Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Προφανώς κ υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο όπλα, μιλάμε για άλλη κατηγορία σε όλα. Όμως οφείλω να σημειώσω ότι έχω ρίξει πάρα πολλές πούλες μονορούφι μόνος μου με το 525 sporter one. Ποτέ κανένα πρόβλημα. Αν είχε στόμα θα έλεγε "ριξε κ αλλο ρε δεν καταλαβαίνω". Και με την πάπια κανένα θέμα. Βέβαια σε σχέση με το όπλο που λές, το δικό μου διαθέτει και αεριζόμενη ρηγα ανάμεσα στις κάννες. Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει αυτό στην απαγωγή της θερμότητας. Γιατι υπάρχουν κ 525 χωρίς αεριζόμενη ρήγα, όπως πχ το hunter. Δεν ξέρω το δικό σου.
Κανένα hunter δεν έχει πλαινές αεριζόμενες και σίγουρα ποιό λεπτες τις από πάνω ριγες.Ολα παίζουν τον ρόλο τους.
Εχεις καλό όπλο .Τα brow είναι πολύ καλά όπλα.Χθές ήταν η μέρα του 325 μου.Εριξα 6 πούλες και το ευχαριστήθηκα!

οι δοκιμές έγιναν με νούμερο 6 με 34 γραμμάρια (λάμπρο μπλε), στα 35 μέτρα με τρία άστρα, έριξα 5 φορές .Ο κύκλος τον 70 εκ. είχε απο 210 -215 σε σχέση με πριν κάνω τον κώνο , που ήταν 185 με 190.Απο νούμερο 4 και κάτω δεν εχα διαφορά στην συγκέντρωση .στα 7αρια - 8 αρια ήταν πολύ σφιχτές οι τουφεκιές.
Στην φωτό γράφει Νο 9,5.
Βάλε καμιά φωτό ακόμα αν μπορείς.
Πχ με νο6 και νο4.

Στην φωτό γράφει Νο 9,5.
Βάλε καμιά φωτό ακόμα αν μπορείς.
Πχ με νο6 και νο4.
οι φωτο δεν είναι δικιές μου. τις δοκιμές τις έκανα πριν δυο χρόνια. Δεν κράτησα τα χαρτόνια δυστυχώς .επίσης πρόσεξα ότι μετα τον κωνο ακόμα και τις βαρείες γομώσεις τις τράβαγε καλύτερα.

Εγω πραγματηκα απορω πως υπαρχουν ατομα που αμφισβητουν ακομα τον κωννο.....
Ηλία, βάλε καμιά φωτό να μας πείσεις :)

Θέλω όμως φωτό με φούλ στα >40μ. πριν και μετά τον κώνο και με Νο4 και κάτω.

Δεν θα κάνω κώνο για τσίχλες και τρυγόνια.
Για πέρδικες, ορτύκια και μπεκάτσες δεν τον χρειάζομαι.
Ούτε για να δω διαφορές με *** στα 30μ.
Αν θέλω να σφίξω τουφεκιά στα 30 θα βάλω ** που το θεωρώ υπερβολή!!!

Στα 45μ με νο3-νο4 και F ή XF choke ... εκεί θέλω να δώ τι κάνει ο κώνος.

Αυτή είναι η δική μου άποψη.

Μέχρι να δω τέτοιες φωτό ο κώνος μένει ως έχει και στη μ2 και στην 1187.

Last edited:
Criocomfort με γυαλισμενο κωνο,οχι μονο καλυτερα σκοτωματα,αλλα και πολυ λιγοτερες γραμμες μολυβιου που ξεκινανε απο την θαλαμη σε συγκριση με πριν.Σε ερευνα που εκανα πριν σε σελιδες του εξωτερικου,ολοι συμφωνουσαν οτι ειναι βασικο σταδιο της βελτιωσης ενος λειοκαννου.

