Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Η στοργή είναι δεδομένη.....
Αλλά από την συχνη χρήση πολλα μπορεί να συμβουν.....
για αυτό κ ανταλλακτικά υπάρχουν για τα παντα.......τους συμφέρει κάτι τέτοιο......

Και πιστευω πως όσοι ασχολουνται συχνά με το σκοπευτήριο θα έτυχε να δουν κάποια βλάβη σε ακριβά όπλα αλλων που δεν θα περιμεναν.....

αυτά είναι μια εκδοσή που πάει Αγγλία 18,5 λόγω μάλλινης τάπας υπάρχουν και άλλες με μακρύ κώνο και 10 εκ τσοκ σταθερά και 76 θαλάμη
Αυτή είναι η έκδοση της ελληνικής αγοράς, είπαμε ότι γράφω το έχω ρίξει κ δοκιμάσει

πιπερι στη γλωσσα , που λες αληθειες
Τα μόνα 2 πράγματα που δεν έχω (ακόμα) διαβάσει ότι κάνει ο κώνος είναι.
1. Ενδυναμώνει το μέταλλο της κάνης στην περιοχή του κώνου και
2. τηλεκατευθύνει τα σκάγια προς το θήραμα.

Οτιδήποτε άλλο έχει ειπωθεί.
Αυξάνει συγκεντρώσεις, σπάει κέντρα, βελτιώνει ομοιομορφίες, αυξάνει ταχύτητες και διατρήσεις, μειώνει πιέσεις, μειώνει λακτίσματα, αυξάνει μένουσες, σκοτώνει καλύτερα, αυξάνει ωφέλιμο βεληνεκές κτλ

Πολλά από τα παραπάνω εν το μεταξύ είναι και αλληλοσυγκρουόμενα.

Έλεος ...

Βρήκα άνθρωπο πού έκανε κώνο σε benelli Rafaello 66cm κανη και αυτό που μου είπε είναι:
-εχει ποίο σφιχτή τουφεκιά αλλά μόνο στο κέντρο τής κατανομής των σκαγιων!
-λιγοτερο λάκτισμα αλλά όχι τρελή διαφορά
-φυσιγγια που έριχνε πλέων κάποια τα απέρριψε γιατί δεν συνεργάζονται με την "νέα" κανη!
Το συμπέρασμα είναι ότι οι επιτυχίες του μειώθηκαν λόγο ότι οι περισσότερες τουφεκιές είναι μέχρι 35-40 μέτρα και αν δε σημαδέψει καλά η κατανομή δε συγχωρεί σκοπευτικό λάθος ακόμα και με ανοιχτό τσοκ αφού όπως μου είπε τα πουλιά που τυχών έπαιρνε με ακριανα σκάγια (2+- σκάγια) τώρα παίρνουν 1 ή κανένα σκάγια και φεύγουν! Αν λοιπόν είσαι ευχαριστημένος από την κανη σου αστην ως έχει γιατί δεν ξέρεις αν θα είναι καλύτερα ή χειρότερα μετά την επέμβαση.... Γνώμη μου αυτή είναι.
Καλησπέρα στην ομάδα. παίδες έχω κάνει και εγώ κώνο σε benelli 123 με 18,4 αυλο. 6,5 εκατοστά κώνο. αυτό που είδα είναι 15 με 20 σκάγια περισσότερα στον κύκλο τον 70 εκ. και ποιο δυνατή περιφέρεια σκαγιών. Δοκιμές έγιναν πριν και μετά την επέμβαση. Το αν αξίζει ας το κρίνει ο καθένας μονος του .Αυτή είναι η δικιά μου εμπειρία και δεν το μετάνιωσα. Και κατι ακόμα η διφορά φαίνεται στα ψιλά σκάγια, οχι στα χοντρά.

Last edited:
αυτό που είδα είναι 15 με 20 σκάγια περισσότερα στον κύκλο τον 70 εκ. και ποιο δυνατή περιφέρεια σκαγιών.
20 σκάγια στα πόσα ;
1 φυσίγγι δοκίμασες ή περισσότερα ;

η διαφορά φαίνεται στα ψιλά σκάγια, οχι στα χοντρά.
Τι νούμερο χοντρά και τι ψιλά δοκίμασες ;

IMG_20200524_001120.jpgκαλημέρα παραθέτω μια από τις αρκετές δοκιμές που φαίνεται σε μια 2d φώτο το πριν και το μετά κώνου. Έχω κάνει σε δύο κάνες (beretta 304,benelli 123) για μένα υπάρχει βελτίωση, όσο αφορά το τερέν όντως η τουφεκια γίνεται πιο αυστηρή αλλά και τα σκοτωματα πιο θεαματικά η δική μου άποψη είναι ότι η περιφέρεια δυναμώνει και τα ζωντανά θηραματα λιγοστεύουν και ένα σκαγι να πάρει το πουλί μαζεύει σαν να είχε πάρει περισσότερα. Τώρα όντως τα ψιλά σκάγια φαίνεται περισσότερο από Νο 5 και κάτω που τα σκάγια δεν παραμορφωνονται τόσο είναι λιγότερο έντονη σαν βελτίωση.

