Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σαραντο τα ποσοστα που αναφερεις ειναι για τα 40 μετρα? Μου φαινονται λιγο χαμηλα.... Αν κ δεν κυνηγαω σχεδον ποτε η δοκιμαζω με φουλ, με δυο αστρα που ειναι το κυνηγετικο μου καρτεροτσοκ κ δοκιμαζω σε αυτη την αποσταση παιρνω πολυ συχνα τα μεγιστα ποσοστα ποσοστα που αναφερεις... Ωστοσο δεν εχω ασχοληθει με τους ανεμους... Εχω μια απορια που ολο ξεχναω να στην ρωτησω.... Θεωρεις οτι η φορα των ανεμων επηρεαζει γενικα την αποδοση των φυσιγγιων σε οποιοδηποτε σημειο κ αν βρισκομαστε η εχει να κανει με τον τοπο των δοκιμων σου κ το πως επιδρουν οι ανεμοι αυτοι στη γομωση των φυσιγγιων εκτος καννης? Δημαδη αν εσυ παιρνεις τη μεγιστη συγκεντρωση με καποιον ανεμο που στο πεδιο δοκιμων σου ειναι πλαγιος ενω στο δικο μου πεδιο τον εχω κοντρα, πιστευεις οτι παλι θα παρω τη μεγιστη συγκεντρωση κ εγω?
 
Σαραντο στα 40 μετρα με ένα σωστο τσοκακι 10 δεκατα σε μια καλη κανη μπορεις να παρεις ανετα 70 % και πιο πανω με οποιοδηποτε φυσιγγι εμποριου , ειδικα σε κρυο ανεβαινει και άλλο το ποσοστο , αν παμε σε ιδιογομωση εχω φτασει με 3 αστερια στα 40 μετρα να εχω 90 % συγκεντρωση , όχι με αναποδα πτηρια , με κανονικο κυαθιο σε πολύ μικρο δραστικο κυκλο
 
Καλησπερα! Χρονια πολλα στους Γιωργηδες,πολυχρονοι με υγεια! Χριστος Ανεστη!
Σημερα με ετρωγε ο κωλος μου να παω να ριξω στη λαμαρινα,ενα Remington Nitro 42,5 gr N4 (3,3mm διαμετρος σκαγιου,4,7 σκαγια/γραμμαριο,200 σκαγια συνολο γομωσης)..το βαζω τελευταιο στο λαγο και εχω παρει λαγους σε αρκετα μεγαλες αποστασεις με αυτο..πηγα λοιπον οσα μετρα μπορουσα μακρια και εριξα μια τουφεκια,αλλα βγηκα πολυ ψηλα απο τον πινακα..δηλαδη η κλιση του οπλου σε σχεση με τον πίνακα,ηταν σαν να τουφεκουσα λαγο,δεν ξερω αν ειναι αυτος ο λογος που η τουφεκια πηγε χαμηλα στον πινακα..σημαδεψα περιπου στο κεντρο παντως...αποσταση 55 μετρα,τσοκ 10/10 mobile μετρημενο με παχυμετρο..να πω οτι ειχε πολυ αερα πλευρικα της τουφεκιας και θερμοκρασια την ωρα της τουφεκιας περιπου 24-25 βαθμους..οπλο benelli Centro 66cm..
Αναποδογυρισα τον πινακα για να φανει λιγο καλυτερα η τουφεκια...παντως ετσι οπως πηγε χαμηλα αν ηταν λαγος εκει θα τον εριχνε νομιζω..
MHJvu9R.jpg
 
Last edited:
δηλαδή σημάδεψες κεντρο και η τουφεκια πηγε πιο χαμηλα ? στα 55 μετρα δεν παιζεσαι με νορμαλ οπλο και με μονο 66 εκ κανη , μετρησες σκαγια ? πρεπει να εχει πανω από 120 σκαγια στην μιση λαμαρινα , πανω από 60 % συγκεντρωση στα 55 μετρα , Σαραντοοοοοοοοοοο
 
δηλαδή σημάδεψες κεντρο και η τουφεκια πηγε πιο χαμηλα ? στα 55 μετρα δεν παιζεσαι με νορμαλ οπλο , μετρησες σκαγια ? πρεπει να εχει πανω από 120 σκαγια στην μιση λαμαρινα , πανω από 60 % συγκεντρωση στα 55 μετρα , Σαραντοοοοοοοοοοοοοοοοοο
Τουφεκισα στο περίπου κεντρο..δεν ειχα κανει κάποιο σημάδι πανω στον πίνακα... Μέτρησα περίπου 130 Σκαγια.. ...η λαμαρίνα ειναι 112 με 92 ποντους..ειχε αερα πολυ ..
 
Το φυσιγγι οτι ειναι απο τα κορυφαία δεν παίζει σημασια?
τα 55 μετρα δεν παιζουν σημασια φιλε ???? τα 66 εκ δεν παιζουν σημασια ?? τα απλα εργοστασιακα εσω τσοκ καμια σημασια ?? αν ειχες 76 κανη και ένα καλο τσοκακι θα ανεβαινες άλλο ένα 10 %
 
τα 55 μετρα δεν παιζουν σημασια φιλε ????
Και βεβαια παίζουν..ηταν τρομερή αποσταση για μενα..αλλα ειναι ενα ειδικό φυσιγγι που ουτε με ιδιογομωση νομιζω το βγαζεις ευκολα,και λογω πιστονιου( power piston ,κομμένα φτερά και ΟΛΑ τα σκαγια μεσα),και λογω 5% αντιμονίου σκαγιων( μπορει και παραπανω) ..
 
