Ψάρεμα σε γλυκά νερά

Χρυσανθε παίζει ρόλο το μαγείρεμα....
Βρε παιδια, αυτο το να μαγειρεψω με τροπο κατι ανοστο και να το κανω νοστιμο δεν το συμπαθησα ποτε.
Για μενα, η ειναι απο μονο του νοστιμο και η μαγειρικη το απογειωνει η ειναι ανοστο και δεν θελω ουτε να το βλεπω ( οπως ειπε και ο Χρυσανθος )
Αν ειναι να το κανει νοστιμο η μαγειρικη, τοτε νοστιμη γινεται και η αρβυλα του Ελληνικου στρατου κοκκινιστη.

Βρε παιδια, αυτο το να μαγειρεψω με τροπο κατι ανοστο και να το κανω νοστιμο δεν το συμπαθησα ποτε.
Για μενα, η ειναι απο μονο του νοστιμο και η μαγειρικη το απογειωνει η ειναι ανοστο και δεν θελω ουτε να το βλεπω ( οπως ειπε και ο Χρυσανθος )
Αν ειναι να το κανει νοστιμο η μαγειρικη, τοτε νοστιμη γινεται και η αρβυλα του Ελληνικου στρατου κοκκινιστη.
Αυτή κοκκινιστη δεν την έχω φάει ποτέ, στα πα'ι'δια που την έχω φάει μερικές φορές δε μου πολυαρεσε 😂

Έχει τεράστια διαφορά στα ψάρια του γλυκού νερού αν έχουν ψαρευτεί σε λίμνη με στάσιμα νερά απο σε λίμνη που εισρέει ποτάμι ,πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είναι τεχνητή λίμνη και καμία σχέση με το να έχει ψαρευτεί σε ποτάμι.
Ακόμη και πο. λίμνη σε λίμνη και υπάρχει τεράστια διαφορά στη γεύση.
Όσο για την πέστροφα αφήστε τι έξω από το λογαριασμό . Είναι ψάρι που θέλει καθαρό, κρύο και φυσικα τρεχούμενο νερό και δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα.

Πέστροφα, Σολωμός δεν έχει καμμία σχέση με όλα τα άλλα είναι κορυφή, ειδικά πέστροφα στα κάρβουνα, για τα άλλα συμφωνώ.
Ακριβώς!!!
Ότι είναι σε στάσιμα νερά δεν τρώγεται...όταν έχεις δοκιμάσει τα άλλα.
Βέβαια οι άνθρωποι που ζουν σε τέτοια μέρη αυτά είχαν με αυτά τρέφονταν.

ειδικά πέστροφα στα κάρβουνα, για τα άλλα συμφωνώ.
Αν ειναι μεγαλες πεστροφες κιλο κ πανω ειναι τοπ ριξε κ μεσα κ καπνιστη παπρικα και καλη απολαυση με συνοδια τσιπουρου(για αγριες μιλαω)
αλλιως φιλεταρισμα μετα σε καλαμποκαλευρο κ τηγανι το τσιπουρο δεν το ξεχναμε

Υπαρχουν κ σωλομοπεστροφες που ειναι ακομη ποιο νοστιμες
Οι σωλομοπέστροφες είναι ένας αδόκιμος και πιο πολύ "πιασάρικος" όρος των εκτροφείων για τις λεγόμενες ιριδίζουσες πέστροφες (rainbow trout) που κανονικά δεν είναι είναι οι παραδοσιακά άγριες πέστροφες του τόπου μας. Οι δικές μας είναι οι καφέ πέστροφες. Οι ιριδίζουσες εισήχθησαν στην Ευρώπη από τη Βόρειο Αμερική σχεδόν 100 χρόνια πριν για το λόγο ότι είναι μεγαλύτερες, και δεν είναι τόσο επιλεκτικές στο φαΐ, άρα εκτρέφονται και ψαρεύονται πιο εύκολα. Υπάρχει μεγάλη διχογνωμία για το αν πρέπει οι μη ενδημικές αυτές πέστροφες να παραμένουν στα ποτάμια καθώς ανταγωνίζονται τις καφέ και δεν διασταυρώνονται μεταξύ τους.

Οι σωλομοπέστροφες είναι ένας αδόκιμος και πιο πολύ "πιασάρικος" όρος των εκτροφείων για τις λεγόμενες ιριδίζουσες πέστροφες (rainbow trout) που κανονικά δεν είναι είναι οι παραδοσιακά άγριες πέστροφες του τόπου μας. Οι δικές μας είναι οι καφέ πέστροφες. Οι ιριδίζουσες εισήχθησαν στην Ευρώπη από τη Βόρειο Αμερική σχεδόν 100 χρόνια πριν για το λόγο ότι είναι μεγαλύτερες, και δεν είναι τόσο επιλεκτικές στο φαΐ, άρα εκτρέφονται και ψαρεύονται πιο εύκολα. Υπάρχει μεγάλη διχογνωμία για το αν πρέπει οι μη ενδημικές αυτές πέστροφες να παραμένουν στα ποτάμια καθώς ανταγωνίζονται τις καφέ και δεν διασταυρώνονται μεταξύ τους.
Δεν νομιζω οτι ανεφερα οτι υπαρχουν εδω τετεια ψαρια ειπα απλα οτι υπαρχουν κ οποιος θελει να ψαξει να βρει να φαει
οπως επισης οπως θα γνωριζεις ολα αυτα τα ψαρια ανοικουν στην οικογενεια των Σολομονιδων κ ο ορος που ανεφερα Σολομοπεστροφα εννοω οτι το κρεας κοκικινοπο κ λιγοτερο λιπαρο