Criocomfort με γυαλισμενο κωνο,οχι μονο καλυτερα σκοτωματα,αλλα και πολυ λιγοτερες γραμμες μολυβιου που ξεκινανε απο την θαλαμη σε συγκριση με πριν.Σε ερευνα που εκανα πριν σε σελιδες του εξωτερικου,ολοι συμφωνουσαν οτι ειναι βασικο σταδιο της βελτιωσης ενος λειοκαννου.
Η μοναδική δοκιμή που έχω βρεί η οποία σαν συμπέρασμα βγάζει ότι ο κώνος βελτιώνει την τουφεκιά, συνημμένη.
Μιλάμε για πραγματικά πυρά όχι θεωρίες.
Δείτε πόσο την βελτιώνει.

Όλες οι άλλες βγάζουν μηδενική βελτίωση ή χειροτέρευση.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Πάρτε και τον πίνακα των θηρευσίμων και δείτε που πρέπει να αναζητηθεί η βελτίωση. Μέτρα, νούμερα σκαγιών και τσοκ.

Ο καθένας κάνει ότι θέλει με τα χρήματά του.

Attachments

Γυάλισμα-λειανση του υπάρχοντος κώνου εννοείς χωρίς επιμήκυνση;

Ηλία, βάλε καμιά φωτό να μας πείσεις :)

Θέλω όμως φωτό με φούλ στα >40μ. πριν και μετά τον κώνο και με Νο4 και κάτω.

Δεν θα κάνω κώνο για τσίχλες και τρυγόνια.
Για πέρδικες, ορτύκια και μπεκάτσες δεν τον χρειάζομαι.
Ούτε για να δω διαφορές με *** στα 30μ.
Αν θέλω να σφίξω τουφεκιά στα 30 θα βάλω ** που το θεωρώ υπερβολή!!!

Στα 45μ με νο3-νο4 και F ή XF choke ... εκεί θέλω να δώ τι κάνει ο κώνος.

Αυτή είναι η δική μου άποψη.

Μέχρι να δω τέτοιες φωτό ο κώνος μένει ως έχει και στη μ2 και στην 1187.
Ηλία έχω ένα τέτοιο, τι θα προτεινες;
Κωνο και πορτινγκ...

Σας γραφω και εγω πουεχω κανει κωνους σε τρια διαφορετικα όπλα αλλα οχι στην ςς δεν χειροτερευει η ντουφεκια αλλα δεν κανει και καμια τρελη διαφορα τωρα αν το οπλο σου βγαζει σφιχτες ντουφεκιες οπως εμενα σε σχεση με αλλα οπλα μαμα λεμε γιατι να το σφιξεις κιαλο αν κανεις ολα τα κυνηγια δηλ μερικες φορες ακουω περιεργα αμα φτιαξεις μια κανη που στα 20 με εχει μια ντουφεκια 40 εκ διαμετρο πιστευω οτι στους περισσοτερους θα ειναι αχρηστη γιατι οσο σφιγγεις μια τουφεκια τοσο γινεται αυσηροτερη η σκοπευση οτι σου δινει ο κωνος το ιδιο και περισσοτερο δινει ενα τσοκ φρενου και δεν βγαζεις και το οπλο απο τα ορια ασφαλειας προσωπικα δεν ξανακανω κωνο πρωτον δεν υπαρχει εγγυηση βελτιωσης και ασφαλειας και η κανη μου στοιχιζει 700 ευκολα δευτερον με ενα τσοκ καλο πρετυχαινεις την παραπανω συφκεντρωση που ζητας τριτον με ενα καλο φυσιγγι ειδικα ιδιογομωση φτιανχεις και σε φυσοκαλαμο συγκεντρωση αλλα εχει και του εμπιριου καλά και τεταρτον και βασικο το οπλο εχει κατασκευαστει να λειτουργει βάση συγκεκριμενων πιεσεων που αναπτυσονται κατα την εξαγωγη της γομωσης απο την συγκεκριμενη κανη οταν αφαιρεις μεταλο μεγαλωνεις ογκομετρια μειωνεις πιεσης φαίνεται και απο την αμακρουση αυτο και χανεις και λιγο ταχυτητα απλα παιρνεις λιγα σκαγια παραπανω αναλειωτα ολο αυτο το εργο μπορει να επηρεσει τη λειτουργια του οπλου σε φυσιγγια χαμηλων πιεσεων ή λιγων γραμ ειδικα τα οπλα αδράνειας και επειδη οπως ολοι ακουω διαφορα και διαβαζω αλλα τοσσα λετε οι εταιριες να μη θελουν να φτιαξουν τη καλυτερη κανη και να βαλουν ενα κωνο 6 8 10 12 εκ το γιατι δε το κανουν σημαντικοτερο ειναι το πορτινγκ στις κανες παρα ο κωνος για μενα προσωπικη άποψη γιατι το πιο σωστο πιστευω ειναινα πετυχαινουμε οσο γινεται καλυτερη κατανομη σε μεγαλυτερη αποσταση οχι υπερσυγκεντρωση

