Βαφές Όπλων

• Thread starter Thread starter Manos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
View attachment 9661Επειδή θα καταργήσω το εργοστασιακό Τσοκάρισμα (Η Μουφόβιδα & το εξωτερικό σπείρωμα της θα φύγουν) & θα διευρυνθεί εσωτερικά για Mobichoke) , σκέφτομαι αρχικά να βάψω την κάννη η οποία έχει λίγα θέματα ώστε να δω αν μου αρέσει η Cerakote & μεταγενέστερα να βάψω & την βάση .

Υγ: Αυτή η κάννη είναι 68cm με αυλό 18.3 & μετά την μετατροπή θα γίνει 66cm (Θα κοπεί ότι υπάρχει αριστερά της αριστερής λευκής γραμμής) .

Έχει μετρηθεί το πάχος στην δεξιά λευκή γραμμή & υπάρχουν 23mm (23 σχεδόν 24) .

Έχω & δεύτερη κάννη 76cm Full Choke με αυλό 18.4 !
Γιατί φίλε μου θα κόψεις το όπλο?

Η όλη διαδικασία γίνεται γιατί η "Μουφόβιδα" μου έχει κάτσει κάπως άσχημα από πιτσιρικάς & στις τραβέρσες νιώθω ότι υπάρχει κάτι μπροστά στην κάννη !

Έν το μεταξύ θα αφαιρεθούν περίπου 80g βάρους από εμπρός (Θα λειανθούν λίγο & τα ξύλα κάτι θα μειωθεί & από εκεί) & το όπλο θα κατέβει σχεδόν στα 3.100kg .
Την ίδια κάννη είχα φτιάξει, με σπείρωμα crio plus.

.sarcastic. Σιγα σιγα θα τα μαθεις....κ εγω μην φανταστεις...πριν κανα χρονο που γραφτηκα στο HL δεν μπορουσα να ανεβασω τιποτα....απλα μου αρεσουν αυτα με τις βαφες γι' αυτο και το ειπα...
Alex όπως σου είπα θα σου γράψω προσπαθώντας , όσο μπορώ καλύτερα τη διαδικασία που έκανα εγώ για το βάψιμο του όπλου μου , 1 ) Πρώτον έπεσε ντρεμελ με γυαλόχαρτο , εκεί που έπρεπε γυαλόχαρτο με το χέρι , και γενικά καθάρισμα τελείως το παλιό χρώμα , 2 ) έπειτα απολίπανση με ένα καθαριστικό της εταιρίας ETALON το οποίο η εταιρία το δινει σαν καθαριστικό σιλικόνης , η απολίπανση εγινε ως εξής , λεκανακι και βούτηγμα μέσα όλα τα μέταλλα , και καθάρισμα με βουρτσάκι , καθώς και μετά με πανί που δεν αφήνη ίχνη ( αυτό μου το έδωσε φίλος χρωματοπώλης ) και όταν στέγνωση καλά , 3 ) πέφτει το πρώτο χέρι αστάρι σε σπρέι AkzoNobel Sikkens και σαν χρώμα Spotprimer Yellow , σαν αστάρι έχει και άλλους χρωματισμούς , 4 ) μετά από 12 ώρες έριξα το πρώτο χέρι χρώμα , να πω ότι όλες οι εργασίες έγιναν σε εσωτερικό χώρο , και θερμοκρασία 20 - 25 βαθμούς , αυτό γιατί έτσι το σκέφτηκα εγώ , γιατί πιστεύω τα υλικά λειτουργούν πιο ήπια , χωρίς να πιεζονται από εξωτερικές θερμοκρασίες , αλά ούτε και υγρασία , 5) Και το τελευταίο στάδιο είναι το πέρασμα με ένα βερνίκι ματ σε σπρέι επίσης μετά από 12 ώρες , αυτό ήταν όλο το διαδικαστικό κομματι που έκανα εγώ για το βάψιμο . Ο χρόνος μας μαθαίνει τα πάντα . :) Και για να τα πούμε όλα το χρώμα που επέλεξα είναι RAL 7006 ματ . Δεν νομίζω να ξέχασα να πω κάτι .

