Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στη φασσα που κυνηγαω παρα πολυ και με 100 σκαγια στον κυκλο αν τουφεκισεις καλα την εχεις στο σακουλι, δεν ειναι δηλαδη απολυτα αυτα τα νουμερα.
Το εχω κρατησει κι εγω βεβαια αυτο το πινακακι και ενα που ειχε βαλει ο Αρις πιο παλια
Όλα τα θηράματα μπορείς να τα πάρεις κ με λιγότερα σκάγια... Ειδικά αν έχουν σωστή διατήρηση... Απλά τα νούμερα του πίνακα σου εξασφαλίζουν σε ένα βαθμό ότι το θήραμα θα δεχτεί τα 3-4 απαιτούμενα σκάγια...

Στη φασσα που κυνηγαω παρα πολυ και με 100 σκαγια στον κυκλο αν τουφεκισεις καλα την εχεις στο σακουλι, δεν ειναι δηλαδη απολυτα αυτα τα νουμερα.
Το εχω κρατησει κι εγω βεβαια αυτο το πινακακι και ενα που ειχε βαλει ο Αρις πιο παλια
Όχι δεν είναι απόλυτα, έχεις δίκιο.
Είναι πολύ χρήσιμα όμως σαν μπούσουλας, γιατί ισχύουν για οποιαδήποτε απόσταση.
Αν έχεις τόσα ή περισσότερα είσαι "σχετικά" ασφαλής.
Το μόνο που μένει να ελέγξεις μετά είναι διάτρηση.

Στην διάτρηση κολλάει το "σχετικά", όχι στον αριθμό σκαγιών.

Last edited:
Κόψε λίγο από το 65% στα 50μ :)

Δεν είναι η ισοκατανομή αυτή Κώστα, αλλά τα ελάχιστα απαιτούμενα σκάγια στον κύκλο σε οποιαδήποτε απόσταση.
Αν έχουν ισοκατανομή και λίγα κενά ακόμα καλύτερα.

Εγώ παίδες έχω καταλήξει σε αυτά τα νούμερα και τα έχω τσεκάρει με πολλές παρόμοιες λίστες που κυκλοφορούν καί όχι μόνο με αυτές.

View attachment 49743

Επειδή τίποτα δεν είναι απόλυτα σωστό, αν υπάρχουν αντιρρήσεις είναι ευπρόσδεκτες.
Πάνω κάτω εκεί είναι τα νούμερα με μικρές διαφορές.... εγώ ας πούμε στο πράσινο από σκάγια νούμερο 3 κ πιο ψιλά θέλω 100-110 τουλάχιστον... Η στην τσίχλα έχω δει ότι κ με 220-230 είναι μια χαρά... Η στην χήνα θεωρώ ότι κ με 70 είσαι κομπλέ από αυτά που έχω δει στην πράξη... Η στην φάσσα θέλω 140-150 αλλά αυτά είναι μικρές διαφορές που δεν νομίζω ότι παίζουν κ τόσο σημαντικό ρόλο, ίσως με λίγα παραπάνω σκάγια από αυτά που αναφέρουν οι πίνακες να υπάρχουν κ λίγο μεγαλύτερες πιθανότητες για άμεση καταβολή...

Εκεί που δεν έχω άποψη είναι στον αρσενικό φασιανό ... Όλο θηλυκούς βαράω :p

Ένας ανεξάρτητος τρόπος να ελέγξεις τα νούμερα του πίνακα είναι και αυτός.
Ο πίνακας πχ λέει 90 σκάγια για πρασίνι.

Αν θεωρήσουμε μια μέση γόμωση 36gr #3 με 173 σκάγια παίρνουμε τα παρακάτω

Untitled 2.jpg
Βλέπουμε ότι με πάνω από 86 σκάγια στον κύκλο έχουμε ουσιαστικά 90% πιθανότητα το πρασίνι να πάρει 3 σκάγια όταν είμαστε κέντρο.
Είδατε πως ταιριάζουν τα νούμερα ;

Αν βάλεις 155 σκάγια το πρασίνι θα πάρει πολύ περισσότερα και προφανώς θα έχεις μεγαλύτερο περιθώριο απόστασης.

