Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Ναι το τουφεκι χαμηλο τουφεκουσε πολυ!! Αφου αλαξα φλαντζα και εβαλα και εξτρα κομματια απο κατω για να το φερω στο 50-50 ,γιαυτο και βλεπω πολυ ριγα !! Και λεω αφου ειναι υπεριψωμενη και δεν κατεβαινει μπροστα η ριγα οπως στην 155 ,να του βαλω μια χαμηλη ριγα για να αλαξω το σημειο σκοπευσης !! Και να εχω την ιδια "εικονα" με τα μπαικαλ να μην βλεπω καθολου ριγα δηλαδη
Δηλαδή αν τουφεκίσεις σημαδευτά (σαν με ραβδωτό) με στηριγμένο όπλο, πόσο κάτω φεύγει στα πόσα μέτρα ?

Τέτοιου είδους ατσάλια όπως οι κανες ήδη διαμορφωμένα δεν αλαζουν μορφή με την κόληση Ρίγας απλά σταδιακό ζεσταμα και κρύωμα ομαλό με λάδι τίποτε δε χαλάει εξαλου οι κανες πρώτα φτιάχνονται και μετά κολανε οι ρίγες επάνω εάν χαλούσαν έτσι οι κανες όλα τα ντουφέκια θα ήταν αριγα .Αλλά είναι δουλειές για γνώστες . όχι για εμάς.Ολοι οι οπλουργοι το κάνουν αλλά κάποιοι είναι πιο επιφυλακτικοί πράγμα όμως που δε σημαίνει ότι έχουν και δίκιο σε ότι λένε .Είναι σημαντικό ότι ζεσταίνεται ομαλά να κρυώνει και ομαλά .Και δεν τα γράφω από το μυαλό μου αυτά έχω δει και από κοντά αρκετά πράγματα χωρίς να διεκδικώ βέβαια κανένα τίτλο.Εχουν κοληθει δεκάδες ρίγες και δακτυλίδια σε κανες στη χώρα μας .
και ποσες εκαντοταδες μουφες για εξωτερικα τσοκ...

Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος ... χρειάζεται να ζεστάνεις πολύ για να λιώσει και να εισχωρήσει η κόλληση.
Αν δεν θερμάνεις σε κατάλληλη υψηλή θερμοκρασία, δεν εισχωρεί.
Οπλουργός δεν είμαι αλλά έχω κάνει πολλές κολλήσεις με ασήμι σε πολλά εξαρτήματα εκτός όπλων.
Σε δική μου κάνη δεν θα έβαζα ποτέ ασήμι.

Για το καλάι ... οκ δεν χρειάζεται να ανεβάσεις θερμοκρασία.
Δεν το είδες το video της perazzi ...
Στο video της perrazi αν καταλαβα καλα λεει soft solder που δεν σημαινει αποκλειστικα καλαι(ειναι και το καλαι η αλλιως κασσιτεροκολληση μαλακη κολληση αλλα οχι μονο...) σημαινει μαλακη κολληση που η θερμοκρασια τηξης του συγκολλητικου υλικου ειναι κατω απο 300 κελσιου.Η απλη κασσιτεροκολληση(που χρησιμοποιουν οι υδραυλικοι δεν αντεχει σε μηχανικες καταπονησεις οποτε δεν κανει για την περιπτωση μας.Τα συγκολλητικα υλικα οταν μιλαμε για κασσιτεροκολληση ειναι συνηθως κραματα κασσιτερου μολυβδου αντιμονιου και αργυρου.Το σιγουρο ειναι οτι αυτοι χρησιμοποιουν καποιο τετοιο κραμα(ισως με μεγαλυτερο ποσοστο ασημιου,συνηθως ειναι κατω απο 2%, για να δωσουν στην κολληση μεγαλυτερες μηχανικες αντοχες) μαλακης κολλησης για τους λογους που αναφερει :να μην στρεσσαριστει η καννη απο θερμανση ψυξη συστολη διαστολη και σιγουρα να μην μεταβληθουν οι ιδιοτητες της καννης που εχουν αποκτηθει μετα απο θερμικες κατεργασιες.Το αλλο σιγουρο ειναι οτι πολλες αλλες εταιρειες χρησιμοποιουν ασημοκολληση για αυτου του ειδους τις συγκολλησεις πραγμα που το αναφερει και ο ιδιος στο βιντεο για να επισημανει πιο πολυ την ανωτεροτητα των δικων τους κανων σε σχεση με τον ανταγωνισμο.Και οι αλλοι μπορει να χρησιμοποιουν ασημοκολληση με χαμηλοτερο ποσοστο ασημιου ωστε να ριξουν το σημειο τηξης του συγκολλητικου υλικου πιο χαμηλα...Δηλαδη οι μεν να κανουν την μαλακη κολληση πιο σκληρη και οι δε τη σκληρη πιο μαλακη...Κουραστικος πφφφφ..

Κράμα κασσιτερου- μολύβδου είναι όλες οι ήπιες κολλήσεις, ασημοκολληση ,στην πραγματικότητα μπρουτζοκολληση κάνουν λίγοι και εκλεκτοί.
Θα συμπλήρωσω ότι κάνουν αυτοί που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους .

