Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Είναι πολύ αποτελεσματικα στις αποστασεις που γράφω με ανοιχτά τσοκ.Το πολύ LM.
Μην ξεχνάτε ότι το ειδικό φυσίγγι της NSI για τσίχλα έχει 33γρ, μαλλινη τάπα, tecna και ν.10 +ν.12.
ωραιοτατο φυσιγγι κι αυτο αλλα να μην πω τι λαλακες ειναι.ξαφνικα το πηγανε 12 ευρα και καληνυχτα.ειναι δυνατον?

Εχω ριξει καποιες φορες 10αρακια εμπορικα στην τσιχλα κ δεν με ενθουσιασαν περα απο το πρωινο... Μου φανηκε οτι ειδικα με λιγο ασχημοα καιρο ηθελαν υπερβολικη προσκοπευση για τα γοσυτα μου... Ποτε δεν μου χαλασαν τα πουλια ομως ακομα και σχετικα κοντα με ανοιχτα τσοκ...
Ωστοσο μια φορα γεμισα στην ιδιογομωση 10αρακια, στην αρχη της καριερας μου που ημουν λιγο πορωμενος, για περπατητο κ αυτο γαιτι δεν βρηκα 9αρια κ ομολογω οτι ηταν οτι πιο φονικο αλλα κ καταστροφικο για το θηραμα εχω ριξει ποτε... Με 4 αστρα κ 31,5 γρ ν10 οτι τσιχλα πηρα μεχρι τα 25 μετρα ηταν διαλυμμενη, καποια πουλια μαλιστα τα εβλεπες στον αερα να γινονται κομματια... ΑΚομα εχω κανα 3αρι κιλα απο τοτε με σκοπο καποια στιγμη να τα ξαναδοκιμασω αλλα σε 28 γρ...

Εχω ριξει καποιες φορες 10αρακια εμπορικα στην τσιχλα κ δεν με ενθουσιασαν περα απο το πρωινο... Μου φανηκε οτι ειδικα με λιγο ασχημοα καιρο ηθελαν υπερβολικη προσκοπευση για τα γοσυτα μου... Ποτε δεν μου χαλασαν τα πουλια ομως ακομα και σχετικα κοντα με ανοιχτα τσοκ...
Ωστοσο μια φορα γεμισα στην ιδιογομωση 10αρακια, στην αρχη της καριερας μου που ημουν λιγο πορωμενος, για περπατητο κ αυτο γαιτι δεν βρηκα 9αρια κ ομολογω οτι ηταν οτι πιο φονικο αλλα κ καταστροφικο για το θηραμα εχω ριξει ποτε... Με 4 αστρα κ 31,5 γρ ν10 οτι τσιχλα πηρα μεχρι τα 25 μετρα ηταν διαλυμμενη, καποια πουλια μαλιστα τα εβλεπες στον αερα να γινονται κομματια... ΑΚομα εχω κανα 3αρι κιλα απο τοτε με σκοπο καποια στιγμη να τα ξαναδοκιμασω αλλα σε 28 γρ...
Συμφωνω για την προσκόπευση, λόγω μικρής μάζας οι μενουσες ταχύτητες είναι μικρές. 28γρ ν.10 είναι ιδανικό. Αρι τι θα έλεγες και 26γρ ν11 ή ν12 για breakfast στις μαύρες;

Last edited:
Πριν 3-4 χρονια αν θυμαμαι καλα εγινε αυξηση της τιμης του μολυβδου μηπως αυτος είναι ο λογος.
Ναι αλλά ο μόλυβδος ξαναπεσε την επόμενη χρονιά.
Και στα άλλα φυσιγκια γιατί δεν έγινε ανάλογη αύξηση;

Εάν μιλάμε για εργοστασιακά φυσίγγια, αυτό που αναγράφεται σαν νούμερο σκαγιών δεν είναι και το πραγματικο. Εχω βρει διαφορα εως και 2 νούμερα.

Εάν μιλάμε για εργοστασιακά φυσίγγια, αυτό που αναγράφεται σαν νούμερο σκαγιών δεν είναι και το πραγματικο. Εχω βρει διαφορα εως και 2 νούμερα.
Μέσα στα πολλά υπάρχουν και λίγο διαφορετικά μεγέθη.
Δηλ μέσα στα 12αρια μπορεί να βρεις λίγα 11αρια ή 10αρια.