Alex όπως σου είπα θα σου γράψω προσπαθώντας , όσο μπορώ καλύτερα τη διαδικασία που έκανα εγώ για το βάψιμο του όπλου μου , 1 ) Πρώτον έπεσε ντρεμελ με γυαλόχαρτο , εκεί που έπρεπε γυαλόχαρτο με το χέρι , και γενικά καθάρισμα τελείως το παλιό χρώμα , 2 ) έπειτα απολίπανση με ένα καθαριστικό της εταιρίας ETALON το οποίο η εταιρία το δινει σαν καθαριστικό σιλικόνης , η απολίπανση εγινε ως εξής , λεκανακι και βούτηγμα μέσα όλα τα μέταλλα , και καθάρισμα με βουρτσάκι , καθώς και μετά με πανί που δεν αφήνη ίχνη ( αυτό μου το έδωσε φίλος χρωματοπώλης ) και όταν στέγνωση καλά , 3 ) πέφτει το πρώτο χέρι αστάρι σε σπρέι AkzoNobel Sikkens και σαν χρώμα Spotprimer Yellow , σαν αστάρι έχει και άλλους χρωματισμούς , 4 ) μετά από 12 ώρες έριξα το πρώτο χέρι χρώμα , να πω ότι όλες οι εργασίες έγιναν σε εσωτερικό χώρο , και θερμοκρασία 20 - 25 βαθμούς , αυτό γιατί έτσι το σκέφτηκα εγώ , γιατί πιστεύω τα υλικά λειτουργούν πιο ήπια , χωρίς να πιεζονται από εξωτερικές θερμοκρασίες , αλά ούτε και υγρασία , 5) Και το τελευταίο στάδιο είναι το πέρασμα με ένα βερνίκι ματ σε σπρέι επίσης μετά από 12 ώρες , αυτό ήταν όλο το διαδικαστικό κομματι που έκανα εγώ για το βάψιμο . Ο χρόνος μας μαθαίνει τα πάντα . :) Και για να τα πούμε όλα το χρώμα που επέλεξα είναι RAL 7006 ματ . Δεν νομίζω να ξέχασα να πω κάτι .
Σε ευχαριστω πολυ! Να ρωτησω και κατι αλλο....με λαδι χρειαζεται να το περνας ή οχι? Κ αν το περνας το χρωμα αντεχει?

Σε ευχαριστω πολυ! Να ρωτησω και κατι αλλο....με λαδι χρειαζεται να το περνας ή οχι? Κ αν το περνας το χρωμα αντεχει?
Σε ένα μικρο κομματι που έριξα λάδι Α2 αλά και ρεμικτον το χρώμα δεν το πέταξε , άπλα το σκουραίνει λίγο , αλά έμενα δεν ,με ενόχλησε καθόλου αυτό , αυτή η δοκιμή εγινε σε βαμμενο σημειο χωρίς βερνίκι , σε σημειο που έχει περαστεί βερνίκι η μεταβολή του χρώματος ήταν πολύ μικρή . Και αν το περάσεις και 2 χέρια βερνίκι γίνετε μπετό . Δεν ξέρω αν το επηρεάζει μετά η υγρασία .

Βάλε φωτό το όπλο να το πάρουμε μάτι.....

Γιατί φίλε μου θα κόψεις το όπλο?
Καταργώ την "Μουφόβιδα" & ανοίγω σπείρωμα mobichoke ώστε να είναι & πιο εύκολη η σκοπευτική γραμμή ειδικά στις γρήγορες τραβέρσες , & το βάρος θα μειωθεί γιατί η Μουφόβιδα είναι 50g + το σπείρωμα της κάννης που βιδωνει η μουφοβιδα & που είναι σχεδόν 2cm παει 80g μειωση βάρους & περισσότερες επιλογές θα έχω λόγο του ότι έχω αρκετά Mobichoke .

Καταργώ την "Μουφόβιδα" & ανοίγω σπείρωμα mobichoke ώστε να είναι & πιο εύκολη η σκοπευτική γραμμή ειδικά στις γρήγορες τραβέρσες , & το βάρος θα μειωθεί γιατί η Μουφόβιδα είναι 50g + το σπείρωμα της κάννης που βιδωνει η μουφοβιδα & που είναι σχεδόν 2cm παει 80g μειωση βάρους & περισσότερες επιλογές θα έχω λόγο του ότι έχω αρκετά Mobichoke .
Το βασικότερο που θα πετύχεις είναι καλύτερες κατανομές.Σου προτείνω να φτιάξεις σπείρωμα crio plus,τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα αντι του mobile σπειρωματος...

Χωράει μομπιλ? Εγώ πιστεύω thinwall μονο

Για τόσο λίγο και ενώ έχει ήδη τσοκ δεν θα την έκοβα

Πολλά συμβαίνουν σε επεμβάσεις και μετά από κόψιμο έχουν χειροτερέψει κανες και εχουν χαλάσει .

Αν ήταν σταθερό φουλ οκ άξιζε το ρίσκο

Back