Το παιδι οπως λες ειναι τεχνιτης ?Στο παραδειγμα που εχω εγω με τον ασχημο κωνο, το παιδι που εκανε την επεμβαση την εκανε πρωτη φορα. Η τουφεκια απλωσε αντι να σφιξει
Το παιδι οπως λες ειναι τεχνιτης ?
Ευριπίδη Συμφωνώ απόλυτα με αυτα που λεσ πρωτα φτιαχνουμε κοντακι να κετροντουφεκαμε.οπωσ εκανεσ και εσει μετα παμε σε κωνουσ για να δουμε θαύματα απο το οπλο μασ.χωρισ κεντρο ντουφεκια ο κωνοσ δεν πρόκειται να σου προσφέρει τιποτα.η κυνηγι που κανουν καρτερι επιβάλλεται να κανουν αυτα τα δυο προγματαακουω για κωνους τσοκ και porting.καλα και ομορφα ολα αυτα αλλα οπως ειπε ο βικτωρας και ο birdhunter πειτε στους νεους που μας διαβαζουν να ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΟΝΤΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ.οταν μαθουν τι κανει τ οπλο τους με σωστα μετρα τοτε αναλογα τα κυνηγια που κανουν οπως πολυ σωστα ειπε ο παυλαρας να κανουν και τα υπολοιπα.παραδειγμα ο black eagle που εχει μπερδυτει ο ανθρωπος και δεν ξερει τι να κανει.λεω λοιπον οτι πηγα 48 χρονων για να καταλαβω οτι για τα στραβα μου τοσα χρονια γιατι δεν ειχα κανενα να μου δειξει δεν μου εφταιγαν ουτε τα φυσιγγια ουτε τιποτα.μολις τουφεκισα μ ενα κοντακι στα μετρα μου ωωωωω τι θαυμα οι επιτυχιες μου αυξηθηκαν .αλλοι εχουν πηγαιο ταλεντο και με η χωρις κοντακι και σφεντονα να τους δωσεις θα ριχνουν παντα σωστα.επειδη ομως αυτοι ειναι λιγοι οι υπολοιποι ας ξεκινησουμε απ το κοντακι.π.χ το φτωχο μπαικαλακι με το κοντακι στα μετρα μου και μετα απο πολλες δοκιμες αφου καταλαβα οτι τα τσοκακια του ειναι για πεταμα τα εσκασα αδρα για να παρω τσοκ και τωρα εχω ενα οπλο που για τσιχλα τρυγονια και περιστερια ουτε κωνο θελει ουτε porting ισως.τωρα αν κυνηγουσα παπια ισως να το εκανα.θελει ομως πρωτα πολλες δοκιμες πολλα φυσιγγια και πολυ σκοπευτηριο
Ναι η σημαντικότερη και η ποιο σίγουρη λιση είναι τα μετρα του κοντακιου. Αξίζει και το τελευταίο ευρό οποια μετατροπή. Εφόσον ερθει κεντρο η τουφεκιά η καταβολη ειναι σίγουρη με την οποιαδήποτε κάνηΕυριπίδη Συμφωνώ απόλυτα με αυτα που λεσ πρωτα φτιαχνουμε κοντακι να κετροντουφεκαμε.οπωσ εκανεσ και εσει μετα παμε σε κωνουσ για να δουμε θαύματα απο το οπλο μασ.χωρισ κεντρο ντουφεκια ο κωνοσ δεν πρόκειται να σου προσφέρει τιποτα.η κυνηγι που κανουν καρτερι επιβάλλεται να κανουν αυτα τα δυο προγματα
Το θέμα είναι στα 30 με 35 μετρά να έχεις περισσότερα δράμια σε κύκλο 20 με 30 εκατοστά για να κάνεις ακέραιο πλήγμα στον αγριοχοιρο,σε μεγαλύτερες αποστάσεις από αυτές αποκλείστηκα μονοβολο, προσωπική γνώμη ανάλογα βεβαία που κ τι μορφολογία που κυνηγάει ο καθένας,επίσης στα εδαφοβια κυνήγια το όπλο μας δεν πρέπει να ψηλοντουφεκαειΤο πρωτο ζητουμενο του ειναι να εχει ολα τα σκαγια του 9βολου στον κυκλο των 75 εκ στα 35 μετρα,
Παύλο αυτό ακριβώς εννοώ σε όσα γράφω. Στην Ελλάδα δηλώνουν οπλουργοί γύρω στα είκοσι άτομα. Πόσοι από αυτούς έχουν βγάλει μία σχολή; Κάποιοι είναι σκοπευτές, άλλοι μηχανουργείο και κάποιοι έχουν δουλέψει δίπλα από κάποιον παλιό μάστορα. Όλοι λίγο πολύ είναι εμπειρικοί μάστορες. Απορώ βέβαια πως αναλαμβάνουν τέτοιες παρεμβάσεις χωρίς εμπειρία;Oπλουργος αλλα με περιορισμενες γνωσεις σε τετοιες λεπτοδουλειες
Ο Βίκτωρας έφτιαξε πρόσφατα κοντακι,θα σου πει ο ίδιος......Σχετικα με το κοντακι με τις ελαχιστοτατες γνωσεις που εχω συμφωνω. Για να καταθεσω την εμπειρια μου οταν ημουν εξωτερικο συναδελφος αγγλος μου λεγε παρε το beartooth για να φερεις το κοντακι οπως θες.