Όλα τα θηράματα μπορείς να τα πάρεις κ με λιγότερα σκάγια... Ειδικά αν έχουν σωστή διατήρηση... Απλά τα νούμερα του πίνακα σου εξασφαλίζουν σε ένα βαθμό ότι το θήραμα θα δεχτεί τα 3-4 απαιτούμενα σκάγια...
Όχι δεν είναι απόλυτα, έχεις δίκιο.
Είναι πολύ χρήσιμα όμως σαν μπούσουλας, γιατί ισχύουν για οποιαδήποτε απόσταση.
Αν έχεις τόσα ή περισσότερα είσαι "σχετικά" ασφαλής.
Το μόνο που μένει να ελέγξεις μετά είναι διάτρηση.

Στην διάτρηση κολλάει το "σχετικά", όχι στον αριθμό σκαγιών.
Κι αν εισαι και τυχερος μπορεις να παρεις φασσα στεκουμενη 80 μετρα με 2 κεντρικα σκαγια νο5

Κι αν εισαι και τυχερος μπορεις να παρεις φασσα στεκουμενη 80 μετρα με 2 κεντρικα σκαγια νο5
Κοίτα το ποσο κωλοφαρδοι είμαστε είναι σχετικό... Κ εγώ έχω πάρει καθιστή δεντροτσιχλα στα 67 μέτρα μετρημένα με ταινία , 3 άστρα κ σκάγια νούμερο 9 κ έπεσε πανί με 3 σκάγια στο στήθος αλλά άλλες εκατό φορές να το κάνω δεν θα ξαναγίνει... Της έριξα γιατί ήμουν για απογευματινό τσίχλας μήπως σηκωθεί κ κάνει κατά το λόγγο... Τα δύο τυχερά σκάγια έχουν συμβεί με όλους μας λίγο πολύ....
Το ζήτημα είναι η επαναληψιμότητα... Αυτή την πετυχαίνεις με χοντρά σκάγια κ πολύ ψάξιμο σε αποστάσεις μετά τα 50 μέτρα...

Κοίτα το ποσο κωλοφααρδοι είμαστε είναι σχετικό... Κ εγώ έχω πάρει καθιστή δεντροτσιχλα στα 67 μέτρα μετρημένα με ταινία κ σκάγια νούμερο 9 κ έπεσε πανί με 3 σκάγια στο στήθος αλλά άλλες εκατό φορές να το κάνω δεν τα ξαναγίνει... Της έριξα γιατί ήμουν για απογευματινό τσίχλας μήπως σηκωθεί κ κάνει κατά το λόγγο... Τα δύο τυχερά σκάγια έχουν συμβεί με όλους μας λίγο πολύ....
Το ζήτημα είναι η επαναληψιμότητα... Αυτή την πετυχαίνεις με χοντρά σκάγια κ πολύ ψάξιμο σε αποστάσεις μετά τα 50 μέτρα...
Στα παπια ναι συμφωνω φιλε, στη φασσα στα μερη μας που στο 90% η θερμοκρασια ειναι παντα πανω απο το μηδεν 0 δεν χρειαζεσαι πιο χοντρο απο νο5 για οσα μετρα εχεις χερια και συγκεντρωση.
Η φασσα πάντως δεν γέλασε‼️
Οχι ρε δεν προλαβε γιατι επεσε ξερη κι εγω εμεινα μαλακας να κοιταω.

αλλά αυτά είναι μικρές διαφορές που δεν νομίζω ότι παίζουν κ τόσο σημαντικό ρόλο, ίσως με λίγα παραπάνω σκάγια από αυτά που αναφέρουν οι πίνακες να υπάρχουν κ λίγο μεγαλύτερες πιθανότητες για άμεση καταβολή...
Έτσι είναι.
Όταν φτιάχνεις φυσίγγι για παπί δεν φτιάχνεις για πρασινοκέφαλο μόνο με 90 πχ σκαγια.
Ούτε για μικρά παπιά με 150 σκάγια.
Αν είσαι κάπου ανάμεσα είσαι καλά, όπως το είπες.
Εκεί που δεν έχω άποψη είναι στον αρσενικό φασιανό ... Όλο θηλυκούς βαράω :p
Πρέπει να διασταυρωθούν με κουνούπια να έχουμε να βαράμε.
Μια φορά μόνο έχω πάει αλλά δεν άξιζε.
Τα πουλιά αν είχα καλαμπόκι θα έρχονταν στα χέρια μου αχαχαχα
Ένα ζευγάρι βάρεσα ντουμπλέ πολύ μακρυά από το "πεδίο βολής" και το ευχαριστήθηκα.

Στα παπια ναι συμφωνω φιλε, στη φασσα στα μερη μας που στο 90% η θερμοκρασια ειναι παντα πανω απο το μηδεν 0 δεν χρειαζεσαι πιο χοντρο απο νο5 για οσα μετρα εχεις χερια και συγκεντρωση.

