Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η ςς σαν κατοχος σας το εχω ξαναπει διαλεγει ταπες και δεν χωννευει τα παντα οπως μια ρεμι η μια οπτιμα .Αλλα μολις βρεις το φυσιγγι δεν την πλησιαζει ευκολα οπλο .Εξαλου ειναι 18.35 η δικη μου και ριχνοντας συνηθως 32 και κατω γρ εψαχνα προσωπικα να ανοιξω τις ντουφεκιες γιατι ηταν πολυ σφιχτες οχιι. Να τις μαζεψω αν θες να ριχνεις απο 32 και πανω χοντρα μονο .Εκει που σκοτωνει η συγκεκριμενη με 28αρια δε σκοτωνουν πολλα οπλα .Στενος αυλος λιγα γρ μικροτερη γκαμα φυσιγγιων απλα πραγματα .Κανενα οπλο δεν ειναι καλο σε ολα .Σαςτο λεω απο εμπειρια που εχω κυνηγησει με ολα εκτος φαμπαρμ .Και εχουν περασει καμια 15αρια απο τα χερια μου και τα χω δει στον πραγματικο τερεν ουτε σε χαρτονια ουτε σε δισκους.

Για αυτό το λένε demi...μισά μέσα στον κύκλο μισά έξω...η benella είναι ειλικρινής όχι σαν τις δικές σας με 70-80 % στον κύκλο με 3*...
Έτσι! Με το full θα πρέπει να βάλει όλα τα σκάγια στο κύκλο και με τον κύλινδρο να μην βάλει κανένα! :rolleyes:

Απο μενα αλλο ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ και ενα ειλικρινες ευχαριστω στον Βαγγελη για τις δοκιμες του!!!
Πιστευα οτι η benelli δεν θα ρισκαρε το ονομα της....και τα οπλα της θα ειχαν μια αξιοπρεπεια...
και εννοω ενα 65% στα 35 μετρα με 3* αστρα.
Αμ δεν το ειδα.....και οχι μονο δεν το ειδα....αλλα ορισμενοι επεσαν να ''φανε'' τον Βαγγελη για τις
δοκιμες του.
Παραλληλα διαβασα τα μυρια οσα....απο καποιους που θιχτηκαν για τα οπλα τους.
Λεβεντες ο Βαγγελης ειχε τα κοτσια....και χωρις κερδος και κέρατα....εκανε τις δοκιμες και τις
παρουσιασε για το καλο ΟΛΩΝ.
Οι ειρωνιες να μπουν στην ακρη.
Εαν εχετε δοκιμες δικες σας με διαφορετικα αποτελεσματα....πολυ ευχαριστως να τις δουμε...
Μην κρατατε ( εαν εχετε ) τα χαρτονια των δοκιμων στο σπιτι....ανεβαστε τα να τα δουμε.
Εαν δεν εχετε....καντε τις δικες σας δοκιμες....ιδου η ροδος ιδου το πηδημα....και αποδειξτε
το αντιθετο...
Χοτρασα απο λογια καφενειου....και το χειροτερο απο ειρωνικα σχολια....

ΥΓ. Οι δοκιμες γινονται για να ''ανοιγουν'' τα ματια μας....Το ιδιο ελεγαν για την ΡΕΜΙ 1100 ....αλλα
στις δοκιμες .....τα χαστουκια της τα εφαγε απο την beretta....
Αφηστε λοιπον τα λογια του καφενειου....και αναβαστε δοκιμες....οπως εκανε ο Βαγγελης!!!! :)

Απο μενα αλλο ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ και ενα ειλικρινες ευχαριστω στον Βαγγελη για τις δοκιμες του!!!
Πιστευα οτι η benelli δεν θα ρισκαρε το ονομα της....και τα οπλα της θα ειχαν μια αξιοπρεπεια...
Αμ δεν το ειδα.....και οχι μονο δεν το ειδα....αλλα ορισμενοι επεσαν να ''φανε'' τον Βαγγελη για τις
δοκιμες του.
Λεβεντες ο Βαγγελης ειχε τα κοτσια....και χωρις κερδος και κέρατα....εκανε τις δοκιμες και τις
Εαν εχετε δοκιμες δικες σας με διαφορετικα αποτελεσματα....πολυ ευχαριστως να τις δουμε...
Μην κρατατε ( εαν εχετε ) τα χαρτονια των δοκιμων στο σπιτι....ανεβαστε τα να τα δουμε.
Εαν δεν εχετε....καντε τις δικες σας δοκιμες....ιδου η ροδος ιδου το πηδημα....και αποδειξτε
το αντιθετο...