Συμφωνω για την προσκόπευση, λόγω μικρής μάζας οι μενουσες ταχύτητες είναι μικρές. 28γρ ν.10 είναι ιδανικό. Αρι τι θα έλεγες και 26γρ ν11 ή ν12 για breakfast στις μαύρες;
Γιαννη εγω κ 24 γρ ν9,5 εχω ριξει στις μαυτες κ ηταν πολυ αποτελεσματικα, τα 26 γρ ν11 θα ηταν απιαστα πιστευω... Πολυ χαμηλη ανακρουση, καθολου αναπηδηση καννης, ευκολη κ γρηγορη παρακολουθηση στοχου για τον λιγο χρονο που εχεις στις μαυρες... Δεν εχω ασχοληθει ομως με σκοπευτικες πυριτιδες καθολου κ μονο θεωρητικα μπορω να σκεφτω...

Εγώ έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση το οχτάρι.
Από τα δέκα κουτιά φυσίγγια που θα πάρω,τα εφτά θα είναι σε νούμερο οχτώ.
Μπορούν να σου δώσουν και κάποιο μεγαλύτερο και πιο εκλεκτό θήραμα που θα εμφανιστεί.
Πολύ μεγάλη συζήτηση το νούμερο των σκαγιών....

Έτσι όπως το λες Γιώργο..Μεγάλη συζήτηση το νούμερο σκαγιων κ ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του "πιστεύω"..
Θυμαμε ένα φανατικό λάτρη του περπατητου στην τσίχλα γύρω στα 40χρ ήταν τότε..Άλλαζε τα όπλα κ τα φυσίγγια σαν τα πουκάμισα(μιλάμε με τα όπλα μεγάλη αρρωστια ξόδευε περιουσίες..)
Όμως ποτέ του δεν άλλαζε το νούμερο των σκαγιων και αυτό ήταν το 7αρι..Πάντα γύριζε με πουλιά ήταν κ καλό τουφέκι όμως..Άντε τώρα να τον πείσω εγώ να ρίχνει 9αρια..Μα αφού το 7αρι τον ικανοποιούσε ποιός ο λόγος να το αλλάξει..

Έτσι όπως το λες Γιώργο..Μεγάλη συζήτηση το νούμερο σκαγιων κ ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του "πιστεύω"..
Θυμαμε ένα φανατικό λάτρη του περπατητου στην τσίχλα γύρω στα 40χρ ήταν τότε..Άλλαζε τα όπλα κ τα φυσίγγια σαν τα πουκάμισα(μιλάμε με τα όπλα μεγάλη αρρωστια ξόδευε περιουσίες..)
Όμως ποτέ του δεν άλλαζε το νούμερο των σκαγιων και αυτό ήταν το 7αρι..Πάντα γύριζε με πουλιά ήταν κ καλό τουφέκι όμως..Άντε τώρα να τον πείσω εγώ να ρίχνει 9αρια..Μα αφού το 7αρι τον ικανοποιούσε ποιός ο λόγος να το αλλάξει..
Ειδικη περιπτωση αλλα μην το παραγ@μ@με κι ολας με 7αρι κυνηγας φασσα.buy buy..buy buy.

Ειδικη περιπτωση αλλα μην το παραγ@μ@με κι ολας με 7αρι κυνηγας φασσα.buy buy..buy buy.
Μαζι σου..Έλα όμως που το 7αρι σε αυτό το κυνήγι έχει και κάποιους φανατικούς θασιωτες.Περισσοτερα συμπεράσματα θα αναφέρω αρχές Μάρτη(πρώτα ο θεός)..Για την ώρα κρατάω σημειώσεις..

