Είναι από τις παλιές Παύλο 71 cm 18.3 αυλος 71cm με εξωτερικά τσοκ κατασκευή 1997άντε ντε !
η Breda φοβερή κατανομή στα 50μ ,,,Φώτη ποιά είναι ;
Θα έλεγα φαρδιά36-40 γρ?
Εντάξει θεωρώ ότι με 24gr 7,5 νουμερο στα 50 μέτρα είναι σχεδόν αδύνατον να μην υπάρχουν κάποια κενά στην κατανομή ,συνολικά όμως η τουφεκιά είναι φοβερή ,εγώ δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να ρίξω 24 gr στα 50 μέτρα ούτε καν για δοκιμή στον πίνακα ,εντυπωσιάστηκα !!!!Θα πεσει??
Κι αν πεσει,που θα πεσει?
Μηπως αρπαξει ενα σκαγι στην κοιλια και καταληξει στην κοιλια της ξαδερφης του Λοζω??
Αν πεσει στην τουφιτσα,θα σβησει και θα εχουμε ασπασμους στην τουφεκαρα μας !
Αν πεσει στο κενο....
Η βολη με σκαγια,ειναι πιθανοτητες και μεσος ορος.
Αυτο συνεπάγεται,πως για να εχουμε αυξημενες πιθανοτητες,χρειαζόμαστε ισομοιρασμα,στρωτες κατανομες...
Καλυτερα 2 σιγουρα,παρα 4 τζογαροντας
Για τον πινακα,απολυτο δικιο!
Απεκλεισες ολον τον κοσμο!ας πουνε τη γνωμη τους οι σπεσιαλιστες!
Δεν εννοουσα κατι τετοιο ειναι παρα πολλα ατομα εδω μεσα και γνωσεις ΑΕΙ, εγω ειμαι Δημοτικου ακομα και γι αυτο αναφερθηκα στους σπεσιαλιστεςΑπεκλεισες ολον τον κοσμο!
Το μυαλο μου παει μονο σ'εναν!
Ο αποκαλουμενος και "ασσος"!
Τώρα δηλαδή, το διόρθωσες;Δεν εννοουσα κατι τετοιο ειναι παρα πολλα ατομα εδω μεσα και γνωσεις ΑΕΙ, εγω ειμαι Δημοτικου ακομα και γι αυτο αναφερθηκα στους σπεσιαλιστες
Μιλαμε παντα για ιδιες παραμετρους και να αλλαζει μονο η γομωση πχ ενα 34η 36 γρ με ενα μαγκνουμ, θεωρητικα θα εχει λιγο καλυτερη συγκεντρωση το μαγκνουμ αφου θα εχει καμια 40αρια σκαγια περισσοτερα αλλα κατα την γνωμη μου η διατρηση θα ειναι ιδια. Δεν μιλαμε για ιδιογομωση με αλευρια και πιτουρα γιατι ειναι αλλο εργο αυτο...Και η συγκεντρωση παλι σχετικο ειναι, γιατι εχω δοκιμασει 40 γρ με 36 γρ στα 50 μετρα και ειχαν βαλει τα ιδια σκαγια σε νο4Τώρα δηλαδή, το διόρθωσες;
Τέλος πάντων, ανεξαρτήτου γνώσεων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η δική μου γνώμη είναι πως, γενικά....ναι, αν λάβουμε υπόψη ότι η τουφέκια χάνει πρώτα σε συγκέντρωση και μετά σε διάτρηση, ένα φορτωμένο φυσιγγι σε σκάγια μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω για κάποια μέτρα.
Αυτό όμως ανατρεπεται εύκολα από πολλούς παράγοντες όπως είναι....
Καιρικές συνθήκες
Τσοκ
Κάννη
Νούμερο σκαγιών
Γεροντα δεν πας να δεις αν ερχομαι...Απεκλεισες ολον τον κοσμο!
Το μυαλο μου παει μονο σ'εναν!
Ο αποκαλουμενος και "ασσος"!
Οκ αρα σωστη ηταν η σκεψη μου, αντε να παει 20 ο μηνας να σας ανεβασω καμια δοκιμη παλι γιατι εχω παθει στεριτικο συνδρομοΓεροντα δεν πας να δεις αν ερχομαι...
Αλεξ, το θα εκοβε πιο μακρια ειναι σχετικο... Κ ουτε κ υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση...
Ενα φυσιγγι 32 γρ μπορει να εχει ιδια διατρηση με ενα 42 γρ, μπορει κα λιγοτερη, μπορει κ περισσοτερη...
Εκει που κερδιζεις με τα περισσοτερα γραμμαρια ειναι στον αριθμο των σκαγιων... Αν ενα 4αρι εχει καπου 7 σκαγια στο γραμμαριο, απο τα 34 στα 42 εχεις αλλα 56 σκαγια, δεν ειναι κ λιγα αν μπορει το οπλο να βαλει τα μισα στον κυκλο των 76 εκατοστων...