ΥΓ. Οι δοκιμες γινονται για να ''ανοιγουν'' τα ματια μας....Το ιδιο ελεγαν για την ΡΕΜΙ 1100 ....αλλα
Αφηστε λοιπον τα λογια του καφενειου....και αναβαστε δοκιμες....οπως εκανε ο Βαγγελης!!!! :)
Οι πραγματικές δοκιμές προϋποθέτουν χρόνο,κόπο και χρήμα....
Εκεί μετά να δεις μόλις μπεις σε λεπτομέρειες πόσο ψηλά είναι τα σύννεφα από το καφενειο....
Ένα τσιπρο άμα θες προσωπικά σε κερνάω στο καφενείο και εσένα και όλα τα παιδιά εδώ μέσα ...
Ένας γέρος σαμάνος που πλέον έχει αποχωρήσει κάποτε μου είπε ρε μην τα μοιράζεσαι όλα...

Last edited:
Φίλε Τάκη δεν μου απάντησες στο ερώτημα που σου έθεσα....... Μην τα ξαναγράφω άσε τη σύγκριση και εξέτασε μόνο την απόδοση της benelli σε ικανοποιεί το 47-50%???????? Όσο για τη διατρηση κάναμε το τεστ στο σκοπευτήριο με τα άλλα παιδιά και τα όπλα δοκιμής ήταν benelli bowning gold και auto 5 και beretta A400 η οποία είχε 58 κολες Α4 και όλες οι άλλες 40 περίπου (38-42) Αυτό άστο λοιπόν είναι πολύ πάνω η "Μερέντα".............
Φίλε Βαγγέλη δεν έχουν όλες οι κάννες την ίδια απόδοση,από κανένα εργοστάσιο..
Τι να σου απαντήσω λοιπόν τα αυτονόητα???
Και εμένα 2 οπλα Α400 που πέρασαν από τα χέρια μου έβγαζαν ωραίες κυνηγετικές κατανομες,μέχρι εκεί όμως.. Τι πρέπει να πω πως ήταν χάλια??
Για τα δικα μου γούστα δεν ήταν καλές..
Και μην νομίζεις πως όλες οι optima βγαζουν καλές συγκεντρώσεις...
Πίστεψέ με...
Δεν θα γράψω κάτι παραπάνω και σταματάω εδώ, γιατί το να λέει κάποιος πράγματα που έχει συναντήσει ο ίδιος από δικα του όπλα,μάλλον πονάνε,όταν είναι και αλήθειες...

Last edited:
Πόση διαφορά μπορεί να έχουν δύο βιομηχανικά προϊόντα από την ίδια αυτόματη γραμμή παραγωγής; Δηλαδή αγοράζουμε δύο ίδια αυτοκίνητα (ή δύο κινητήρες θερμικούς ή ηλεκτροκινητήρες) από το ίδιο εργοστάσιο, τα τεστάρουμε με το ίδιο καύσιμο στο ίδιο μέρος. Τι περιμένουμε να δούμε στο δυναμόμετρο;

Αν ίδια όπλα εμφανίζουν μεγάλες και μετρήσιμες διαφορές στην απόδοση, πρέπει να συμβαίνει και με άλλα μηχανολογικά προϊόντα. Αν συμβαίνει μόνο με τις κάννες ενώ σε άλλα προϊόντα όχι, τότε ποια είναι η αιτία που συμβαίνει;

Πόση διαφορά μπορεί να έχουν δύο βιομηχανικά προϊόντα από την ίδια αυτόματη γραμμή παραγωγής; Δηλαδή αγοράζουμε δύο ίδια αυτοκίνητα (ή δύο κινητήρες θερμικούς ή ηλεκτροκινητήρες) από το ίδιο εργοστάσιο, τα τεστάρουμε με το ίδιο καύσιμο στο ίδιο μέρος. Τι περιμένουμε να δούμε στο δυναμόμετρο;
Γιάννη κάπως έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ το βλέπω κι εγώ...
Δν το ποστάρισα,για να μη δώσω διάσταση στο θέμα κ "παρεξηγούμαστε"...

Υ.Γ Τα Nissan Navara με τα 200ps το 85% έβγαζαν ρίγμα στην κεφαλή στον 1ο κύλινδρο...αυτά με τα 171ps ΟΧΙ....κ μηλάμε για τν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ κινητήρα φίλε...
topic.

