Aυτό λέγεται οφτό ή κάνω λάθος?
Ηταν τέλειο!
Ναι Φιλε
Οφτο κλεφτικο λεγεται
Οφτο γιατι ψηνεται κλειστο στον ξυλοφουρνο πλεον για ωρες
Κλεφτικο γιατι προερχετε απο τους κλεφτες του 1821
Επερναν το σφακτο που ηταν μεγαλο γερικο ζωο , εσκαβαν ενα λακο στο χωμα που μεσα αναβαν τα ξυλα ωστε να μην φαινετε η φωτια το βραδυ και οταν στοιβαζονταν το καρβουνο εβαζαν μεσα το κρεας και το σκεπαζαν
Ψηνοταν στον αυτοσχεδιο φουρνο για ωρες και οταν το ανοιγαν ηταν ετοιμο
Τοτε δεν υπηρχε το αλουμινοχαρτο
Το κρεας εμπαινε πανω σε χλωρα φυλλα χαρουπιας κατα προτιμηση η οποιου αλλου σχετικα πλατυφυλλου διαθεσιμου δεντρου υπηρχαν φυλλα(οχι συκια)
Η εκδοση του ψησιματος με φυλλα χαρουπιας χρησιμοποιητε ακομη σημερα και λεγετε συρτο οφτο κλεφτικο γιατι δεν μπαινει σε ταψι τυλιγμενο στο αλουμινοχαρτο
Το ζωο απαραιτητα πρεπει να ειναη μεγαλο σε ηλικια
Ο φουρνος πυρωνετε νωρις το πρωι μπαινει το κρεας σε μεριδες με πατατα κλεινετε ο φουρνος και θα βγει μετα απο 4-6 ωρες αναλογα τον ξυλοφουρνο
Παγωμενη μπυρα συνοδεια απαραιτητα!!!
Με τον ιδιο τροπο στο χωμα οι ψαροντουφεκαδες δοκιμαστε να φτιαξετε μεγαλο ροφο!!!