Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
2* 4* είναι αλλά για περπατητο τα 24γρ είναι πολύ λίγα κ δεν συγχωρούν σκοπευτικα λάθη!
Έχεις και καλό τσοκάρισμα στην οπλάρα! Μια χαρά είναι και τα 24γρ αλλα τα 28 ακόμα καλύτερα!! Τώρα για το κλώτσημα και 32γρ 2 κούτες περπατητό παλιά με το τοζ34 κανένα πρόβλημα.Γενικά δεν έχω ποτέ πρόβλημα με αυτό το θέμα.Δεν καταλαβαίνω κάτι.Όπως σου είπαν παραπάνω μάλλον κάνεις άτσαλες κινήσεις.Τι 28 απαλό τι ζωηρό, τι γιάννης τι γιαννάκης.Γιάννης κερνάει γιάννης πίνει.

Έτσι είναι για κυχλα το 12αρι είναι υπερβολι ...
Υπερβολή δεν είναι,για παράδειγμα εγώ αν έχω κάτω από 32γρ. Στο όπλο μου για τσίχλες,μου φαίνεται ότι δεν έχω φυσίγγια, αλλά αν ο άλλος έχει θέμα με τον ώμο του,με τον θόρυβο,ή ότι άλλο, καλό είναι ένα μικρό διαμέτρημα, πάω ακόμα και τώρα με 36αρι εγώ, και βαράει δεν χαρίζεται...

31 gr sevro του Καλδάρα έριξα εγώ με το δίκανο πολύ χαμηλό λάκτισμα και ωραίο φυσίγγι για νορμάλ καιρούς
Παρεπηπτόντως, εριξε ο κολλητος μου σημερα σε περπατητο που πηγε με ενα κοινο μας φιλο τα Artemis 30gr No9 κ παρολο την υγρασια τα πουλια ηταν καθαρα μου ειπε, με πολυ πολυ ελαχιστο αιμα...

Δεν πάω για τσίχλες(δεν τις σνομπάρω, προς θεού!), αλλα φέτος αν είμαι κάτω τα Χριστούγεννα μετά τη λήξη της Πέρδικας, θα πάω με 24 γρ. στο 16αρι, να δω έτσι από περιέργεια τι κάνει...

Y.Γ: πέρσι , στα κουνέλια πήγαμε τέλη Νοεμβρίου δυο απογευματινά με τα σκυλιά σε δυο πόστα καινούργια και είχε πουλάκια, είχα μπει στον πειρασμό αλλα δεν...6 Δεκεμβρίου ήμουν στο καράβι...

Τα εχεις δοκιμάσει είναι ελαφριά; ρωτάω γιατί υπάρχουν κ 28ρια που βγάζουν πάνω από 600 πιεσεις!
Τα Λάμπρο τα Σπόρτινγκ είναι πολύ καλά κ ελαφριά γόμωση αλλά βγαίνουν μόνο σε οχτωρια!
Δοκίμασε την σειρά Hyperion του Ρουμελιώτη. Είναι πιο ελαφριά σαφώς από τα κυνηγετικά 28άρια. Πάρε με κανονικό συγκεντρωτηρα παρε και με piston skeet. 9άρια και 10άρια τα βγάζει σιγουρα.

Δοκίμασε την σειρά Hyperion του Ρουμελιώτη. Είναι πιο ελαφριά σαφώς από τα κυνηγετικά 28άρια. Πάρε με κανονικό συγκεντρωτηρα παρε και με piston skeet. 9άρια και 10άρια τα βγάζει σιγουρα.
Ευχαριστώ φίλε θα τα δοκιμάσω με την καινούργια σαιζόν, να έχουμε υγεία πρώτα!

Γράφοντας σκέφτομαι πως η τσίχλα όπως φάσα και το παπί είναι τα μόνα πτηνά που πρέπει να δίνεις σημασία στο τι φυσίγγια ρίχνεις .Διότι θα χρειαστεί να τα κυνηγήσεις με πολλές διαφορετικές συνθήκες και σε πολλές διαφορετικές αποστάσεις αλλά κυρίως το πρώτο άρα ιδίως στην τσίχλα που λόγο πλήθους συναντήσεων και μεγάλου ορίου καρπωσης για να κάνεις οικονομία και να έχεις πάντα καλο αποτέλεσμα επειδή είναι και μικρό και ευέλικτο θήραμα θέλεις φυσίγγι πολύ καλό ώστε να μην μπορείς να λες δεν ανταπεξηλθε το φυσίγγι που έχει συμβεί σε όλους κάποια στιγμή .Έτσι έχω καταλήξει στο nci s4 32 gr. Όπου και να σηκώσω με το ανάλογο τσοκ μέχρι τα 40 μέτρα θα σκοτώσω με οποιαδήποτε συνθήκη καιρού,αν δε σκοτώσω φταίω αποκλειστικά εγώ ,έτσι θα πορευτώ για την επόμενη σεζον με φυσίγγια .Γιατί το ακριβό αν είσαι προσεκτικός γίνεται φθηνό και από τότε που σταμάτησα την ιδιογομωση έχω βαρεθεί να αλλάζω φυσίγγι ψάχνοντας το πιο οικονομικό που φτάνει η στιγμή που κάνει αέρα άρα πως είναι οικονομικό όταν το ρίχνεις και με μια υγρασία γίνεται άχρηστο και δε σκοτώνεις πετώντας τα λεφτά σου για να ακούς μπαμ.

