Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ενοειται οτι κανουμε κουβεντα οποιος παρεξηγηται δεν κανει για κουβεντα φιλε.Δεν ειμαστε ιδιοκτητες καμιανης εταιριας ουτε εχουμε χορηγους.Απλα στα εμπορικα παντα οι μεγαλυτεροι αυλοι θα πανε καλα 7σττα 10 φυσιγγια ενω οι κλασικοι 4 με 5 αυτο εχω διαπιστωσει εγω προσωπικα .Οπως πιστευω οτι απο τα 32 και κατω ειναι καλυτερη η 70αρα θαλαμη με στενο αυλο .Απο κει και περα για εμπορικα καθαρα μπορεις να βελτιωσεις την κατανομη με τσοκ η κωνο οπως θα καννω εγω χωρις ομως να μου εχει αποδειξει καποιος τι θα γινει με την ταχυτητα στο θεμα κωνου θα το ελυνα μονος αλλα δεν εχω ταχογραφο αφου υπαρχουν στη παρεα 2ςς μολις φτιαξω τη δικη μου μετα θα τις συγκρινω αλλα ταχυτητες παλι δε θα ξερω .Θα μπορουσα να την κανω οπως τους αμερικανους 18.6 και κωνο αλλα δεν ριχνω πανω απι 32 σε ψιλα και πανω απο 38 σε χοντρο ποτε επομενως δεν υπαρχει λογος διερυνσης αυλου .

Γιαννη μου , αυτο παλι με τους κωνους....ειναι αλλο κεφαλαιο.... Νομιζω οτι οι φιλοι και συναδελφοι
φτιαχνουν τους αυλους τους....για να ''μαζεψουν'' τις τουφεκιες στα εμπορικα φυσιγγια....που πολλα
ειναι ανεμοσκορπισματα.
Οταν κανεις ιδιογομωση τετοιο προβλημα δεν εχεις....
Εχω δει τουφεκια του φιλου μου του Τακη με φτιαγμενο κωνο....και πραγματικα η τουφεκια του ηταν
πολυ μαζεμενη.....Δεν θυμαμαι εαν ηταν φυσιγγιο ιδιογομωσης....μαλλον δικο του θα ηταν....με
εντονο κεντρο....και διπλα το ιδιο φυσιγγιο ριγμενο ( τελικα δικο του ηταν ) με νορμαλ κωνο.
Η διαφορα ηταν εμφανεστατη!!!!

Νομιζω οτι ο Τακης δεν ειχε ''αναγκη'' απο κωνο....τα φυσιγγια που φτιαχνει.....δεν εχουν καμια σχεση
με τα εμποριου....ειναι η νυχτα με την ημερα με τα εμπορικα....Δεν του κανω διαφημηση....αλλα αυτη
ειναι η Αληθεια!!!

ΥΓ. Του Τακη δωστου τουφεκια μαζεμενη....μεσα στο πιατο της σουπας....και παρε και την ''ψυχη'' του!!!! .big smile.

Σε Benelli που έχω κάνει κονο οι ταχύτητες πέσαν περίπου 3% και σε αλά όπλα το ίδιο συμβαίνει αυτό είναι σίγουρο αλά βελτίωση θα δεις από πριν σε κατανομή και συγγεντωση

Τεό 3% το θεωρω πολυ....Και το λεω γιατι αλλο να πεσεις 3% απο τα 420μ/δ και να πας στο 407μ/δ
και αλλο να πεσεις απο τα 400μ/δ και να πας στο 388μ/δ......Σε μια παγωνια τι θα γινει φιλε ???

ΟΚ. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση....Τωρα οσον αφορα τα μαγκνουμ σε 12/76 και μεχρι 52
γραμμαρια σκαγια ο 18,3 αυλος δεν υστερεί σε τιποτα.....και αυτο το εχω αποδείξει.

Τωρα για σουπερ μαγκνουμ.....δεν εχω το καταλληλο οπλο ( σουπερ μαγκνουμ ),,,,,δεν εχω δοκιμασει...
οποτε δεν εχω και αποψη φιλε!!!

