Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ppp

Μη το λες αυτό και δημιουργείς εντυπώσεις ,έγινε σε ένα φυσίγγια μια ντουφέκια και η beneli η δικιά σου που έχει και κώνο έβγαλε το ίδιο με την προηγούμενη 60% .....Απλά η δικιά μου πήγε κι αυτή 60% με 187 σκάγια και οι δύο άλλα δέκα λεπτά πριν είχε 223 και πιστεύω ότι έκανα λάθος φυσίγγια η τσοκ γιατί έριχνα στους δίσκους 4*.......Εσύ ήσουνα αυτός που έλεγε ότι δεν γίνονται έτσι οι δοκιμές και με ένα φυσίγγι έβγαλες συμπέρασμα????? Ο πίνακας είναι εκεί δεν φεύγει άλλωστε είπαμε θα μετρήσουμε και ταχύτητες στις δύο κανείς οπότε βρες τι φυσίγγια θες να ρίξουμε από πέντε και βλέπουμε ........
Να τονίσω ότι επουδενί δεν θέλω να αφήσω το περιθώριο να σκεφτεί κάποιος ότι οι δοκιμές σου ήταν μεθοδευμένες.Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιθώριο.
Κατά δεύτερον εγώ ήμουν αυτός και το τονίζω ακόμη ότι με ένα φυσιγγι δεν βγαζεις σε καμία περίπτωση συμπέρασμα παρά παιρνεις μόνο μια ένδειξη...επομένως δεν έπεσα και από τα σύννεφα.
Και κλείνοντας βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος ...Με φτάνει το ταπεινό 67,8 % που βγάζει κατά Μ.Ο. με διαφορα φυσίγγια εμπορικά και μη...
Δεν μπαίνω σε περαιτέρω διαδικασίες με φτάνει αυτό που έχω ...μακάρι να φτάσετε στο 101% εγώ αρκουμαι σε αυτό το ταπεινό ποσοστό που αποδίδει το όπλο μου και Τέλος...

Και ολίγα απλά μαθηματικά.
Η ΒΕRΕΤΤΑ όταν έβγαλε τις πρώτες κάννες με αυλό 18,6mm υποστήριζε ότι οι κάννες αυτές έδιναν 10% ανοικτότερο δραστικό κύκλο τουφεκιάς, από τους κοινούς αυλούς 18,3-18,4.
Αυτό σημαίνει ότι αν η ακτίνα του δραστικού κύκλου στους κοινούς αυλούς ήταν r τότε στις κάννες με το 18,6 αυλό ήταν 1,1*r.
Αν ορίσουμε ως κατανομή k τον αριθμό των σκαγιών Ν στην επιφάνεια του κύκλου Ε=π*r2(στο τετράγωνο είναι και όχι επί 2).
Δηλαδή k=N/E-->N=k*E.
Για να έχουμε την ίδια κατανομή k στο μεγαλύτερο κατά 10% κύκλο με επιφάνεια Ε'=π*(1,1*r)2 του διευρυμένου αυλού θα πρέπει να αλλάξει ο αριθμός των σκαγιών και από Ν να αυξηθεί και να γίνειN'.
Δηλαδή k=N'/E'=N'/π*(1,1*r)2=Ν'/1,21*π*r2=N'/1.21*E-->k=N'/1.21*E-->N'=1,21*k*E-->N'=1.21*N
Δηλαδή για να αυξήσουμε 10% το δραστικό κύκλο της τουφεκιάς πρέπει να αυξήσουμε 21% τον αριθμό των σκαγιών για να έχουμε την ίδια κατανομή.
Έτσι τα 32γρ πρέπει να γίνουν 32 χ1,21=38,72γρ. για να έχουμε την ίδια κατανομή.
Όταν λέμε κατανομή εννοούμε τον αριθμό των σκαγιών στον κύκλο.

