Ψάρεμα σε γλυκά νερά

Τα κυπρίνια εκεί, βαράνε ακόμη στο καλαμπόκι, ή μάθανε στα boilies και σε όλα τα τεχνητά αρώματα;
Τσιμπάνε κανονικότατα στο καλαμπόκι. Συγκεκριμένα απλό καλαμπόκι κονσέρβα χωρίς να χρειάζεται προσθήκη αρωμάτων.

Και εγώ αν φύγω κατά τις 22 Ιουνίου που υπολογίζω, νομίζω ότι προλαβαίνω κάποιες καλές μέρες. Πάνε κάμποσα χρόνια που δεν ξαναπήγα . Την τελευταία φορά είχα πιάσει κάτι μουστακάδες αρκετά μεγάλα κομμάτια

Και εγώ αν φύγω κατά τις 22 Ιουνίου που υπολογίζω, νομίζω ότι προλαβαίνω κάποιες καλές μέρες. Πάνε κάμποσα χρόνια που δεν ξαναπήγα . Την τελευταία φορά είχα πιάσει κάτι μουστακάδες αρκετά μεγάλα κομμάτια
Ποια λες μουστακάδες Μήτσο; Τα κυπρίνια ή τα στροσίδια (βάρβους)?

Πολλά κόκκαλα έχουν ρε παιδάκι μου, είχα πιάσει μια φορά μου είχαν βγάλει την πίστη,τα γατιά κάνανε πάρτυ.
Η αλήθεια είναι ότι έχουν πολλά κόκαλα. Αλλά όσο μεγαλύτερα είναι τα ψάρια, τόσο ποιο εύκολα εντοπίζονται και αφαιρούνται.

Πολλά κόκκαλα έχουν ρε παιδάκι μου, είχα πιάσει μια φορά μου είχαν βγάλει την πίστη,τα γατιά κάνανε πάρτυ.
Τα κυπρίνια, αν είναι μεγάλα ψάρια είναι οκ. Τα στροσίδια, είναι άστα να πάνε. Θέλουν πολύ ψιλό χαράκωμα και πάλι δεν σώζεται η κατάσταση. Οι παλιοί όμως, στα χωριά που μπορούσαν και τα ψάρευαν, τα θεωρούσαν λιχουδιά στο φούρνο. Ο πατέρας μου, ακόμη μου ζητάει, αν βρω κανένα μεγάλο, να του το πάρω.

Τα κυπρίνια, αν είναι μεγάλα ψάρια είναι οκ. Τα στροσίδια, είναι άστα να πάνε. Θέλουν πολύ ψιλό χαράκωμα και πάλι δεν σώζεται η κατάσταση. Οι παλιοί όμως, στα χωριά που μπορούσαν και τα ψάρευαν, τα θεωρούσαν λιχουδιά στο φούρνο. Ο πατέρας μου, ακόμη μου ζητάει, αν βρω κανένα μεγάλο, να του το πάρω.
Βρε νόστιμα είναι άλλα είναι πολύ της ταλαιπωρίας.

Μικρο παιδακι ειχα παει με τον παππου μου μολις ειχε ολοκληρωθει το φραγμα κουρη
Ειχαμε φορτωθει ψαρια
Δεν μου αρεσαν καθολου σαν φαι
Λιγα χρονια αργοτερα παλι με τον παππου ειχα βγαλει εναν κυπρινο μαμουθ
Ηταν και η τελευταια φορα που πηγα επειδη ειπα δεν προκειτε να ξαναδοκιμασω να φαω ψαρι του γλυκου νερου
Δεν ξερω πως τρωνε αυτο το ψαρι παντως του γλυκου νερου ψαρι απο τοτε δεν ξαναβαλα στο στομα μου
Πεστροφα δεν εχω καν δοκιμασει λογο αυτης της εμπειριας
Μενω διπλα σε φραγμα και δεν εχω ψαρεψει απο τοτε ποτε

Μικρο παιδακι ειχα παει με τον παππου μου μολις ειχε ολοκληρωθει το φραγμα κουρη
Ειχαμε φορτωθει ψαρια
Ηταν και η τελευταια φορα που πηγα επειδη ειπα δεν προκειτε να ξαναδοκιμασω να φαω ψαρι του γλυκου νερου
Δεν ξερω πως τρωνε αυτο το ψαρι παντως του γλυκου νερου ψαρι απο τοτε δεν ξαναβαλα στο στομα μου
Χρυσανθε παίζει ρόλο το μαγείρεμα. Θυμάμαι τη συγχωρεμενη τη μανούλα μου, όταν έφτιαξε πρώτη φορά αγριογούρουνο δεν μου άρεσε καθόλου και σχημάτισα κακή εντύπωση για το κρέας του. Στην πορεία το έμαθε καλά και το έφτιαχνε λουκούμι. Όλοι οι φίλοι μου έλεγαν όταν φτιάχνει αγριογούρουνο η μαμά σου να μας λες να ερχόμαστε. Οπότε φαντάζομαι και το ψάρι του γλυκού νερού θα έχει τα μυστικά του στο μαγείρεμα

Ειχαμε φορτωθει ψαρια
Πέστροφα, Σολωμός δεν έχει καμμία σχέση με όλα τα άλλα είναι κορυφή, ειδικά πέστροφα στα κάρβουνα, για τα άλλα συμφωνώ.

Back