Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Γιατί βρε Παύλο αν στα δώσει μαζεμένα, μετά με τι θα έχει να παίζει; :)

Ναι δικιο εχεις. Ειναι κιαυτο μια στρατηγικη marketing. Παιρνεις βασεις απο αυτες που σου μενουν απουλητες και αρχιζεις να πουλας με καινουργιο ονομα αρχιζοντας με 5 εκ κωνο. Καθε χρονο μεγαλωνεις τον κωνο ενα ποντο για το καινουργιο μοντελο και ζεις καμμια δεκαπενταρια χρονια χωρις πολλες πολλες καινοτομιες. Γενικα αναφερομαι για αποφυγη παρεξηγησης οχι μονο για την Beretta.

Ο οπλουργος μετραει το παχος της καννης και αναλογα πραττει,ωστε να μεινει μεσα στα ορια αντοχης των μετταλων,προχωραει αναλογα τα περιθωρια που εχει.
Ακριβος.Η κανη που εχω απο την REM.ainai light contour και γραφει πανω do not modify..xm.

Ακριβος.Η κανη που εχω απο την REM.ainai light contour και γραφει πανω do not modify..xm.

Γιωργο και εμενα light contour ειναι η καννη της Ρεμ που εκανα επιμυκηνση κωνου. Το light contour ειναι λιγο παραπλανητικο. Ναι μεν η καννη ειναι πιο ελαφρια απο την κλασσικη, ειναι ομως αρκετα βαρυτερη και παχυτερη απο ολες τις ιταλικες.

Για πεστε μου κατι ρε μαγκιτες για να ξέρω κ εγώ που δεν ασχολουμε με όλα αυτα τα κολπα..
Όσοι "πειράζατε"το όπλο σας στους κώνους στα τετραγωνα και..τους κύκλους..Είδατε βελτίωση στις τουφεκιες σας πάνω στο θήραμα κλπ?
Χτυπαγατε περισσότερα θηράματα από ότι πριν?
Υγ Μπορεί να ακούγετε ειρωνικά αλλά το λέω σαν απορία κ μόνο..:)

Τότε θα το κάνω στον αυλο 18,2 στο πλάγιο (μιας κ ο αυλός είναι ξεπερασμενος κ παλαιομοδιτικος)για να σκοτώνω καλύτερα και να μην χάνω τραυματισμένα θηράματα που έχασα από λάθος σκόπευση..

Τότε θα το κάνω στον άυλο 18,2 στο πλάγιο (μιας κ ο αυλός είναι ξεπερασμενος κ παλαιομοδιτικος)για να σκοτώνω καλύτερα και να μην χάνω τραυματισμένα θηράματα που έχασα από λάθος σκόπευση..
Ο αυλός δεν είναι παλιομοδίτικος, ο κώνος συναρμογής όμως είναι απαράδεκτος, ανύπαρκτος, ένα σκέτο σκαλοπάτι, μπορεί να καταστρέφονται και το 1/3 των σκαγιών κατά τον πυροβολισμό, άσε που το λάκτισμα θα μειωθεί πολύ. Πιστεύω ότι σε ένα παλιό Baikal μια τέτοια επέμβαση θα του έδινε μια άλλη πνοή.

Για πεστε μου κατι ρε μαγκιτες για να ξέρω κ εγώ που δεν ασχολουμε με όλα αυτα τα κολπα..
Όσοι "πειράζατε"το όπλο σας στους κώνους στα τετραγωνα και..τους κύκλους..Είδατε βελτίωση στις τουφεκιες σας πάνω στο θήραμα κλπ?
Χτυπαγατε περισσότερα θηράματα από ότι πριν?
Υγ Μπορεί να ακούγετε ειρωνικά αλλά το λέω σαν απορία κ μόνο..:)

Τασο η διαφορα με πριν σε οπλο με πετυχημενο κωνο προσαρμογης ειναι η μερα με τη νυχτα. Ειμαι τοσο πωρωμενος ηδη που το επομενο οπλο μου θα το παω για κωνο προσαρμογης πριν ριξω μια τουφεκια στην εργοστασιακη και ας ειναι καλη η τουφεκια της μαμισιας καννης.
Γενικα δεν ειμαι ατομο της υπερβολης, αλλα τα υπολοιπα 4 ατομα της παρεας μου στα μπασιματα, ολοι εμπειροι κυνηγοι με οπλα διαφορων ονομαστων εταιρειων τρεξανε ολοι για κωνο οταν ειδαν τις τουφεκιες μου μολις εφτειαξα τον κωνο.
Νομιζω αυτο τα λεει ολα.

Ρε παιδιά να γράφετε και σε ποιον έχετε κάνει τις επεμβάσεις, δεν είναι ντροπή.

Εγω στον Αλεξιου στα Γιαννενα Γιωργο, γιατι με αυτον συνεργαζοταν ο οπλοπωλης μου στη Κερκυρα και σταλθηκε εκει για μεγαλυτερη δουλεια (προσαρμογη καννης 870 σε βαση Benelli) εκτος του κωνου.