Γράφοντας σκέφτομαι πως η τσίχλα όπως φάσα και το παπί είναι τα μόνα πτηνά που πρέπει να δίνεις σημασία στο τι φυσίγγια ρίχνεις .Διότι θα χρειαστεί να τα κυνηγήσεις με πολλές διαφορετικές συνθήκες και σε πολλές διαφορετικές αποστάσεις αλλά κυρίως το πρώτο άρα ιδίως στην τσίχλα που λόγο πλήθους συναντήσεων και μεγάλου ορίου καρπωσης για να κάνεις οικονομία και να έχεις πάντα καλο αποτέλεσμα επειδή είναι και μικρό και ευέλικτο θήραμα θέλεις φυσίγγι πολύ καλό ώστε να μην μπορείς να λες δεν ανταπεξηλθε το φυσίγγι που έχει συμβεί σε όλους κάποια στιγμή .Έτσι έχω καταλήξει στο nci s4 32 gr. Όπου και να σηκώσω με το ανάλογο τσοκ μέχρι τα 40 μέτρα θα σκοτώσω με οποιαδήποτε συνθήκη καιρού,αν δε σκοτώσω φταίω αποκλειστικά εγώ ,έτσι θα πορευτώ για την επόμενη σεζον με φυσίγγια .Γιατί το ακριβό αν είσαι προσεκτικός γίνεται φθηνό και από τότε που σταμάτησα την ιδιογομωση έχω βαρεθεί να αλλάζω φυσίγγι ψάχνοντας το πιο οικονομικό που φτάνει η στιγμή που κάνει αέρα άρα πως είναι οικονομικό όταν το ρίχνεις και με μια υγρασία γίνεται άχρηστο και δε σκοτώνεις πετώντας τα λεφτά σου για να ακούς μπαμ.
Προσυπογράφω.
Για μισό ευρώ το κουτί φθηνότερα δοκίμασα φέτος να αλλάξω φυσίγγια.
Δεν μου βγήκε, 3 ντουφεκιές παραπάνω στο κουτί να ρίξεις σε πουλιά ας πούμε που δεν τα πήρες με την πρώτη, πάει περίπατο το όφελος....

Προσυπογράφω.
Για μισό ευρώ το κουτί φθηνότερα δοκίμασα φέτος να αλλάξω φυσίγγια.
Δεν μου βγήκε, 3 ντουφεκιές παραπάνω στο κουτί να ρίξεις σε πουλιά ας πούμε που δεν τα πήρες με την πρώτη, πάει περίπατο το όφελος....
Συμφωνώ κι επαυξάνω,προτιμώ να δίνω 1€ το κουτί παραπάνω και να είμαι σίγουρος για το τι ρίχνω,eley alphamax 32γραμ. με 7.5€ από τον Παρδαλακη, εξαιρετικά σε όλες τις συνθήκες.

Γιατί το ακριβό αν είσαι προσεκτικός γίνεται φθηνό
Έτσι ακριβώς πιστεύω και εγώ, μόνο που εγώ βολεύτηκα τα ισπανικά Imperial.
Ωστόσο στη νέα σεζόν, πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά, θα ξεκινήσω με τα S4.

Έτσι ακριβώς πιστεύω και εγώ, μόνο που εγώ βολεύτηκα τα ισπανικά Imperial.
Ωστόσο στη νέα σεζόν, πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά, θα ξεκινήσω με τα S4.

Γιατι σκεφτεσαι αλλαγη, είναι κάτι που δεν σου αρεσε το imperial??

Επίσης έχει κάποιος αποψη για τα imperial του Καρδαρα?? Περυσι που τα έριξα τελευταία φορα δεν τα πηγαν ασχημα.

Status
Not open for further replies.
Back