Άρβυλα ( Αγορά )

https://arvila.gr/product/diotto-woodcock-hv/ Το έχει κάνεις αυτό τη λέτε είναι καλο;Ποιο θεωρείται πιο καλό για το κυνήγι της μπεκατσας με πολλές ώρες περπάτημα σε βάρκα και υγρασια αλλά και απότομα εδαφη;
Πρόσφατα πήρα το diotto Hunter παρόμοιο με αυτό.. Δε παίζεται το αρβυλο.. Δε γλιστράει καθόλου, νερό έφαγε 2 μέρες πρωινή δροσιά και μια μπόρα κ δεν έβαλε σταγόνα. Επίσης δεν είναι τόσο άκαμπτο όσο αλλά αρβύλα ίδιας κατηγορίας. Το πόσο θα αντέξει άλλο θέμα.. Για μένα αν κ έχω μικρό δείγμα γραφής πάρτο άνετα

Πρόσφατα πήρα το diotto Hunter παρόμοιο με αυτό.. Δε παίζεται το αρβυλο.. Δε γλιστράει καθόλου, νερό έφαγε 2 μέρες πρωινή δροσιά και μια μπόρα κ δεν έβαλε σταγόνα. Επίσης δεν είναι τόσο άκαμπτο όσο αλλά αρβύλα ίδιας κατηγορίας. Το πόσο θα αντέξει άλλο θέμα.. Για μένα αν κ έχω μικρό δείγμα γραφής πάρτο άνετα
Έχω μεγάλο δείγμα γραφής..Θα σου αντέξουν.Εδω είμαστε να τα λεμε;)

Λένε γλιστράνε αλλά δεν βάζουν νερό εσείς τη λέτε;
Καλημέρα και καλό μήνα.
Εγώ τα πήρα φέτος σε μία δυνατή προσφορά από epapoutsia.gr στα 159€
Μέχρι τώρα με τους καιρούς που έκανε δεν τα δοκίμασα σε υγρασίες-νερα.
Πρώτη φορά αγοράζω τέτοιας κατηγορίας (οικονομικής/ποιοτικής) αρβύλα. Θεωρώ ότι τα αξίζουν σίγουρα τα λεφτά που έδωσα εγώ. Στιβαρό αρβύλο, καλό πάτημα, με έχει σώσει ήδη από ένα γύρισμα αστραγάλου. Σε στεγνό αλλά πολύ απότομο τερέν με εξέπληξε καθώς δε γλυστρουσε καθόλου, ενώ είχα συνηθίσει με κλασικά παπούτσια (το πολύ trekking) ή γαλοτσα να φεύγω τσουλήθρα.

Γλιστράνε;
Θ'αντεξουν λεμε:p... Όλα τα παπούτσια γλιστράνε ειδικά στη βρεγμένη πέτρα και την κάθετη λάσπη.Σε γενικές γραμμές,θα σου πω όχι.Ειναι αρκετά σταθερά.Αυτο επίσης που μπορώ να σου πω,είναι ότι είναι καλή και ποιοτική κατασκευή,είναι ξεκούραστα ακόμα και στο πολύωρο περπάτημα και πολύ "φιλικά" στο πόδι.Απο νερό,ούτε καν υγρασία,αλλά δεν τα έχω βάλει και στο νερο.Σε συνθήκες βροχής και λάσπης αναφερομαι.Τα υπόλοιπα,όπως καταλαβαίνεις,είναι σχετικά,ο τρόπος που περπατάμε,ο τόπος,τι έχουμε συνηθίσει,τι μας ταιριάζει κλπ.Ελπιζω να βοήθησα...

Καλημέρα και καλό μήνα.
Εγώ τα πήρα φέτος σε μία δυνατή προσφορά από epapoutsia.gr στα 159€
Μέχρι τώρα με τους καιρούς που έκανε δεν τα δοκίμασα σε υγρασίες-νερα.
Πρώτη φορά αγοράζω τέτοιας κατηγορίας (οικονομικής/ποιοτικής) αρβύλα. Θεωρώ ότι τα αξίζουν σίγουρα τα λεφτά που έδωσα εγώ. Στιβαρό αρβύλο, καλό πάτημα, με έχει σώσει ήδη από ένα γύρισμα αστραγάλου. Σε στεγνό αλλά πολύ απότομο τερέν με εξέπληξε καθώς δε γλυστρουσε καθόλου, ενώ είχα συνηθίσει με κλασικά παπούτσια (το πολύ trekking) ή γαλοτσα να φεύγω τσουλήθρα.
https://dermatoslife.gr/product/saddlery-oil-125ml/
Περνώντας από Βασιλικό πάρε αυτό το λάδι για δερμάτινα και πέρασε τα 1-2 φορές το χρόνο, το βάζω στα Acu Zenith.

