Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου

Δε ξέρεις τι όπλο θα πάρεις. Θα πας και θα δεις τι έχει
Εδώ είναι το θέμα σύμωνα με αυτούς πρέπει να το έχω διαλέξει ήδη να το έχω συμφωνήσει να έχω ολά τα στοιχεία του όπλου σειριακούς αριθμούς, εργοστάσιο κατασκευής, όνομα οπλοπωλείου αριθμός ΓΕΜΗ ποιός ξέρει τι άλλο ! Προφανώς και έχω μπλέξει και δε θα μου δώσουν την άδεια εδώ έκανα 3 μέρες να βρω ψυχίατρο που να αναλαμβάνει να δώσει βεβαίωση για άδεια αγοράς κυνηγετικού... Στην αστυνομία δε θα έμπλεκα ? Ήμουνα απόλυτα σίγουρος ότι θα μπλέξω.

Πως θα τη πάρω ? Αφού μου λένε ότι αν δε τους πάω υπεύθυνη δήλωση του πωλητή με όλα τα στοιχεία του όπλου δε θα μου δώσουν την άδεια αγοράς...
Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ,εγώ ξέρω ότι μόλις πάρεις την άδεια αγοράς έχεις 6 μήνες (νομίζω ) καιρό να αγοράσεις όπλο και αν περάσει η προθεσμία πρέπει να επιστρέψεις την άδεια.

Παιδιά εσείς καλά τα λέτε η κυρία που είναι στο ΑΤ Βύρωνα στα όπλα τα λέει αλλιώς και ούτε μπορώ να εκφέρω λόγο έτσι τα θέλει και επιμένει... Ούτε που ξέρω τι να κάνω θα παρακαλέσω το πωλητή μπας και μου δώσει ΥΔ αλλά αμφιβάλλω. Από ότι καταλαβαίνω η αγορά κυνηγετικών όπλων στα επόμενα χρόνια είτε θα καταργηθεί εντελώς είτε θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη έως αδύνατη.

Εδώ είναι το θέμα σύμωνα με αυτούς πρέπει να το έχω διαλέξει ήδη να το έχω συμφωνήσει να έχω ολά τα στοιχεία του όπλου σειριακούς αριθμούς, εργοστάσιο κατασκευής, όνομα οπλοπωλείου αριθμός ΓΕΜΗ ποιός ξέρει τι άλλο ! Προφανώς και έχω μπλέξει και δε θα μου δώσουν την άδεια εδώ έκανα 3 μέρες να βρω ψυχίατρο που να αναλαμβάνει να δώσει βεβαίωση για άδεια αγοράς κυνηγετικού... Στην αστυνομία δε θα έμπλεκα ? Ήμουνα απόλυτα σίγουρος ότι θα μπλέξω.
Πες τους να στο δώσουν γραπτά αυτό που λένε με υπογραφή.

Ή κάνε επίσημη ερώτηση και ζήτα αριθμό πρωτοκόλλου.
Πρέπει να σου απαντήσουν σε 15 ημέρες.
Ετσι ξέρω τουλάχιστον.
Η ερώτηση απλή.
Πρέπει να έχω επιλέξει ήδη το όπλο και να ξέρω σειριακούς ώστε να εκδοθεί η άδεια ή υποχρεούστε να εκδόσετε την άδεια εφόσον έχω όλα τα δικαιολογητικά ;

Ή ... Δεν σας πειράζει να ηχογραφήσω την συνομιλία ;;;;

Παιδιά εσείς καλά τα λέτε η κυρία που είναι στο ΑΤ Βύρωνα στα όπλα τα λέει αλλιώς και ούτε μπορώ να εκφέρω λόγο έτσι τα θέλει και επιμένει... Ούτε που ξέρω τι να κάνω θα παρακαλέσω το πωλητή μπας και μου δώσει ΥΔ αλλά αμφιβάλλω. Από ότι καταλαβαίνω η αγορά κυνηγετικών όπλων στα επόμενα χρόνια είτε θα καταργηθεί εντελώς είτε θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη έως αδύνατη.
στην θέση σου δεν θα της μιλούσα, θα ανέβαινα στον διοικητή και θα του ζητούσα να με εξυπηρετήσει αυτός γιατί δεν μπορώ να επικοινωνήσω με την υπεύθυνη. Το έχω κάνει σε αλλη υπηρεσία και όλα πήγαν μια χαρά.