Γιάννη κάπως έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ το βλέπω κι εγώ...
Δν το ποστάρισα,για να μη δώσω διάσταση στο θέμα κ "παρεξηγούμαστε"...

Υ.Γ Τα Nissan Navara με τα 200ps το 85% έβγαζαν ρίγμα στην κεφαλή στον 1ο κύλινδρο...αυτά με τα 171ps ΟΧΙ....κ μηλάμε για τν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ κινητήρα φίλε...
topic.
Προφανώς από το ίδιο μπλοκ με άλλη χαρτογράφηση και άλλες ρυθμίσεις στο turbo, στο καύσιμο κτλ παίρναν περισσότερη απόδοση. Εδώ μιλάμε για ακριβώς το ίδιο, δηλ αν συγκρίνεις ένα με 171ps με ένα άλλο 171ps, τι διαφορές θα δεις;

Στο διά ταύτα...
Η φάσσα για να πέσει θέλει τρία σκάγια ενέργειας 0.11kgm το καθένα. Με αυτές τις αρχικές ταχύτητες της δοκιμής όλα τα φυσίγγια έχουν άνετα αυτή την ενέργεια στα 36,5μ. Για να πέσει θέλει το όπλο να βάζει σε αυτή την απόσταση με το Χ τσοκ τουλάχιστον 135 σκάγια. Και τα τρία όπλα και με τα τρία φυσίγγια τα βάζουν, άλλο καλά άλλο πολύ καλύτερα. Άμα εμείς κοιτάμε την ανατολή και το όπλο τη δύση, δε φταίει η κάννη άμα φύγει η φάσσα... :)
Προχωράμε!

Οι πραγματικές δοκιμές προϋποθέτουν χρόνο,κόπο και χρήμα....
Εκεί μετά να δεις μόλις μπεις σε λεπτομέρειες πόσο ψηλά είναι τα σύννεφα από το καφενειο....
Ένα τσιπρο άμα θες προσωπικά σε κερνάω στο καφενείο και εσένα και όλα τα παιδιά εδώ μέσα ...
Ένας γέρος σαμάνος που πλέον έχει αποχωρήσει κάποτε μου είπε ρε μην τα μοιράζεσαι όλα...

Σε ευχαριστω για το τσιπουρο.....Οσο για τον σαμάνο φιλο σου....και την νοοτροποια σου....δικαιωμα σου!!!!
Αυτο που λεω εγω .....ειναι. Γνωση που δεν μοιραζεται.....παυει να ειναι γνωση!!!!

Προφανώς από το ίδιο μπλοκ με άλλη χαρτογράφηση και άλλες ρυθμίσεις στο turbo, στο καύσιμο κτλ παίρναν περισσότερη απόδοση. Εδώ μιλάμε για ακριβώς το ίδιο, δηλ αν συγκρίνεις ένα με 171ps με ένα άλλο 171ps, τι διαφορές θα δεις;
Το μόνο σίγουρο είναι,πως ΠΟΤΕ 3 ίδια οχήματα δν θα σου βγάλουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια απόδοση στην ιπποδύναμη....
1 μπεκ πετρελαίου να ψεκάσει καύσιμο "1 κλικ λιγότερο"...αυτό φτάνει,να σου βγάλει άλλη χαρτογράφηση στο δυναμόμετρο....με λίγα λόγια δν υπάρχει ΠΟΤΕ κ ΠΟΥΘΕΝΑ το standard σε κανένα προϊόν.
Όλα εξαρτώνται λοιπόν,από τν αρχικό προγραμματισμό του εγκεφάλου....
Πάμε στα τουφέκια τώρα,μη χαλάμε το τόπικ...

Φυσιγγι ολοιδιο φτιαχνειις μονο αμα τα γεμιζεις 1/1 στο χερι εφοσον τα υλικα ειναι απο ιδια παρτιδα και αυτο οχι απολυτα .Οτιδηποτε αλλο δεν μπορει να φτιαχτει ολοιδιο .Το 18.3 και 18.4 ειναι αυλοι που δουλευουν με την αδρανεια οπως πρεπει .Απλα δεν θελουν μεγαλο αριθμο σκαγιων στις γομωσεις αν χρησιμοποιεις το καθε ενα για το τι εχει βγει δεν υπαρχει κανενα θεμα σε κανεναν αυλο περισσοτερο θεμα υπαρχει με τις θαλαμες και τους κωνους παρα με τους άυλους