Αυτά είναι παιδιά τα θηράματα ...
όλα τα χρήματα των μετατροπών των όπλων από κυνηγούς πέφτουν για τα πράσινα ...
και δεν ξέρω καν αν ο λαγός πρέπει να συμπεριληφθεί σε αυτά (για εμένα δεν πρέπει, επίσης ούτε και η φάσα).
Το ιδανικό είναι 2 όπλα ... ένα για τα πράσινα και ένα για τα υπόλοιπα ... (άντε + 1 slug για γουρούνια)
Αν σου χαλάσει το ένα, έχεις το δεύτερο (ανεκτίμητη αξία !!!)
1 όπλο για τα πάντα, πολύ θα ήθελα να υπάρχει αλλά δεν ...

Η μοναδική επέμβαση που έχει αξία (για εμένα) είναι να ταιριάξεις το όπλο πάνω σου.

Θηράματα.jpg

Last edited:
Αυτά είναι παιδιά τα θηράματα ...
όλα τα χρήματα των μετατροπών των όπλων από κυνηγούς πέφτουν για τα πράσινα ...
και δεν ξέρω καν αν ο λαγός πρέπει να συμπεριληφθεί σε αυτά (για εμένα δεν πρέπει, επίσης ούτε και η φάσα).
Το ιδανικό είναι 2 όπλα ... ένα για τα πράσινα και ένα για τα υπόλοιπα ... (άντε + 1 slug για γουρούνια)
Αν σου χαλάσει το ένα, έχεις το δεύτερο (ανεκτίμητη αξία !!!)
1 όπλο για τα πάντα, πολύ θα ήθελα να υπάρχει αλλά δεν ...

Η μοναδική επέμβαση που έχει αξία (για εμένα) είναι να ταιριάξεις το όπλο πάνω σου.

View attachment 24071
Eχεις μεγάλο δίκιο...
Τα περισσοτερα για χάρη των υδρόβιων ξεκίνησαν...
Και ισως εκεί που κάποιες φορές σηκώνει όπλο ο υδροβιος να μην το σηκώνει ο λαγας(οποτε κ διαιολογειται να το ψάχνει παραπανω*)....
Με ένα όπλο μου διαθέτει εξωτερικά τσοκ γίνονται όλα τα κυνήγια.....
Εκτός κ κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τον αγριοχοιρο (κ οχι περιστασιακα), η με τα υδρόβια κ ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που μπήκαν κ τα ατσάλινα* στην μέση....
Βέβαια ένα δευτερο όπλο έστω κ εφεδρικο παντοτε χρειαζεται........

View attachment 23982καλημέρα παραθέτω μια από τις αρκετές δοκιμές που φαίνεται σε μια 2d φώτο το πριν και το μετά κώνου. Έχω κάνει σε δύο κάνες (beretta 304,benelli 123) για μένα υπάρχει βελτίωση, όσο αφορά το τερέν όντως η τουφεκια γίνεται πιο αυστηρή αλλά και τα σκοτωματα πιο θεαματικά η δική μου άποψη είναι ότι η περιφέρεια δυναμώνει και τα ζωντανά θηραματα λιγοστεύουν και ένα σκαγι να πάρει το πουλί μαζεύει σαν να είχε πάρει περισσότερα. Τώρα όντως τα ψιλά σκάγια φαίνεται περισσότερο από Νο 5 και κάτω που τα σκάγια δεν παραμορφωνονται τόσο είναι λιγότερο έντονη σαν βελτίωση.

