
Έτσι θα κάνω, με βάση τα τελευταία reloding data της ΝSI, και χαμηλότερα!
Υ.Γ: Πάντως, εν καιρό, αν "βγεί" κάτι καλό, θα σου το "κοινοποιήσω" να βάλεις και κάτι από Cal.16 στο αρχείο σου!
Ευχαριστώ και πάλι!
Φιλικά,
Γιάννης
Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά!Εδω σκεφτομουν καποια στιγμη να εβαζα ενα cal 16 στον οπλοβαστο, αλλα ειναι κατι που επρεπε να ειχα κανει πριν 10 χρονια ισως. Ποτε δεν ειναι αργα βεβαια θα μου πεις
Πω πω φωτιά και λαύρα, κατανομή και συγκέντρωση εκπληκτική ,στα 35 μέτρα συμφωνώ πως φαίνεται ότι και εκεί θα είναι εξαιρετική .Την καλημέρα μου στον Βίκτωρα και σε όλους στο Forum!
Με την ανοχή των συντονιστών(ευελπιστώ! αν είμαι λίγο "of topic")), μια φότο από τις πρώτες δοκιμές με την C7 στο Cal.16.
Με δυο άστρα, ξηρή τουφεκιά, ελαφρύ λάκτισμα, 20 βαθμοί θερμοκρασία . 1-2 bf βοριάς, 54% υγρασία...
Για στρογγυλό ρέλι δεν είναι άσχημη ,λέω στα 35 μέτρα θα ναι καλύτερη έχει μέτρα ακόμα, με περισσότερα περιφερειακά σκάγια...
Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη...
View attachment 34603
Φιλικά,
Γιάννης
Πολύ καλή αν είσαι πάνω έχει και τα 40 μέτρα.Την καλημέρα μου στον Βίκτωρα και σε όλους στο Forum!
Με την ανοχή των συντονιστών(ευελπιστώ! αν είμαι λίγο "of topic")), μια φότο από τις πρώτες δοκιμές με την C7 στο Cal.16.
Με δυο άστρα, ξηρή τουφεκιά, ελαφρύ λάκτισμα, 20 βαθμοί θερμοκρασία . 1-2 bf βοριάς, 54% υγρασία...
Για στρογγυλό ρέλι δεν είναι άσχημη ,λέω στα 35 μέτρα θα ναι καλύτερη έχει μέτρα ακόμα, με περισσότερα περιφερειακά σκάγια...
Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη...
View attachment 34603
Φιλικά,
Γιάννης
Κωστή Καλησπέρα!Αντικατασταση οσων φυγανε μη μενει αδειος χωρος στο συρταρι
Τα πανω υπο δοκιμη, τα κατω εχουν περασει τα τεστ απο χρονια.
View attachment 34616
Σ΄ευχαριστω Γιαννη. Δεν γεμιζω και δεν εχω ιδιαιτερη αποψη για πυριτιδες. Εχω ομως για συγκεκριμμενα φυσιγγια. Τη δεκαετια του 2000 τα 206 formula της NSI, ηταν εξαιρετικα φυσιγγια για το λογο ακριβως που αναφερεις , μαλακια και φονικη τουφεκια. Τα χρησιμοποιουσα σε ορεινη περδικα κυριως και λαγο με τσουκαρ στα νησια . Τωρα αυτα που φερνει ο Καλκαντζακος σε 32 και 33 γρ ειναι το ιδιο μαλακα και φονικα , αλλα διαφερουν εντελως μεταξυ τους. Το 32 ειναι ενα μαλακο τσιχλοφυσιγγο , για ηπιο καιρο που για ανεξηγητο λογο δεν μου αρεσει (να μην ειμαι αδικος, άλλα μου αρεσουν πιο πολυ). Το 33γρ που πηρα ειναι εξαιρετικο για ΚΑΘΕ (και το τονιζω) καιρο για την τσιχλα. Εγω δεν το χρησιμοποιω αλλου , αλλα ξερω γνωστους που το δουλευουν σε χοντροτερα σκαγια σε αλλα θηραματα.Κωστή Καλησπέρα!
