Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Οσοι τις εχουν δοκιμασει ειναι ευχαριστημενοι?
Αν κατάλαβα καλά φτιάχνει για διάφορα όπλα..

Δεν εχω ακουσει ακομη κριτικη για τις καννες Briley, εχω ακουσει ομως παρα πολυ καλες κριτικες για τις καννες της Carlson που
τις φτειαχνει στην Τουρκια. Πολλοι φιλοι της Remington την χαρακτηριζουν ανωτερη της μαμισιας.

http://www.choketube.com/accessories-product-details.php?Benelli-Barrels&mf=380
http://www.choketube.com/accessories-product-details.php?Remington-Barrels&mf=370

Last edited:
Τασο η διαφορα με πριν σε οπλο με πετυχημενο κωνο προσαρμογης ειναι η μερα με τη νυχτα. Ειμαι τοσο πωρωμενος ηδη που το επομενο οπλο μου θα το παω για κωνο προσαρμογης πριν ριξω μια τουφεκια στην εργοστασιακη και ας ειναι καλη η τουφεκια της μαμισιας καννης.
Γενικα δεν ειμαι ατομο της υπερβολης, αλλα τα υπολοιπα 4 ατομα της παρεας μου στα μπασιματα, ολοι εμπειροι κυνηγοι με οπλα διαφορων ονομαστων εταιρειων τρεξανε ολοι για κωνο οταν ειδαν τις τουφεκιες μου μολις εφτειαξα τον κωνο.
Νομιζω αυτο τα λεει ολα.
Ελα ρε Παυλο ...ακομη δε πηρες την V3 , κανεις σκεψεις για "πειραγματα" αχαχα ,σκοπος ειναι να την δοκιμασεις πρωτα και μετα κανε το κωνο για να δεις εαν υπαρχει διαφορα! Παντωσ στο Vinci τοχω γραψει πολλες φορες (Ψυλλακης Made) η βολη βελτιωθηκε αρκετα ..αλλα εχει σγηξει και αρκετα στα ανοιχτα τσοκ ... δλδ σαν να ριχνω 1 νουμερο ποιο κλειστο ειναι, με κωνο 5.5-6 ποντους.

Δεν εχω ακουσει ακομη κριτικη για τις καννες Briley, εχω ακουσει ομως παρα πολυ καλες κριτικες για τις καννες της Carlson που
τις φτειαχνει στην Τουρκια. Πολλοι φιλοι της Remington την χαρακτηριζουν ανωτερη της μαμισιας.

http://www.choketube.com/accessories-product-details.php?Benelli-Barrels&mf=380
http://www.choketube.com/accessories-product-details.php?Remington-Barrels&mf=370
Παλιά και η SEMINOLE έφτιαχνε ...και ήταν "τούμπανο" αχαχα κυρίως για Beretta όμως, απλά απορώ πως δεν έχουν μπει στο χορό ακόμη οι "τσοκαδες" να φτιάχνουν tuning κάννες , με κώνο . σούπες λείανση ,porting κλπ ... βέβαια θα έτσουζε σαν τιμή ...αλλά το αποτέλεσμα θα αποζημίωνε οποίον ήθελε να διαθέσει $

Παλιά και η SEMINOLE έφτιαχνε ...και ήταν "τούμπανο" αχαχα κυρίως για Beretta όμως, απλά απορώ πως δεν έχουν μπει στο χορό ακόμη οι "τσοκαδες" να φτιάχνουν tuning κάννες , με κώνο . σούπες λείανση ,porting κλπ ... βέβαια θα έτσουζε σαν τιμή ...αλλά το αποτέλεσμα θα αποζημίωνε οποίον ήθελε να διαθέσει $

Ειμαι σιγουρος που θα μπουνε κι εκει Τολι καθως οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι φοβεροι γνωστες της βλητικης. Απλα τωρα κοιταζουν να παρουν μεριδιο αγορας απο το μεγαλο κομματι που ειναι πι κανονικες καννες. Οταν πιασουν καλα εκει αυτο θα ειναι το επομενο βημα τους. Μια custom κατασκευη της Briley εχει κανει τη Benelli τουμπανο στο μοντελο Cordoba.

