Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Αφαίρεση πλαϊνών ριγων συνεπάγεται βάψιμο από την αρχή και σωστή σύγκλιση κανών...
αυτο ακριβως εχουν κανει και εδω ,μελανιασμα με σπρει και συγκλιση με ηλεκτροκοληση στην φωτο δεν φαινεται καλα τα δακτυλια που εχουν γινει μεσα στον αυλο20230321_181735.jpg20230321_190321.jpg

Attachments

• 20230321_181547.jpg
    20230321_181547.jpg
    253,3 KB · Προβολές: 26
Last edited:
Μπορεί κάποιος να μου δείξει με φωτογραφίες ή έστω και περιγραφικά πως μπορώ να καταλάβω ότι στο όπλο έχει γίνει επιμύκινση του κώνου?
Ξέρω χαζή ερώτηση αλλά για να είμαι σίγουρος και μη κάνω καμιά βλακεία.
Για να είσαι 100% σίγουρος σε οπλουργο.

Για να είσαι 100% σίγουρος σε οπλουργο.
Καλά ναι σίγουρα. Απλά ο πιο κοντινός οπλουργός μου είναι στη Θεσσαλονίκη και πέφτει αρκετά μακριά. Σαν πρώτη εικόνα να ξέρω γιαυτό ρωτάω. Ειδικά σε χρωμιωμένο δε θα φαίνεται κάτι?

Καλά ναι σίγουρα. Απλά ο πιο κοντινός οπλουργός μου είναι στη Θεσσαλονίκη και πέφτει αρκετά μακριά. Σαν πρώτη εικόνα να ξέρω γιαυτό ρωτάω. Ειδικά σε χρωμιωμένο δε θα φαίνεται κάτι?
Λογικα θα εχει φυγει το χρωμιο, παιρνεις φακο, μεγεθυντικο και βλεπεις.Δεν ειναι ευκολο, χρειαζεται εμπειρια.Ο οπλουργος ενδεχεται και να το μετρησει.

Μπορεί κάποιος να μου δείξει με φωτογραφίες ή έστω και περιγραφικά πως μπορώ να καταλάβω ότι στο όπλο έχει γίνει επιμύκινση του κώνου?
Στην απείραχτη κανη η σκιά του κώνου είναι εντονότερη,"μαυρίζει" πιο πολύ.
Ένα σύνηθες χαρακτηριστικό στην εικόνα του επιμηκυμενου είναι ένα πολύ στενό(1-2mm) σκούρο δαχτυλίδι εκεί που τελειώνει η θαλάμη κι αρχίζει ο κώνος.
Στον επιμηκυμενο κώνο,αν έχει γίνει και καλή λείανση,δυσκολεύεσαι να διακρίνεις το που τελειώνει κι αρχίζει ο αυλός.
Το πιο σίγουρο είναι να πας την κάνη σε οπλουργο και να την μετρήσει με αυλομετρο.

Ξέρω χαζή ερώτηση αλλά για να είμαι σίγουρος και μη κάνω καμιά βλακεία.
Αν μπορείς να ξεχωρίσεις τον κώνο από το δαχτυλίδι που σχηματίζει.
Θα βάλεις την κάνη σε ένα τραπέζι.
Από το στόμιο θα βάλεις ένα φακό να φωτίζει το εσωτερικό.
Θα πάρεις κάτι μακρύ και λεπτό πχ λεπτό καλαμάκι ή ξυλάκι για σουβλάκια και θα το σύρεις στην κάνη μέχρι να φτάσει στην αρχή του κώνου.
Θα βάλεις ένα σημάδι.
Μετά στο τέλος του κώνου και θα μετρήσεις την διαφορά.
Θα μας πεις το όπλο και τα χιλιοστά που μέτρησες και θα βγάλουμε συμπέρασμα.
Ο φακός μπορεί να μπει και από την άλλη μεριά ανάλογα πως βολεύει.
Όσο πιο λεπτό είναι το αγγούρι που θα βάλεις μέσα τόσο μεγαλύτερη ακρίβεια θα έχεις ...
Κάποια στιγμή είχα κόψει καλαμάκι στα 4, αλλά και με ένα λεπτό ξυλάκι γίνεται η δουλειά.

Τι όπλο είναι ? Φαίνεται ο δακτύλιος ?