Αυτά και μπορεί κάποια ακόμα μπορεί να χρειάζονται για αγορά και εισαγωγή όπλου από το εξωτερικό.

Πηγαινε στο διοικητη σου λεω ή δωσε την αιτηση και πες της να σου απαντησει εγγραφως την απορριψη.
στην θέση σου δεν θα της μιλούσα, θα ανέβαινα στον διοικητή και θα του ζητούσα να με εξυπηρετήσει αυτός γιατί δεν μπορώ να επικοινωνήσω με την υπεύθυνη. Το έχω κάνει σε αλλη υπηρεσία και όλα πήγαν μια χαρά.
Α γεια σου

Σας επισυνάπτω το χαρτί που μου δώσανε από το τμήμα, κατ' ουσίαν μου ζητάνε ΥΔ μεταβίβασης του πωλήτη σε εμένα (ΥΔ για μελλοντικά γεγονότα δεν υφίστανται...) Επίσης σύμφωνα με το ΑΤ Βύρωνα και τα λεγόμενα τους η ΥΔ που ζητάνε θα έχει προγενέστερη ημερομηνία από ότι η έκδοση της άδειας αγοράς άρα εγώ θα έχω προβεί σε αγορά του κυνηγετικού πριν την έκδοση της άδειας o_O
Θα προσπαθήσω να συνενοηθώ μαζί της και αν δε τα καταφέρω θα απευθυνθώ στο διοικητή.

Attachments

• img20220713_20190243.jpg
    img20220713_20190243.jpg
    255,3 KB · Προβολές: 35
Πηγαινε στο διοικητη σου λεω ή δωσε την αιτηση και πες της να σου απαντησει εγγραφως την απορριψη.

Α γεια σου
Τα χαρτιά μου τα πήρε όλα μέχρι και τις φωτογραφίες και τα σύρραψε όλα μαζί λέγοντας μου ότι σε 2 μέρες θα είναι έτοιμη η άδεια αγοράς και να φέρω την ΥΔ του πωλητή για να μου τη δώσει... Στον ιστότοπο της αστυνομίας αναφέρει ότι οι φωτογραφίες προσκομίζονται για άδεια κατοχής και όχι για την άδεια αγοράς, προφανώς τα έχει μπλεγμένα και δε καταλαβαίνει τη ζητάει η κυρία. Αυτό θα κάνω θα πάω στο διοικητή.

Τα χαρτιά μου τα πήρε όλα μέχρι και τις φωτογραφίες και τα σύρραψε όλα μαζί λέγοντας μου ότι σε 2 μέρες θα είναι έτοιμη η άδεια αγοράς και να φέρω την ΥΔ του πωλητή για να μου τη δώσει... Στον ιστότοπο της αστυνομίας αναφέρει ότι οι φωτογραφίες προσκομίζονται για άδεια κατοχής και όχι για την άδεια αγοράς, προφανώς τα έχει μπλεγμένα και δε καταλαβαίνει τη ζητάει η κυρία. Αυτό θα κάνω θα πάω στο διοικητή.
Ζήτησε γραπτώς ότι σου λέει τάχα για να τα θυμάσαι γιατί όταν ακούνε γράψε ότι μου ζητάς νευριαζούν και από πάνω
Και πήγαινε στον διοικητή μπας και βγάλεις άκρη
Σε ότι αφορά τα όπλα δεν ξέρουν τι τους γίνεται κυριολεκτικά, κατά καιρούς ακούμε και διαφορετικές απαιτήσεις κάθε ΑΤ έχει και δική του ερμηνεία.....

Σας επισυνάπτω το χαρτί που μου δώσανε από το τμήμα, κατ' ουσίαν μου ζητάνε ΥΔ μεταβίβασης του πωλήτη σε εμένα (ΥΔ για μελλοντικά γεγονότα δεν υφίστανται...) Επίσης σύμφωνα με το ΑΤ Βύρωνα και τα λεγόμενα τους η ΥΔ που ζητάνε θα έχει προγενέστερη ημερομηνία από ότι η έκδοση της άδειας αγοράς άρα εγώ θα έχω προβεί σε αγορά του κυνηγετικού πριν την έκδοση της άδειας o_O
Θα προσπαθήσω να συνενοηθώ μαζί της και αν δε τα καταφέρω θα απευθυνθώ στο διοικητή.
Έχουν μπλέξει τις διαδικασίες...
Αυτά που ζητάνε είναι για άδεια αγοράς ΚΑΙ άδεια κατοχής μαζί, γιαυτό ζητάνε και 2 παράβολα, λες και θα μπορούσε να γίνει ταυτόχρονα!
Άντε τώρα να προσπαθήσεις να τους εξηγήσεις, όταν μάλιστα τα έχουν τυπώσει ως απαιτούμενα!