Ειμαι σιγουρος που θα μπουνε κι εκει Τολι καθως οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι φοβεροι γνωστες της βλητικης. Απλα τωρα κοιταζουν να παρουν μεριδιο αγορας απο το μεγαλο κομματι που ειναι πι κανονικες καννες. Οταν πιασουν καλα εκει αυτο θα ειναι το επομενο βημα τους. Μια custom κατασκευη της Briley εχει κανει τη Benelli τουμπανο στο μοντελο Cordoba.
Δε την πουλανε ομως χωρια αχαχα, θα περναμε ενα μεταχ οπλο και θα φορουσαμε αυτη επανω :-)

Θα μπορούσες να μας βγάλεις μια φωτογραφία το εσωτερικό της κάννης;
Θα σου βγαλω κ εγω οταν με το καλο κατεβει κατω ο Αντωνης απο την Benelli του που εφτιαξε κωνο στον Παπαταρουχα. Ο κωννος ειναι σαν αυτον της πρωτης φωτογραφιας που ανεβασες, επιμηκυνει δηλαδη την τον ηδη υπαρχων. Θα σου εβγαζα κ εγω τη δικια μου αλλα η επιμηκυνση που εκανα ειναι τοσο μικρη που δεν θα δεις τιποτα... Οταν τελικα πριν καποια χρονια, βλεποντας τη δουλεια που ειχε γινει στον Αντωνη, εστειλα την καννη μου επανω κ μιλησα με τον κ.Παπατσαρουχα μου ειπε οτι για να γινει σωστη δουλεια επρεπε να ξεβιδωθει η ουρα της καννης και θα χαλαγε το φιλμ απο τη θερμανση... Τοτε το οπλο ηταν ακομα σε καλη κατασταση (τωρα εχει γινει work horse .buy buy..sarcastic. ) και του ειπα να μην το κανει... Συμφωνησαμε να εξετασει αν θα μπορουσε κ θα γινοταν σωστα η κλιση να δοκιμαζε ετσι να το κανει χωρις να ξεβιδωσει την ουρα.... Τελικα ο κωννος μεγαλωσε κατα λιγοτερο απο ενα ποντο συνολικα, ελαχιστα μεγαλυετρος απο οτι ηταν δηλαδη...

Είδατε βελτίωση στις τουφεκιες σας πάνω στο θήραμα κλπ?
Πανω στο θηραμα ναι υπαρχει διαφορα Τασο, ειδικα πανω στο θηραμα που ειναι μια εικονα που ουτε να την περιγραψεις μπορεις ουτε να την διηγηθεις... Εχει εντονοτερη "δυναμη κρουσης"... Στη δικια μου δεν ειδα ιδιαιτερες διαφορες μιας κ η επιμηκυνση ηταν ελαχιστη αλλα στην Benelli του Αντωνη που την ειχα δοκιμασει αρκετα υπηρχε αισθηστη διαφορα στα παρακατω θεματα... Αισθητη μειωση ανακρουησης, αισθηση μειωμενης ατρακτου, αυξηση συγεκντρωσης στα ψιλα σκαγια κ περιορισμου των περιφερειακων στον πινακα, ιδια αποδοση στα χοντρα σκαγια με πριν, ελαφρια πτωση της ταχυτητας των σκαγιων συμφωνα κ με αλλες εμπειριες κ μετρησεις...

Χτυπαγατε περισσότερα θηράματα από ότι πριν?
Περισσοτερα δεν ξερω αν χτυπας, αλλα εχεις σιγουρα λιγοτερα τραυματισμενα και πολυ καλες καταβολες στις μακρινες αποστασεις... Ακομα θυμαμαι την εκπληξη του Αντωνη και του Ακη απο την αποδοση του οπλου σε πολυ ψηλωμενες τσιχλες... Η διαφορα στην αποδοση των ψιλων σκαγιων ειναι οφθαλμοφανεστατη λογω μικροτερων παραμορφωσεων...

Last edited:
Και γιατί δεν βγαίνουν έτσι η εργοστασιακές ρε παιδιά; .xm. Είναι κατασκευαστικά και οικονομικά δύσκολο για μαζική παραγωγή; .xm.

Οχι δεν χρειαζεται αποχρωμιωση, αν κ η ιδανικη διαδικασια για μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο αυτη θα ηταν... Αποχρωμιωση, κωννος, χρωμιωση απο οτι μου εχουν πει... Το μονο ελλατωμα της επιμηκυνσης κωννου ειναι οτι υπαρχει περιπτωση στο σημειο που τελειωνει κ κοβεται το χρωμιο , να σπασει καποιοα στιγμη στο μελλον αυτο...
οι τιμες που εχω ακουσει αναλογα με τον μαστροα για επιμηκυνση κωννου ειναι απο 40 εως 80 ευρω...