Και σκεπτομαι και το εξης. Σε λιγα χρονια θα εχουμε μονο Ατσαλινα σκαγια = μηδεν παραμορφωση...
τους διευρυμενους αυλους τι να τους κανουμε ??? :rolleyes:
Ατσάλινα σκάγια,μεγάλες αρχικές,φορτωμένα σετ απ,μεγάλη ανάκρουση...
Παλιά όπλα Με σταθερά στενά τσοκ,χρωμιωμενα στα 0,4μm-0,6 ακατάλληλα για ατσάλια ...

Κωστη μου . Απο που βγαινει αυτο το συμπερασμα το οτι οι στενοι αυλοι δουλευουν αψογα μεχρι
τα 36 γραμμαρια σκαγια ???
Το ιδιο ισχυριζεται και ο φιλος ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ. !!!!
Το ειδατε καπου γραμμενο.....??? Υπαρχουν αναλογες δοκιμες ??? Η το συμπερασμα το βγαλατε απο
δικες σας δοκιμες ???

Να σου θυμισω οτι το οπλο μου ( beretta A390 ) Εχει 18,3 αυλο και ριχνει σε 12/76 καλυκα 50 γραμμαρια
σκαγια και βολια στα 50 μετρα με φουλ τσοκ μαμα .......με V1,5-410m/s και συγκεντρωσεις 67-68-70%
στον κυκλο.

Και αυτες οι δοκιμες και τα ποσοστα συγκεντρωσης δεν ειναι περιστασιακα.....ειναι επαναλαμβανομενα
και τσεκαρισμενα σεταπ.
Και ξανα ρωταω....απο που βγαλατε αυτο το συμπερασμα ??

Μηπως εννοειται οτι οι αυλοι 18,6 -7 -8 - Βγαζουν καλυτερες συγκεντρωσεις στα πολλα γραμμαρια
σκαγια....????
Αυτο να το δεχτω....Αλλα θελω και να το δω.....Δεν δεχομαι ομως οτι ο αυλος 18,3 δεν ριχνει πανω απο
36 γραμμαρια και με αξιολογα αποτελεσματα φιλε , το ''αξιολογα'' για τα δικα μου γουστα...

ΥΓ. Εαν υπαρχουν συγκριτικες δοκιμες με αυλους....πολυ θα ηθελα να τις δω φιλε!!!! :)
Αρχικά με έχει καλύψει ο Γιάννης σε ότι λέει..
Εχει 18,3 αυλο και ριχνει σε 12/76 καλυκα 50 γραμμαρια
σκαγια και βολια στα 50 μετρα με φουλ τσοκ μαμα .......με V1,5-410m/s και συγκεντρωσεις 67-68-70%
στον κυκλο.
Αρχικά άσε τα βόλια που κρατάνε μέτρα...
Μιλάμε για σκάγια τώρα που μπορούν να παραμορφοθούν ευκολότερα κ να σκορπίσουν ευκολότερα...
Και θέλω να σου πω το εξής...
ΕΓΩ σαν Κώστας έχω διαπιστώσει πως ο 18.7,8 αυλός συνεχίζει να δουλεύει άψογα στις βαριές γομώσεις....τις χαμηλές γομώσεις δν θα σταθώ καθόλου...ο Αμερικάνος δν ήταν χαζός που έκανε τν διευρυμένο,όταν το 95% στα κυνήγια τους ρίχνουν μάγκνουμ...για μεγάλα θηράματα εννοώ...
Ένα παράδειγμα θα πω....
Όταν είχα την SX3 κ της έβαζα 30gr Νο8 τα "σκόρπαγε"...με το ίδιο φυσίγγι στη fabarm 18.3 αυλό ήταν η μέρα με τη νύχτα....
Όταν στην SX3 της κούμπωσα Super Caccia 38gr κ έριξα,κ έπειτα με τη fabarm,τότε οι ρόλοι αντιστράφηκαν....κ ΚΑΚΩΣ εγώ ο βλάκας που δν κρατούσα φωτογραφικό υλικό...οπότε ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ συμπέρασμα είναι πως ο 18.7 ή 8 σηκώνουν σκάγια Νικόλα μου,οι συμβατικοί σου βάζουν "όρια" ως ενός σημείου....
Φωτό διστυχώς δν έχω...που να ήξερα τότε...δν πηράζει...
Κ διστυχώς δν έχω τη SX3 ακόμη να ξανά κάνω δοκιμές....
Τις προάλλες λέγαμε πως η κάννη των 66 με 71 ή 76 αλλάζουν τη ταχύτητα στο ταχογράφο...όσο μακραίνει η κάνει τόσο ανεβαίνουν οι ταχύτητες....λες τελικά να μη στραγγαλίζει τα πολλά σκάγια ο 18.3 ή 18.4 αυλός;;;;
Εγώ έχω τη δική μου άποψη κ δν την αλλάζω... :)
Για τα δικά μου δεδομένα κυνηγίων κ γομόσεων ως προς το Μ.Ο,αύριο αν έπερνα όπλο θα ήταν με αυλό 18.4 ΩΣ 18.6 ΤΟ ΠΟΛΥ.....