Με όλο το θάρρος, για αυτή τη 206 Formula, έχω ακούσει κολακευτικά σχόλια ακόμα και για φυσίγγια για πέρδικα σε ιδιογόμωση!
Λένε για μαλακή και φονική τουφεκιά. Αυτά της NSI είναι όντως έτσι;
Για πες...
Υ.Γ: έπρεπε πρώτα να σου πω....καλόριχτα!!!
Φιλικά,
Γιάννης
Κωστή ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!Σ΄ευχαριστω Γιαννη. Δεν γεμιζω και δεν εχω ιδιαιτερη αποψη για πυριτιδες. Εχω ομως για συγκεκριμμενα φυσιγγια. Τη δεκαετια του 2000 τα 206 formula της NSI, ηταν εξαιρετικα φυσιγγια για το λογο ακριβως που αναφερεις , μαλακια και φονικη τουφεκια. Τα χρησιμοποιουσα σε ορεινη περδικα κυριως και λαγο με τσουκαρ στα νησια . Τωρα αυτα που φερνει ο Καλκαντζακος σε 32 και 33 γρ ειναι το ιδιο μαλακα και φονικα , αλλα διαφερουν εντελως μεταξυ τους. Το 32 ειναι ενα μαλακο τσιχλοφυσιγγο , για ηπιο καιρο που για ανεξηγητο λογο δεν μου αρεσει (να μην ειμαι αδικος, άλλα μου αρεσουν πιο πολυ). Το 33γρ που πηρα ειναι εξαιρετικο για ΚΑΘΕ (και το τονιζω) καιρο για την τσιχλα. Εγω δεν το χρησιμοποιω αλλου , αλλα ξερω γνωστους που το δουλευουν σε χοντροτερα σκαγια σε αλλα θηραματα.
ΥΓ ισως σε βοηθησω λεγοντας το σκεπτικο μου. Εγω θελω μονο ν9 σε ολες τις τσιχλες. Για να δουλευει μεχρι 40 μ πρεπει να ριχνεται απο καλογεμισμενα δυνατα (φονικα) φυσιγγια. Ελα ομως που θελω και να μην νοιωθω κοφτη -αποτομη την τουφεκια !!!!
Εεε αυτον τον συνδυασμο τον βρισκω σε λιγα φυσιγγια , αλλα τον βρισκω.
Το super tordo το έχω δοκιμάσει με ενός συνάδελφου το όπλο a400, που μου το έδωσε σε καρτέρι, πολύ καλό με καθαρά σκοτώματα !Αντικατασταση οσων φυγανε μη μενει αδειος χωρος στο συρταρι
Τα πανω υπο δοκιμη, τα κατω εχουν περασει τα τεστ απο χρονια.
View attachment 34616
Πυριτιδες BP έχεις δοκιμάσει φίλε ;Κωστή ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
Έτσι ακριβώς θέλω και εγώ τα φυσίγγια μου, "φονικά" αλλά "μαλακά"!
Κυνηγώ μόνο τσούκαρ και αγριοκούνελο στο νησί, αλλά μόνο με 16αρι.Τα 33 γρ. του 12αριου είναι ακριβώς τα 28 του 16αριού, η μέση γόμωση του δηλαδή(να φανταστείς φέτος μόνο 27 γρ S4 ιδιογόμωση έχω ρίξει, ως τώρα!)
Έχω συνταγές για την 206 για το 16αρι... σ΄αυτό το range και παίρνω γνώμες!
Εύχομαι καλά και ασφαλή κυνήγια , πάντα!
Φιλικότατα,
Γιάννης
Δημήτρη Καλημέρα!Πυριτιδες BP έχεις δοκιμάσει φίλε ;