Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μη γινουμε ρεζιλι ρε φιλε το χειμωνα...
..με τουφεκιες μειωμενης συγκεντρωσης και διατρησης...
και φευγει ¨ξεβρακωτος¨ ο κιτρινομυτης!
Εσύ θα ρίχνεις τα δικά σου μια χαρά θα είσαι, εγώ με τα εμπορικά που δεν σκοτώνουν θα έχω το θέμα...

Και το 10% είναι σημαντικό και θα καταλάβετε ότι είναι εξίσου σημαντικό και στο μέσο κυνήγι όπως και στο σκοπευτή.Στο σκοπευτή μπορεί να δώσει ένα πιατακι την νίκη.Στο μέσο κυνηγό που από αυτόν έχουν βγει οι κανες θρύλοι αυτή είναι καλύτερη ακούς από πολλούς.Θα πρέπει να σκεφτείτε ότι η πλειοψηφία είναι και μέτριας σκοπευτικής ικανότητος αυτό σημαίνει πως παράδειγμα 50/50 δεν κεντροντουφεκαει καταλαβαίνει λοιπον κανείς πόσο σημαντικό είναι το 10% σε ένα 9αρι φυσιγγακι 32γρ στο στο δραστικό κύκλο της ντουφέκιας,περίπου 70 σκακια ,σκέφτεστε όταν δε κεντροντουφεκας τις μισές φορές τι κάνει αυτό, σου δίνει το θήραμα που δεν θα έπαιρνες .Γι'αυτό μη γράφουμε δεν παίζει ρόλο .Άμα κεντροντουφεκουσαμε όλοι δεν θα ψάχναμε τόσο για φυσίγγια και τσοκ θα μας έφτανε να σκοτώνουμε κι το 40% συγκέντρωση και χήνες και πάπια μέχρι 30 μέτρα θα τα ρίχναμε και με μονοβολο κάτω .10% συγκέντρωση και 10% διάτρηση σε μια κανη είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για όποιον την έχει και μη βάζετε μπροστά την αστάθεια φυσιγγίων γιατί αυτό είναι κοινό για όλους το 10 % είναι πλεονέκτημα και μόνο του ενός όμως .
Γιάννη το 80% των κυνηγων κυνηγάει με 3* κ 4* εάν ήταν πανάκεια οι υπερσυγκεντρωσεις θα κυνηγάγε με φουλ κ εξτρα φουλ!
Φίλος βάλτοκυνηγός κυνηγούσε με μπαικαλ σούπερ μαγκνουμ με 3* τσοκ, που στην πραγματικότητα είναι ακριβώς κύλινδρος (γιατί η αναγραφόμενη ένδειξη είναι για ατσάλινα) κ επαιροταν για το πόσο μακριά βαρουσε τα παπιά!

Γυρίζοντας από περπατητο στα Ψαχνά , φορτώναμε τις 500αρες τα αριστον από εκεί , άλλες εποχές.
Και τον Παπακωνσταντίνου θυμάμαι στην Χαλκίδα με πολύ καλές τιμές. Δεν ξέρω αν συνεχίζει, έβγαζε και τα δικά του τα fox τότε.

Γυρίζοντας από περπατητο στα Ψαχνά , φορτώναμε τις 500αρες τα αριστον από εκεί , άλλες εποχές.
Και τον Παπακωνσταντίνου θυμάμαι στην Χαλκίδα με πολύ καλές τιμές. Δεν ξέρω αν συνεχίζει, έβγαζε και τα δικά του τα fox τότε.
Φτωχα τα πραγματα τωρα...

