Αγγλικό Σέττερ

Λαμπρο να σου ζησουνε και καλοτυχα να ειναι, ευχομαι να πανε σε καλα και να δωσους πολλες χαρες σαν τους γονεις τους

Γεια σας αδερφια σημερα η ΣΙΜΠΑ μεγαλωσε την οικογενεια....
εγινα πατερας απεκτησα 5 γιους και 4 κορες.....exciting. .exciting.

https://postimg.org/image/s1jni5qqp/
https://postimg.org/image/6t5tvs8wn/
Φίλε είχα να μπω κατι μέρες και τώρα είδα τα ευχάριστα!!!
Να είναι γερά και καλότυχα φίλε μου και να γίνουν αξιοι κυνηγοί σαν τους γονείς τους!
Κοίτα να πάνε σε καλά χέρια που πρωτίστως να τα αγαπάνε και να έχουν εμπειρία, γνώσεις αλλα και όρεξη να ασχοληθούν μαζί τους, γιατί είναι από καλά αίματα και είναι κρίμα να χαραμιστούν...

Παιδια μια ερωτηση συνηθισμενη αλλα με απασχολει τελευταια εν' οψη αγορας σκυλου (δεν μου παει κυνηγι χωρις σκυλο).
Λενε οτι τα θηλυκα βγαινουν πιο ευκολα στο κυνηγι. Ειναι ο κανονας αυτος;
Εγω ειχα παντα αρσενικα και μεσο ορο 12-18 μηνων "γεμιζε" το κεφαλι του.
Τα θηλυκα καθε ποτε "σερνουν" μια φορα το χρονο ή το εξαμηνο;
Εβαλα εδω το μνμ λογω του οτι το προς αγορα σκυκακι ειναι setter αν και δεν θα ελεγα οχι και σε επανιελακι.

Παιδια μια ερωτηση συνηθισμενη αλλα με απασχολει τελευταια εν' οψη αγορας σκυλου (δεν μου παει κυνηγι χωρις σκυλο).
Τα θηλυκα καθε ποτε "σερνουν" μια φορα το χρονο ή το εξαμηνο;
Εβαλα εδω το μνμ λογω του οτι το προς αγορα σκυκακι ειναι setter αν και δεν θα ελεγα οχι και σε επανιελακι.
Κάθε 6 μήνες για 2-3 εβδομάδες και ξεκινάει η πρώτη τους φορά 6 με 12 μηνών...

Τα μεγαλωσομα οπως τα σεττερ ποιντερ κουρτσχααρ κλπ βλέπουν μετα τους 6 μηνες συνηθως την πρωτη φορα
Μετα δυο φορές τον χρονο.

Λενε αλλά δεν είναι κανονας.
Το αρσενικο που επιλέχτηκε σωστα κ με τον σωστο χαρακτηρα και τους δωσες ρα σωστα ερεθισματα υα κυνηγήσει και αυτό.

Στο κυνηγι τα θυληκα δεν είναι τοσο ''στομφοφη'' οσο τα αρσενικά μα γενικα ειναι πιο συνεσταλμενα.
Με τα θυλικα ειναι πιο ευκολο να δεθεις καθως ειναι πιστευω κ πιο ευκολο να δεθουν μαζι σου.
Εχουν τα θέματα τους τα ''γυναικολογικα'' αλλα κ με το αρσενικο εχεις αντιστοιχα τα ορμονικα της σεξουαλικης ορμης.
Επίσης τα θυλικα ζηλευουν κατ εμενα περισσοτερο.
Καλη επιλογή φιλε μου.

Αμα ξερεις την δουλεια μην κωλονεις στο φυλο.
Οτι κ αν παρεις θα σε γεμίσει χαρα.