Να τονίσω ότι επουδενί δεν θέλω να αφήσω το περιθώριο να σκεφτεί κάποιος ότι οι δοκιμές σου ήταν μεθοδευμένες.Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιθώριο.
Κατά δεύτερον εγώ ήμουν αυτός και το τονίζω ακόμη ότι με ένα φυσιγγι δεν βγαζεις σε καμία περίπτωση συμπέρασμα παρά παιρνεις μόνο μια ένδειξη...επομένως δεν έπεσα και από τα σύννεφα.
Και κλείνοντας βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος ...Με φτάνει το ταπεινό 67,8 % που βγάζει κατά Μ.Ο. με διαφορα φυσίγγια εμπορικά και μη...
Δεν μπαίνω σε περαιτέρω διαδικασίες με φτάνει αυτό που έχω ...μακάρι να φτάσετε στο 101% εγώ αρκουμαι σε αυτό το ταπεινό ποσοστό που αποδίδει το όπλο μου και Τέλος...
Δηλαδή δεν θέλεις να ρίξουμε αυτήν σε σχέση με την νορμάλ super sport και την beretta????? Γιατί αυτό είχαμε πει ......μαζί και χρονογράφο.... Βέβαια δικαίωμα σου είναι αλλά θα ήθελα να δω τη βελτίωση του κώνου........

Και για να ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο αυτό το 67,80 % το έχεις βγάλει σε κάποιες δοκιμές μόνος σου φαντάζομαι ,δεν κάναμε μαζί κάποια τέτοια δοκιμή ...... Όπως ας πούμε η πρώτη που έγινε από εμένα και τον Βασίλη....... Εγώ πάντως σε περιμένω....

κυνηγαω δεκαετιες με τα ιδια τρια οπλα. Δυο-70/18,4 και ενα 76/18,3. Το μονο που με προβληματισε εντονα (και συνεχιζει), και τη ζηλευω , ειναι αυτη η ενισχυμενη περιφερεια που ειδα με καποιους διευρυμενους καθως και με καποια αφτερμαρκετ τσοκ. Παιζοντας ομως με τα φυσιγγια , προσεγγιζω αυτες τις διαφορες. Ριχνοντας πχ στη φασσα percorso ή classika στις τσιχλες που ειναι συγκεντρωτικα , αν βαλλω Rottwail 36 , express 32 , παιρνω καπως πυκνοτερη περιφερεια .
Παιζοντας δε με τα τσοκ και το κιτρινο διαπορας lampro κανω παπαδες στην κατανομη , αλλα μεχρι 30-35 μετρα
Καλα , αν εκανα ιδιογομωση (απο σας που ακουω, εγω δεν ξερω), θα εφτιαχνα οτι ηθελα για τα οπλα που μου τυχανε , και δεν θα ξαναδιαβαζα για διευρυμενους, κωνους και αφτερτσοκ.
.my man.να δω σε ποιον ιδιογομωτη θα γινω τσιμπουρι. Δυο σεταπ θελω , 15 κουτια συνολο το χρονο
Α1, C7 33/7.8.9 & tecna 36/5.6. Με αυτα ολα τα κυνηγια μου (και κυνηγαω τα παντα ). Καλα τα γουρουνια τα αφηνω στους αμερικανους .shake hands.

Κωστα μου ενα πολυ καλο σεταπ ( παντα κατα την γνωμη μου ) με Τεκνα σε Ν5 ειναι το εξης.

CX2000-1,90X36+1,5αλευρι- drago17-N5-68,4 - 56,5 - Στα 35 μετρα με 3* αστρα μαμα τσοκ εδωσε
225 - 221 = 87% συγκεντρωση στον κυκλο των 76 εκατοστων...ταχογραφημενο ( αργοτερα )
με 4ρεις βολες- V1,5-417 - 419 - 419 - 420m/s Και ποσοστα συγκεντρωσης απο 85 εως 88% .

Στην σελιδα 547 του ιδιου θεματος εχω ανεβασει φωτο....Μπορεις να δεις την αποτυπωση στον στοχο
φιλε!!!!

ΥΓ. Οπλο beretta A390 με 18,3 αυλο....66 εκατοστα καννη.