Στο διά ταύτα...
Η φάσσα για να πέσει θέλει τρία σκάγια ενέργειας 0.11kgm το καθένα. Με αυτές τις αρχικές ταχύτητες της δοκιμής όλα τα φυσίγγια έχουν άνετα αυτή την ενέργεια στα 36,5μ. Για να πέσει θέλει το όπλο να βάζει σε αυτή την απόσταση με το Χ τσοκ τουλάχιστον 135 σκάγια. Και τα τρία όπλα και με τα τρία φυσίγγια τα βάζουν, άλλο καλά άλλο πολύ καλύτερα. Άμα εμείς κοιτάμε την ανατολή και το όπλο τη δύση, δε φταίει η κάννη άμα φύγει η φάσσα... :)
Προχωράμε!
Καλημέρα........Εάν η φασα περάσει στα 40μετρα η 43 θα έχουν και τα τρία όπλα τα 135 αναγκαία σκάγια στον κύκλο??????????

Καλημέρα........Εάν η φασα περάσει στα 40μετρα η 43 θα έχουν και τα τρία όπλα τα 135 αναγκαία σκάγια στον κύκλο??????????
Εάν περάσει στα 20 μέτρα θα την αφήσεις ατουφέκιστη επειδή μπορεί να την διαλύσεις;; :)
Με τη δική σου λογική, τότε ο κυνηγός πρέπει να τις τουφεκάει στα 60-70-80 μέτρα επειδή το όπλο και το φυσίγγι του φτάνει;;
Άλλο πράγμα το κυνήγι και άλλο οι βλητικές δοκιμές και οι κόντρες.
Στο κυνήγι δε χωράνε κόντρες και διαγωνισμοί, το κυνήγι είναι μια φυσική διαδικασία, όπως το να τρως ή το να ... αφοδεύεις :)
Δε μπορείς να πεις ούτε ότι τρώω καλύτερα από σένα, ούτε να κάνουμε διαγωνισμό ή κόντρα ποιος τρώει καλύτερα κ.ο.κ.
Οπότε η απάντησή μου είναι πως ανάλογα το θήραμα, το καρτέρι, τις αποστάσεις βολής που οφείλει να ξέρει ο σωστός κι έμπειρος κυνηγός, θα στήσει ανάλογα τον εξοπλισμό του, το φυσίγγι του, το τσοκ του, κλπ
Εν προκειμένω, να το κάνω ακόμα πιο ξεκάθαρο, αν έπαιρνες τη Μπενέλι και ήθελες να τουφεκάς στα 40+ μέτρα γιατί να αφήσεις πάνω το 3*;;; Γιατί είναι μαγκιά να σκοτώνεις στα 40+ μέτρα με ανοιχτό τσοκ;;; Θα μου πεις έτσι γουστάρω... μάλιστα.... εγώ απλά θα πω τα γούστα μας να γίνονται πάντα στα πλαίσια του σεβασμού στο θήραμα, στη φύση και στο συνάδελφο κυνηγό που μπορεί να είναι μερικά καρτέρια παραδίπλα και να του χαλάμε τα πουλιά.
Για κόντρες στα σκοπευτήρια και στα cart :)

δοκιμες του.
το αντιθετο...

Φίλε Νίκο σε όποιον αρέσουνε οι δοκιμές!!!!! Αλλιώς οποίος διαφωνεί κανεί τις δικές του,βγάζει τα δικά του συμπεράσματα! Ήθελα να ξέρω αν είχαμε τα αντίθετα αποτελέσματα τι θα λέγανε όλοι αυτοί και πρώτος ο"σαμάνος" που συμβουλεύει το φίλο μου Δημήτρη ,όπως και εκείνος ο κοινός μας φίλος που έκανε μαζί μου τις δοκιμές,γιατί δεν ήμουνα μόνος ο άλλος έφερε τα δύο benelli και εκείνος με προκάλεσε σε σύγκριση οπλων- κανών και όλα ήταν καλά καμωμένα μέχρι να μετρήσουμε τα σκάγια!!!!!!! Μετά οι δοκιμές γίναν πρόχειρες θέλαν χρόνο και χρήμα .......... Ρε δε πάτε να δείτε αν έρχομαι.........καλά σαν κάνουν και σας λένε ότι είναι καλές μόνο για πασαλία για ντομάτες που είναι και της εποχής.......

Status
Not open for further replies.
Back