Το dioto θα σε κουράσει παρα πολύ ,το fitwell βγάζει ένα παναλαφρο μποτάκι αλλά δεν έχω προσωπική άποψη ,το zenith είναι πολύ καλό μποτάκι ,εξαιρετικό μποτάκι είναι και το laponia της crispiΕπειδη πλεον ειμαι στην αναζητηση ενος καλου παπουτσιου για το κυνηγι σκεφτομαι τα συν του να εχεις ενα καλο αρβυλο στο κυνηγι..μεχρι τωρα κυνηγουσα με αρβυλα γυρω στα 50-80 ευρω και σε ακραιες καταστασεις απο αφορητο κρυο γυρω στο -20 με χιονια και παγο κατω μεχρι τις κοφτερες πετρες και τα νερα που εχουμε στο νησι εχω φαει μεγαλη ταλαιπωρια με αυτα και λεω τι μα..κιες εχω κανει και ποσες τουμπες εχω ριξει δεν αξιζει..μια φορα να χει κλεισει τα ματια ο Θεος που λεμε να γλιστρησεις και πεσεις με το κεφαλι σε μια κοφτερη πετρα ή κατα το πεσιμο να σπασεις χερι ποδι ή στην χειροτερη να πεσει και το οπλο μαζι και να σκασει πανω σου..δεν αξιζει ρε παιδια το κεφι μας παμε να κανουμε και να γυρισουμε σπιτια μας σ αυτους που μας αγαπανε ας περπαταμε ανετα και σταθερα εξαλλου τοσα δινουμε σε λοιπο εξοπλισμο εκει θα κανουμε τσιγκουνιες; εγω προσανατολιζομαι παντως σε aku zenith, fitwell jek,crispi ή diotto
Μάλλον δεν είχε αυτά αλλά τα προηγούμενα laponia τα οποία ήταν παπουτσαρες ,μακάρι και τα νέα να βγουν το ίδιο καλά ,φοβάμαι όμως ότι το δέρμα στα παλια ήταν πιθανόν λίγο πιο παχύ εάν είναι όπως το λέω μάλλον το νέο δεν θα έχει την ίδια αντοχήΚαλοφορετα! Τα ειχε φιλος μου (ο οποιος διαλυει οτι παπουτσι φορεσει μεσα στο χρονο) παγανιερης και τους εβγαλαν 4ετια!
Ναι τα ειχε αγορασει πριν καμια 5ετια....γιατι τωρα εχει παρει τα καινουρια τα crispi track gtx!Μάλλον δεν είχε αυτά αλλά τα προηγούμενα laponia τα οποία ήταν παπουτσαρες ,μακάρι και τα νέα να βγουν το ίδιο καλά ,φοβάμαι όμως ότι το δέρμα στα παλια ήταν πιθανόν λίγο πιο παχύ εάν είναι όπως το λέω μάλλον το νέο δεν θα έχει την ίδια αντοχή
Δεν το έχω ψάξει.Κωστή καλοφορετο...από βάρος τι λέει;;
Τα ειχα δει και στο φμπ και να σου πω μου καλοαρεσαν και ελαφρυα αρκετα..οτι πρεπει για μπεκατσα..θα το καλοσκεφτω να δω που θα καταληξωΓιατί δε τσιμπάς αυτά της προσφοράς μιλτο τα crispi? Πολύ καλή τιμή!!!
Μου φαινεται εκει θα καταληξω τελικα..ειμαι αναμεσα στο zenith και στο crispi και ολο και περισσοτερο το crispi με ψηνειΤο dioto θα σε κουράσει παρα πολύ ,το fitwell βγάζει ένα παναλαφρο μποτάκι αλλά δεν έχω προσωπική άποψη ,το zenith είναι πολύ καλό μποτάκι ,εξαιρετικό μποτάκι είναι και το laponia της crispi
Κωστή καλοφορετο...από βάρος τι λέει;;
Αυτα πηρα και εγω καλο αρβυλο εχω κανει και λιγα κυνηγια μια χαρα ειναικαι ελαφρυ 650 γραμΚωστή καλοφορετο...από βάρος τι λέει;;
Εάν ακόμα βγαίνει και το παλιό δες το αξίζειΤα ειχα δει και στο φμπ και να σου πω μου καλοαρεσαν και ελαφρυα αρκετα..οτι πρεπει για μπεκατσα..θα το καλοσκεφτω να δω που θα καταληξω
Μου φαινεται εκει θα καταληξω τελικα..ειμαι αναμεσα στο zenith και στο crispi και ολο και περισσοτερο το crispi με ψηνει
Ωραίο παπούτσι πήρε ,αλλά και 300€ είναι μεγάλο ποσόΝαι τα ειχε αγορασει πριν καμια 5ετια....γιατι τωρα εχει παρει τα καινουρια τα crispi track gtx!