Καλησπέρα. Υποθέτω οτι αυτά τα οπλα στα οποία έχετε επιμηκύνει τον κωνο έχουν θαλαμες 76 χιλιοστά. Λογικό είναι με φυσιγγια 70 mm να έχουμε μείωση ταχυτήτων και αυτο δεν είναι αποτέλεσμα μονο της αύξησης του χώρου καύσης αλλα κυρίως της διαφυγής αεριων. Η φούστα των περισσότερων βυσματων βγαίνοντας απο τον καλυκα θα ξανακάνει εμφραξη στο τέλος του κώνου και η απώλεια πιέσεων για τοσο μεγαλο διάστημα δεν μειώνει μονο την ταχύτητα , αλλά και την σταθερότητα του φυσιγγιου. Επειδή ομως στην βλητικη δεν υπάρχει μονο άσπρο - μαύρο, να μην απογοητεύονται οι υποστηρικτές των επιμηκυμενων κωνων γιατί σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να έχουμε τα υπέρ των μακριων κωνων χωρίς απώλεια ταχυτήτων. Οι κανες 18,2 εως 18,4 κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για χρήση με υλικά που χρησιμοποιούταν πριν την εμφάνιση των πλαστικων, και αν λάβουμε υπόψιν πως η θαλαμη τελειώνει στα 20, 3 χιλιοστά , μείον 1 χιλιοστο τα τοιχώματα του καλυκα τοτε προκύπτει οτι ακόμα και 19+ χιλιοστά αυλος θα μπορούσε να φτιαχτεί για διαμετρημα 12 και με κατάλληλο φυσιγγιο να υπερέχει και σε ταχύτητα και σε κατανομή.

Διαβαζω αυτα που γραφεται και εχω μερηκες αποριες......πως εχει καποιος γνωμη αν ο 18,8 η ο 18,2 δεν εχει καλες ντουφεκες με τα ταδε γραμμαρια ...οταν δεν τον εχει κυνηγιση η εχει ριξει 4 ντουφεκες σε χαρτονια..και βγαζει το συμπερασμα..ολλες η κανες με τους μεγαλιυς αυλους Δεν ειναι ιδιες οπως και με τους μικρους.....με το οπλο που εχουμε με αυτο πορεβομαστε και πρατουμε αναλογως.. Δεν ειναι αναγκη να πεισουνε κανενα αν σκωτονουμε η οχι

Οι κανες 18,2 εως 18,4 κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για χρήση με υλικά που χρησιμοποιούταν πριν την εμφάνιση των πλαστικων,
Εδώ θέλω να σταθώ Λευτέρη!!
Το ιθικό δίδαγμα είναι πως μια τάπα Diana έχει απώλεια αερίων στν διευρυμένο αυλό λόγο μη παραμόρφωσης...στν συμβατικό όχι = έμφραξη...παράλληλα επέτρεπε ΤΟΤΕ χαμηλές γομώσεις βίαν 33gr...γιατί άραγε δν γέμιζαν 36 gr ΤΟΤΕ εκείνα τα χρόνια...;;;
Όσους παλιούς ρώτησα πάνω σε συζητήσεις,οι γομώσεις τους ήταν ΜΑΧ 33gr...τα 34gr το θεωρούσαν magnum εκείνα τα χρόνια....