Last edited:
Οχι δεν χρειαζεται αποχρωμιωση, αν κ η ιδανικη διαδικασια για μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο αυτη θα ηταν... Αποχρωμιωση, κωννος, χρωμιωση απο οτι μου εχουν πει... Το μονο ελλατωμα της επιμηκυνσης κωννου ειναι οτι υπαρχει περιπτωση στο σημειο που τελειωνει κ κοβεται το χρωμιο , να σπασει καποιοα στιγμη στο μελλον αυτο...
Η τιμες που εχω ακουσει αναλογα με τον μαστροα για επιμηκυνση κωννου ειναι απο 40 εως 80 ευρω...

Εκει ειναι Αρι. Τα παιδια που εκαναν μονο κωνο απο την παρεα μου τους στοιχισε 60 Ευρω.

Άρη πώς γνωρίζουμε ποιες κάννες έχουν επιμήκυνση κώνου από το εργοστάσιο; Αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του όπλου;

Το αναφερουν σιγουρα στη διαφημιση του προιοντος Χρηστο. Τα ακριβα σκοπευτικα εχουν συνηθως πολυ μακριους κωνους προσαρμογης. Το DT 11 που ανεφερε ο Γιωργος 48 εκ , σχεδον ολη η καννη μετα τον αυλο και πριν το τσοκ. Τωρα στις καραμπινες απο αυτες που εχω κοιταξει εγω ξερω πως η Versa Max εχει 5 εκ κωνο, η Breda εχει σε πολλα μοντελα της και ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν και αλλοι.

...Το μονο ελλατωμα της επιμηκυνσης κωννου ειναι οτι υπαρχει περιπτωση στο σημειο που τελειωνει κ κοβεται το χρωμιο , να σπασει καποιοα στιγμη στο μελλον αυτό...
Αν συμβεί κάποια στιγμή αυτό, διορθώνεσαι και αν ναι με πιο κόστος περίπου;

Θα σου βγαλω κ εγω οταν με το καλο κατεβει κατω ο Αντωνης απο την Benelli του που εφτιαξε κωνο στον Παπαταρουχα. Ο κωννος ειναι σαν αυτον της πρωτης φωτογραφιας που ανεβασες, επιμηκυνει δηλαδη την τον ηδη υπαρχων. Θα σου εβγαζα κ εγω τη δικια μου αλλα η επιμηκυνση που εκανα ειναι τοσο μικρη που δεν θα δεις τιποτα... Οταν τελικα πριν καποια χρονια, βλεποντας τη δουλεια που ειχε γινει στον Αντωνη, εστειλα την καννη μου επανω κ μιλησα με τον κ.Παπατσαρουχα μου ειπε οτι για να γινει σωστη δουλεια επρεπε να ξεβιδωθει η ουρα της καννης και θα χαλαγε το φιλμ απο τη θερμανση... Τοτε το οπλο ηταν ακομα σε καλη κατασταση (τωρα εχει γινει work horse .buy buy..sarcastic. ) και του ειπα να μην το κανει... Συμφωνησαμε να εξετασει αν θα μπορουσε κ θα γινοταν σωστα η κλιση να δοκιμαζε ετσι να το κανει χωρις να ξεβιδωσει την ουρα.... Τελικα ο κωννος μεγαλωσε κατα λιγοτερο απο ενα ποντο συνολικα, ελαχιστα μεγαλυετρος απο οτι ηταν δηλαδη...

Πανω στο θηραμα ναι υπαρχει διαφορα Τασο, ειδικα πανω στο θηραμα που ειναι μια εικονα που ουτε να την περιγραψεις μπορεις ουτε να την διηγηθεις... Εχει εντονοτερη "δυναμη κρουσης"... Στη δικια μου δεν ειδα ιδιαιτερες διαφορες μιας κ η επιμηκυνση ηταν ελαχιστη αλλα στην Benelli του Αντωνη που την ειχα δοκιμασει αρκετα υπηρχε αισθηστη διαφορα στα παρακατω θεματα... Αισθητη μειωση ανακρουησης, αισθηση μειωμενης ατρακτου, αυξηση συγεκντρωσης στα ψιλα σκαγια κ περιορισμου των περιφερειακων στον πινακα, ιδια αποδοση στα χοντρα σκαγια, ελαφρια πτωση της ταχυτητας των σκαγιων συμφωνα κ με αλλες εμπειριες κ μετρησεις...

