Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εάν περάσει στα 20 μέτρα θα την αφήσεις ατουφέκιστη επειδή μπορεί να την διαλύσεις;; :)
Με τη δική σου λογική, τότε ο κυνηγός πρέπει να τις τουφεκάει στα 60-70-80 μέτρα επειδή το όπλο και το φυσίγγι του φτάνει;;
Άλλο πράγμα το κυνήγι και άλλο οι βλητικές δοκιμές και οι κόντρες.
Στο κυνήγι δε χωράνε κόντρες και διαγωνισμοί, το κυνήγι είναι μια φυσική διαδικασία, όπως το να τρως ή το να ... αφοδεύεις :)
Δε μπορείς να πεις ούτε ότι τρώω καλύτερα από σένα, ούτε να κάνουμε διαγωνισμό ή κόντρα ποιος τρώει καλύτερα κ.ο.κ.
Οπότε η απάντησή μου είναι πως ανάλογα το θήραμα, το καρτέρι, τις αποστάσεις βολής που οφείλει να ξέρει ο σωστός κι έμπειρος κυνηγός, θα στήσει ανάλογα τον εξοπλισμό του, το φυσίγγι του, το τσοκ του, κλπ
Εν προκειμένω, να το κάνω ακόμα πιο ξεκάθαρο, αν έπαιρνες τη Μπενέλι και ήθελες να τουφεκάς στα 40+ μέτρα γιατί να αφήσεις πάνω το 3*;;; Γιατί είναι μαγκιά να σκοτώνεις στα 40+ μέτρα με ανοιχτό τσοκ;;; Θα μου πεις έτσι γουστάρω... μάλιστα.... εγώ απλά θα πω τα γούστα μας να γίνονται πάντα στα πλαίσια του σεβασμού στο θήραμα, στη φύση και στο συνάδελφο κυνηγό που μπορεί να είναι μερικά καρτέρια παραδίπλα και να του χαλάμε τα πουλιά.
Για κόντρες στα σκοπευτήρια και στα cart :)
Καλά τα λες.......αλλά η μεγάλη αλήθεια που μένει σε μένα είναι ότι τα δύο από τα τρία όπλα της δοκιμής δεν δίνουν αυτην την τυπική συγκέντρωση του 60%-65% που θα έπρεπε στα 36,50 μετρα τα άλλα είναι να χάμε να λέγαμε.........

Πόση διαφορά μπορεί να έχουν δύο βιομηχανικά προϊόντα από την ίδια αυτόματη γραμμή παραγωγής; Δηλαδή αγοράζουμε δύο ίδια αυτοκίνητα (ή δύο κινητήρες θερμικούς ή ηλεκτροκινητήρες) από το ίδιο εργοστάσιο, τα τεστάρουμε με το ίδιο καύσιμο στο ίδιο μέρος. Τι περιμένουμε να δούμε στο δυναμόμετρο;

Αν ίδια όπλα εμφανίζουν μεγάλες και μετρήσιμες διαφορές στην απόδοση, πρέπει να συμβαίνει και με άλλα μηχανολογικά προϊόντα. Αν συμβαίνει μόνο με τις κάννες ενώ σε άλλα προϊόντα όχι, τότε ποια είναι η αιτία που συμβαίνει;
Αν δεν υπάρχει ελλάτωμα δεν έχουν διαφορές.
Τουλάχιστον μετρήσιμες ή σημαντικές.
Αυτό πιστεύω εγώ.

Δεν ξέρω αν οι εταιρίες τεστάρουν με πραγματικά πυρά τις κάνες μία μία ως προς την κατανομή.

Αν τις τεστάρουν μπορεί να έχουν διαφορές αν όχι δεν έχουν, γιατί θα υπήρχε αυτός ο έλεγχος από το εργοστάσιο κατασκευής

Last edited:
Όλα τα έχω ακούσει εδώ.
Δοκιμές κύριοι.
Όσοι περισσότεροι κάνουν δοκιμές (ακόμα και αν τα αποτελέσματα είναι παράδοξα ή αλλόκοτα) όταν μαζευτεί ικανός αριθμός θα βγεί συμπέρασμα.

Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε αυλόμετρα, τσοκόμετρα και όλα τα συναφή ακόμα και έναν προσωπικό υπερσύγχρονο βλητικό σταθμό, αλλά ακόμη και τότε θα υπήρχε η δυνατότητα να ισχυριστεί κάποιος ότι κάθε κάνη είναι διαφορετική οπότε ουσιαστικά αγοράζουμε γουρούνι στο σακί με κάθε αγορά όπλου.
Άρα δεν έχει νόημα η αυλο-τσοκο-μέτρηση αν είναι έτσι τα πράγματα (δεν το πιστεύω αυτό αλλά αυτό το συμπέρασμα βγαίνει).

Για μένα τα πράγματα είναι απλά.
Αν κυνηγάς πχ λαγό, με 3* τσοκ και τουφεκάς σε μέση απόσταση Χ μέτρα, παίρνεις ένα τίμιο 4άρι 5άρι και το μπουμπουνάς στα Χ μ.
Υπάρχουν μεγάλα κενά; είναι συμμετρική η κατανομή; περνάει ο λαγός μέσα από αυτή;

Αν όχι είσαι οκ, αν ναι αλλάζεις τσοκ και φυσίγγι.
Χονδροειδές αλλά οι περισσότεροι που γνωρίζω ούτε αυτό κάνουν.
Αντίθετα ψάχνουν να βρουν το φθηνότερο φυσίγγι.

Last edited:
Και όταν κάνεις όλα τα παραπάνω ο κατασκευαστής του φυσιγγιού σου αλλάζει την συνταγή ή/και τα υλικά και παίρνεις τα μαντολίνα στο χέρι.

Γι αυτό λοιπόν προτιμώ ένα ακριβό σταθερό καλό φυσίγγι από το κορυφαίο που δεν ξέρω αν αύριο θα είναι το ίδιο.

Όλα τα έχω ακούσει εδώ.
Δοκιμές κύριοι.
Όσοι περισσότεροι κάνουν δοκιμές (ακόμα και αν τα αποτελέσματα είναι παράδοξα ή αλλόκοτα) όταν μαζευτεί ικανός αριθμός θα βγεί συμπέρασμα.

Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε αυλόμετρα, τσοκόμετρα και όλα τα συναφή ακόμα και έναν προσωπικό υπερσύγχρονο βλητικό σταθμό, αλλά ακόμη και τότε θα υπήρχε η δυνατότητα να ισχυριστεί κάποιος ότι κάθε κάνη είναι διαφορετική οπότε ουσιαστικά αγοράζουμε γουρούνι στο σακί με κάθε αγορά όπλου.
Άρα δεν έχει νόημα η αυλο-τσοκο-μέτρηση αν είναι έτσι τα πράγματα (δεν το πιστεύω αυτό αλλά αυτό το συμπέρασμα βγαίνει).

Για μένα τα πράγματα είναι απλά.
Αν κυνηγάς πχ λαγό, με 3* τσοκ και τουφεκάς σε μέση απόσταση Χ μέτρα, παίρνεις ένα τίμιο 4άρι 5άρι και το μπουμπουνάς στα Χ μ.
Υπάρχουν μεγάλα κενά; είναι συμμετρική η κατανομή; περνάει ο λαγός μέσα από αυτή;

Αν όχι είσαι οκ, αν ναι αλλάζεις τσοκ και φυσίγγι.
Χονδροειδές αλλά οι περισσότεροι που γνωρίζω ούτε αυτό κάνουν.
Αντίθετα ψάχνουν να βρουν το φθηνότερο φυσίγγι.
Xωρίς δοκιμές πώς θα καταλάμβαινα ότι η AS σε πανάκριβο σκοπευτικό φυσίγγι στο 1.32 είχε αλλοιωμένη (κατόπιν παραγγελίας φαντάζομαι) προοδευτικότητα ;
Kαί θα το ανοίξει κάποιος ,θα μετρήσει 1.32 θα βάλει την δική του AS και το αποτέλεσμα μια τέλεια .....πορδή .

