Έχω ξαναγράψει το φθηνό είναι ακριβό και το ανάποδο καλά τα λέμε ότι οι τιμές είναι αδικαιολόγητες .Αλλά όσον αφορά προτιμώ ένα φυσίγγι σταθερό ασχέτως γρ/ριων για τσίχλα εννοείται όχι πάνω από 33γρ και όχι κάτω από 30 και ας κάνει και 8€ παρά ένα των 6/ 6.50 και να ψάχνω αν ξέχασα να ντουφεκαω ή γιατί κάνουν στριπτίζ η τσίχλες και φεύγουν αγαμητες . Βέβαια μιλάω για μένα που ντουφεκαω κοντά μακριά έως πολύ μακριά και με όλους τους καιρούς γιατί για κάποιον που πηγαίνει σε συγκεκριμένα μέρη και ντουφεκαει το 80% μέχρι 30μετρα μπορεί να βολεύτει και με 24γρ και δεν χρειάζεται και τσοκ .Γιατί το θέμα όλων των φυσιγγίων και των όπλων είναι η μεγαλύτερη από το κανονικό απόσταση και η υγρασία μέσα στην πυκνότητα του αέρα .Καλύτερα να έχεις καλό φυσίγγι και να προσέχεις να μην πολυβολείς είσαι πάντα κερδισμένος και το ακριβό γίνεται φθηνότερο κατά πολύ .Η τσίχλα είναι μικρό γρήγορο ευελικτο θήραμα και αν δεν ντουφέκιας μόνο κοντά και θέλεις να καταβάλεις και σε μεγάλες αποστάσεις πουλιά θες καλό φυσίγγι δεν είναι ορτύκι που το σκοτώνεις και με ρεβύθια μέσα γιατί έχω ακούσει πολλούς τσίχλες είναι μωρέ σιγά αν πας κάνα πρωί με 0 βαθμους και ντουφέκιας στα 40/50 μέτρα θα μου πεις το σιγά και το τι θα σκοτώσεις .
Kαλα και σωστα τα λες.....Αλλα για να κρατησεις τσιχλα στα 40+μετρα θελεις καλο φυσιγγιο για να μην
πω ''μαγκιόρο''..... Μεχρι τα 30 μετρα ΟΛΑ σκοτωνουν....και αμμοχαλικο να της ριξεις θα πεσει...
Τα ''ζορια'' αρχιζουν απο τα 40 + μετρα...
Επισεις το Ν9 πολυ δυσκολα θα κρατσει την τσιχλα στα 50 μετρα.....Εκει θελεις Ν8 -7,5....και συγκεντρωτικο
φυσιγγιο μεχρι τα 30-35 μετρα.....ωστε να αναποκριθει στην αποσταση των 50 μετρων....Αλλιως θα
αναρωτιεσαι εαν σκοπευσες καλα η σε ''πουλησε'' το φυσιγγιο!!!
Τωρα τα 50 μετρα.... ( παντα κατα την γνωμη μου ) ειναι για σκοπευταραδες.....