Φίλε μου, όταν μπλέκεις με το δημόσιο, πρέπει να έχεις μάστερ στην επίλυση γρίφων -και αν τα καταφέρεις...

Μου έχει τύχει η περίπτωσή σου 3 φορές και θα σου πω τι έκανα και τις 3...

Στην 1η περίπτωση, το όπλο βρισκόταν σε διπλανή πόλη από τον τόπο κατοικίας μου. Ευτυχώς, ο πωλητής ήταν φίλος με έναν οπλουργό στη γειτονιά του και μου συνέταξε μια βεβαίωση σφραγισμένη από τον οπλουργό με ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά του όπλου (δες εικόνα). Στην αρχή μου ζήτησαν ένα 20ευρω για την "εξυπηρέτηση", αλλά στο τέλος μου τα "χάρισαν". Πήγα τη βεβαίωση στο τμήμα και μου έδωσαν την άδεια χωρίς άλλα θέματα.

Στην 2η περίπτωση -που μοιάζει με τη δική σου, ο πωλητής (800 χλμ μακριά μου), έκανε μέσω gov . gr. (όυτε ΚΕΠ ουτε τιποτα) μια υπέυθυνη δήλωση όπου δήλωσε υπευθυνα ότι το όπλο του έχει ΑΥΤΑ τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, Κατηγορίας Κυνηγετικό, χώρα προέλευσης πχ.Ιταλία, κλπ κλπ, (ότι έχει η εικόνα που έχω επισυνάψει) και ενδιαφέρεται να το πουλήσει σε σένα (ονομα, επωνυμο, διευθυνση κλπ) και ολα καλά στο τμήμα... Αυτή η υπευθ. δήλωση δεν υποχρεώνει τον πωλητή ούτε τον αγοραστή σε κάτι και δεν νομίζω να μην στην κάνει, εκτός κι αν κάνει τον δύσκολο γιατί μετάνιωσε να το δώσει...

Στην 3η -και τελευταια περίπτωση- που πηγα να παρω μεταχειρισμένο -και μετά τις 2 πρώτες ταλαιπωρίες, είπα στο τμήμα μπαρούφες ότι θα πάρω καινούριο από μαγαζί σε άλλη πόλη που θα πάω οδικώς (βρες ένα στα 100-200χλμ μακρια και πες τους ότι θα πας εκει να το αγοράσεις καινουριο) και μου την έδωσαν χωρίς άλλες φιοριτούρες...

Συμπέρασμα: η 3η περίπτωση είναι η πιο απροβλημάτιστη, αλλά σε σένα ίσως δεν πιάσει επί του παρόντος γιατί μάλλον ψιλοχοντρο-κάηκε... Δοκίμασε την 2η ή την 1η, αλλιώς κοίτα αλλού για όπλο και μη χαλιέσαι με δαύτους!

Ελπίζω να βοήθησα!

Attachments

• Στιγμιότυπο 2022-07-14, 6.04.23 μμ.png
    Στιγμιότυπο 2022-07-14, 6.04.23 μμ.png
    80,2 KB · Προβολές: 17
Last edited:
Φίλε μου, όταν μπλέκεις με το δημόσιο, πρέπει να έχεις μάστερ στην επίλυση γρίφων -και αν τα καταφέρεις...

Μου έχει τύχει η περίπτωσή σου 3 φορές και θα σου πω τι έκανα και τις 3...

Στην 1η περίπτωση, το όπλο βρισκόταν σε διπλανή πόλη από τον τόπο κατοικίας μου. Ευτυχώς, ο πωλητής ήταν φίλος με έναν οπλουργό στη γειτονιά του και μου συνέταξε μια βεβαίωση σφραγισμένη από τον οπλουργό με ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά του όπλου (δες εικόνα). Στην αρχή μου ζήτησαν ένα 20ευρω για την "εξυπηρέτηση", αλλά στο τέλος μου τα "χάρισαν". Πήγα τη βεβαίωση στο τμήμα και μου έδωσαν την άδεια χωρίς άλλα θέματα.