Σίγουρα πρωταρχικό ρόλο έχει iiο σκοπευτής και τ αλλά έπονται...... Κατά την ταπεινή μου γνώμη οι κανες μεταξύ τους έχουν μετρήσιμες διάφορες......... Παραδείγματα πολλά........όπως AL 391 Mεγαλες συγκεντρώσεις Α400 extreme και browning gold μεγάλη διαφορά σε διατρήσεις από πολλές άλλες maxus και wintcester x3 όπως και browning μεγάλες διαφορές σε ταχύτητες από άλλες όπως benelli....... Αυτά που σου γράφω τα δοκιμάσαμε πολλές φορές στο σκοπευτήριο ...... Τις διατρήσεις σε κόλλες Α4 μιλάμε για διάφορες όπως Α400 120 σελίδες αλλά όπλα γύρω στις 90
Browning fusion 25m/sec ταχύτητα μεγαλύτερη από benelli στα ίδια φυσίγγια συγκεκριμένα κενταύρος sporting κλπ
Ίσως το "λάθος" είναι ότι προσπαθείς να συγκρίνεις διαφορετικά όπλα με τα ίδια φυσίγγια.
Συγκρίνουμε τον καλύτερο συνδυασμό μιας κάνης, τσοκ, φυσιγγίου με μια δεύτερη κάνη, άλλο ενδεχομένως τσοκ με την ίδια σύσφιξη και άλλο φυσίγγι.
Αν οι διαφορές είναι πάνω από 10% ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ αρχίζει να έχει ενδιαφέρον.

Νομίζω καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει πρακτική σημασία αν κάποιος βγάλει 80% με mod και κάποιος άλλος με full.
Τα ίδια σκάγια θα μπουν στον κύκλο.
Θα είχε αν στο όπλο με mod σφίγγοντας το τσοκ έπαιρνα πχ 95%.
Αυτά όμως δεν γίνονται ή γίνονται και δεν τα ξέρω.

Εκεί παίζουν όλα τα όπλα με καλά φυσίγγια στο 80%, 90% τα αλευρωμένα και το 10% αυτό δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά στην κάρπωση ειδικά σε μεγάλα θηράματα από πχ πέρδικα και πάνω.
Αυτό σας το υπογράφω.

Τουφεκίστε όσα χαρτιά θέλετε (και εγώ μαζί σας γιατί γουστάρω) διαφορά στην τσάντα δεν θα δείτε.

Ας μην πιάσουμε τον πολύ σημαντικό και παραμελημένο κύλινδρο ή IC.

Ίσως το "λάθος" είναι ότι προσπαθείς να συγκρίνεις διαφορετικά όπλα με τα ίδια φυσίγγια.
Συγκρίνουμε τον καλύτερο συνδυασμό μιας κάνης, τσοκ, φυσιγγίου με μια δεύτερη κάνη, άλλο ενδεχομένως τσοκ με την ίδια σύσφιξη και άλλο φυσίγγι.
Τα όπλα τα συγκρίνουμε με τα ίδια φυσίγγια πάντα... Καλύτερα με 5 διαφορετικά φυσιγγια διαφόρων γομωσεων για να υπάρχει ποικιλία... Αυτό σημαίνει σύγκριση κ μέσος όρος...
Αυτό που περιγράφεις είναι μια άλλη πραγματικότητα για να μην βλέπουμε τον κανόνα αλλά την εξαίρεση...

Αν οι διαφορές είναι πάνω από 10% ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ αρχίζει να έχει ενδιαφέρον.

Νομίζω καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει πρακτική σημασία αν κάποιος βγάλει 80% με mod και κάποιος άλλος με full.
Τα ίδια σκάγια θα μπουν στον κύκλο.
Θα είχε αν στο όπλο με mod σφίγγοντας το τσοκ έπαιρνα πχ 95%.
Αυτά όμως δεν γίνονται ή γίνονται και δεν τα ξέρω.

Εκεί παίζουν όλα τα όπλα με καλά φυσίγγια στο 80%, 90% τα αλευρωμένα και το 10% αυτό δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά στην κάρπωση ειδικά σε μεγάλα θηράματα από πχ πέρδικα και πάνω.
Αυτό σας το υπογράφω.

Τουφεκίστε όσα χαρτιά θέλετε (και εγώ μαζί σας γιατί γουστάρω) διαφορά στην τσάντα δεν θα δείτε.

Ας μην πιάσουμε τον πολύ σημαντικό και παραμελημένο κύλινδρο ή IC.
Ααα εχς ξυφιγ εισι...

Για να καταλάβετε γιατί μιλάμε, ... μια τουφεκιά με 80% στα 36,5μ είναι η ίδια περίπου με μια δεύτερη τουφεκιά με 95% στα 36,5μ όταν αυτή θα φτάσει στα 41μ.
5μ κέρδος, βάλτε 10μ max ... εκεί είστε ...