Xωρίς δοκιμές πώς θα καταλάμβαινα ότι η AS σε πανάκριβο σκοπευτικό φυσίγγι στο 1.32 είχε αλλοιωμένη (κατόπιν παραγγελίας φαντάζομαι) προοδευτικότητα ;
Kαί θα το ανοίξει κάποιος ,θα μετρήσει 1.32 θα βάλει την δική του AS και το αποτέλεσμα μια τέλεια .....πορδή .
Σε φυσιγγι της nsi σκοπευτικό το βρηκα προσφατα 1,40x28

Φίλε Νίκο σε όποιον αρέσουνε οι δοκιμές!!!!! Αλλιώς οποίος διαφωνεί κανεί τις δικές του,βγάζει τα δικά του συμπεράσματα! Ήθελα να ξέρω αν είχαμε τα αντίθετα αποτελέσματα τι θα λέγανε όλοι αυτοί και πρώτος ο"σαμάνος" που συμβουλεύει το φίλο μου Δημήτρη ,όπως και εκείνος ο κοινός μας φίλος που έκανε μαζί μου τις δοκιμές,γιατί δεν ήμουνα μόνος ο άλλος έφερε τα δύο benelli και εκείνος με προκάλεσε σε σύγκριση οπλων- κανών και όλα ήταν καλά καμωμένα μέχρι να μετρήσουμε τα σκάγια!!!!!!! Μετά οι δοκιμές γίναν πρόχειρες θέλαν χρόνο και χρήμα .......... Ρε δε πάτε να δείτε αν έρχομαι.........καλά σαν κάνουν και σας λένε ότι είναι καλές μόνο για πασαλία για ντομάτες που είναι και της εποχής.......

Βαγγελα μου , η γνωμη μου ειναι οτι ουτε εσυ ουτε εγω ουτε κανενας απο τους φιλους που αναβαζουν
δοκιμες ......ή μοιραζουν απλοχερα τις οποιες γνωσεις τους θεωριτικες η μη....μπορουν να ''φτιαξουν''
τον κοσμο!!!! Αυτος που φοβαται την Αληθεια...παντα θα την φοβαται....Αυτος που φοραει παρωπιδες
δυσκολα τις βγαζει....και με πολυ πονο.
Οσοι εχουν την νοοτροπια του σαμανου....ας την εχουν και ας την χερονται....( και στο χερονται το Ε
δεν μπηκε απο λαθος ).
Συνεχιζουμε φιλε....Κανουμε αυτο που μας αρεσει....παραλληλα βοηθαμε φιλους και συναδελφους...που δεν
εχουν την ευκαίρια των δοκιμων.
Η ΓΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ......Αυτο ξερω....αυτο με εμαθαν ο πατερας μου.... οι καθηγητες μου....
ο μαστορας μου.
Ο ανθρωπος κρινεται απο εργα του και οχι απο τα λογια του....φιλε!!!:)

ΥΓ. Βαγγελα μου..... ασε τους σαμανους θα τους κρινει ο κοσμος...... ;)

Μια χαρα ειναι ο 18,3 που το βλεπεις το προβλημα? αλλωστε το εχει αποδειξει πολλα χρονια τωρα... (μιλαω και απο δικη μου πειρα).
Πουθενά στην άποψη μου δεν υπάρχει η λέξη πρόβλημα, σαφέστατα και πολλά χρόνια τα όπλα ήταν με 18,3 18,4 αυλους ακόμα και με 18,2. Απλά πιστεύω ότι όταν κάτι μπορείς να το βελτιώσεις ως εταιρεία γιατί να μην το κάνεις, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ειδικά η benelli λόγω της αδρανειας ενας διευρυμένος αυλός θα βοηθούσε και στην μείωση του λάκτισματος που για πολλούς είναι θέμα. Εγώ είχα και benelli 6 χρονάκια, είχα beretta και τώρα πάλι beretta έχω, η Benelli δεν μου έκατσε ποτέ και ήμουν τότε που την αγόρασα και άρρωστος με αυτό το οπλο benelli crio.