Οσα χρονια θυμαμαι τον πατερα μου να κυνηγαει, κυνηγουσε με Νο8 στα τρυγονια τους συκοφαγους, και οταν αρχιζαν οι τσιχλες το γυριζε σε Νο9. Ενδιαμεσα σε ορτυκια οταν πηγαινε παλι με 9αρι ηταν. Οσες φορες ειχαμε συζητησει, μου λεγε οτι πιο ψιλα νουμερα δεν χρειαζονται, απλα χρειαζεται να σημαδεψεις σωστα και να ριχνεις σε λογικες αποστασεις. Ετσι και γω το πηρα ως δεδομενο οτι τα καλοκαιρινα σχεδον κυνηγια της εναρξης θα γινονται με 8αρι και οι τσιχλες επειτα με 9αρι. Στο σκοπευτηριο πειραματιστηκα και με το 9.5 το οποιο οπως ειπε ο Αρης μια χαρα παει και στις μαυρες. Τωρα πλεον αρχισα να ριχνω με 8μιση, και μεχρι στιγμης δεν εχω παραπονο απο τα σκοτωματα του

Μαζι σου..Έλα όμως που το 7αρι σε αυτό το κυνήγι έχει και κάποιους φανατικούς θασιωτες.Περισσοτερα συμπεράσματα θα αναφέρω αρχές Μάρτη(πρώτα ο θεός)..Για την ώρα κρατάω σημειώσεις..
Ειδικες περιπτώσεις,π.χ στο καρτερι για πεντε καλες τουφεκιες με FC στα 40 και πλεον μετρα.

Ετσι μεγαλωσα κυνηγετικα κι εγω Τασο. Το Ν7 ηταν το κυριο φυσιγγι τοσο του πατερα μου οσο και των θειων μου. Ο πατερας μου εκτος απο Ν7 εριχνε και Ν4 στις παπιες και Ν6 σαν δευτερη τουφεκια στο περασματιαρικο τρυγονι. Οι συνθηκες κυνηγιου διαμορφωσαν αυτα τα δεδομενα, καθοτι μεναμε διπλα σε λιμνοθαλασσα και το κτημα μας συνορευε με βαλτο. Το Ν7 ηταν για τον πατερα μου το ιδανικο all around φυσιγγι. Με τον χρονο μετα οταν αναλαβα εγω τα κυνηγετικα ψωνια γεματος περιφανεια στα 12, και επηρεασμενος απο γνωστους που κυνηγουσαν αποκλειστικα τσιχλα εστρωσα σιγα σιγα τον πατερα μου σε Ν8 και Ν9 και μπορω να πω οτι οι επιτυχιες ηταν μεγαλες και του αρεσαν. Βεβαια στις λιγες φορες που δεν απεδωσαν λογω καιρικων συνθηκων την ακουσα εγω και ο πατερας μου αναπωλουσε τα Ν7.... Με τι κυνηγαω εγω ομως τσιχλα? Baσικα με Ν8, λιγο Ν9 και καθολου Ν10, παροτι το θεωρω ιδανικο, τουλαχιστον για πρωινο και απογευματινο..

Το 7αρι ήταν πολύ διαδεδομένο νούμερο στους παλιούς κυνηγούς..
Θυμαμε πριν λίγα χρόνια έπιασα την κουβέντα με έναν γνωστό κ σε μια φαση του λέω τι νούμερο ρίχνεις στην τσίχλα? Κ μου λέει ν7(επηρεασμένος από τον πατέρα του)εσυ μου λέει τι ρίχνεις?ν9 του λέω..Και ξεράθηκε στα γέλια..Του λέω γιατί γελάς?Ένα 7αρι αν την πάρει μου λέει την έριξε κάτω.Το 9αρι δεν θα τις κάνει τίποτα..και χα χα χα χα.
Μου σπάσε τα νεύρα κ του λέω πάρε δυο κουτιά απ την μάρκα που ρίχνεις να τα δοκιμάσεις κ αν δεν μείνεις ευχαριστημένος σου δίνω τα λεφτά σου πίσω!!
Τον βλέπω μετά από μέρες χαμογελαστό κ μου σφίγγει το χέρι..Είχες δίκιο μου λέει...

Ναι αλλά ο μόλυβδος ξαναπεσε την επόμενη χρονιά.
Και στα άλλα φυσιγκια γιατί δεν έγινε ανάλογη αύξηση;

Η αυξηση εγινε γιατι καποιος ηθελε να γινει. Ετσι απλα, ουτε η τιμη του μολυβδου οθτε τιποτα αλλο. 6,50 Ευρω πωλειτε στην Ιταλια φετος το Cheddite JK6 34 gr. Σημειωτεον φυσιγγια B&P και ΝSI πωλουνται στην Ελλαδα φθηνοτερα απο την Ιταλια.

http://armeriavesuvio.blogspot.ch/2012/07/regina-dispersante-cartuccia.html

Status
Not open for further replies.
Back