Δεν σημαινει ομως οτι κ ολα τα 42αρια θα το κανουν αυτο, παιζει ρολο το κ το φυσιγγι...
Το μεγαλο μειονεκτημα των βαριων γομωσεων ειναι η σχετικα μεγαλη προσκοπευση που απαιτουν... Αν τα σκαγια δεν πανε πανω στο θηραμα, κ ενα φορτηγο να ριξεις το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις...
Αν ειμουν εδω,θα πηγαινα!Γεροντα δεν πας να δεις αν ερχομαι...
Αλεξ, το θα εκοβε πιο μακρια ειναι σχετικο... Κ ουτε κ υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση...
Ενα φυσιγγι 32 γρ μπορει να εχει ιδια διατρηση με ενα 42 γρ, μπορει κα λιγοτερη, μπορει κ περισσοτερη...
Εκει που κερδιζεις με τα περισσοτερα γραμμαρια ειναι στον αριθμο των σκαγιων... Αν ενα 4αρι εχει καπου 7 σκαγια στο γραμμαριο, απο τα 34 στα 42 εχεις αλλα 56 σκαγια, δεν ειναι κ λιγα αν μπορει το οπλο να βαλει τα μισα στον κυκλο των 76 εκατοστων...
Δεν σημαινει ομως οτι κ ολα τα 42αρια θα το κανουν αυτο, παιζει ρολο το κ το φυσιγγι...
Το μεγαλο μειονεκτημα των βαριων γομωσεων ειναι η σχετικα μεγαλη προσκοπευση που απαιτουν... Αν τα σκαγια δεν πανε πανω στο θηραμα, κ ενα φορτηγο να ριξεις το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις...
Ειχα κ εγω καποτε αυτη την απορια,οσπου διαβασα 1 αρθρο οπου ελεγε τα εξης:Επειδη χθες βραδυ ειχα μικρη διαφωνια περι γομωσης και διατρησης θελω τη γνωμη σας, ρωτησα ενα θειο μου αν στην Χ αποσταση εχει παρει λαγο με το δικανο με νο5, μου λεει ναι αλλα αν μπορουσα να ριξω κανενα μαγκνουμ θα εκοβε πιο μακρια το οπλο. Του λεω κι εγω απο τα λιγα που ξερω ενα φυσιγγι 34γρ με ενα 46γρ δεν εχει διαφορα στη δυναμη αλλα στον αριθμο σκαγιων, μπορει να εχει πιο πολυ πυριτιδα αλλα πρεπει να κινησει και μεγαλυτερο φορτιο, αρα δεν εχει μεγαλυτερη δυναμη και διατρηση ενα μαγκνουμ με ενα απλο φυσιγγι. Πιστευω οτι ειναι σωστη η σκεψη μου αλλα ας πουνε τη γνωμη τους οι σπεσιαλιστες!
Μικροτερες ταχυτητες,ξεχασα 1 λεξηεπισης τα 42gr ειχαν στις αρχικες αλλα κ στις μενουσες ταχυτητες, εδω Μανωλη δεν καταλαβα τι εννοεις ακριβως, ειχαν μεγαλυτερη διατρηση?
Τα ειπες ολλα συμφωνω απολητα συναδελφε ποδηλατη και κυνηγε ακριβος αυτο συμβενειΑναφέρω την εμπειρία σαν αθλητής ποδηλασίας που σχετίζεται πάρα πολύ με το σύννεφο των σκαγιών. Το μοναδικό άθλημα που επηρεάζεται και κρίνεται πάρα πολύ από την αντίσταση του αέρα είναι η ποδηλασία. Όταν κάνεις 200κμ με το ποδήλατο μόνος, όταν τερματίζεις είσαι κατάκοπος. Όταν τα κάνεις αυτά τα ίδια χιλιόμετρα μέσα στο γκρουπ ποδηλατών τερματίζεις πολύ ποιο γρήγορα ίσως και 2 ώρες γρηγορότερα και φυσικά ξεκούραστος.
Το ίδιο ισχύει και με τα σκάγια όταν βγαίνουν από την κάννη, όσο λιγότερα και όσο ποιο αραιά είναι τόσο γρηγορότερη επιβράδυνση έχουν. Τώρα αν συγκρίνουμε τα 34 με τα 42 γρ. η απλή φυσική λέει ότι τα πολλά θα φτάσουν μακρύτερα και δυνατότερα. Όμως επειδή στα φυσίγγια η φυσική δουλεύει και αλλού, τα ανέφεραν ποιο πάνω οι συνάδελφοι <παραμορφώσεις κτλ.> τότε μάλλον τα λιγότερα γραμμάρια με τις λιγότερες παραμορφώσεις και την μεγαλύτερη αρχική έχουν το προβάδισμα.
Εάν και μόνο εάν έχουμε την ίδια ακριβώς έξοδο των σκαγιών από το στόμιο, τότε μόνο τα περισσότερα γραμμάρια υπερτερούν.