Καλησπερα! Χρονια πολλα στους Γιωργηδες,πολυχρονοι με υγεια! Χριστος Ανεστη!
Σημερα με ετρωγε ο κωλος μου να παω να ριξω στη λαμαρινα,ενα Remington Nitro 42,5 gr N4 (200 σκαγια συνολο γομωσης)..το βαζω τελευταιο στο λαγο και εχω παρει λαγους σε αρκετα μεγαλες αποστασεις με αυτο..πηγα λοιπον οσα μετρα μπορουσα μακρια και εριξα μια τουφεκια,αλλα βγηκα πολυ ψηλα απο τον πινακα..δηλαδη η κλιση του οπλου σε σχεση με τον πίνακα,ηταν σαν να τουφεκουσα λαγο,δεν ξερω αν ειναι αυτος ο λογος που η τουφεκια πηγε χαμηλα στον πινακα..σημαδεψα περιπου στο κεντρο παντως...αποσταση 55 μετρα,τσοκ 10/10 mobile μετρημενο με παχυμετρο..να πω οτι ειχε πολυ αερα πλευρικα της τουφεκιας και θερμοκρασια την ωρα της τουφεκιας περιπου 24-25 βαθμους..οπλο benelli Centro 66cm..
Αναποδογυρισα τον πινακα για να φανει λιγο καλυτερα η τουφεκια...παντως ετσι οπως πηγε χαμηλα αν ηταν λαγος εκει θα τον εριχνε νομιζω..
MHJvu9R.jpg
Χρηστος ανέστη χρόνια πολλά! Αν τον έριχνε λέει το λαγό!;του άλλαζε τα φώτα Γιάννη. Μην ασχοληθείς με εξωεργοστασιακά τσόκ, νομίζω είσαι μία χαρά, τσάμπα λεφτά θα δώσεις. Γνώμη μου .
 
ουτε με ιδιογομωση νομιζω το βγαζεις ευκολα
τα αμερικανικα φυσίγγια εχουν την εξης απλη θεωρια που στηνονται , πολύ χαμηλες αρχικες και πολύ σκληρα σκαγια μεγαλα ποσοστα συγκέντρωσης , ο καλος ελληνας ιδιογομωτης εχει την εξης θεωρια , πολύ μεγαλες αρχικες , πολύ σκληρα σκαγια πολύ μεγαλα ποσοστα συγκέντρωσης , δεν νικιέται η ιδιογομωση φιλε
 
Ρε θα με τρελανετε?αυτά είναι τα εργοστασιακά της μπενελι?ε μα νομιζω οτι τη πεμπτη πάω για προκαταβολή κι ας μην είναι comfort κι ας έχει και τη μακρια αποθήκη.Δημήτρη τι λες?
Ευριπιδη το τσοκ το πήρα απο την beretta...η Benelli ειχε μεσα μονο τα
τα δυο τσοκ που εδινε τοτε η benelli (5-3 αστρα).οπως τα βλεπω με το φακο μια χαρα ταιριαζουν και στην benelli,και εχουν και τα δυο οπλα 18,4 αυλο..
 
γιαννη μια ερωτηση .off topic. απο ανακρουση τι λεει?
Ευριπιδη το πέλμα ειναι καλώς η κακός πολυ μαλακό..μεσα εχει κατι σαν αεροθαλαμους..νομιζω και με 100 φυσιγγια τσιχλοφυσεκα 32 gr δεν θα εχω κανένα θεμα..Σημερα με το nitro ειχε αρκετή,αλλα στον ώμο δεν καταλαβα και πολλα νομιζω και λογο πέλματος..των αερίων τα οπλα σιγουρα εχουν μικρότερη ανάκρουση..αλλα πιστευω ενα κοντακι που ταιριάζει στο κυνηγο και ενα πέλμα μαλακό μετράνε πολυ στο θεμα ανάκρουσης..άσχετο ...σημερα έριξα ενα φυσιγγι 24 γρ lampro 5 skeet 9,5 N,μονο και μονο να δω αν το ρίχνει και το έριξε κανονικά...θα με τρελενει αυτο το οπλο..ακομη και skeet θα ρίχνω που πραγματικα μ αρεσει πολυ και ειναι τρομερή προπόνηση για περπατητο τσίχλας...
 
Γιάννο ευχαριστώ για τις ευχές:-) Ανταποδίδω...Αληθώς ανέστη!
Τα 55 μέτρα τα μέτρησες με ταινία ή εμπειρικά; Σε ρωτάω γιατί κάπου το έχασα.
 
Ρε θα με τρελανετε?αυτά είναι τα εργοστασιακά της μπενελι?ε μα νομιζω οτι τη πεμπτη πάω για προκαταβολή κι ας μην είναι comfort κι ας έχει και τη μακρια αποθήκη.
:-) Ευριπίδη μιλάμε για ένα semi magnum. φυσίγγι, νούμερο 3, που στοιχίζει 50€ το κουτί. Σκέφτεσαι να ρίχνεις μπόλικα από αυτά; :-)
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top