Εδώ, συνάδελφε, βάζεις χωρίς να το κατάλαβες, δύο θέματα.
Το "βγαίνουν πιο εύκολα" σημαίνει πως δεν θέλουν τόση δουλειά / προετοιμασία (κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση) όση τα αρσενικά. Αυτό είναι ΜΥΘΟΣ. Η "γνώση" και η εμπειρία χρειάζονται εξίσου και στα δύο φύλα.
Το: " 12-18 μηνων "γεμιζε" το κεφαλι του" σημαίνει χρονική περίοδο. Λένε, και έχουν δίκιο, πως τα θηλυκά (όπως και στον άνθρωπο) ωριμάζουν / σοβαρεύουν / έχουν την ικανότητα να σκεφτούν και να δράσουν σωστά πιο σύντομα, ναι μεν ΑΛΛΑ.
Παρένθεση... για την περίοδο. Στα εύκρατα και μεσογειακά κλίματα η "περίοδος" αρχίζει στις κουτάβες από 6-12 μηνών με συνηθέστερο τους 9 μήνες και επαναλαμβάνεται ανά 6μηνο. Όσο βορειότερες κλιματικές ζώνες τόσο περισσότερο αργούν να "φέρνουν", συνήθως μία φορά τον χρόνο.
Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στις κουτάβες, που όντως προπορεύονται κατά-τι χρονικά των αρσενικών;;; 15 περίπου μέρες πριν εμφανιστεί το πρώτο τους "αίμα" παρατηρούμε μια αλλαγή στη συμπεριφορά τους, εναλλασσόμενη και ανάμεικτη: ανησυχία, αδιαφορία, εγρήγορση, απομόνωση, ευαισθησίες (μικροφοβίες), ανυπακοή, ανυπακοή κλπ. Όλα αυτά είναι απόλυτα δικαιολογημένα λόγω της "εκρήξεως" των ορμονών που πρωτο-συμβαίνουν στο σώμα τους. Το μέγεθος της αλλαγής εξαρτάτε από το πόσο εκρηκτική θα είναι αυτή η επίθεση των ορμονών και από το πόσο ευαίσθητο ήταν προηγουμένως σαν ζώο. Όποιος ξέρει να αντιληφθεί αυτή την πρώτη φάση και "συμπαρασταθεί" στη σκύλα του, θα τον έχει "θεό" της για πάντα.
Και εδώ εξηγείται το ΑΛΛΑ. Αυτές οι ανωμαλίες θα κρατήσουν για όλη την ωορρηξία και καμιά 10 μέρες μετά. Συνολικά η σκύλα θα "μείνει πίσω" από την απόδοση της σε εκπαίδευση περισσότερο από ένα μήνα. Αποτέλεσμα; όταν θα φτάσει ο καιρός για κυνήγι τα δύο φύλα θα είναι ισότιμα.

Υπάρχει και κάτι ακόμη που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, ισχύει και στα Σέττερ. Υπάρχουν "γραμμές" που ωριμάζουν κυνηγητικά σχετικά νωρίς και άλλες μετά τα δυόμιση χρόνια, ιδίως σε ότι αφορά την εκδήλωση ή/και την σταθερότητα της φέρμας. Ψάξε τους γονείς και κοντινούς προγόνους για το θέμα αυτό.
Ουσιαστικά αν κάτι πρέπει να ψάξουμε είναι οι γενεαλογίες που μπορεί να μας πάνε ένα με ενάμιση χρόνο πίσω, παρά την όποια διαφορά στο φύλο.

Τα γραφόμενα μου δεν έχουν πρόθεση να αναδείξουν τα αρσενικά ή τα θηλυκά για μια επιλογή νέου σκύλου. Για μένα η λύση είναι μία: Επιλέγω το σωστό σκύλο.
Ναι το καταλαβα οτι δεν ειχατε αυτην την προθεση.
Απλα εγω καλομαθα με τα αρσενικα και μιας και δεν ειχα παραστασεις απο θηλυκα ειπα να ρωτησω αλλα βλεπω οτι ειναι ιδιαιτερα σκυλια.
Εχω τεσσερις γυναικες στο σπιτι με τα "θελω" τους ας μην εχω και μια ακομα στο βουνο!!!!!

Ναι το καταλαβα οτι δεν ειχατε αυτην την προθεση.
Απλα εγω καλομαθα με τα αρσενικα και μιας και δεν ειχα παραστασεις απο θηλυκα ειπα να ρωτησω αλλα βλεπω οτι ειναι ιδιαιτερα σκυλια.
Εχω τεσσερις γυναικες στο σπιτι με τα "θελω" τους ας μην εχω και μια ακομα στο βουνο!!!!!
Παντος δεν νομιζω να υπαρχει θεμα θυληκου η αρσενικου σκυλιου στο κυνηγη και τα δυο εχουν και τα καλα τους και τα κακα τους

Την καλησπέρα μου συνάδελφοι, τα σκυλιά μου (3 σέττερ 1 αρσενικό και δύο θηλυκά ) μέχρι πριν κάνα μήνα τα είχα πάντα στο σπίτι του πεθερού μου, τώρα που αγόρασα ένα οικόπεδο δίπλα στο σπίτι μου έκανα το νέο τους σπίτι εδώ με τρεις θέσεις όλα όμορφα και καλά αλλά ο αρσενικός μου γαβγίζει κάποιες φορές, βέβαια αυτή την περίοδο τώρα σέρνει η θηλυκιά και είναι ενοχλητικό το γάβγισμά του επίσης και όταν παίρνω τα θηλυκά και μένει μόνος του πάλι το κάνει. Οπου σήμερα αναγκάστηκα και τον πήγα πάλι στα παλίά του λημέρια. Τι να κάνω ο σκύλος εκεί μεγάλωσε απο τους 14 μήνες που τον πήρα και τώρα είναι 7 ετών ποτέ δεν είχε τις θηλυκές ακριβώς δίπλα του αλλα βλέπονταν. Και δεν θέλω να του βάλω τώρα κολάρο αντιγαβγίσματος.
temporary image hosting

Ωραία κατασκευή Στέφανε...
Λίγο περισσότερος χώρος για καθε σκυλί, δεν σου βγαινε?
Τα σπιτακια γιατι τα έχεις τόσο ψηλά απο το έδαφος?

Ψηλά δεν μου φαίνονται, ίσα ίσα ότι πρέπει για να αποφεύγουν τις βροχές.

Back