Κυπρίνους έχει η αλλιώς γρυβάδια. Καραβίδες γλυκού νερού και πολύ σπανιότερα σολομονοπεστροφες.Τι θα πιάσεις εκεί?
Σε ποια λίμνη αναφέρεσαι Δημοσθένη ;Τέλος Ιουνίου λέω πρώτα ο θεός να ανέβω για ψάρεμα στην αγαπημένη μου λίμνη.
Είναι μία μικρή τεχνητή λίμνη στη βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι από τις γνωστές οπότε έχει ησυχία.Σε ποια λίμνη αναφέρεσαι Δημοσθένη ;
Τα κυπρίνια εκεί, βαράνε ακόμη στο καλαμπόκι, ή μάθανε στα boilies και σε όλα τα τεχνητά αρώματα;Κυπρίνους έχει η αλλιώς γρυβάδια. Καραβίδες γλυκού νερού και πολύ σπανιότερα σολομονοπεστροφες.
Αν είναι τεχνητή λόγω υδροηλεκτρικού όχι απλά θα την ξέρω ,αλλα έχω πάει σίγουρα.Είναι μία μικρή τεχνητή λίμνη στη βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι από τις γνωστές οπότε έχει ησυχία.
Τσιμπάνε κανονικότατα στο καλαμπόκι. Συγκεκριμένα απλό καλαμπόκι κονσέρβα χωρίς να χρειάζεται προσθήκη αρωμάτων.Τα κυπρίνια εκεί, βαράνε ακόμη στο καλαμπόκι, ή μάθανε στα boilies και σε όλα τα τεχνητά αρώματα;
Όχι, είχε δημιουργηθεί για λόγους άρδευσης.Αν είναι τεχνητή λόγω υδροηλεκτρικού όχι απλά θα την ξέρω ,αλλα έχω πάει σίγουρα.![]()
Ποια λες μουστακάδες Μήτσο; Τα κυπρίνια ή τα στροσίδια (βάρβους)?Και εγώ αν φύγω κατά τις 22 Ιουνίου που υπολογίζω, νομίζω ότι προλαβαίνω κάποιες καλές μέρες. Πάνε κάμποσα χρόνια που δεν ξαναπήγα . Την τελευταία φορά είχα πιάσει κάτι μουστακάδες αρκετά μεγάλα κομμάτια
Πολλά κόκκαλα έχουν ρε παιδάκι μου, είχα πιάσει μια φορά μου είχαν βγάλει την πίστη,τα γατιά κάνανε πάρτυ.Ποια λες μουστακάδες Μήτσο; Τα κυπρίνια ή τα στροσίδια (βάρβους)?
Η αλήθεια είναι ότι έχουν πολλά κόκαλα. Αλλά όσο μεγαλύτερα είναι τα ψάρια, τόσο ποιο εύκολα εντοπίζονται και αφαιρούνται.Πολλά κόκκαλα έχουν ρε παιδάκι μου, είχα πιάσει μια φορά μου είχαν βγάλει την πίστη,τα γατιά κάνανε πάρτυ.
Τα κυπρίνια, αν είναι μεγάλα ψάρια είναι οκ. Τα στροσίδια, είναι άστα να πάνε. Θέλουν πολύ ψιλό χαράκωμα και πάλι δεν σώζεται η κατάσταση. Οι παλιοί όμως, στα χωριά που μπορούσαν και τα ψάρευαν, τα θεωρούσαν λιχουδιά στο φούρνο. Ο πατέρας μου, ακόμη μου ζητάει, αν βρω κανένα μεγάλο, να του το πάρω.Πολλά κόκκαλα έχουν ρε παιδάκι μου, είχα πιάσει μια φορά μου είχαν βγάλει την πίστη,τα γατιά κάνανε πάρτυ.
Το ίδιο.Όσοι ψαρεύετε σε λίμνης χρησιμοποιείτε καλάμια με μηχανισμό ή άποικο; Εγώ παίζω πάντα με συνδιασμο και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι ισοπαλία.
Βρε νόστιμα είναι άλλα είναι πολύ της ταλαιπωρίας.Τα κυπρίνια, αν είναι μεγάλα ψάρια είναι οκ. Τα στροσίδια, είναι άστα να πάνε. Θέλουν πολύ ψιλό χαράκωμα και πάλι δεν σώζεται η κατάσταση. Οι παλιοί όμως, στα χωριά που μπορούσαν και τα ψάρευαν, τα θεωρούσαν λιχουδιά στο φούρνο. Ο πατέρας μου, ακόμη μου ζητάει, αν βρω κανένα μεγάλο, να του το πάρω.
Μικρο παιδακι ειχα παει με τον παππου μου μολις ειχε ολοκληρωθει το φραγμα κουρηΠολλά κόκκαλα έχουν ρε παιδάκι μου, είχα πιάσει μια φορά μου είχαν βγάλει την πίστη,τα γατιά κάνανε πάρτυ.
Χρυσανθε παίζει ρόλο το μαγείρεμα. Θυμάμαι τη συγχωρεμενη τη μανούλα μου, όταν έφτιαξε πρώτη φορά αγριογούρουνο δεν μου άρεσε καθόλου και σχημάτισα κακή εντύπωση για το κρέας του. Στην πορεία το έμαθε καλά και το έφτιαχνε λουκούμι. Όλοι οι φίλοι μου έλεγαν όταν φτιάχνει αγριογούρουνο η μαμά σου να μας λες να ερχόμαστε. Οπότε φαντάζομαι και το ψάρι του γλυκού νερού θα έχει τα μυστικά του στο μαγείρεμαΜικρο παιδακι ειχα παει με τον παππου μου μολις ειχε ολοκληρωθει το φραγμα κουρη
Ειχαμε φορτωθει ψαρια
Δεν μου αρεσαν καθολου σαν φαι
Λιγα χρονια αργοτερα παλι με τον παππου ειχα βγαλει εναν κυπρινο μαμουθ
Ηταν και η τελευταια φορα που πηγα επειδη ειπα δεν προκειτε να ξαναδοκιμασω να φαω ψαρι του γλυκου νερου
Δεν ξερω πως τρωνε αυτο το ψαρι παντως του γλυκου νερου ψαρι απο τοτε δεν ξαναβαλα στο στομα μου
Πεστροφα δεν εχω καν δοκιμασει λογο αυτης της εμπειριας
Μενω διπλα σε φραγμα και δεν εχω ψαρεψει απο τοτε ποτε
Πέστροφα, Σολωμός δεν έχει καμμία σχέση με όλα τα άλλα είναι κορυφή, ειδικά πέστροφα στα κάρβουνα, για τα άλλα συμφωνώ.Μικρο παιδακι ειχα παει με τον παππου μου μολις ειχε ολοκληρωθει το φραγμα κουρη
Ειχαμε φορτωθει ψαρια
Δεν μου αρεσαν καθολου σαν φαι
Λιγα χρονια αργοτερα παλι με τον παππου ειχα βγαλει εναν κυπρινο μαμουθ
Ηταν και η τελευταια φορα που πηγα επειδη ειπα δεν προκειτε να ξαναδοκιμασω να φαω ψαρι του γλυκου νερου
Δεν ξερω πως τρωνε αυτο το ψαρι παντως του γλυκου νερου ψαρι απο τοτε δεν ξαναβαλα στο στομα μου
Πεστροφα δεν εχω καν δοκιμασει λογο αυτης της εμπειριας
Μενω διπλα σε φραγμα και δεν εχω ψαρεψει απο τοτε ποτε