Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χαρτόνια δεν μπορείς να στήσεις μ' αυτό τον καιρό, μπορείς να στερεώσεις όμως στρώμα που θα βρεις πεταμένο στο ποτάμι :cool::rolleyes:.sarcastic.
Δοκίμασα το Tsihla 33γρ 8-9 του Καραμανίδη με Breda Altair Lusso κάννη 62,5 πόντους μούφα, 18,4 αυλό στις είκοσι τραβηγμένες όσο πάει δρασκελιές (σπαγγάτες:D ήταν σίγουρα 20 μέτρα)
έβγαλε ωραία αποτύπωση στο στρώμα (μέγεθος περίπου 1χ1,90) τουφεκιά αλατιέρα, θεωρητικά ό,τι μπει μέσα δεν γλυτώνει. όλα τα σκάγια μείνανε μέσα στο στρώμα, δεν πέρασε κανένα από την άλλη, λογικό μου φαίνεται.
Το έριξα και με το 0,75 της breda, το οποίο αν θυμάμαι που το έχει μετρήσει ο @ΓΙΑΝΝΗΣ. είναι σχεδόν άσσος στον 18,4.
Στις 30 μεγάλες δρασκελιές, μια 30αρια μέτρα σίγουρα δλδ, σε κουτάκι από γκαζάκι σαπισμένο-σκουριασμένο, έβαλε πάνω του τρία σκάγια, τα πέρασε από τη μια μεριά αλλά όχι από την άλλη.
Στην πράξη στις καρακάξες που έριξα μετά 9 φυσίγγια, τις έριχνε, αλλά με αίματα πολλά και θέλανε και δεύτερη τουφεκιά για να τις κατεβάσει κάτω, τουφεκιές μέχρι 30 μέτρα με τη μούφα. Πιστεύω θα έπρεπε να έχει λίγο καλύτερη διάτρηση σαν φυσίγγι, ίσως θέλει ένα κλικ λίγη περισσότερη πυρίτιδα...
Μπιλακο και εγω εχω ενστασεις για το συγκεκριμενο φυσιγγι σε βαθμο που το kil32 μου φαινεται πολυ καλυτερο. Παρε ενα κουτακι super kill μαυρο ή κιτρινο και θα με θυμηθεις...
Φετος παω και εγω για φυσεκια Ρουμλετ (ΡΟυμελιωτης-επρεπε να βγαλω και σε αυτον παρατσουκλι:p).
Τα διασπορας ποσο τα εχει και με τι γεμιζονται μπορει να μου πει καποιος; Εντυπωσεις απο δοκιμη;

Τα διασπορας ποσο τα εχει και με τι γεμιζονται μπορει να μου πει καποιος;
Δες εδώ που έσφαξε ένα ο Γιάννης..
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Γνώμες-φυσιγγίων.1142/page-119
5,80€ ίδια τιμή με πέρυσι από όσο ξέρω..
Αν ψάχνεις κάτι πολύ ανοιχτό για το 1-3 που είναι το δίκαννο σου για περπατητο η απογευματινό πάνω στο σούρουπο δεν θα σε βοηθήσει κ πολύ.."περιορισμένης διασπορας" αν μπορούμε να το πούμε έτσι..όπως κάθε φυσίγγι με παρόμοιο διασπορεα..πλην όμως πολύ καλό φυσίγγι με ωραία σκοτωματα..