Αυτο που βλεπω απο τις φωτογραφίες σου και μπορω να ερμηνεύσω ειναι το εξής.
Ναι η τουφεκια εχει σφίξει αρα το βασικό ζητούμενο φαινεται πως εχει πετύχει. Το τσοκ των 6/10 σε αυτη την απόσταση πλέον λειτουγρί όπως πρέπει και εχει την δυναμική για περισσότερα μέτρα. Εξάλλου τα 6/10 δεν ειναι μια συσφιξη των 30 μέτρων.
Η περιφέρεια επίσης εχει βελτιωθεί σε συγκέντρωση.
Αυτο που δεν φαινεται στην φωτο αν δεν μπ[ορεις να να πας και λίγο παραπέρα την ερμηνεία της είναι ότι για να εχει υπάρχει αυτη η διαφορά, εχει βελτιωθεί η φονικότητα του όπλου μιας και πλέον τα σκάγια στρεσσάρονται λιγότερο οπότε δεν παρεκτρέπονται απο το κέντρο της τουφεκιάς. Η διαφορα αυτη προφανώς και θ α φανεί στο ΄΄σκότωμα΄΄.

Η επέμβαση στον κώννο γίνεται για θηραματα που χρειάζονται τα παραπάνω μιας και τα απαιτούν οι αποστάσεις που ριχνουμε. Σαφως και επεμβαση στον κώννο δε χρειαζεται ενας που κυνηγάει ορτύκια ή μπεκάτσα αλλα αυτο ς που κάνει καρτερι και χρειαζεται μια βλητική δυναμική απο την κάννη του.

Λεβέντες με όλο το θάρρος αλλά συζητάτε θέματα που έχουν απαντηθεί από τα τέλη της δεκαετίας του '80 .
Δεν ανακαλύψαμε τον τροχό.Στην απο κει μεριά αυτά που συζητάμε εμείς σήμερα τα είχαν εφαρμόσει από το 1989 στα όπλα τους.
Η επίδραση της επιμήκυνσης κωννου στην βλητική απόδοση μιας κάννης μόνο θετικά προσφέρει.
Είμαι κάτοχος μιας ss με aftermarket κωννο στα 6,5εκ.Καθεστε???20-40% βελτίωση αποδοσης στα 76 εκ κύκλο ...(θα ανεβάσω και υλικό μόλις βρω τον χρόνο)
Τώρα αν αξίζει να την κάνεις aftermarket η να πάρεις ένα όπλο με μακρύ "μαμά" κωννο είναι άλλη κουβέντα και ο καθένας παίρνει τα ρισκα του...
Εννοείται πως το υδρόβιο είναι αυτό που μας οδηγεί συνεχώς όλο και λίγο παραπέρα σε φυσίγγια και όπλα ...

Που εκανες κωνο στην ςς και κερδισε πανω απο 20% με ενδιαφερει γιατι την εχω με αυτη κυνηγαω και αν θες εχεις μονο κωνο η και αυλο διερυνες (αποχρωμιωση) εννοώ γιατισρ τρια οα που ειχα κανει διαφορετικων εταιριων αυτη η διαφορα δεν υπηρχε και δεν τους ειχα φτιαξει σε τυχαιους αν θελεις γραψε που με ενδιαφέρει

20-40% βελτίωση αποδοσης στα 76 εκ κύκλο ...(θα ανεβάσω και υλικό μόλις βρω τον χρόνο)
Το ποσοστό αυτό είναι τεράστιο, σχεδόν αδιανόητο.
Και διαβάζουμε πολλά forum από την άλλη μεριά.
Η μόνη περίπτωση θεωρώ ότι είναι να είχες προβληματικό κώνο εξ αρχής.
Περιμένουμε όμως υλικό.

Back