Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Δεν εχω ρωτησει αλλα αφου βγαινουν ιδιοι μαλλον υποθετω εχπυν ιδιο αλεζουαρ θελω να βγει με μοιρες που θελω εγω οχι στανταρ
Καλημέρα Γιάννη...
Δεν έχουν ίδια αλεζουαρ,ο Ψυλλάκης παίζει με δύο αλεζουαρ ταυτόχρονα σε κάθε καννη και το αποτέλεσμα της δουλειάς του φαίνεται με διαφορα όταν ξέρεις να συγκρίνεις...
Έχω φτιάξει και στον Λιάκο κώνο αλλά δεν.....
Το μήκος δεν είναι ο κανόνας του τελικού αποτελέσματος.....
Για αυτά που σου λέω τα έχω δει εγώ ο ίδιος σε 5 κάννες μου που έχω φτιάξει κώνους....

Επιτρψε μου να μην γραψω ποσσες θελω να το κρατησω για μενα
Εγώ για να σε βγάλω από τα δύσκολα,θα σου προτείνω δυο μαστορια που φτιάχνουν κώνους με απόλυτη επιτυχία...
Ο Ψυλλάκης και ο Κουρκουλος
Από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις.....

Πολύ καλή δοκιμή φίλε όντως για τη v3 έχω ακούσει τα καλύτερα σε θεμα ντουφεκιας ισως αυτη τη στιγνη να εχει την καλύτερη κανη απο θεμα αποδοσης από ολες τις καραμπινες αλλά αν εριχνες και μια με ψιλά θα ειχαμε ακομα καλυτερες εντυπωσεις και 32 γρ 9αρι.ας πούμε.Από οτι μιλησα με δυο διαφορετικους για κωνους εχουν μαλλον τα ιδια αλεζουαρ και τον κώνο σε αυλο 18.3/18.4 τον βγαζουν 6.5 εκ γιατί ψαχνω να βγάλω κωνο σε 18.35 αυλό με 7.5 και πανω πολύ χρήσιμη η δοκιμή σου
Ο λιακος κανη 5,5 κωνο.+ τον υπαρχον...ο παπατσαρουχας πανο απο 3,5 δεν κανη ...δεν ξερο για τον ψιλακη..παντος το ιδιο αλεζουαρ δεν εχουν

Ξερω οτι φτιαχνουν πολυ καλους κωνους και εχω και μεγαλη εκτιμηση στο γιωργο αλλα θελω να δημιουργησω ενα σβησιμο κατευθειαν οπως καταλαβαινεις με συγκεκριμενες μοιρες απο θαλαμη σε αυλο ασχετως του μηκους το οποιο με υπολογισμους και τη βοηθεια φιλου το μηκος βγαινειι ανω των 75μμ

Ο παπατσαρουχας δεν θελει να φαει αλλο την κανη πιο περα για θεματα ασφαλείας οπως και εχω ακουσει οτι κανει κωνο σε χρωμιωμενο εγω που τον ρωτησα περυσι μου ειπε πρεπει να το αποχρωμιωσω πρωτα και το κοστος ανέβαινε οπως καταλαβαινεις πολύ

Ξερω οτι φτιαχνουν πολυ καλους κωνους και εχω και μεγαλη εκτιμηση στο γιωργο αλλα θελω να δημιουργησω ενα σβησιμο κατευθειαν οπως καταλαβαινεις με συγκεκριμενες μοιρες απο θαλαμη σε αυλο ασχετως του μηκους το οποιο με υπολογισμους και τη βοηθεια φιλου το μηκος βγαινειι ανω των 75μμ
Θα έχεις θέμα έμφραξης πρώτον και δεύτερον και απευκταιο θέμα αδυνατίσματος της κάννης σε πιθανώς επικίνδυνο βαθμό, θες να κάνεις την κάννη απολύτως κωνική αν κατάλαβα καλά, απ' το ένα στόμιο προς το άλλο μία ευθεία...

Αυτό πως θα το επιτυχεις Γιάννη,τα οπλουργικα για επιμήκυνση κωνου αλεζουαρ έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις...
Μόνο και εφόσον φτιάξεις σε εξειδικευμένο μηχανουργείο, αλεζουαρ κατά παραγγελία...

