Την πρωτη μου φασσα την πηρα με 5αρι rottwail 36 που ειχα για λαγο . Και αρκετες με αυτο μετα. Τωρα προτιμώ και ´γω το 6αρι και συμφωνω οτι καλυπτει όλες τις αποστάσεις και πολυ μακρυα.Το 6αρι με ενα καλο τσοκ συμφωνα με τις εμπειριες μου κανει για ολες σχεδον τις αποστασεις απο 20 μεχρι 60+++ μετρα, το 5αρι παλι που εριξα αρκετα φετος μου εδωσε πουλια κι αυτο κοντινα και πολυ μακρινα αν και προτιμω το νο6.
Σπανια θα βαλω και κανενα 7αρι πρωτο αλλα επειδη στο 80% των περιπτωσεων οι τουφεκιες στα μερη μου στη φασσα ειναι μακρινες το αποφευγω, αυτο για το 5αρι και οτι παιζουμε με την τυχη μας δεν ισχυει με τιποτα, που υστερει δηλαδη το 5αρι; σε κατανομες?
Το εχεις δοκιμασει το 5αρι και εχασες πουλια που κανονικα θα τα ειχες παρει με νο7 η νο6?
Ειναι μονο θεμα σκοπευτικής ικανότητας την οποία δεν διαθέτω σε ....οσο θα ήθελα. Ετσι αποφεύγω το full , συνηθως 3*, καποτε 2* και τουφεκιες μεχρι τα 45μ. Υπο αυτες τις συνθηκες τι μου δινει το 5; 1) αραιοτερη κατανομή λογω τσοκ
2) στενότερη κατανομή λογω νουμερου
Και ναι εχω χασει πουλια με το 5 που θα ειχα με το 7 , οσα δεν ημουν κεντρο
Οπως βλεπεις ειναι πολυ προσωπική υπόθεση η τουφεκια και βλέποντας τις δικες σου δοκιμές και δεδομενα το 5αρι ταιριαζει.
Αλλα μετα τα 60 μ οπως λες θα πας σε αυτο υποχρεωτικά αλλα σε γρ. τοσα που να σου δινουν οσα σκάγια εχει μεσα το ν6
Δεν εχω πρόχειρο πίνακα αλλα αυτο ειναι μια σταθερα στη βλητικη του λειοκανου (κατι σαν την ταχύτητα του φωτός ...αξεπέραστη) , να πρεπει να ανέβεις ΠΟΛΛΑ γρ τοσα που θα χασεις σε αρχικη (ή σε ωμο χαχα) και τελικα το 5αρι αυτο θα φταςει σαν το 6αρι στο στοχο.
Δεν εχω ριξει πανω απο 36 γρ , κυνηγαω τα παντα εκτος απο βάλτο , 40 χρονια. Ακομα και τα εννιάβολα ειναι 31.5 γρ..
Μονο για το περδικοφυσιγκο της nsi το παραβίασα (ειναι 37 ! ! ! ) γιατι ειναι εκπληκτικο φυσίγγι . Εκτιμώ το οτι και συ εκει κινήσαι αλλα για 60+ μαλλον ειναι μονόδρομος να ....ανέβεις