Για όσους θέλουν να ελαφρύνουν το όπλο τους πάντως από την επάνω ρίγα μπορούν να κόψουν και να αφαιρέσουν τη ρίγα και να αφήσουν μόνο τα ποδαράκια γλιτώνεις βάρος χωρίς βαψιματα κτλ και το κάνεις και μόνος.Το έχω κάνει και αυτό.Στις ρίγες που γίνεται .

Για όσους θέλουν να ελαφρύνουν το όπλο τους πάντως από την επάνω ρίγα μπορούν να κόψουν και να αφαιρέσουν τη ρίγα και να αφήσουν μόνο τα ποδαράκια γλιτώνεις βάρος χωρίς βαψιματα κτλ και το κάνεις και μόνος.Το έχω κάνει και αυτό.Στις ρίγες που γίνεται .
Όταν οι περισσότεροι έχουν ένα είδος λατρείας με το όπλο τους απορώ ποιός θα έπαιρνε σιδεροπριονο και θα αφαιρούσε τη ρίγα.

Εγώ που λατρεύω ότι με βολεύει περισσότερο, δεν αφαιρείς με σιδεροπριονο πρέπει να είσαι πιο κομψός αφαιρείς με τροχουδακι η σταθερό προσεκτικά μην ακουμπήσεις κάνη το σημείο g δεν πρέπει να το ακουμπήσεις είναι το ακριβώς αντίθετο με τη γυναίκα εδώ.

Όταν οι περισσότεροι έχουν ένα είδος λατρείας με το όπλο τους απορώ ποιός θα έπαιρνε σιδεροπριονο και θα αφαιρούσε τη ρίγα.
Παναγιωτη καλη η λατρεια αλλα αν σκεφτω καποια μετατροπη που θα κανει αυτο που χρησιμοποιω πιο λειτουργικο τοτε η λατρεια παει περιπατο...τα οπλα μου τα προσεχω τα αγαπαω(γι'αυτο και δεν εχω πουλησει ποτε κανενα γιατι στο καθενα εχω βαλει και απο μια προσωπικη πινελια...) αλλα μεχρι εκει, σιδερα ειναι...

Παναγιωτη καλη η λατρεια αλλα αν σκεφτω καποια μετατροπη που θα κανει αυτο που χρησιμοποιω πιο λειτουργικο τοτε η λατρεια παει περιπατο...τα οπλα μου τα προσεχω τα αγαπαω(γι'αυτο και δεν εχω πουλησει ποτε κανενα γιατι στο καθενα εχω βαλει και απο μια προσωπικη πινελια...) αλλα μεχρι εκει, σιδερα ειναι...
Κι εγώ τις ίδιας άποψης είμαι ,δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό λόγο που είμαι αριστερόχειρας,να φαίνεται το κοντάκι του δικανου σαν το εντερπραιζ αρκεί να μου έρχεται και να έχω επιτυχίες.Θα το έκανε μάστορας όμως .

Καλημέρα παιδιά. Μίλησα με την εταιρεία για το όπλο μου και μου είπαν πως θέλουν το όπλο εκεί να το δουν. Τωρσ δε θα τους το στείλω γιατί δεν έχω άλλο να κυνηγήσω. Τέλος Φλεβάρη θα το στείλω για να γίνει αλλαγή κάνης κι όχι μερεμέτια από οπλουργο.

ετσι σου ειπαν?οσο το καθυστερης τοσες δικαιολογιες θα βρισκουν.
Όχι του είπα ότι εγώ δε μπορώ να χάσω τη κυνηγετική σεζόν κ μου είπε οπότε θέλετε στείλτε το εφόσον έχει περαστεί στο σαιτ της benelli για την εγγύηση

Καλημέρα παιδιά. Μίλησα με την εταιρεία για το όπλο μου και μου είπαν πως θέλουν το όπλο εκεί να το δουν. Τωρσ δε θα τους το στείλω γιατί δεν έχω άλλο να κυνηγήσω. Τέλος Φλεβάρη θα το στείλω για να γίνει αλλαγή κάνης κι όχι μερεμέτια από οπλουργο.
Εγώ,αν με έβγαζε ο δρόμος προς τα κει,θα τους το πήγαινα το συντομότερο!
Να κάνουν την "διάγνωση" και το παίρνω πίσω μέχρι τέλος σεζόν....
Μετά να το πάρουν και να κάνουν ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΗΣ!!
Γίνεται?

Όχι του είπα ότι εγώ δε μπορώ να χάσω τη κυνηγετική σεζόν κ μου είπε οπότε θέλετε στείλτε το εφόσον έχει περαστεί στο σαιτ της benelli για την εγγύηση
Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερο η επικοινωνία να γίνεται με μέϊλ, γιατί το "μου είπες-σου είπα" δεν αποδεικνύεται.
Βέβαια το πιό σωστό μόλις το έγραψε ο ΓΙΑΝΝΗΣ.

Back