Γιαννη μου , αυτο παλι με τους κωνους....ειναι αλλο κεφαλαιο.... Νομιζω οτι οι φιλοι και συναδελφοι
φτιαχνουν τους αυλους τους....για να ''μαζεψουν'' τις τουφεκιες στα εμπορικα φυσιγγια....που πολλα
ειναι ανεμοσκορπισματα.
Οταν κανεις ιδιογομωση τετοιο προβλημα δεν εχεις....
Εχω δει τουφεκια του φιλου μου του Τακη με φτιαγμενο κωνο....και πραγματικα η τουφεκια του ηταν
πολυ μαζεμενη.....Δεν θυμαμαι εαν ηταν φυσιγγιο ιδιογομωσης....μαλλον δικο του θα ηταν....με
εντονο κεντρο....και διπλα το ιδιο φυσιγγιο ριγμενο ( τελικα δικο του ηταν ) με νορμαλ κωνο.
Η διαφορα ηταν εμφανεστατη!!!!

Νομιζω οτι ο Τακης δεν ειχε ''αναγκη'' απο κωνο....τα φυσιγγια που φτιαχνει.....δεν εχουν καμια σχεση
με τα εμποριου....ειναι η νυχτα με την ημερα με τα εμπορικα....Δεν του κανω διαφημηση....αλλα αυτη
ειναι η Αληθεια!!!

ΥΓ. Του Τακη δωστου τουφεκια μαζεμενη....μεσα στο πιατο της σουπας....και παρε και την ''ψυχη'' του!!!! .big smile.
Όχι κύριε Νίκο στο μήνυμά σου είπα πως το όπλο μου είναι εργοστασιακό και οι δύο πίνακες που σου έστειλα ήταν με ιδιογομωση και έριξα με την δική μου benelli και με του φίλου μου την beretta A302..
Όπως είδες η διαφορά ήταν χαοτική,είναι αυτό που λέω πως όλες οι κάννες δεν είναι το ίδιο...

Αρχικά με έχει καλύψει ο Γιάννης σε ότι λέει..

Αρχικά άσε τα βόλια που κρατάνε μέτρα...
Μιλάμε για σκάγια τώρα που μπορούν να παραμορφοθούν ευκολότερα κ να σκορπίσουν ευκολότερα...
Και θέλω να σου πω το εξής...
ΕΓΩ σαν Κώστας έχω διαπιστώσει πως ο 18.7,8 αυλός συνεχίζει να δουλεύει άψογα στις βαριές γομώσεις....τις χαμηλές γομώσεις δν θα σταθώ καθόλου...ο Αμερικάνος δν ήταν χαζός που έκανε τν διευρυμένο,όταν το 95% στα κυνήγια τους ρίχνουν μάγκνουμ...για μεγάλα θηράματα εννοώ...
Ένα παράδειγμα θα πω....
Όταν είχα την SX3 κ της έβαζα 30gr Νο8 τα "σκόρπαγε"...με το ίδιο φυσίγγι στη fabarm 18.3 αυλό ήταν η μέρα με τη νύχτα....
Όταν στην SX3 της κούμπωσα Super Caccia 38gr κ έριξα,κ έπειτα με τη fabarm,τότε οι ρόλοι αντιστράφηκαν....κ ΚΑΚΩΣ εγώ ο βλάκας που δν κρατούσα φωτογραφικό υλικό...οπότε ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ συμπέρασμα είναι πως ο 18.7 ή 8 σηκώνουν σκάγια Νικόλα μου,οι συμβατικοί σου βάζουν "όρια" ως ενός σημείου....
Φωτό διστυχώς δν έχω...που να ήξερα τότε...δν πηράζει...
Κ διστυχώς δν έχω τη SX3 ακόμη να ξανά κάνω δοκιμές....
Τις προάλλες λέγαμε πως η κάννη των 66 με 71 ή 76 αλλάζουν τη ταχύτητα στο ταχογράφο...όσο μακραίνει η κάνει τόσο ανεβαίνουν οι ταχύτητες....λες τελικά να μη στραγγαλίζει τα πολλά σκάγια ο 18.3 ή 18.4 αυλός;;;;
Εγώ έχω τη δική μου άποψη κ δν την αλλάζω... :)
Για τα δικά μου δεδομένα κυνηγίων κ γομόσεων ως προς το Μ.Ο,αύριο αν έπερνα όπλο θα ήταν με αυλό 18.4 ΩΣ 18.6 ΤΟ ΠΟΛΥ.....