Δεν νομιζω οτι ανεφερα οτι υπαρχουν εδω τετεια ψαρια ειπα απλα οτι υπαρχουν κ οποιος θελει να ψαξει να βρει να φαει
οπως επισης οπως θα γνωριζεις ολα αυτα τα ψαρια ανοικουν στην οικογενεια των Σολομονιδων κ ο ορος που ανεφερα Σολομοπεστροφα εννοω οτι το κρεας κοκικινοπο κ λιγοτερο λιπαρο
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν στα ελληνικά ποτάμια καθώς έχουν ξεφύγει από εκτροφεία για αυτό έχουν γίνει και ερευνητικές προσπάθειες να καταγραφούν οι πληθυσμοί της ή/και να εντοπιστεί το αποτύπωμά της στα οικοσυστήματα που έχει εγκατασταθεί.

Μικρο παιδακι ειχα παει με τον παππου μου μολις ειχε ολοκληρωθει το φραγμα κουρη
Ειχαμε φορτωθει ψαρια
Δεν μου αρεσαν καθολου σαν φαι
Λιγα χρονια αργοτερα παλι με τον παππου ειχα βγαλει εναν κυπρινο μαμουθ
Ηταν και η τελευταια φορα που πηγα επειδη ειπα δεν προκειτε να ξαναδοκιμασω να φαω ψαρι του γλυκου νερου
Δεν ξερω πως τρωνε αυτο το ψαρι παντως του γλυκου νερου ψαρι απο τοτε δεν ξαναβαλα στο στομα μου
Πεστροφα δεν εχω καν δοκιμασει λογο αυτης της εμπειριας
Μενω διπλα σε φραγμα και δεν εχω ψαρεψει απο τοτε ποτε
Για μένα τουλάχιστον η πέστροφα είναι νόστιμη.Το γριβάδι ή κυπρίνος όμως μου φαίνεται άγευστο...

Μετά απο πολλα χρόνια δοκιμών,παρατηρήσεων και πολλων ωρών στο νερό. Μετά απο πολλα αξιόλογα ψάρια σε πεστροφόρα νερά σε όλη την Ελλάδα, ήρθε τελικά η μέρα που το ασύλληπτο εγινε πραγματικότητα.Η πειθαρχία μου σε έναν κ μοναδικό στοχο απεδωσε καρπους .Ενας γίγαντας 92 εκατοστών μήκος, 54 περίμετρος. Μετά απο ακραία μάχη τελικά παραδόθηκε,επιβραβεύοντας όλες μου τις θυσίες σε αλλά ψάρεματα που τόσο λαχταρούσα μα δεν έκανα.
Ένα ψάρι πουν αν καταφέρουμε να καταγραφεί (οι προβλεπομενες διαδικασίες έχουν γίνει, μέτρηση απο αρμόδιο κτλ κτλ,)ξεφευγει απο εθνικό κ ευρωπαικο επιπεδο στην κατηγορία των εργαλείων με το οποιο αλιεύτηκε..
Screenshot_2025-03-30-13-03-48-253_com.miui.gallery.jpg

Μετά απο πολλα χρόνια δοκιμών,παρατηρήσεων και πολλων ωρών στο νερό. Μετά απο πολλα αξιόλογα ψάρια σε πεστροφόρα νερά σε όλη την Ελλάδα, ήρθε τελικά η μέρα που το ασύλληπτο εγινε πραγματικότητα.Η πειθαρχία μου σε έναν κ μοναδικό στοχο απεδωσε καρπους .Ενας γίγαντας 92 εκατοστών μήκος, 54 περίμετρος. Μετά απο ακραία μάχη τελικά παραδόθηκε,επιβραβεύοντας όλες μου τις θυσίες σε αλλά ψάρεματα που τόσο λαχταρούσα μα δεν έκανα.
Ένα ψάρι πουν αν καταφέρουμε να καταγραφεί (οι προβλεπομενες διαδικασίες έχουν γίνει, μέτρηση απο αρμόδιο κτλ κτλ,)ξεφευγει απο εθνικό κ ευρωπαικο επιπεδο στην κατηγορία των εργαλείων με το οποιο αλιεύτηκε..
View attachment 96628
Ω ρε φιλε τι πραμα ειναι τουτο!
Μπράβο!!!
Αυτο το ψάρεψες σε ποτάμι που καταλήγει σε κάποια λίμνη φανταζομαι .
Το βάρος πόσο είναι ;

View attachment 96628
Fantastic!!! Απο την εποχη των δεινοσαυρων να υποθεσω???
Μπραβο ρε Δημητρη, τωρα να ευχυθω και στα ταιρια του - μπορει και να μην υπαρχει κατι αναλογο... 😄 😄
Η φυση παντα εχει κρυμενους θυσαυρους που καποια στιγμη τους μοιραζεται.....
Η επιμονη και η υπομονη παντα ανταμειβεται.....

View attachment 96628
Αυτο είναι ψάρια τρόπαια .Και το ότι ψαρευτηκε με ελαφρά εργαλεία ακόμη μεγαλύτερος άθλος .Όταν βγήκε είχε τις κόκκινες βούλες που έχουν τα μικρότερα ψάρια του είδους η μεγαλώνοντας σε τέτοιο μέγεθος τις χάνουν ???
Υ.Γ.σε ψάρι 7.200 υπήρχαν και κάλυπταν τρία λέπια μαζί .Εδώ το ψάρι είναι πολυ μεγαλύτερο.

Back