Στην 2η περίπτωση -που μοιάζει με τη δική σου, ο πωλητής (800 χλμ μακριά μου), έκανε μέσω gov . gr. (όυτε ΚΕΠ ουτε τιποτα) μια υπέυθυνη δήλωση όπου δήλωσε υπευθυνα ότι το όπλο του έχει ΑΥΤΑ τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, Κατηγορίας Κυνηγετικό, χώρα προέλευσης πχ.Ιταλία, κλπ κλπ, (ότι έχει η εικόνα που έχω επισυνάψει) και ενδιαφέρεται να το πουλήσει σε σένα (ονομα, επωνυμο, διευθυνση κλπ) και ολα καλά στο τμήμα... Αυτή η υπευθ. δήλωση δεν υποχρεώνει τον πωλητή ούτε τον αγοραστή σε κάτι και δεν νομίζω να μην στην κάνει, εκτός κι αν κάνει τον δύσκολο γιατί μετάνιωσε να το δώσει...

Στην 3η -και τελευταια περίπτωση- που πηγα να παρω μεταχειρισμένο -και μετά τις 2 πρώτες ταλαιπωρίες, είπα στο τμήμα μπαρούφες ότι θα πάρω καινούριο από μαγαζί σε άλλη πόλη που θα πάω οδικώς (βρες ένα στα 100-200χλμ μακρια και πες τους ότι θα πας εκει να το αγοράσεις καινουριο) και μου την έδωσαν χωρίς άλλες φιοριτούρες...

Συμπέρασμα: η 3η περίπτωση είναι η πιο απροβλημάτιστη, αλλά σε σένα ίσως δεν πιάσει επί του παρόντος γιατί μάλλον ψιλοχοντρο-κάηκε... Δοκίμασε την 2η ή την 1η, αλλιώς κοίτα αλλού για όπλο και μη χαλιέσαι με δαύτους!

Ελπίζω να βοήθησα!
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, αυτό προσπάθησα να πω και εγώ στο πωλητή να μου δώσει μια ΥΔ απλά οτί ειναι κάτοχος του όπλου με τα στοιχεία του αλλά είναι αρνητικός ως προς αυτό. Το τελευταίο το σκέφτηκα και εγώ να τους πω ότι η προφορική συμφωνία που είχα δεν ευδοκίμησε και ότι θέλω την άδεια για να αγοράσω αν βρω κάτι από οπλοπωλείο σε άλλη πόλη. Ίδωμεν περιμένω να με ειδοποιήσουν ότι η άδεια εκδόθηκε και από εκεί και πέρα κάνω το σταυρό μου με αυτούς που έμπλεξα.

Η αγορά τα επόμενα χρόνια θα γίνει πιο απλή και η άδεια αγοράς όπως και κατοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά. Ήδη έχουν βγάλει site μέσα από το οποίο μπορείς να κάνεις αίτηση για άδεια κατοχής (όχι αγοράς). Όμως δεν δουλεύει ακόμη σωστά. Το είχα δοκιμάσει πάντως. Κάνε άλλη μια προσπάθεια και πες τους ότι ρώτησες και σε άλλα αστυνομικά τμήματα και σου είπαν ότι η άδεια αγορας βγαίνει κενή και έχεις περιθώριο να την χρησιμοποιήσεις μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Επίσης πες τους ότι η άδεια αγοράς και τα στοιχεία του οπλου συμπληρώνονται από τον πωλητή του όπλου και μετά είσαι υποχρεωμένος μέσα σε ένα μήνα να πας το όπλο με την άδεια αγοράς στο τμήμα για να ελέγξουν το όπλο μαζί με την άδεια αγοράς ότι είναι σωστά συμπληρωμένα για να προχωρήσουν στην έκδοση της άδειας κατοχής. Η άδεια αγοράς εξάλλου είναι μόνο για την αγορά του όπλου και δεν έχει καμία άλλη ισχύ. Δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις το όπλο μέχρι να βγει η άδεια κατοχής. Αυτή είναι η διαδικασία. Επίσης πες τους ότι το όπλο δεν είναι ετοιμοπαραδοτο και ο πωλητής επειδή δεν θέλει να σοκάρει το όπλο δεν το φέρνει αν δεν του δώσεις την άδεια αγοράς μαζί με προκαταβολή. Οπότε δεν γίνεται να ξέρεις τα στοιχεία του όπλου. Και αυτός είναι ο λόγος που η άδεια αγοράς βγαίνει κενή.

Back