Και για να ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο αυτό το 67,80 % το έχεις βγάλει σε κάποιες δοκιμές μόνος σου φαντάζομαι ,δεν κάναμε μαζί κάποια τέτοια δοκιμή ...... Όπως ας πούμε η πρώτη που έγινε από εμένα και τον Βασίλη....... Εγώ πάντως σε περιμένω....
Ευάγγελε φίλε μου καλέ μάλλον θεωρείς ότι έχω κάποια εταιρεία ότι παίρνω πόσοστα ότι έχω κάποιο προσωπικό θέμα η ότιδηποτε άλλο που παραπέμπει σε άνθρωπο εμπαθή...Δεν ισχύει κάτι τέτοιο...το τονίζω από την πρώτη μέρα...τις δοκιμές τις κάνω προσωπικά για μένα κατά τρόπο σοβαρό και λεπτομερή προσπαθώντας να εξάλειψω όσες περισσότερες παραμέτρους παρεμβάλλονται...Περίμενε όσο θέλεις εγώ όπλο δεν ξαναβρωμιζω δίχως λόγο ...Δεν έχω να αποδείξω σε κάποιον κάτι...αυτά που είδες αυτά ισχύουν ...οποίος θέλει φωτό από τα υπόλοιπα παιδια να μου στείλει ενα προσωπικό μήνυμα και θα τις μοιραστώ δίχως ποσοστά δίχως μετρημένα σκαγια για να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματα του ...
Καλές δοκιμές σε όλους ....

Ευάγγελε φίλε μου καλέ μάλλον θεωρείς ότι έχω κάποια εταιρεία ότι παίρνω πόσοστα ότι έχω κάποιο προσωπικό θέμα η ότιδηποτε άλλο που παραπέμπει σε άνθρωπο εμπαθή...Δεν ισχύει κάτι τέτοιο...το τονίζω από την πρώτη μέρα...τις δοκιμές τις κάνω προσωπικά για μένα κατά τρόπο σοβαρό και λεπτομερή προσπαθώντας να εξάλειψω όσες περισσότερες παραμέτρους παρεμβάλλονται...Περίμενε όσο θέλεις εγώ όπλο δεν ξαναβρωμιζω δίχως λόγο ...Δεν έχω να αποδείξω σε κάποιον κάτι...αυτά που είδες αυτά ισχύουν ...οποίος θέλει φωτό από τα υπόλοιπα παιδια να μου στείλει ενα προσωπικό μήνυμα και θα τις μοιραστώ δίχως ποσοστά δίχως μετρημένα σκαγια για να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματα του ...
Καλές δοκιμές σε όλους ....
Δεν είπα ότι σε θεωρώ εμπαθή η κάτι τέτοιο είμαστε και θα παραμείνουμε φίλοι! Απλά αλλά λέγαμε προχθές...... Αν σε στεναχωρεί και σε δυσκολεύει το καθάρισμα της benelli άστο.....Άλλωστε και εγώ έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου και για την benelli ως πρώην κάτοχος και για την beretta........

.

Τακη μου πηγα και ξανα ειδα τις δοκιμες. Δικιο εχεις....εγω ειχα καταλαβει λαθος....
Τωρα οσον αφορα το ''χαοτικη''.....αστο...το συζηταμε αλλη φορα φιλε!!!!
Στειλε μου μια δοκιμη σου με τον φτιαγμενο κωνο που εχεις....ωστε να εχω μια ''εικονα''.....και
οταν γραφω και λεω τις benelli νεροσωληνες.....εσυ τουλαχιστον μην ''τσιμπας''....γιατι θελω να
πιστευω ...οτι ξερεις οτι αστειευομαι....;):)
Καλημέρα,ακόμη δεν έχω κάνει δοκιμές,πρόσφατα έκανα επιμήκυνση..
Όταν με το καλό δοκιμάσω θα σου στείλω...

Κωστα μου ενα πολυ καλο σεταπ ( παντα κατα την γνωμη μου ) με Τεκνα σε Ν5 ειναι το εξης.