Εάν περάσει στα 20 μέτρα θα την αφήσεις ατουφέκιστη επειδή μπορεί να την διαλύσεις;; :)
Με τη δική σου λογική, τότε ο κυνηγός πρέπει να τις τουφεκάει στα 60-70-80 μέτρα επειδή το όπλο και το φυσίγγι του φτάνει;;
Άλλο πράγμα το κυνήγι και άλλο οι βλητικές δοκιμές και οι κόντρες.
Στο κυνήγι δε χωράνε κόντρες και διαγωνισμοί, το κυνήγι είναι μια φυσική διαδικασία, όπως το να τρως ή το να ... αφοδεύεις :)
Δε μπορείς να πεις ούτε ότι τρώω καλύτερα από σένα, ούτε να κάνουμε διαγωνισμό ή κόντρα ποιος τρώει καλύτερα κ.ο.κ.
Οπότε η απάντησή μου είναι πως ανάλογα το θήραμα, το καρτέρι, τις αποστάσεις βολής που οφείλει να ξέρει ο σωστός κι έμπειρος κυνηγός, θα στήσει ανάλογα τον εξοπλισμό του, το φυσίγγι του, το τσοκ του, κλπ
Εν προκειμένω, να το κάνω ακόμα πιο ξεκάθαρο, αν έπαιρνες τη Μπενέλι και ήθελες να τουφεκάς στα 40+ μέτρα γιατί να αφήσεις πάνω το 3*;;; Γιατί είναι μαγκιά να σκοτώνεις στα 40+ μέτρα με ανοιχτό τσοκ;;; Θα μου πεις έτσι γουστάρω... μάλιστα.... εγώ απλά θα πω τα γούστα μας να γίνονται πάντα στα πλαίσια του σεβασμού στο θήραμα, στη φύση και στο συνάδελφο κυνηγό που μπορεί να είναι μερικά καρτέρια παραδίπλα και να του χαλάμε τα πουλιά.
Για κόντρες στα σκοπευτήρια και στα cart :)
Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
Μιας και το ανέφερε ο Βασιλης αλλά και κάποιοι συνάδελφοι προηγουμένως..
Το να ρίχνει ένα όπλο σφιχτά σε όλα τα κυνήγια πλην Φέρμας, όχι μόνο δεν είναι λάθος αλλά αντιθέτως είναι ευλογία!

Ένα τέτοιο ντουφέκι πέρα από την δυνατότητα που θα έχει για πιο μακρινές αποστάσεις ΑΝ ζητηθεί , σκοτώνει και καλύτερα.
Βασίλη ένας που παίρνει ποσοστά με ανοιχτό τσοκ εκεί που ο άλλος θέλει πιο σφιχτό, θα σκοτωνει καλύτερα.
Δε θα τρώει στρες η γόμωση με το ανοιχτό τσοκ και σε συνδυασμό με την καλή συγκέντρωση, θα έχεις μια καλή τουφέκια.

Άρα να γνωρίζει ο κόσμος ότι όταν ένας ρίχνει με τεσσάρι ή τριάρι τσοκ που βγάζει ποσοστά και ένας άλλος βάζει το δυάρι τσοκ, ο πρώτος έχει αβαντάζ μεγάλο!

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
Μιας και το ανέφερε ο Βασιλης αλλά και κάποιοι συνάδελφοι προηγουμένως..
Το να ρίχνει ένα όπλο σφιχτά σε όλα τα κυνήγια πλην Φέρμας, όχι μόνο δεν είναι λάθος αλλά αντιθέτως είναι ευλογία!

Ένα τέτοιο ντουφέκι πέρα από την δυνατότητα που θα έχει για πιο μακρινές αποστάσεις ΑΝ ζητηθεί , σκοτώνει και καλύτερα.
Βασίλη ένας που παίρνει ποσοστά με ανοιχτό τσοκ εκεί που ο άλλος θέλει πιο σφιχτό, θα σκοτωνει καλύτερα.
Δε θα τρώει στρες η γόμωση με το ανοιχτό τσοκ και σε συνδυασμό με την καλή συγκέντρωση, θα έχεις μια καλή τουφέκια.