Το ιθικό δίδαγμα είναι πως μια τάπα Diana έχει απώλεια αερίων στν διευρυμένο αυλό λόγο μη παραμόρφωσης...στν συμβατικό όχι = έμφραξη...παράλληλα επέτρεπε ΤΟΤΕ χαμηλές γομώσεις βίαν 33gr...γιατί άραγε δν γέμιζαν 36 gr ΤΟΤΕ εκείνα τα χρόνια...;;;
Όσους παλιούς ρώτησα πάνω σε συζητήσεις,οι γομώσεις τους ήταν ΜΑΧ 33gr...τα 34gr το θεωρούσαν magnum εκείνα τα χρόνια....

Kωστη μου , εγραψες ολοκληρο κατεβατο.....για να μου πεις οτι με τα φυσιγγια εμποριου εβγαλες
λαθος συμπερασμα....
Δεν ξερω εαν γεμιζες εκεινη την εποχη που εκανες αυτες τις δοκιμες....
Και σου επαναλαμβανω .....ο 18,3 αυλος δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τον διευρυμενο μεχρι και
τα 52 γραμμαρια σκαγια....σε 12/76 καλυκα.
Τωρα για περισσοτερα γραμμαρια δεν ξερω.......
Μιλαμε για τις δυνατοτητες που εχει ο αυλος.....και ΟΧΙ την αποδωση των εμπορικων φυσιγγιων ή
και της ιδιογομωσης....

Μην ''μπερδευεις'' το παλιο με το σημερα.... και τι θεωρουσαν μαγκνουν οι παλιοι.
Το σημερα θα κοιτας.....Για μενα φτιαξανε διευρυμενους αυλους.....χωρις να τροποποιησουν η να βγαλουν
και βυσματα καταλληλα για τους διευρυμενους.
Τρανο παραδειγμα η ντιανα που αναφερεις....
Τελειωνοντας να σου πω....Δεν προσπαθω να αλλαξω την γνωμη και την αποψη ΚΑΝΕΝΟΣ...
Απλα εγραψα τα δικα μου συμπερασματα.....μεσα απο τις δικες μου δοκιμες φιλε!!! :)

Όχι κύριε Νίκο στο μήνυμά σου είπα πως το όπλο μου είναι εργοστασιακό και οι δύο πίνακες που σου έστειλα ήταν με ιδιογομωση και έριξα με την δική μου benelli και με του φίλου μου την beretta A302..
Όπως είδες η διαφορά ήταν χαοτική,είναι αυτό που λέω πως όλες οι κάννες δεν είναι το ίδιο...

Τακη μου πηγα και ξανα ειδα τις δοκιμες. Δικιο εχεις....εγω ειχα καταλαβει λαθος....
Τωρα οσον αφορα το ''χαοτικη''.....αστο...το συζηταμε αλλη φορα φιλε!!!!
Στειλε μου μια δοκιμη σου με τον φτιαγμενο κωνο που εχεις....ωστε να εχω μια ''εικονα''.....και
οταν γραφω και λεω τις benelli νεροσωληνες.....εσυ τουλαχιστον μην ''τσιμπας''....γιατι θελω να
πιστευω ...οτι ξερεις οτι αστειευομαι....;):)

Κανονικα....θα επρεπε να κανουμε και ενα τεστ με 2 οπλα ενα με συμβατικο αυλο 18.3 και ενα με διευρυμενο 18.8.....να εχουμε ταχογραφο, χαρτονια και φυσιγγια ιδιογομωσης απο 30 εως 52 γραμμαρια με διαφορες βυσματωσεις....ετσι θα βγαζαμε καποιο συμπερασμα πιστευω!