Μπιλακο και εγω εχω ενστασεις για το συγκεκριμενο φυσιγγι σε βαθμο που το kil32 μου φαινεται πολυ καλυτερο. Παρε ενα κουτακι super kill μαυρο ή κιτρινο και θα με θυμηθεις...
Φετος παω και εγω για φυσεκια Ρουμλετ (ΡΟυμελιωτης-επρεπε να βγαλω και σε αυτον παρατσουκλι:p).
Τα διασπορας ποσο τα εχει και με τι γεμιζονται μπορει να μου πει καποιος; Εντυπωσεις απο δοκιμη;
Επειδή ακούω γενικά πολύ καλά λόγια για το μαύρο του Καραμανιδη, είναι σκληρό φυσίγγι για δικαννο;

Αν ψάχνεις κάτι πολύ ανοιχτό για το 1-3 που είναι το δίκαννο σου για περπατητο η απογευματινό πάνω στο σούρουπο δεν θα σε βοηθήσει κ πολύ..
Γιατί δεν θα βοηθήσει ;;; Τάσο, τα έχουμε ξαναπεί ... Σαν να ρίχνεις φυσίγγι με συγκεντρωτήρα με 5* και 4* (CYL & IC) ... Το ίδιο είναι με 3* και 1* ???? o_O :eek:
Και κάτι ακόμη, σημαντικό νομίζω, που δεν ξέρω αν το έχω ξαναπεί. Μπορεί ο συγκεκριμένος τύπος διασπορέα να μην ανοίγει πολύ (γύρω στους 80-90 πόντους στα 20 μ.) αλλά δίνει πιο ομοιόμορφη κατανομή, από ότι ο κύλινδρος με συγκεντρωτικό φυσίγγι. Χωρίς πυκνότερο κέντρο και σταδιακή αραίωση προς την περιφέρεια, όπως κάνουν όλα τα κλασικά φυσίγγια με συγκεντρωτήρα ανεξαρτήτως τσοκ. Δηλ. είναι "ωφέλιμος" όλος ο κύκλος της τουφεκιάς ... Και στην αποτύπωση στον πίνακα είναι αρκετά πιο σαφή τα όρια του κύκλου, η περιφέρεια.
Βέβαια να διευκρινίσω ότι δεν έχω ρίξει το συγκεκριμένο φυσίγγι του Ρουμελιώτη (με το διασπορέα Καρδαρα) ... αλλά φυσίγγια με διασπορέα Gualandi πάρα πολλά και διάφορα, με το Baikal 1*. Και φαντάζομαι ότι και αυτό θα έχει παρόμοια συμπεριφορά, αφού είναι σχεδόν ίδιος διασπορέας. Και τα γουστάρω πάρα πολύ τέτοια φυσίγγια, στην ουσία είναι τα μόνα διασποράς που συμπαθώ, γιατί αφήνουν και την κάννη καθαρή, χωρίς να ανησυχείς για μολυβδώσεις όσα κι αν ρίξεις (στο τσιχλοκυνήγι π.χ.). Είναι βέβαια συνήθως ακριβότερα από τα κανονικά, αλλά πολύ αποτελεσματικά και αξίζουν, αν έχεις όπλο με σφιχτά σταθερά τσοκ. ;)

Γιατί δεν θα βοηθήσει ;;;
Μπορεί ο συγκεκριμένος τύπος διασπορέα να μην ανοίγει πολύ (γύρω στους 80-90 πόντους στα 20 μ.)
Εγραψα πιο πάνω Στέλιο αν ψάχνει κάτι πολύ ανοιχτό..σίγουρα αυτά τα φυσίγγια δεν είναι μεγάλης διασποράς (και αυτό φαίνεται όταν καπιοι απορούν πως κ με φυσίγγια διασπορας κάνουν μακρινές βολές...) αν ζητούσε κάτι τέτοιο..Από αυτή την άποψη το είπα..

Καλησπέρα σας! Μιας και το συζητάτε.το διασποράς 32gr σαν συγκεντρωτηρας
δουλεύει.το 34gr μου είπε ο Ρουμελιωτης ανοίγει κανονικά σαν διασπορας.
Όπου διασποράς Ρουμελιωτης είναι το 32γρ Ν9.5..το 28 γρ είναι το κυνηγετικό,όχι το sporting που γράφει ο αδελφός μου.
BOinTag.jpg

8CVtQ19.jpg

tnyNQdp.jpg

Nt652X5.jpg

Status
Not open for further replies.
Back