Στο ποζε που εχω ειχα θεμα γιατι αμα κλειδωνε το ζυγωματικο στο κοντακι δεν εβλεπα ριγα οποτε επρεπε να σηκωνω κεφαλι. Με το beartooth βρηκα την υγεια μου βλεπω καρφι σκοπευτικο και αυξηθηκε η καρπωση..
Αν παω για νεο κοντακι απο την εμπειρια που εχετε ποσο κοστιζει η κατασκευη? Εχετε καποιον να προτεινετε?? Που να ξερει το αθλημα?
Παύλο αυτό ακριβώς εννοώ σε όσα γράφω. Στην Ελλάδα δηλώνουν οπλουργοί γύρω στα είκοσι άτομα. Πόσοι από αυτούς έχουν βγάλει μία σχολή; Κάποιοι είναι σκοπευτές, άλλοι μηχανουργείο και κάποιοι έχουν δουλέψει δίπλα από κάποιον παλιό μάστορα. Όλοι λίγο πολύ είναι εμπειρικοί μάστορες. Απορώ βέβαια πως αναλαμβάνουν τέτοιες παρεμβάσεις χωρίς εμπειρία;
Εδω ωπλουργοι ΕΛΛΗΝΕΣ που εχουν γηρησει απο εξω εχουν φερει οπλα και πατεντες που λογω Ελλαδισταν σαπιζουν σε καποια αποθηκη.Γνοστες του αντικημενου που θα εκαναν και εναν επαγγελματια ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ να κωκηνηση. εχω διαβαση σε αυτους σε παλια αφιερωματα του Εθνος κηνηγι. Βλεπε πχ Αντονακος.Eδω συμφωνουμε ολοι. Λιγοι οι πραγματικοι καλοι μαστορες, δεν ξερω προσωπικα πια σχολη εβγαλαν και τι διπλωμα κατεχουν. Πιθανον να εμαθαν διπλα σε καποιον απο τους μεγαλους την τεχνη. Αλλα ακομη και ετσι σε μερικους απο αυτους καποια επεμβαση γινεται πρωτη φορα χωρις το δασκαλο διπλα.
Απο την αλλη δεν μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε ολα, στην Ελλαδα υπαρχουν 3/4 πολυ καλοι οπλουργοι που εγω προσωπικα θα τους εμπιστευομουν για λεπτοδουλεια στο οπλο μου. Μετα την Αμερικη που θεωρω κορυφη σε δουλειες βελτιωσεις λειοκαννου και την Αγγλια που ερχεται 2η θεωρω η Ελλαδα κατεχει καλη θεση στο κοσμο σε δουλειες βελτιωσης, σε αλλα κρατη ειναι σχεδον ανυπαρκτες. 100% εγγυηση δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο σε επεμβασεις, οπως δεν υπαρχει και στον χειρουργο που σου κανει εγχειρηση.
Δηλαδή έχεις ένα τμήμα της κάννης χρωμιωμένο και ένα τμήμα αχρωμίωτο;Παει περιπατο. Μετα θελει καλο καθαρισμα και στην νεκρη περιοδο ενα περασμα με λαδακι.
Τι να το κανεις το χρωμιο...Δηλαδή έχεις ένα τμήμα της κάννης χρωμιωμένο και ένα τμήμα αχρωμίωτο;
Το χρώμιο φεύγει από ολόκληρη την κάννη ή μένει ένα τμήμα της κάννης χρωμιωμένο και ένα τμήμα αχρωμίωτο ;Τι να το κανεις το χρωμιο...