Περισσοτερα δεν ξερω αν χτυπας, αλλα εχεις σιγουρα λιγοτερα τραυματισμενα και πολυ καλες καταβολες στις μακρινες αποστασεις... Ακομα θυμαμαι την εκπληξη του Αντωνη και του Ακη απο την αποδοση του οπλου σε πολυ ψηλωμενες τσιχλες... Η διαφορα στην αποδοση των ψιλων σκαγιων ειναι οφθαλμοφανεστατη λογω μικροτερων παραμορφωσεων...
Aκριβως Αρι ωπος τα περιεγραψες συν αυλο 18.6 αποχ. και πορτινγκ.Τογιαλισμα δετησ κανης μετα την αποχ.απλα δεν παιζετε.ΜΟΛΙΣ μου διξουν θα ανεβασω φωτω..cool.

Αυτό που αναφέρεις για τα σκάγια που χτυπούν τα πουλιά χωρίς αυτά να πέφτουν συμβαίνει σε όλα τα όπλα φίλε μου. Δεν πιστεύω πως έχει σχέση με το τι μάρκα είναι το όπλο κ η κάνη. Το έχω παρατηρήσει -κάποιες μέρες έντονα- και με beretta & με benelli & με Breda & με άλλα.
Πολλές φορές αυτά τα πουλιά πέφτουν μακριά και μάλιστα έχουν διαμπερή τραύματα χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί τον κανόνα.
Το ποιός αυλός έχει καλύτερη διάτρηση είναι υποκειμενικό μιας και οι διαφορές ειναι μικρές μεν αλλά αξιοπρόσεκτες δε, από κάποιον που έχει πρώτα εξαντλήσει όλες τις άλλες παραμέτρους (όπλο/μέτρα/φυσίγγια κλπ.) και έχει σταθερό ρυθμό στο "μάζεμα πουλιών".
Αν εσύ, εγώ ή ο καθένας έχει επιτυχίες με κάποιο συγκεκριμένο όπλο ή αυλό για τους Χ λόγους, καλυτερα ας το κρατήσουμε για τον εαυτό μας, γιατί για κάποιον άλλον αυτό μπορεί να μην ισχύει.

Αγαπητέ Αλέξανδρε,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προτροπή-συμβουλή σας να κρατάμε για τον εαυτό μας τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας, δεν βοηθάει στην ουσιαστική λειτουργία ενός forum. Αν όλοι κράταγαν για τον εαυτό τους, τις σκέψεις τους και τις εμπειρίες τους, δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης αυτού εδώ του τόπου. Το HuntersLife.gr προτρέπει όλα τα μέλη του να είναι ενεργά και σεβόμενα τους όρους χρήσης να μην διστάζουν να εκφράζονται ελεύθερα.

Με εκτίμηση,
Εκ της διαχειριστικής ομάδας.

Αγαπητέ εκ' της διαχείρισης,
Η φράση -που αποσπασματικά σχολίασες- αποτελεί μέρος ενός κειμένου με σκέψεις μου, που σαν κύριο σκοπό είχε το να αποφύγουν οι νεότεροι φίλοι που μας διαβάζουν την "πλάνη του καλύτερου όπλου" κ' ότι συνεπάγεται από αυτό σε άσκοπες αγορές, εκδούλευση από επαγγελματίες του ερασιτεχνισμού κλπ.
Κανένας δεν προέτρεψε μέλη να μην είναι ενεργά και να μην συμμετέχουν στο forum.
Εντύπωση δε μου προκαλεί το γεγονός ότι σχολιάζεις τη συγκεκριμένη φράση μου που είναι "ακίνδυνη" ενώ παράλληλα δεν παρεμβαίνεις -όπως πιστεύω θα όφειλες- σε κείμενα που αφήνουν το υπονοούμενο ότι ο καθένας μπορεί να επεμβαίνει επάνω σε μηχανισμούς & θαλάμες πυροβόλων όπλων κινδυνεύοντας στην καλύτερη να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στο όπλο του είτε στη χειρότερη να τραυματιστεί ο ίδιος σοβαρά ή να τραυματίσει κάποιον που θα βρίσκεται κοντά του από ανεξέλεγκτα σκάγια.

Η ανωνυμία ποτέ δεν έκανε καλό σε κανέναν.
Αν θέλεις γράψε μας την άποψη σου με το πραγματικό nickname σου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Αγαπητέ Αλέξανδρε,

Αφού το πρόβλημα έγκειται στην ανωνυμία της επικοινωνίας του συνάδελφου διαχειριστή που συνέταξε το παραπάνω μήνυμα και όχι στην ουσία του περιεχομένου του, θα ήθελα αν δεν έχεις πρόβλημα να επικοινωνήσεις μαζί μου. Είμαι ένας από τους διαχειριστές του forum και ιδρυτές αυτού του εγχειρήματος. Ονομάζομαι Σιλιβίστρας Γιώργος και είμαι στην διάθεση σου για οποιαδήποτε περαιτέρω επώνυμη πληροφορία ή ενημέρωση χρειαστείς.

