Βαφές Όπλων

• Thread starter Thread starter Manos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τρίκαλα είμαι
Εγώ Καρδίτσα....εκεί βρε δεν είναι ο Κοκωτης??δεν κάνει βαφές όπλων???πάντως...σε Μέρκελ φίλου!οι κανες του γίναν άσπρες καθότι πάνω από 50 χρόνια όπλο...αλλά θέμα με σκουριά δεν έχει ...οπότε αν δεν παίζουν τα φράγκα για ορθνωση διότι αυτή προτείνω..μη σκας

ετσι ειναι κ μενα..ασπρισαν στις θαλαμες κ προς την παπια..ξεθωριασε το χρωμα απο τα χρόνια..σκουρια δεν υπαρχει..δε σκαω..λιγο να το μαζεψω θελω ..το δικανακι ξυριζει..
οπλοπωλειο ειναι αυτος..οχι οπλουργος απο οσο ξερω..

Πιο πολυ κανω καρτερι και περπατητο για φασες τρυγονια και τσιχλεςαλλα μπαινω και σε πυκνο για να βρω τα ριγμενα. Γενικα το οπλο δε το προσεχω παρα πολυ θα το ακουμπησω σε ενα δεντρο η σε μια πετρα και η βαφη εχει αντεξει . Αν βρω ενα καλο ματ σπρει βερνικι πιστευω να αυξηθει κατα πολυ η αντοχη του.
Εγω δουλευω της cosmolack πολυ ανθεκτικο το ματ

ετσι ειναι κ μενα..ασπρισαν στις θαλαμες κ προς την παπια..ξεθωριασε το χρωμα απο τα χρόνια..σκουρια δεν υπαρχει..δε σκαω..λιγο να το μαζεψω θελω ..το δικανακι ξυριζει..
οπλοπωλειο ειναι αυτος..οχι οπλουργος απο οσο ξερω..
Έχει κ μαστοριά....μέσα ρωτα

το όπλο είναι του πατέρα μου , ισπανικό, φερμένο απο γερμανία τη δεκαετια του 60, ουτε ο ιδιος δε θυμαται ..οποτε ναι έχει κ αξια συναισθηματικη..αλλα ειναι κ αριστο καθότι είναι προσεγμενο κ λειτουργεί ακομη απροβληματιστα..κ για αυτο θα θελα να το συμμαζεψω λιγο..απο την αλλη το αφηνω ετσι κ οσο παει ..παντως λεφτα δεν παιζουν..με 100 ευρω αν ξερετε καποιον πειτε μου τι να πω..
ευχαριστω πολυ με βοηθησες εννοειται..
Laurona????

Εχει πολυ χρωστικη μεσα γι αυτο ειναι πιο ανθεκτικο. Με βερνικι απο πανω γινετε ακομα καλυτερο.
Δε βαζω βερνικη για να μην εχει παχος πολυ και για να το περναω καμια φορα εαν χρειαστει ειναι πολυ καλο και για να φτασω τα λεφτα της ceracote δε νομειζω με 3€ το σπρευ θα εχω πεθανει μεχρι τοτε η αμμοβολη απαρετητη προηποθεση για να πιασει το σπρει

received_197145988155991.jpegΕπειδή θα καταργήσω το εργοστασιακό Τσοκάρισμα (Η Μουφόβιδα & το εξωτερικό σπείρωμα της θα φύγουν) & θα διευρυνθεί εσωτερικά για Mobichoke) , σκέφτομαι αρχικά να βάψω την κάννη η οποία έχει λίγα θέματα ώστε να δω αν μου αρέσει η Cerakote & μεταγενέστερα να βάψω & την βάση .

Υγ: Αυτή η κάννη είναι 68cm με αυλό 18.3 & μετά την μετατροπή θα γίνει 66cm (Θα κοπεί ότι υπάρχει αριστερά της αριστερής λευκής γραμμής) .

Έχει μετρηθεί το πάχος στην δεξιά λευκή γραμμή & υπάρχουν 23mm (23 σχεδόν 24) .

Έχω & δεύτερη κάννη 76cm Full Choke με αυλό 18.4 !

Η όλη διαδικασία γίνεται γιατί η "Μουφόβιδα" μου έχει κάτσει κάπως άσχημα από πιτσιρικάς & στις τραβέρσες νιώθω ότι υπάρχει κάτι μπροστά στην κάννη !

Έν το μεταξύ θα αφαιρεθούν περίπου 80g βάρους από εμπρός (Θα λειανθούν λίγο & τα ξύλα κάτι θα μειωθεί & από εκεί) & το όπλο θα κατέβει σχεδόν στα 3.100kg .

Η όλη διαδικασία γίνεται γιατί η "Μουφόβιδα" μου έχει κάτσει κάπως άσχημα από πιτσιρικάς & στις τραβέρσες νιώθω ότι υπάρχει κάτι μπροστά στην κάννη !

Έν το μεταξύ θα αφαιρεθούν περίπου 80g βάρους από εμπρός (Θα λειανθούν λίγο & τα ξύλα κάτι θα μειωθεί & από εκεί) & το όπλο θα κατέβει σχεδόν στα 3.100kg .
302 είναι φίλε;

View attachment 9661Επειδή θα καταργήσω το εργοστασιακό Τσοκάρισμα (Η Μουφόβιδα & το εξωτερικό σπείρωμα της θα φύγουν) & θα διευρυνθεί εσωτερικά για Mobichoke) , σκέφτομαι αρχικά να βάψω την κάννη η οποία έχει λίγα θέματα ώστε να δω αν μου αρέσει η Cerakote & μεταγενέστερα να βάψω & την βάση .

Υγ: Αυτή η κάννη είναι 68cm με αυλό 18.3 & μετά την μετατροπή θα γίνει 66cm (Θα κοπεί ότι υπάρχει αριστερά της αριστερής λευκής γραμμής) .

Έχει μετρηθεί το πάχος στην δεξιά λευκή γραμμή & υπάρχουν 23mm (23 σχεδόν 24) .

Έχω & δεύτερη κάννη 76cm Full Choke με αυλό 18.4 !
Ποιός θα κάνει την μετατροπή?

αυτο ειναι το δικανακι..
P00217-195745.jpg
Αυτα ειχα χρησιμοποιησει οταν εβαψα το δικο μου. Το πρωτο ειναι για να καθαρισεις τα μεταλλα απο τη παλια βαφη και τη σκουρια και το δευτερο ειναι η βαφη.
Θελει προσοχη στο καθαρισμα να φυγει το παλιο χρωμα αλλα πιο πολυ προσοχη θελει στο να φυγει η σκουρια γιατι μετα τη βαφη φαινετε αν δεν εχει φυγει.... Το μπουκαλακι της βαφης σε φτανει για να βαψεις τουλαχιστον 3 φορες το οπλο. Υπαρχουν σχετικα βιντεακια στο youtube για τη διαδικασια....
Θα ανεβασω φωτο οταν μπορεσω.....γιατι τρεχω λιγο αυτη τη βδομαδα...
Ειτε το βαψεις εσυ ειτε καποιος αλλος μην το αφησεις ετσι ειναι κριμα....

Back