Οχι ρε δεν προλαβε γιατι επεσε ξερη κι εγω εμεινα μαλακας να κοιταω.
Θυμάμαι μια φορά,τότε δεν ήμουν ούτε κυνηγός ούτε ψαράς‼️είχα πάει με έναν συγχωρεμενο φίλο για τσίχλες ,βλέπω μια καθόταν στα 150 μέτρα του λέω ,ΝΑ εκεί μια κάθεται ,ριξτην,με κοίτα κ μου λέει πας καλά ρε δεν φτάνει εκεί‼️κ τρώω μια φλασια ,,,,κ αρχίζω να ρίχνω μπινελικια στην τσίχλα ‼️μετά από λίγο στουπί‼️‼️‼️με κοιτάει ο φιλος κ δεν βγάζει άχνα‼️ούτε αυτός ούτε κ εγώ,του λέω ,μάλλον θα την πυροβόλησε κάποιος εκεί,άχνα αυτός,του λέω πάω να την πάρω‼️πηγαίνω ήταν μέσα σε βάτα,μπαίνω μεεεεεσα στα βάτα την παίρνω του την πάω,πουθενά σκαγι,πουθενά αίμα‼️το ίδιο βράδυ με διαφήμιζε ως το μάτι που σκοτώνει‼️
Χαμός‼️

Θυμάμαι μια φορά,τότε δεν ήμουν ούτε κυνηγός ούτε ψαράς‼️είχα πάει με έναν συγχωρεμενο φίλο για τσίχλες ,βλέπω μια καθόταν στα 150 μέτρα του λέω ,ΝΑ εκεί μια κάθεται ,ριξτην,με κοίτα κ μου λέει πας καλά ρε δεν φτάνει εκεί‼️κ τρώω μια φλασια ,,,,κ αρχίζω να ρίχνω μπινελικια στην τσίχλα ‼️μετά από λίγο στουπί‼️‼️‼️με κοιτάει ο φιλος κ δεν βγάζει άχνα‼️ούτε αυτός ούτε κ εγώ,του λέω ,μάλλον θα την πυροβόλησε κάποιος εκεί,άχνα αυτός,του λέω πάω να την πάρω‼️πηγαίνω ήταν μέσα σε βάτα,μπαίνω μεεεεεσα στα βάτα την παίρνω του την πάω,πουθενά σκαγι,πουθενά αίμα‼️το ίδιο βράδυ με διαφήμιζε ως το μάτι που σκοτώνει‼️
Χαμός‼️
Να σε παρω τηλ με βιντεοκληση οταν θα οδηγω να δουμε τι θα γινει?... .sarcastic.

Πολύ οριακά, αλλά είναι δυνατό.
Σε τέτοιες αποστάσεις με αδύναμα σκάγια μετράει πολύ το σημείο που θα τα δεχτεί.

και εγω εχω ριξει σε τρυγονι καθιστο ενα 7αρι jordan σε εξωφρενικη αποσταση και πηγε 20 μετρα και επεσε...το ειχε παρει στηθος...το περιμενα μιση ωρα να σηκωθει να ερθει προς εμενα και αυτο καθοταν αταραχο...οποτε εριξα απο τα νευρα μου...μ2 3 αστρα μαμα τσοκ

Χαμός‼️

και εγω εχω ριξει σε τρυγονι καθιστο ενα 7αρι jordan σε εξωφρενικη αποσταση και πηγε 20 μετρα και επεσε...το ειχε παρει στηθος...το περιμενα μιση ωρα να σηκωθει να ερθει προς εμενα και αυτο καθοταν αταραχο...οποτε εριξα απο τα νευρα μου...μ2 3 αστρα μαμα τσοκ
Τρυγόνι 8άρι στα 70μ περίπου (google earth).
Με το κοκοροτούφεκο.
Έμεινε εκεί ζωντανούτσικο βέβαια.

Καθιστό, δεν έλεγε να πετάξει με τίποτα.
Μερικές τουφεκιές σε τρελαίνουν και τις θυμάσαι σε όλη την ζωή σου.

Και το γουρούνι πέρσι στα 110μ.
Προχώρησε καμιά 500μ και το βρήκαμε νεκρό.

Δεν γίνονται κάθε μέρα αυτά.

Νιε καλά,άμεσους να τφικιις κι σι‼️τφικαμει ειμεις να μη τφικιις κισι‼️❓

Status
Not open for further replies.
Back