Το παλιο φαινεται και αυτο αρκετα στοιβαρο αλλα απ οτι ειδα ειναι και λιγο βαρυτερο απο το καινουριο..βεβαια τα 600+ που ειναι το παλιο δεν τα λες και βαρια σε σχεση με κατι 800αρια αλλα τα 500 κατι που ειναι το καινουριο ειναι σαν να φορας παντοφλαΕάν ακόμα βγαίνει και το παλιό δες το αξίζει
Ναι είναι λίγο πιο βαρύ ,αλλά νομίζω ότι έχει ποιο ποιοτικό δέρμα και πιο παχύ .Το παλιο φαινεται και αυτο αρκετα στοιβαρο αλλα απ οτι ειδα ειναι και λιγο βαρυτερο απο το καινουριο..βεβαια τα 600+ που ειναι το παλιο δεν τα λες και βαρια σε σχεση με κατι 800αρια αλλα τα 500 κατι που ειναι το καινουριο ειναι σαν να φορας παντοφλα
Τελικα κατεληξα και παρηγγειλα το diotto beccaccia..οχι επειδη απο την αρχη μου ειχε μπει στο ματι αλλα εψαξα πολυ και απο συζητησεις διαφορες σε ιταλικα φορουμ δεν το διαπραγματευονταν με κατι αλλο στα εδαφη που κυνηγαω..σε συζητηση που ειχα με ενα φιλαρακι που κυνηγαμε παρεα μου ελεγε οτι εχει περασει πολλες μαρκες και μετα την δευτερη χρονια βγαιναν off ειτε κοβοταν η σολα ειτε σκιζοταν στο πλαι το δερμα απο τις πετρες..τωρα εχει ενα crispi αλλα η επομενη του αγορα θα ειναι σαν τα δικα μου..και η τιμη τους ειναι καλη στα 195 €..την δευτερα που θα τα εχω θα ξεκινησω τα test drive και θα γραψω εντυπωσειςΝαι είναι λίγο πιο βαρύ ,αλλά νομίζω ότι έχει ποιο ποιοτικό δέρμα και πιο παχύ .
Έτσι ακριβώς,να κοιτάς τι απαιτήσεις έχεις εσύ.Αν το Crispi laponia έχουν αντοχή στον χρόνο... πράγμα για το οποίο έχω λίγο τα ερωτηματικά μου, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή.
Πρόσφατα αγόρασα τα aku conero nbk...Δεν λέω ότι το άρβυλα δεν είναι καλα αλλά τελικά μου φαίνεται λίγο βαρύ παρολου που είναι στην κατηγορία των ελαφριών αρβυλών στα 655gr σε σχέση με άλλα που είναι 820-900 gr.
Το Crispi πιστεύω θα ήταν η ιδανική επιλογή για εμένα αλλά το φοβήθηκα λόγο του ότι δεν φαινόταν τόσο στιβαρό σε σχέση με το aku...Ίσως να έκανα και λάθος.
Πλέον αρχίζω και είμαι της άποψης ότι σε κυνήγι που επρόκειτο να περπατήσεις αρκετά θέλεις ελαφρύ άρβυλο, ελαφρύ όπλο και ελαφριά και άνετα ρούχα.
Καλορίζικα και καλοφόρετα ....Σημερα ηρθαν τα αρβυλακια..πρωτες εντυπωσεις ειναι οτι προκειται για ενα σιγουρα πολυ στοιβαρο μποτακι και παρολο που φαινεται πολυ ατσαλο εξωτερικα οταν το φορας αγκαλιαζει πολυ καλα το ποδι..το βαρος του μου φαινεται καλο και το ολο στησιμο του δειχνει οτι δεν περνει με την καμια νερο..τωρα θα δοκιμαστει και στα τερεν να δουμε
View attachment 6634
View attachment 6636