Το πιο σίγουρο είναι να πας την κάνη σε οπλουργο και να την μετρήσει με αυλομετρο.
Αυτό όμως δεν προϋποθέτει ότι πρέπει να γνωρίζει τα αρχικά (εργοστασιακά) μεγέθη; Και ποιός οπλουργός τα ξέρει για όλα τα όπλα;

Ευχαριστώ ρε παιδιά για τις απαντήσεις . Το όπλο είναι benelli vinci. Θα πάω να το δώ μεσοβδόμαδα και από κοντά και θα ήθελα να είμαι λιγάκι πονηρεμένος γιατί σε αυτά τα όπλα (benelli) είναι σύνηθες φαινόμενο οι κώνοι. Αν δω ότι κάτι δε μου αρέσει θα φύγει πακέτο για οπλουργό ή για απόρριψη.

Αυτό όμως δεν προϋποθέτει ότι πρέπει να γνωρίζει τα αρχικά (εργοστασιακά) μεγέθη; Και ποιός οπλουργός τα ξέρει για όλα τα όπλα;
Εννοείται!
Ωστόσο είναι πολλές οι κανες που περνούν από τα χέρια του και όσο να 'ναι,αν μετρήσεις π.χ. μια Μπενελα και δεις 4-5-6 πόντους κώνο,κάτι τρέχει...

Ευχαριστώ ρε παιδιά για τις απαντήσεις . Το όπλο είναι benelli vinci. Θα πάω να το δώ μεσοβδόμαδα και από κοντά και θα ήθελα να είμαι λιγάκι πονηρεμένος γιατί σε αυτά τα όπλα (benelli) είναι σύνηθες φαινόμενο οι κώνοι. Αν δω ότι κάτι δε μου αρέσει θα φύγει πακέτο για οπλουργό ή για απόρριψη.
Στα υπόλοιπα σε καλύπτει?
Θα απορρίψεις κάτι χωρίς τουλάχιστον να το δοκιμάσεις(αν σου δίνεται η ευκαιρία)?

Όλα τα benelli είναι χρωμιωμενα σε όλο το μήκος της κάννης.παιρνεις την κάννη σημαδεύεις μια πηγή φωτισμού και αν μετά το σκαλί της θαλάμης δεν διακρίνεις αλλαγή στην εικόνα(γυαλίζει το ίδιο δλδ) με το υπόλοιπο μήκος της κάννης δεν έχει γίνει επέμβαση aftermarket...

Θα απορρίψεις κάτι χωρίς τουλάχιστον να το δοκιμάσεις(αν σου δίνεται η ευκαιρία)?
Η Vinci έχει δοκιμαστεί Γιάννη από τον τύπο σε αυτό το άρθρο το οποίο είναι σημείο αναφοράς όσων υποστιρίζουν τους κώνους.

https://www.outdoorlife.com/article...red-forcing-cone-can-improve-pellet-patterns/

85% πριν με #8 και 96% μετά αχαχαχαχαχαχαχ αξιόπιστο άρθρο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! να τα λέμε όλα.

1690038328958.png

ps
Κοτσάνες γράφει μην το πιστέψει κανένας !!!

Τι να δοκιμασει και τι θα καταλαβει? το δοκιμασε ο αλλος και γι'αυτο το πουλαει, αν εβλεπε οτι οντως αξιζε δεν θα το πουλαγε.

Τι να δοκιμασει και τι θα καταλαβει? το δοκιμασε ο αλλος και γι'αυτο το πουλαει, αν εβλεπε οτι οντως αξιζε δεν θα το πουλαγε.
Μπορεί να έχει ανάγκη από χρήματα αλλά συνήθως πεθαίνει ο παππούς που το είχε 🤣

Ωπ να και κάτι που το είχα διαβάσει, το έψαχνα και το βρήκα τυχαία ξανά.
Φούσκωμα στον κώνο μετά από μεγάλο κωνοδάχτυλο. :cool:

https://www.shotgunlife.com/shotguns/tom-roster/beware-of-shoddy-barrel-modifications-part-1.html

View attachment 75313
Που'ν'ο'Γιώργης .yel.
Δεν εχω benelli καρντια μου, και να κανεις επιμηκυνση κωνου στο δικο σου, δεν μπορεις να φτασεις στο επιπεδο του δικου μου οπλου.....yel.

Back