Πριν πω οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι ταυτίζομαι απόλυτα με την παρέμβαση της διαχειριστικής ομάδας όσον αφορά το αρχικό σου μήνυμα το οποίο και παραθέτω αυτούσιο στην αρχή του παρόντος μηνύματος με σκοπό να αποφύγουμε την κατηγορία που μας προσάπτεις ότι χρησιμοποιήσαμε αποσπασματικά μία έκφραση σου. Το επιχείρημα σου ωστόσο περί αποσπασματικής χρησιμοποίησης των γραφόμενών σου δεν ευσταθεί διότι πολλές φορές γίνεται για εξοικονόμηση χώρου στις παραθέσεις. Επίσης η παραπλανητική χρησιμοποίηση αποσπασμάτων γίνεται όταν αποκρύπτονται λεγόμενα τα οποία έχουν άμεση σχέση με το συνολικό νόημα των γραφομένων. Παράδειγμα πρωτότυπου μηνύματος " Ο γάιδαρος δεν πετάει" αποσπασματικό μήνυμα " Ο γάιδαρος ... πετάει"
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο, αντιθέτως επισυνάφθηκε ολόκληρη η πρόταση σου, σύμφωνα με την οποία δεν θα πρέπει να αναφέρονται οι εμπειρίες των μελών επειδή για κάποιους μπορεί να μην ισχύουν. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την λογική δεν θα πρέπει να εκφράσω την άποψη μου για κάποιο προϊόν επειδή εσύ μπορεί να έχεις διαφορετική. Δυστυχώς αυτό αδυνατώ να το καταλάβω.

Το HuntersLife.gr δεν δραστηριοποιείται επαγγελματικά-εμπορικά-διαφημιστικά στον χώρο των outdoor activities. Δεν υιοθετεί και δεν προτείνει κανενός είδους επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές ενέργειες, παρεμβάσεις, μεταποιήσεις κτλ. Όλη η πληροφορία προκύπτει από την παράθεση εμπειριών των μελών του. Για να μην κουράζουμε όμως και τους υπολοίπους θα σε προτρέψω να διαβάσεις το πρώτο μήνυμα του συγκεκριμένου θέματος το οποίο έτυχε να ανοίξω εγώ και που προειδοποιεί για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν τέτοιες ενέργειες.

Σου προτείνω να διαβάσεις προσεκτικά τους όρους χρήσης του HuntersLife.gr

Φιλικά,
Γιώργος

Δεν το γνωριζω Χρηστο, φανταζομαι ομως οτι μετα θα θελει αποχρωμιωση ολη η καννη κ χρωμιωση απο την αρχη...
Η σειρά είναι, εμβάπτιση της κάννης σε χημικά για να φύγει το χρώμα και να "σπάσει" το χρώμιο. Διεύρυνση του αυλού της κάννης αν το επιθυμεί ο πελάτης. Επιμήκυνση του κώνου προσαρμογής (forcing cone lengthening), λείανση της αχρωμίωτης πλέον κάνης σε ακρίβεια χιλιοστού της ίντσας, λείανση του κώνου, βαφή εξωτερικά της κάνης.
Δεν υπάρχει λόγος να γίνει ξανά χρωμίωση της κάννης. Αυτή την διαδικασία μου είχε αναφέρει οπλουργός όταν είχα ρωτήσει.

Δεν το γνωριζω Χρηστο, φανταζομαι ομως οτι μετα θα θελει αποχρωμιωση ολη η καννη κ χρωμιωση απο την αρχη...
ΑΝ κουβεντιασεις με τον ΠΑπατσαρουχα, ειναι καθετα κατα της χρομ. κανης. Εδω οπλα χιλιαδων ευρο ειναι αχρ..xm.

ΑΝ κουβεντιασεις με τον ΠΑπατσαρουχα, ειναι καθετα κατα της χρομ. κανης. Εδω οπλα χιλιαδων ευρο ειναι αχρ..xm.
Μεγάλο κεφάλαιο, πλέον το ατσάλι δεν απειλείται από οξειδώσεις όπως κάποτε και αν σκεφτείς ότι έχουν καταφέρει οι κατασκευαστές να βγάζουν αχρωμίωτες κάνες για χρήση ακόμα και ατσάλινων σκαγιών, δεν βλέπω τον λόγο που χρειάζεται πλέον να υπάρχει χρώμιο στις κάννες.

Back