CX2000-1,90X36+1,5αλευρι- drago17-N5-68,4 - 56,5 - Στα 35 μετρα με 3* αστρα μαμα τσοκ εδωσε
225 - 221 = 87% συγκεντρωση στον κυκλο των 76 εκατοστων...ταχογραφημενο ( αργοτερα )
με 4ρεις βολες- V1,5-417 - 419 - 419 - 420m/s Και ποσοστα συγκεντρωσης απο 85 εως 88% .

Στην σελιδα 547 του ιδιου θεματος εχω ανεβασει φωτο....Μπορεις να δεις την αποτυπωση στον στοχο
φιλε!!!!

ΥΓ. Οπλο beretta A390 με 18,3 αυλο....66 εκατοστα καννη.
σ΄ ευχαριστω Νικο, πολυ καλο φαινεται για λαγο και φασσα

Νομίζω θα ήταν χρήσιμος σε όλους ένας πίνακας με τα παρακάτω στοιχεία.

Διάμετρος σκαγιών - Βάρος γόμωσης - Τσόκ - Απόσταση - Καλύτερο ποσοστό συγκέντρωσης που έχει επιτευχθεί με οποιοδήποτε μολύβδινο φυσίγγι παραγωγής ή ιδιογόμωσης - Μέση αποδεκτή συγκέντρωση - Ελάχιστη αποδεκτή συγκέντρωση.

Φυσικά δεν θα ξέρουμε επακριβώς το τσοκάρισμα και οι απόψεις θα διαφέρουν αλλά είναι μια αρχή.
Ας πάμε πρώτα στα βασικά μεγέθη σκαγιών 4,6,8.

Πχ
No4, 36γρ, full, 40m, 85%, 75%, 62%.

Οταν λεμε κατανομη δεν ειναι ο αριθμος των σκαγιων στο κυκλο ειναι το πως ειναι τοποθετημενα τα σκαγια μεσα σε αυτον .Ο αριθμος των σκαγιων δειχνει συγκεντρωση το γραφω για τον ψιλο free που εγραψε πιο πανω.Τωρα οσον αφορα τη μπερετα που μεγαλωσε τον αυλο και ειπε οτι αυξησε το ποσοστο φφονικοτητας δεν ερμηνευεται αυτο οτι αυξησε τα σκσγια στο κυκλο .Η ερμηνεια ειναι οτι εχει περισσοτερα σφαιρικα σκαγια αρα καλυτερη κατανομη αρα περισσοτερα σκαγια με την καταλληλη ενεργια σε μεγαλυτερη αποσταση για να καταβαλει το θηραμα οχι οτι αυξησε την συγκεντρωση της κανης κατα 10% .Την κατανομη της αυξησε ετσι αυξησε και τα υπαρχοντα σκαγια σε φονικοτερα

Η ΒΕRΕΤΤΑ όταν έβγαλε τις πρώτες κάννες με αυλό 18,6mm υποστήριζε ότι οι κάννες αυτές έδιναν 10% ανοικτότερο δραστικό κύκλο τουφεκιάς, από τους κοινούς αυλούς 18,3-18,4.
Αυτό σημαίνει ότι αν η ακτίνα του δραστικού κύκλου στους κοινούς αυλούς ήταν r τότε στις κάννες με το 18,6 αυλό ήταν 1,1*r.
Αν ορίσουμε ως κατανομή k τον αριθμό των σκαγιών Ν στην επιφάνεια του κύκλου Ε=π*r2(στο τετράγωνο είναι και όχι επί 2).
Δηλαδή k=N/E-->N=k*E.
Για να έχουμε την ίδια κατανομή k στο μεγαλύτερο κατά 10% κύκλο με επιφάνεια Ε'=π*(1,1*r)2 του διευρυμένου αυλού θα πρέπει να αλλάξει ο αριθμός των σκαγιών και από Ν να αυξηθεί και να γίνειN'.
Δηλαδή k=N'/E'=N'/π*(1,1*r)2=Ν'/1,21*π*r2=N'/1.21*E-->k=N'/1.21*E-->N'=1,21*k*E-->N'=1.21*N
Δηλαδή για να αυξήσουμε 10% το δραστικό κύκλο της τουφεκιάς πρέπει να αυξήσουμε 21% τον αριθμό των σκαγιών για να έχουμε την ίδια κατανομή.
Έτσι τα 32γρ πρέπει να γίνουν 32 χ1,21=38,72γρ. για να έχουμε την ίδια κατανομή.
σωστοι οι υπολογισμοι σου και δειχνουν ποσο πολυ πρεπει να ανεβουμε σε γρ, για να πετυχουμε συγκενρωση , αλλα η μπερετα οταν ελεγε "δραστικο" κυκλο, δεν εννοουσε τον συνολικο. Αλλα τον εσωτερικο πχ 75 εκ , που σε επιπλεον 10%= 7,5 εκ αυξανει λιγο την πυκνοτητα ο διευρυμενος ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