Πρώτη φορά αγοράζω τέτοιας κατηγορίας (οικονομικής/ποιοτικής) αρβύλα. Θεωρώ ότι τα αξίζουν σίγουρα τα λεφτά που έδωσα
Εννοείται ότι τ'αξιζουν.Παλιοτερα είχαμε σπάσει τα πόδια μας με παπούτσια απ'τα παζάρια,το στρατό,βιομηχανικά,ακόμα και με σιδερο μπροστα.Γιατι αυτά είχαμε,αυτά γνωρίζαμε αυτά φτάναμε οικονομικά.Κι όπως καταλαβαίνεις,μαζί με τα πόδια την άκουγε μέση,γόνατα ,όλα!Πως να ξεχάσω τα βρεγμένα και ξυλιασμενα δάχτυλα στην καρδιά του χειμώνα...Το θέμα ειναι το παπούτσι να είναι το σωστό για το πόδι μας,αλλά και το καταλληλο για τη χρήση που προορίζεται.Αλλο η ξέρα του καλοκαιριού,άλλο ο κάμπος,άλλο το γουρούνι άλλο η πέρδικα στα γκρέμια.Πολλοι τα σνομπαρουν τα ακριβά παπούτσια.Δεν είμαστε κλαρινογαμπροι ,σκαρπινι αμαρκο και κομπλέ.Καποιοι περπατάμε στα δύσβατα και πολλές ώρες.Ο μόνος τρόπος να προστατέψουμε τα πόδια μας,είναι το κατάλληλο αρβυλο.Αν αυτό μπορεί να συνδυαστεί με μια λογική τιμή,γίνεται καταλληλότερο....Αυτό..Στο Ιταλία,βρέχει;

Μετα απο 13 μέρες ξεκινώντας απο Ισπανία και αφού έκαναν τον γύρο της Ευρώπης έφτασαν τελικά σημερα.
Και να ηθελα να πάρω κατι αλλο δεν μπορούσα αφου τα προηγούμενα μετα απο 8 χρόνια που περα απο το κυνήγι τα φορούσα και σε πεζοπορίες κ ορειβατικές καλοκαιρινές εξορμήσεις, αντέχουν ακόμη , απλά έδωσαν σημάδια υγρασίας.

Μετα απο 13 μέρες ξεκινώντας απο Ισπανία και αφού έκαναν τον γύρο της Ευρώπης έφτασαν τελικά σημερα.
Και να ηθελα να πάρω κατι αλλο δεν μπορούσα αφου τα προηγούμενα μετα απο 8 χρόνια που περα απο το κυνήγι τα φορούσα και σε πεζοπορίες κ ορειβατικές καλοκαιρινές εξορμήσεις, αντέχουν ακόμη , απλά έδωσαν σημάδια υγρασίας.

Τα καινούργια Zenith είναι Δημήτρη; Εδώ έμαθα σήμερα ότι θα έρθουν από εβδομάδα.
Καλοφόρετα!

Εννοείται ότι τ'αξιζουν.Παλιοτερα είχαμε σπάσει τα πόδια μας με παπούτσια απ'τα παζάρια,το στρατό,βιομηχανικά,ακόμα και με σιδερο μπροστα.Γιατι αυτά είχαμε,αυτά γνωρίζαμε αυτά φτάναμε οικονομικά.Κι όπως καταλαβαίνεις,μαζί με τα πόδια την άκουγε μέση,γόνατα ,όλα!Πως να ξεχάσω τα βρεγμένα και ξυλιασμενα δάχτυλα στην καρδιά του χειμώνα...Το θέμα ειναι το παπούτσι να είναι το σωστό για το πόδι μας,αλλά και το καταλληλο για τη χρήση που προορίζεται.Αλλο η ξέρα του καλοκαιριού,άλλο ο κάμπος,άλλο το γουρούνι άλλο η πέρδικα στα γκρέμια.Πολλοι τα σνομπαρουν τα ακριβά παπούτσια.Δεν είμαστε κλαρινογαμπροι ,σκαρπινι αμαρκο και κομπλέ.Καποιοι περπατάμε στα δύσβατα και πολλές ώρες.Ο μόνος τρόπος να προστατέψουμε τα πόδια μας,είναι το κατάλληλο αρβυλο.Αν αυτό μπορεί να συνδυαστεί με μια λογική τιμή,γίνεται καταλληλότερο....Αυτό..Στο Ιταλία,βρέχει;
Ενας φιλος συναδελφος στην δουλεια και στο κυνηγι στα 45 χρονια που κυνηγαει δεν εχει δωσει για κυνηγετικα ρουχα ουτε 1 ευρω κυριολεκτικα. Στα αρβυλα ομως φοραει απο 300 ευρω και πανω δηλαδη τα καλυτερα. Αδικο εχει?

Back