Άρα να γνωρίζει ο κόσμος ότι όταν ένας ρίχνει με τεσσάρι ή τριάρι τσοκ που βγάζει ποσοστά και ένας άλλος βάζει το δυάρι τσοκ, ο πρώτος έχει αβαντάζ μεγάλο!
Το κρατώ και το σέβομαι, καταλαβαίνω τι θες να μου (μας) πεις, διαφωνώ σε κάποια σημεία - κυρίως στην ορολογία, λιγότερο στην ουσία .
προχωρώ απ'τα τεχνικά σχόλια, διότι είναι πράγματα που έχουμε χιλιοσυζητησει επί πολλά χρόνια κι έχω βαρεθεί το πλατιασμα :)
Κυνηγάς, είσαι πλέον αποδοτικός και επομένως πλήρως ικανοποιημένος, αυτό είναι το ζητούμενο όλων μας. Κι εγώ το ίδιο :)
έχω μεγαλώσει μαθαίνοντας να σκοτώνω με 14 γραμμαριακια, κατόπιν 25, όταν όλοι έριχναν 32-34 στα αντίστοιχα θηράματα κι όταν ωρίμασα και έφτασα στο 12αρι και το 18.4 ξύπνησε ο κόσμος και ήθελε 24-28γρ. Τι να μου πουν εμένα όλα αυτά; Όταν απ' το 16.00 αυλό και 25γρ πήγα στο 18.4 και τα 30γρ η διαφορά ήταν σφεντόνας με μπαζούκας στην ευκολία κάρπωσης. Θα με νοιάζει το 18.4 με το 18.6?????? Για μένα προσωπικά, τα δικά μου μάτια, δικά μου χέρια, δικό μου μυαλό δε μου προσφέρει κάτι περισσότερο σε αποτέλεσμα και ευχαρίστηση.
Πάω για περπάτημα :)

Εριξα δοκιμαστηκα την πρηγουμενη βδομαδα με την ςς 71 3αρι μαμμα κι με. Γουιντσιστερ ςχ3 76 αχρωμιωτη με 3αρι αφτερ μαρκετ σε πινακα στα 32 μετρα με 7.1/2 28αρι του θεοδωριδη .Αποτελεσμα ειχα μια πολυ μαζεμενη ντουφεκια με την ςς με πολυ σψιχτο κεντρο και μια πιο ομοιομορφη και ανοιχτοτερη ντουφεκια απο την γουιντσ .Αν τι εβλεπες θα ελεγες σε αυτα τα μετρα οτι μπορει η μια να ειναι πολυ πιο σφιχτη αλλα η αλλη ειναι καλυτερη για το κυνηγι .Αν την φανταζοσουν σε 10 μετρα παραπανω θα λεγες οτι η σφιχτη τα εχει η δευτερη πιο ομοιμορφη και απλωμενη σε κατανομη οχι .Μπορεις να πεις οτι καποιο απο τα δυο οπλα ηταν μη αξιοπρεπη οχι .Επομενως ειναι παντα σε τι αποστασεις βαρας και τι θελεις .Και ξαναγράφω στενοι αυλοι λιγα σκαγια νομος .Τωρα οσον αφορα τη δοκιμη αν και μονοδιαστατη αποτυπωση ο πινακας ασφαλως ανωτερη η μπερετα χωρις πολλες κουβεντες στα συγκεκριμενα φυσιγγια οπως και στα περισσοτερα αυτη ειναι η αληθεια ρεμ γουιντσιστερ και οπτιμα χωνευουν πολύ μεγαλύτερη γκαμα ότι και να λεμε. Καθαρα λογο αυλων και καποιες και κωνων οι αυλοι κατω των 18.5 θελουν λιγοτερα σκαγια οταν βαλεις τα σωστα γρ δεν υστερουν πουθενα αντιθετα καποιε φορες ειναι και καλυτεροι .Η αμερικανια ισον μαγκουμιτιδα και πολλα γρ λογω φυσης κυνηγιου οδηγει στις βελτιωσεις .Οποιος ριχνει μεχρι 32 σε ψιλα και 40σε χοντρα του ειναι αχρηστος και ο αυλος ο μεγαλος και η 76αρα θαλλαμη .Περισσοτερη ζημια κανουν παρα καλο