Τι να πω ρε παιδια μπορει να έχετε δίκιο..Παω πασο γιατι δεν ριχνω σε χαρτονια και δεν ξερω τι συμβαινει σε εναν διευρημενο και εναν "απλο"αυλο κλπ..
Γενικά όμως είμαι καχύποπτος θα έλεγα..
Και να πω κ ένα Άλλο παραδειγμα..Οταν η Χ εταιρια με τσοκακια εχει όλη την γκάμα των τσοκ για τις τάδε μάρκες όπλων,προσπαθεί να πείσει τον καταναλωτή να πετάξει τα τσοκ του δικού του όπλου για να αγοράσει τα δικά της..
Ολα αυτα με παραξενευουν..
Πρωτα ο θεός του χρονου θα κυνηγήσω κάποια στιγμη τσίχλα με μια fusion evolve δανικη ενως φιλου για να δω αν θα δω διάφορα τουφεκιες σε σχέση με το μπαικαλ..
Όπως και να το κανουμε είναι εντελώς διαφορετικά οπλα στις Κάννες..
Υγ θα μπορούσα να συγκρίνω χαρτονια αλλά όπως προείπα δεν έχω εμπειρία..Αν σας έλεγα ότι έχω θα είναι ψέμα και δεν θέλω..

Και να πω κ ένα Άλλο παραδειγμα..Οταν η Χ εταιρια με τσοκακια εχει όλη την γκάμα των τσοκ για τις τάδε μάρκες όπλων,προσπαθεί να πείσει τον καταναλωτή να πετάξει τα τσοκ του δικού του όπλου για να αγοράσει τα δικά της..

Τασο το εχω ξαναγραψει. Ευτυχως που υπαρχουν και αυτοι και βλεπουμε πραγματικη καινοτομια και βελτιωση της βλητικης. Οι εταιρειες οπλων μας πασσαρουν τα τελευταια 20 χρονια καννες πολυ χειροτερης ποιοτητας αποτι τα προηγουμενα 20. Οχι που δεν ξερουν, δεν θελουν. Εγω περιμενω να δω και πολλες aftermarket καννες απο αυτους που φτειαχνουν τσοκ στα επομενα χρονια (H Briley ηδη φτειαχνει). Tα μαμισια τσοκ των περισσοτερων εταιρειων ειναι απλα μετρια και απο πολυ φθηνιαρικα υλικα φτειαγμενα για τα λεφτα που πληρωνουμε.

Αγαπητέ Αλέξανδρε,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προτροπή-συμβουλή σας να κρατάμε για τον εαυτό μας τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας, δεν βοηθάει στην ουσιαστική λειτουργία ενός forum. Αν όλοι κράταγαν για τον εαυτό τους, τις σκέψεις τους και τις εμπειρίες τους, δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης αυτού εδώ του τόπου. Το HuntersLife.gr προτρέπει όλα τα μέλη του να είναι ενεργά και σεβόμενα τους όρους χρήσης να μην διστάζουν να εκφράζονται ελεύθερα.

Με εκτίμηση,
Εκ της διαχειριστικής ομάδας.

Αγαπητέ εκ' της διαχείρισης,
Η φράση -που αποσπασματικά σχολίασες- αποτελεί μέρος ενός κειμένου με σκέψεις μου, που σαν κύριο σκοπό είχε το να αποφύγουν οι νεότεροι φίλοι που μας διαβάζουν την "πλάνη του καλύτερου όπλου" κ' ότι συνεπάγεται από αυτό σε άσκοπες αγορές, εκδούλευση από επαγγελματίες του ερασιτεχνισμού κλπ.
Κανένας δεν προέτρεψε μέλη να μην είναι ενεργά και να μην συμμετέχουν στο forum.
Εντύπωση δε μου προκαλεί το γεγονός ότι σχολιάζεις τη συγκεκριμένη φράση μου που είναι "ακίνδυνη" ενώ παράλληλα δεν παρεμβαίνεις -όπως πιστεύω θα όφειλες- σε κείμενα που αφήνουν το υπονοούμενο ότι ο καθένας μπορεί να επεμβαίνει επάνω σε μηχανισμούς & θαλάμες πυροβόλων όπλων κινδυνεύοντας στην καλύτερη να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στο όπλο του είτε στη χειρότερη να τραυματιστεί ο ίδιος σοβαρά ή να τραυματίσει κάποιον που θα βρίσκεται κοντά του από ανεξέλεγκτα σκάγια.

Η ανωνυμία ποτέ δεν έκανε καλό σε κανέναν.
Αν θέλεις γράψε μας την άποψη σου με το πραγματικό nickname σου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

• Like
Reactions: jnp
Ο αυλός δεν είναι παλιομοδίτικος, ο κώνος συναρμογής όμως είναι απαράδεκτος, ανύπαρκτος, ένα σκέτο σκαλοπάτι, μπορεί να καταστρέφονται και το 1/3 των σκαγιών κατά τον πυροβολισμό, άσε που το λάκτισμα θα μειωθεί πολύ. Πιστεύω ότι σε ένα παλιό Baikal μια τέτοια επέμβαση θα του έδινε μια άλλη πνοή.
Δηλαδη τι θα μπορούσα ακριβώς να ζητήσω από έναν οπλουργο?
Ο κώνος συναρμογης πρέπει να λειανθει?

Back