σ΄ ευχαριστω Νικο, πολυ καλο φαινεται για λαγο και φασσα

Κωστα , με την ιδια δοσολογια ....Μπορεις να το δεις ριγμενο στα 35 μετρα με 4* μαμα τσοκ και LB6 με Ν6
σκαγια. στην σελιδα 652 του ιδιου θεματος.

Επισεις μπορει να στηθει ως εχει με drago 17 σε Ν6 με τα ιδια αποτελεσματα φιλε μου!!! :)

Οταν λεμε κατανομη δεν ειναι ο αριθμος των σκαγιων στο κυκλο ειναι το πως ειναι τοποθετημενα τα σκαγια μεσα σε αυτον .Ο αριθμος των σκαγιων δειχνει συγκεντρωση το γραφω για τον ψιλο free που εγραψε πιο πανω.Τωρα οσον αφορα τη μπερετα που μεγαλωσε τον αυλο και ειπε οτι αυξησε το ποσοστο φφονικοτητας δεν ερμηνευεται αυτο οτι αυξησε τα σκσγια στο κυκλο .Η ερμηνεια ειναι οτι εχει περισσοτερα σφαιρικα σκαγια αρα καλυτερη κατανομη αρα περισσοτερα σκαγια με την καταλληλη ενεργια σε μεγαλυτερη αποσταση για να καταβαλει το θηραμα οχι οτι αυξησε την συγκεντρωση της κανης κατα 10% .Την κατανομη της αυξησε ετσι αυξησε και τα υπαρχοντα σκαγια σε φονικοτερα

Γιαννη , οτι σκαγια εχει ο κυκλος.....ΟΛΑ φονικα ειναι !!! Η διαφορα διατρησης απο το κεντρο του κυκλου με τα
σκαγια της περιφερειας ειναι αμελητεα....Την εχω μετρησει φιλε!!! Για τα εντος κυκλου μιλαω...

Κωστα , με την ιδια δοσολογια ....Μπορεις να το δεις ριγμενο στα 35 μετρα με 4* μαμα τσοκ και LB6 με Ν6
σκαγια. στην σελιδα 652 του ιδιου θεματος.

Επισεις μπορει να στηθει ως εχει με drago 17 σε Ν6 με τα ιδια αποτελεσματα φιλε μου!!! :)
το ειδα, αυτος ειναι ο σωστος τροπος να παρεις και καλυτερη περιφερεια. -- σφιχτη τουφεκια, με ανοιχτο τσοκ. Οποιος δεν μπορει να το φτιαξει . . . αγοραζει διευρυμενο ;)

σωστοι οι υπολογισμοι σου και δειχνουν ποσο πολυ πρεπει να ανεβουμε σε γρ, για να πετυχουμε συγκενρωση , αλλα η μπερετα οταν ελεγε "δραστικο" κυκλο, δεν εννοουσε τον συνολικο. Αλλα τον εσωτερικο πχ 75 εκ , που σε επιπλεον 10%= 7,5 εκ αυξανει λιγο την πυκνοτητα ο διευρυμενος ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
αυτό ακριβώς κατάλαβα κι εγώ
75 εκατοστά +10%=82,5 εκατοστα
και για να έχουμε στον κύκλο των 82,5 εκατοστών τον ίδιο αριθμό σκαγιών ανά μονάδα επιφάνειας που έχουμε και στον κύκλο των 75 εκατοστών πρέπει να αυξήσουμε 21% τα σκάγια