Συμπερασματα δεν βγαζεις οταν χτιζεις ενα φυσιγγι για το οπλο σου συμπερασματα βγαζεις οταν παρεις 10 κουτια του εμποριου διαφορες μαρκες και νουμερα και συγκρινεις δυο οπλα .Γιατι οποιος γνωριζει να γεμιζει και σε σωληνα σκουπας θα βγαλει ντουφεκια

Συμπερασματα δεν βγαζεις οταν χτιζεις ενα φυσιγγι για το οπλο σου συμπερασματα βγαζεις οταν παρεις 10 κουτια του εμποριου διαφορες μαρκες και νουμερα και συγκρινεις δυο οπλα .Γιατι οποιος γνωριζει να γεμιζει και σε σωληνα σκουπας θα βγαλει ντουφεκια
Ετσι

Κανονικα....θα επρεπε να κανουμε και ενα τεστ με 2 οπλα ενα με συμβατικο αυλο 18.3 και ενα με διευρυμενο 18.8.....να εχουμε ταχογραφο, χαρτονια και φυσιγγια ιδιογομωσης απο 30 εως 52 γραμμαρια με διαφορες βυσματωσεις....ετσι θα βγαζαμε καποιο συμπερασμα πιστευω!

Καλα .....και πολυ σωστα τα λες Αλεξ!!! Αυτο που δεν ξερω....ειναι ποιος θα κανει αυτες τις δοκιμες.
Λογικα επρεπε να υπαρχουν συγκριτικες τετοιες δοκιμες απο τις εταιρειες....
Επισεις αυτο που δεν ξερω , ειναι ποιο απο τα βυσματα που χρησιμοποιουμε σημερα θα κανει σωστη
εμφραξη στον αυλο 18,8 ωστε να εχει τις ιδιες διαφυγες αεριων με τον 18,3.
Εαν γνωριζει καποιος φιλος η συναδελφος ας γραψει ποιο βυσμα θεωρει καταλληλο για τον 18,8 αυλο ???

Όσους παλιούς ρώτησα πάνω σε συζητήσεις,οι γομώσεις τους ήταν ΜΑΧ 33gr...τα 34gr το θεωρούσαν magnum εκείνα τα χρ

Κώστα πριν την εμφάνιση του πλαστικού καλυκα και ιδιως των πλαστικών βυσματων, υπήρχαν χαρτινοι καλυκες και μαλινες ταπες. Το πάχος των τοιχωμάτων των χάρτινων καλυκων είναι διπλάσιο των πλαστικών και η μαλλινη ταπα συμπιεζομενη διαστέλλεται ελάχιστα, γι'αυτό έφτιαχναν τους κωνους οσο πιο κοντούς ( αρα και αποτομους με γωνίες στο μέγιστο επιτρεπτό), για να περνάει η ταπα οσο γίνεται πιο σύντομα στον αυλό που ηταν και αυτός πολυ στενός , για να περιορίσουν τις διαρροές αεριων. Παρόλα αυτά σπάνια πετύχαιναν τελεια εμφραξη , και καθε φυσιγγιο διέφερε απο το επόμενο στην εμφραξη . Το ιδιο σεταπ λογω απρόβλεπτου βαθμού εμφραξης εδινε διαφορετικές ( εως και πολύ), τιμές σε ταχύτητα και πιέσεις. Ο φοβος μηπως στο ενδεχόμενο τέλειας εμφραξης προέκυπταν ψηλές πιέσεις απέτρεπε τις βαριές γομωσεις , άλλωστε και οι κανες εκείνα τα χρόνια ειχαν πολυ μικρότερη αντοχή. Ολες οι κανες παρουσιάζουν διαρροές αεριων με γνήσια μαλλινοταπα ( χωρις πλαστική ταπα κατω απο την μαλλινη), αλλά οι κανες με κοντο κωνο και στενό αυλό πολύ μικρότερες.

Γιαννη μου , επιμενεις φιλε με το ιδιο τροπαριο....Δεν μιλαμε για αποδοση φυσιγγιων.....την αποδοση
των αυλων ψαχνουμε....ασχετα εαν το φυσιγγιο ειναι εμποριου ή ιδιογομωσης....καταλαβε το αυτο!!!
Σε αυτην την περιπτωση ( αποδοση αυλου ) δεν εχει σημασια εαν το φυσιγγιο ειναι ιδιογομωσης.

Status
Not open for further replies.
Back