Untitled 1.jpg

Τα όπλα τα συγκρίνουμε με τα ίδια φυσίγγια πάντα... Καλύτερα με 5 διαφορετικά φυσιγγια διαφόρων γομωσεων για να υπάρχει ποικιλία... Αυτό σημαίνει σύγκριση κ μέσος όρος...
Αυτό που περιγράφεις είναι μια άλλη πραγματικότητα για να μην βλέπουμε τον κανόνα αλλά την εξαίρεση...
Δλδ αν έρθω εγώ με τα πεντε καλύτερα για την κάνη μου φυσίγγια ,από 32,34, 36,38,42 γρ. Τι θα μου πείτε❓Αμπτζεξιον❓
Αν κάνουμε αυτό που λες ,αυτό που θα αποδειχθεί,είναι ότι κάποιο από τα όπλα θα τα πάει καλύτερα από τα αλλα‼️(με τα συγκεκριμένα φυσιγγια)αυτό κ τίποτα παραπάνω,ταπεινή μου αποψις‼️

Δλδ αν έρθω εγώ με τα πεντε καλύτερα για την κάνη μου φυσίγγια ,από 32,34, 36,38,42 γρ. Τι θα μου πείτε❓Αμπτζεξιον❓
Αν κάνουμε αυτό που λες ,αυτό που θα αποδειχθεί,είναι ότι κάποιο από τα όπλα θα τα πάει καλύτερα από τα αλλα‼️(με τα συγκεκριμένα φυσιγγια)αυτό κ τίποτα παραπάνω,ταπεινή μου αποψις‼️
Για μένα έλα με ότι θέλεις, πάλι τσάι θα πιείς .yelling. πλάκα κάνω...
Πέντε τυχαία φυσίγγια εννοώ... Αυτή είναι η ουσία... Αν ένα όπλο αποδίδει με 8 στα 10 φυσίγγια το αναμενόμενο ποσοστό κ το άλλο με 3 τότε το πρώτο είναι κ θα είναι καλύτερο άκομα κ αν το καλύτερο φυσίγγι του δεύτερου οπλου είναι λίγο καλύτερο από του πρώτου... Αυτό σημαίνει μέσος όρος...

Τα όπλα τα συγκρίνουμε με τα ίδια φυσίγγια πάντα...
Ποιος τον έβγαλε αυτόν τον κανόνα Άρη ;
Οι Έλληνες κυνηγοί ;
Γιατί ο Rob Roberts λέει ακριβώς αυτό που λέω εγώ.
"Ψάχνουμε τον καλύτερο συνδιασμό κάνης, τσοκ, φυσιγγίου με την μεγαλύτερη απόδοση."

Τι σημαίνει σύγκριση όπλων ;;;;;;;;;;;;
Τίποτα απολύτως.

Ο σκοπός (για μακρυά) είναι να βάλεις τα περισσότερα σκάγια με την μεγαλύτερη ταχύτητα στον κύκλο.
Αν εγώ το κάνω με χρέπι όπλο και 3 μόνο φυσίγγια και κάποιος άλλος κάνει το ίδιο με 10 φυσίγγια ποιά η διαφορά ;

Εγώ θα διαλέξω ένα από τα 3 και ο άλλος ένα από τα 10.

Διαφωνώ πλήρως ...

Αυτό που λέω δεν είναι εξαίρεση, είναι ο κανόνας.
Κάθε όπλο-τσοκ θέλει το φυσίγγι του.

Για μένα έλα με ότι θέλεις, πάλι τσάι θα πιείς .yelling. πλάκα κάνω...
Πέντε τυχαία φυσίγγια εννοώ... Αυτή είναι η ουσία... Αν ένα όπλο αποδίδει με 8 στα 10 φυσίγγια το αναμενόμενο ποσοστό κ το άλλο με 3 τότε το πρώτο είναι κ θα είναι καλύτερο άκομα κ αν το καλύτερο φυσίγγι του δεύτερου οπλου είναι λίγο καλύτερο από του πρώτου... Αυτό σημαίνει μέσος όρος...
Σιγά μην πιω τσάι, εσσπρεσσια δεν κερνατε ❓❓❓

Status
Not open for further replies.
Back