Αν θέλουμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για τους αυλους , θα πρέπει τα οπλα να εχουν ιδιο μήκος θαλαμης και γωνία κωνου ( ακόμα καλύτερα αν εχουν και ιδιο επίπεδο λειανσης, χρωμιωσης και τρυπανισμου), και τσοκ κύλινδρο. Το εντονο κέντρο άσχετα με την συγκέντρωση , δεν θεωρείται καλο αποτέλεσμα , το ιδανικό είναι ομοιόμορφη κατανομή σε ολο τον κύκλο, ετσι ολα τα σκάγια είναι ωφέλιμα ενω οταν έχουμε εντονο κέντρο και αραιή περιφέρεια , μονο το κέντρο δεν αφήνει κενά . Αν και οι μεγαλες βιομηχανίες όπλων εχουν κανει πειράματα με διαφορετικούς κωνους και αυλους, δεν τα δημοσιοποιούν και λενε μονο κατα καιρούς οτι οι διευρυμένοι υπερτερούν και σε ταχύτητα και σε ποιοτητα . Ισως δεν θελουν να ακυρώσουν τις προηγούμενες επιλογές τους και να μειωθεί η αξιοπιστία τους.

Δραστικό κύκλο εννοεί αυτον που τα σκάγια εχουν τέτοια κατανομή και πυκνότητα που δεν αφηνουν κενά απο τα οποία να περνάει θήραμα αλώβητο. Πχ ενα φυσιγγιο σε μια κανη στα χ μετρα δίνει τουφεκιά που ανοίγει 1,4 μέτρα αλλα μονο τα σκάγια στον κύκλο διαμέτρου 80 εκατοστων δεν εχουν κενά που να χωράει το θήραμα , ενω περα απο τα 80 εως τα 140 εκατοστά υπαρχουν κενα που δυσκολα και τυχαία θα έχουμε καταβολή του θηραματος. Σε αυτην την περίπτωση ο δραστικός κυκλος είναι 80 εκατοστά. Αν με το ιδιο ακριβώς φυσιγγιο στα ίδια μέτρα μια αλλη κανη βγάζει τουφεκιά με πολυ ομοιόμορφη κατανομή χωρίς πυκνο κέντρο και αραιή περιφέρεια, μπορεί να έχει δραστικό κύκλο πχ 100 εκατοστά και συνολικο άνοιγμα 130 εκατοστά. Για να γίνει πιο κατανοητό ας υποθέσουμε πως ριχνουμε ενα 9βολο στα 40 μέτρα και η μια κανη βάζει 5 δράμια σε κυκλο 30 εκατοστών και τα υπόλοιπα 4 στις 4 γωνίες τετραγώνου 120 εκατοστών και μια αλλη κανη το ιδιο φυσιγγιο στα ίδια μέτρα βάζει 8 σε κυκλο 60 εκατοστών ομοιόμορφα και ενα πολυ εκτός του κύκλου. Στην πρωτη περίπτωση έχουμε δραστικό κύκλο 30 εκατοστά στα 40 μέτρα και στην δεύτερη 60 .

Δηλαδή k=N/E-->N=k*E.
Νομίζω ότι κάνεις λάθος στην τελευταία πρόταση, έχουμε δει πολλές φορές πολύ καλύτερη κατανομή στον πίνακα με λιγότερα σκάγια και πολύ άσχημες κατανομές με περισσότερα σκάγια και είναι σύνηθες φαινόμενο. Για τα πιο πάνω που γράφεις με τα μαθηματικά δεν το έχω οπότε και δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς οπότε δεν έχω άποψη, θα ήθελα όμως εάν μπορείς να μου πεις τι εννοείς με πιο απλά λόγια.

Status
Not open for further replies.
Back