Last edited:
Επειδη θα το κανω παιδια οταν γινει θα κανω δοκιμες κααι θα τις ανεβασω σε μηχανουργειο θα γινει αλλα δεν βλεπω θεμα αδυνατισματος κανης αφου οταν αποχρωμιωνεις κατεβαινεις πανω απο 2/10 συννιλικα ισα ισα θα φτιαξω μια πολυ ομαλη μεταβαση απολυτα κωνικη και σαν καθρεπτη ξεκινωντα απο το τελειωμα της θαλαμης ακριβως αμα δεν παει καλα το πολυ πολυ θα κυνηγαω μονο ορτυκια με αυτην

Επειδη θα το κανω παιδια οταν γινει θα κανω δοκιμες και θα τις ανεβασω
Γιάννη θερμή παράκληση μια δοκιμή με #4 με οτι φυσίγγι θέλεις στα 45μ πριν και μετά αν δεν σου κάνει κόπο.

δεν βλεπω θεμα αδυνατισματος κανης
Προσοχή !!!

το πολυ πολυ θα κυνηγαω μονο ορτυκια με αυτην
Μια χαρά νόστιμα είναι αυτά. :)

Ο παπατσαρουχας δεν θελει να φαει αλλο την κανη πιο περα για θεματα ασφαλείας οπως και εχω ακουσει οτι κανει κωνο σε χρωμιωμενο εγω που τον ρωτησα περυσι μου ειπε πρεπει να το αποχρωμιωσω πρωτα και το κοστος ανέβαινε οπως καταλαβαινεις πολύ
Δεν έχω πάει ποτέ στον Παπατσαρούχα μόνο 1 φορά τον πήρα τηλέφωνο.
Θεωρώ όμως ότι είναι γνώστης.
Όλοι αυτό λένε Γιάννη πρώτα αποχρωμίωση.
Έχω κάποιες υποψίες γιατί το λένε (και δεν είναι για την ταλαιπωρία των εργαλείων) αλλά δεν το αναφέρω μιας και δεν είμαι σίγουρος.
Επίσης έχω διαβάσει ότι έχουν γίνει δοκιμές με κωνική κάνη ... μήκος κώνου = μήκος κάνης αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα όπως μας δείχνει η πραγματικότητα.
Καλή επιτυχία σου εύχομαι αλλά πρόσεξε το πάχος της κάνης !!!

Ο κώνος γίνεται για κυνήγια σε υδρόβια;
Η λογική του κώνου είναι πιο προοδευτική στένωση από την θαλάμη στον αυλό. Μικρότερη γωνία προσπαθείς να πετύχεις.
Άρα μικρότερο (???) στρεσάρισμα στα σκάγια, άρα μικρότερες παραμορφώσεις σκαγιών άρα μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και μένουσες ταχύτητες, μικρότερη ανάκρουση (???) κτλ κτλ
Αυτή είναι η θεωρία και ακούγεται τέλεια.

Στην πράξη όμως δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα. Και δεν είναι, γιατί αν ήταν, όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι με τον κώνο.
Από την στιγμή που πολλοί δεν είναι (ουσιαστικά δεν βλέπουν μετρήσιμες διαφορές) άρα καταρρίπτεται το αφήγημα.
Εφόσον δε, υπάρχουν δοκιμές που δείχνουν μικρή πτώση στην συγκέντρωση μετά κώνου, η θεωρία χωλαίνει.
Υπάρχουν φυσικά και πάρα πολλοί πού λένε ότι έχουν δει θεαματική βελτίωση.
Δεν θεωρώ ότι λένε ψέματα. Ίσως να είδαν.

Το μόνο σίγουρο για μένα είναι ότι δεν ισχύουν μετά τον κώνο οι σφραγίδες δοκιμής της κάνης, ότι ξοδεύεις χρήματα και ότι αφαιρείς μέταλλο από ένα σημείο που τρώει πολύ καταπόνηση.

Ο καθένας αποφασίζει και πράττει.

Γίνεται για κυνήγια που θες τα παραπάνω.

Last edited:
Από γραφόμενα σε κάποιους το 5 έγινε 3 , το 3 έγινε 1; Εγώ που κυνηγάω τσίχλες μέχρι τα 30 μέτρα στα brain ο κατασκευαστής μου πρότεινε και πήρα Μπέλ .Ο κώνος τη θα μπορούσε να μου προσφέρει εγγυημένα ;

Επειδη θα το κανω παιδια οταν γινει θα κανω δοκιμες κααι θα τις ανεβασω σε μηχανουργειο θα γινει αλλα δεν βλεπω θεμα αδυνατισματος κανης αφου οταν αποχρωμιωνεις κατεβαινεις πανω απο 2/10 συννιλικα ισα ισα θα φτιαξω μια πολυ ομαλη μεταβαση απολυτα κωνικη και σαν καθρεπτη ξεκινωντα απο το τελειωμα της θαλαμης ακριβως αμα δεν παει καλα το πολυ πολυ θα κυνηγαω μονο ορτυκια με αυτην
Ορτυκια ;;;; θα τα ανατινάζει ρε φίλε

Back