Εριξα δοκιμαστηκα την πρηγουμενη βδομαδα με την ςς 71 3αρι μαμμα κι με. Γουιντσιστερ ςχ3 76 αχρωμιωτη με 3αρι αφτερ μαρκετ σε πινακα στα 32 μετρα με 7.1/2 28αρι του θεοδωριδη .Αποτελεσμα ειχα μια πολυ μαζεμενη ντουφεκια με την ςς με πολυ σψιχτο κεντρο και μια πιο ομοιομορφη και ανοιχτοτερη ντουφεκια απο την γουιντσ .Αν τι εβλεπες θα ελεγες σε αυτα τα μετρα οτι μπορει η μια να ειναι πολυ πιο σφιχτη αλλα η αλλη ειναι καλυτερη για το κυνηγι .Αν την φανταζοσουν σε 10 μετρα παραπανω θα λεγες οτι η σφιχτη τα εχει η δευτερη πιο ομοιμορφη και απλωμενη σε κατανομη οχι .Μπορεις να πεις οτι καποιο απο τα δυο οπλα ηταν μη αξιοπρεπη οχι .Επομενως ειναι παντα σε τι αποστασεις βαρας και τι θελεις .Και ξαναγράφω στενοι αυλοι λιγα σκαγια νομος .Τωρα οσον αφορα τη δοκιμη αν και μονοδιαστατη αποτυπωση ο πινακας ασφαλως ανωτερη η μπερετα χωρις πολλες κουβεντες στα συγκεκριμενα φυσιγγια οπως και στα περισσοτερα αυτη ειναι η αληθεια ρεμ γουιντσιστερ και οπτιμα χωνευουν πολύ μεγαλύτερη γκαμα ότι και να λεμε. Καθαρα λογο αυλων και καποιες και κωνων οι αυλοι κατω των 18.5 θελουν λιγοτερα σκαγια οταν βαλεις τα σωστα γρ δεν υστερουν πουθενα αντιθετα καποιε φορες ειναι και καλυτεροι .Η αμερικανια ισον μαγκουμιτιδα και πολλα γρ λογω φυσης κυνηγιου οδηγει στις βελτιωσεις .Οποιος ριχνει μεχρι 32 σε ψιλα και 40σε χοντρα του ειναι αχρηστος και ο αυλος ο μεγαλος και η 76αρα θαλλαμη .Περισσοτερη ζημια κανουν παρα καλο
Κατά τη γνώμη μου πάντα κ με δοκιμές που κάνω από τα 20 μου χρόνια,από εμπορικά φυσίγγια κ πλέον ιδιογόμωσης είναι: Πως ο αυλός 18.2 είναι για max 33gr...κ αυτό ο θεός βοηθός...από το 18.3 18.4 κ 18,5 δουλεύουν άψογα ως τα 36gr...ως εκεί....έπειτα φέρτε τους 18.6 κ άνω τα οποία θέλουν σκάγια παραπάνω.
Μιλάω για κατανομές...
Το καλό με τους συμβατικούς αυλούς είναι πως δουλεύουν απίστευτα τις μάλλινες.

Κατά τη γνώμη μου πάντα κ με δοκιμές που κάνω από τα 20 μου χρόνια,από εμπορικά φυσίγγια κ πλέον ιδιογόμωσης είναι: Πως ο αυλός 18.2 είναι για max 33gr...κ αυτό ο θεός βοηθός...από το 18.3 18.4 κ 18,5 δουλεύουν άψογα ως τα 36gr...ως εκεί....έπειτα φέρτε τους 18.6 κ άνω τα οποία θέλουν σκάγια παραπάνω.
Μιλάω για κατανομές...
Κωστή πιστεύω ότι ο κώνος προσαρμογής παίζει τον μεγαλυτερο ρολο, π.χ. στο Baikal μου με 18.2 αν δεις την κάννη βλέπεις έναν κώνο 1-2 εκατοστα όπως το υπολογίζω και σαν να κάνει και "δόντι"..........

Κωστή πιστεύω ότι ο κώνος προσαρμογής παίζει τον μεγαλυτερο ρολο, π.χ. στο Baikal μου με 18.2 αν δεις την κάννη βλέπεις έναν κώνο 1-2 εκατοστα όπως το υπολογίζω και σαν να κάνει και "δόντι"..........
Το θυμάμαι που το κοιτούσαμε κ παρέα Άρη...σίγουρα παίζει ρόλο αυτό που λες.
Παράλληλα κοιτούσα μια μέρα κ το Rizzini κ φένεται ένα "δαχτυλίδι" περίπου 5cm όπως το έβλεπα με γυμνό μάτι....ίσως είναι κ λιγότερο,δεν ξέρω.

Μιλάω για κατανομές...

Κωστη μου . Απο που βγαινει αυτο το συμπερασμα το οτι οι στενοι αυλοι δουλευουν αψογα μεχρι
τα 36 γραμμαρια σκαγια ???
Το ιδιο ισχυριζεται και ο φιλος ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ. !!!!
Το ειδατε καπου γραμμενο.....??? Υπαρχουν αναλογες δοκιμες ??? Η το συμπερασμα το βγαλατε απο
δικες σας δοκιμες ???