View attachment 23982καλημέρα παραθέτω μια από τις αρκετές δοκιμές που φαίνεται σε μια 2d φώτο το πριν και το μετά κώνου. Έχω κάνει σε δύο κάνες (beretta 304,benelli 123) για μένα υπάρχει βελτίωση, όσο αφορά το τερέν όντως η τουφεκια γίνεται πιο αυστηρή αλλά και τα σκοτωματα πιο θεαματικά η δική μου άποψη είναι ότι η περιφέρεια δυναμώνει και τα ζωντανά θηραματα λιγοστεύουν και ένα σκαγι να πάρει το πουλί μαζεύει σαν να είχε πάρει περισσότερα. Τώρα όντως τα ψιλά σκάγια φαίνεται περισσότερο από Νο 5 και κάτω που τα σκάγια δεν παραμορφωνονται τόσο είναι λιγότερο έντονη σαν βελτίωση.
Μετά τον κώνο είναι η πάνω φωτό και
πριν τον κώνο η κάτω ;
Ίδιο φυσίγγι να υποθέσω.

Εγω πραγματηκα απορω πως υπαρχουν ατομα που αμφισβητουν ακομα τον κωννο.....
Ίδιο φυσίγγι και με μια μέρα διαφορά για να μπορώ να έχω όσο το δυνατόν παρόμοια στοιχεία ώστε να φανούν οι οποίες διαφορές

Σήμερα Ασπρόπυργο.Η δοκιμή που λέγαμε δεν έγινε λόγου χρόνου από εμένα (έπρεπε μετά να πάω σε σοβαρή βλάβη) αλλά έριξα και μία πούλα με το κωναρισμένο MX8.Μαμά τσοκ 2/10 και 4/10.Καλά που δεν πήγα στον πίνακα για δοκιμή.. πιστεύω θά τις έτρωγα χαλαρά.
Κάποια στιγμή λόγω μιας δικής μου καθυστέρησης έπρεπε να παίξω το 6 γήπεδο χωρίς την παρέα και μόνος.Με το δικό μου.
Ξεκινάω την πουλα και την τελειώνω χωρίς ανάσα..30? τουφεκιές χωρίς να πατήσουν οι κάννες κάτω.
Οπως ξεκίνησε έτσι τελείωσε.Και γενικά στο μελλάνιασμα δεν αλλάζει συμπεριφορά ουτε στο ανοιξε κλείσε ουτε στις σκανδάλες ουτε αναθυμιάσεις.
Τό 525(το οποιο το έκλεισα για πουλημα χθες)αριστο και γενικά αψογο ,μετά από τέτοιο χειρισμό την "ακουγε".πχ ήθελες καπάκι να βγάλεις την πάπια και δεν..αν δεν κρύωνε...και γενικά
το έχω δεί και σε άλλα brow. και 725 αυτό(με την πάπια όταν είναι ζεστό).Αυτά δεν υπάρχουν στο mxs.Eνα όπλο το οποίο πήρα 3350Ε με τα μαμά τσοκ σε άριστη κατάσταση.(Απαξίωση μετά από 2 χρόνια..0.).Λιγότερο από ένα 692 καινούριο.
Εχω τρέλα με τα όπλα.Από μονόκανο baical μέχρι τέρμα...Σκαλίσματα τρελά δεν θα πλήρωνα ποτέ και να μπορούσα. Ξύλα λίγο καλύτερα ίσως.
Αλλά η ποιότητα και η αξιοπιστία πρέπει κατά την γνώμη μου να πληρωθεί.
Και το έπόμενο (καλό) θα προσπαθήσω να είναι τέτοιας κατηγορίας όπλο.
Προφανώς κ υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο όπλα, μιλάμε για άλλη κατηγορία σε όλα. Όμως οφείλω να σημειώσω ότι έχω ρίξει πάρα πολλές πούλες μονορούφι μόνος μου με το 525 sporter one. Ποτέ κανένα πρόβλημα. Αν είχε στόμα θα έλεγε "ριξε κ αλλο ρε δεν καταλαβαίνω". Και με την πάπια κανένα θέμα. Βέβαια σε σχέση με το όπλο που λές, το δικό μου διαθέτει και αεριζόμενη ρηγα ανάμεσα στις κάννες. Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει αυτό στην απαγωγή της θερμότητας. Γιατι υπάρχουν κ 525 χωρίς αεριζόμενη ρήγα, όπως πχ το hunter. Δεν ξέρω το δικό σου.

20 σκάγια στα πόσα ;
1 φυσίγγι δοκίμασες ή περισσότερα ;

Τι νούμερο χοντρά και τι ψιλά δοκίμασες ;
οι δοκιμές έγιναν με νούμερο 6 με 34 γραμμάρια (λάμπρο μπλε), στα 35 μέτρα με τρία άστρα, έριξα 5 φορές .Ο κύκλος τον 70 εκ. είχε απο 210 -215 σε σχέση με πριν κάνω τον κώνο , που ήταν 185 με 190.Απο νούμερο 4 και κάτω δεν εχα διαφορά στην συγκέντρωση .στα 7αρια - 8 αρια ήταν πολύ σφιχτές οι τουφεκιές.

Back