Να σου θυμισω οτι το οπλο μου ( beretta A390 ) Εχει 18,3 αυλο και ριχνει σε 12/76 καλυκα 50 γραμμαρια
σκαγια και βολια στα 50 μετρα με φουλ τσοκ μαμα .......με V1,5-410m/s και συγκεντρωσεις 67-68-70%
στον κυκλο.

Και αυτες οι δοκιμες και τα ποσοστα συγκεντρωσης δεν ειναι περιστασιακα.....ειναι επαναλαμβανομενα
και τσεκαρισμενα σεταπ.
Και ξανα ρωταω....απο που βγαλατε αυτο το συμπερασμα ??

Μηπως εννοειται οτι οι αυλοι 18,6 -7 -8 - Βγαζουν καλυτερες συγκεντρωσεις στα πολλα γραμμαρια
σκαγια....????
Αυτο να το δεχτω....Αλλα θελω και να το δω.....Δεν δεχομαι ομως οτι ο αυλος 18,3 δεν ριχνει πανω απο
36 γραμμαρια και με αξιολογα αποτελεσματα φιλε , το ''αξιολογα'' για τα δικα μου γουστα...

ΥΓ. Εαν υπαρχουν συγκριτικες δοκιμες με αυλους....πολυ θα ηθελα να τις δω φιλε!!!! :)

Επειδη εχω κανει πολλες διοκιμες μεχρι 32 σε ψιλα και μεχρι 40 σε χοντρο αυτη ειναι η αποψη μου για τον 18.3 παντα ηια εμπορικο φυσιγγι

Γιαννη μου.....εδω μιλαμε για τις δυνατοτητες που εχει ο αυλος 18,3......και οχι τι αποδωση εχει στα
εμπορικα φυσιγγια.....Πιστευω οτι το καταλαβαινεις αυτο που λεω....και για ποια διαφορά μιλαμε.
Ασχετη η αποδοση που εχουν τα εμπορικα φυσιγγια.....και αλλο πραγμα οι πραγματικες δυνατοτητες του αυλου 18,3 !!!
Την ''καραμελα'' των διευρυμενων αυλων.....εγω δεν την εχω φαει!!!!
Ας μου βαλουν οι εταιρειες συγκριτικες δοκιμες.....με τα οσα λενε....και εδω ειμαστε....και το συζηταμε
φιλε!!!
Οσον αφορα τα ατσαλινα σκαγια....δεν νομιζω οτι υπαρχουν φυσιγγια με περισσοτερα απο 36 γραμμαρια
σκαγια....ισως να κανω και λαθος....Αυτο γιατι καπου διαβασα οτι οι διευρυμενοι βγηκαν για τα
ατσαλινα σκαγια....Ισως και εδω να κανω λαθος.

Δεν ξερω τι πλεονεκτηματα εχει ο διευρυμενος αυλος....ισως στην παραμορφωση σκαγιων....ισως και
σε κατι ακομα....δεν ξερω.
Δεν εχω ασχοληθει....Εαν εσυ ξερεις ή οποιος αλλος φιλος ενημερωστε με....και το λεω εντελως φιλικα....Αλλωστε κουβεντα κανουμε φιλε!!!! :)

Αυτο ειναι νικο η παραμορφωση στο στενο αυλο ειναι πολυ μεγαλυτερη. Οι διευρυμενοι βγηκαν για τα μαγκουμ και τα σουπερ μαγκουμ οχι για το ατσαλι

ΟΚ. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση....Τωρα οσον αφορα τα μαγκνουμ σε 12/76 και μεχρι 52
γραμμαρια σκαγια ο 18,3 αυλος δεν υστερεί σε τιποτα.....και αυτο το εχω αποδείξει.

Τωρα για σουπερ μαγκνουμ.....δεν εχω το καταλληλο οπλο ( σουπερ μαγκνουμ ),,,,,δεν εχω δοκιμασει...
οποτε δεν εχω και αποψη φιλε!!!

Και σκεπτομαι και το εξης. Σε λιγα χρονια θα εχουμε μονο Ατσαλινα σκαγια = μηδεν παραμορφωση...
τους διευρυμενους αυλους τι να τους κανουμε ??? :rolleyes:

Status
Not open for further replies.
Back