Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και ο κωνος τις crio είναι 1,5 cm αλλα η τουφεκιά του είναι πολύ καλύτερη από αλλα οπλα με κώνους μεγάλους. Το σωστο είναι να εχει τις σωστές μοίρες και όχι το ποσο Μεγάλος είναι.

Ολλα εχουν να κανουν κατα την γνωμη μου με τις μιρες
Το σωστο είναι να εχει τις σωστές μοίρες και όχι το ποσο Μεγάλος είναι.
Οι μοίρες είναι συγκεκριμένες και εξαρτώνται από το μήκος του κώνου και τη διάμετρο του αυλού...
Σαφώς ένας στενό αυλό 18,3 π.χ θα πρέπει να έχει μακρύτερο κώνο, για να έχει τις ίδιες μοίρες γωνία ο κώνος, σε σχεση με έναν 18,8 αυλό...

Παυλο αν βαλεις ενα αντικειμενο μεσα, πχ ενα βολυβακι με γομα απο πανω σου δινει την εντυπωση οτι ειναι λειο η σαγρε?
Αυτό ήθελα να το ρωτήσω και γω, μακάρι να έφτανε το δάχτυλο για να το καταλάβει με την αφή :)

Michele Marocchi

Hi, thank you for your question. The answer is a little bit complicate and technical; better if i could draw to you but i will do my best

first of all you have to know that forcing cone in 930i are twice longer than other hunting barrel. It is very long, close to 10cm.

the milling operation of the forcing cone makes it with a particular angle VERY precise.

for polishing operation of our barrel and chamber we use polishing stones but every passage of the stone remove material changing the angle.

a different measurement of the forcing cone changes heavily the pressure generation that changes the performances of the barrel too.

anyway all the barrel inside is chromed all together so there are any risk for corrosion.

in addition the light that comes from the chokes hole does not shines the forcing cone that is inclined and it seems darker.

according to our experience an aesthetic operation that change the nature of he forcing cone could reduce the performances as well. Behind this decision there is an important balance that must consider both the pression both the distribution of the shell on the target: a regular and progressive forcing cone is very important for the gun.

o Marocchi εξακολουθεί να λέει ότι ο κώνος είναι μακρύς πλησιάζει τα 10 εκ και την διαδικασία γυαλίσματος και ας λέει ο καθένας το κοντό και το μακρύ του,περιγράφει ότι το φως που μπαίνει από την κάννη μπροστά δεν φτάνει για να λάμψει όλος ο κώνος γιαυτό φαίνεται το πίσω μέρος του που είναι σκούρο και βλέπουμε μόνο αυτό - όλη η κάννη είναι χρωμιωμένη από μπροστά μέχρι πίσω

Άρη δεν φρίκαρα που δοκίμασα σε ένα άριχτο στην ουσία όπλο τουφεκιές και τις συγκρίναμε με τον Γιώργο, άλλωστε του είπα σε προσωπικό μήνυμα πριν πάμε σκοπευτήριο δεν εχω πρόβλημα να ανεβάσουμε το οτιδήποτε,έτσι και αλλιώς μετά από χρήση θα ξαναμετρήσω για να δω διαφορές - είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και θα είναι προς το καλύτερο

Σας είχα ξαναγράψει ότι στην 391 ο κώνος δεν φαίνεται, για την ακρίβεια φαίνεται ένα μαύρο δαχτυλίδι που εγώ δεν το κάνω για πάνω από ένα πόντο. Όλοι γράψανε ότι η 391 έχει από τους μεγαλύτερους κώνους σε αυτογεμές. Ο λόγος που δεν φαίνεται οφείλεται στο χρώμιο το οποίο συνεχίζει σε όλη την κάνη. Όσο και αν παλεύω να δω με το μάτι αυτόν τον περιβόητο κώνο, πάντα υπάρχει μια αμφιβολία αν αυτό που νομίζω ότι βλέπω είναι πράγματι το τελείωμα του ή κάποια αντανάκλαση φωτός εντός της κάνης. Ο μόνος τρόπος που σου δίνει την αίσθηση ότι τον βλέπεις καλύτερα είναι να γυρίσεις την κάνη ανάποδα και να την κοιτάξεις από μπροστά. Αλλά και πάλι δεν είναι ξεκάθαρο.
Στην περίπτωση του Παύλου η συζήτηση γίνεται για τις γραμμές που φαίνονται.

anyway all the barrel inside is chromed all together
Αυτό και μόνο νομίζω δίνει τέλος σε κάθε κουβέντα για λείανση και οτιδήποτε άλλο. Αφού ο κατασκευαστής λέει ότι η κάννη είναι χρωμιωμένη από άκρη σε άκρη ... τελειώσαμε :)

Αν Παυλο, σε καλύπτει (ψυχολογικά κυρίως) η απάντηση του Marocchi, είσαι Οκ!
Αν πάλι έχεις αμφιβολίες, πάρε το όπλο σε ένα οπλουργό που έχει αυλόμετρο (όλοι λογικά έχουν) και ζήτα να σου μετρήσει το εσωτερικό της κάννης, ετσι θα δεις και 'συ με τα μάτια σου τι συμβαίνει...
Όσο για τα σημάδια που φαίνονται, συζήτησε μ' ενα οπλουργό της εμπιστοσύνης σου, αν και τι πρόβλημα υπάρχει (αισθητικό, βλητικό) και ποια τα υπέρ και τα κατά μιας επέμβασης σ' αυτο το σημείο και πραξε ανάλογα...

o Marocchi εξακολουθεί να λέει ότι ο κώνος είναι μακρύς πλησιάζει τα 10 εκ και την διαδικασία γυαλίσματος και ας λέει ο καθένας το κοντό και το μακρύ του,περιγράφει ότι το φως που μπαίνει από την κάννη μπροστά δεν φτάνει για να λάμψει όλος ο κώνος γιαυτό φαίνεται το πίσω μέρος του που είναι σκούρο και βλέπουμε μόνο αυτό - όλη η κάννη είναι χρωμιωμένη από μπροστά μέχρι πίσω
Παυλο αυτό που λες με φως είναι έτσι .. αλλάζει την εικόνα η αντανάκλαση..
Αν βγάλεισ μία φωτο με την κάμερα του τηλεφώνου κολλημένη στην θαλάμη με φλας .. θα έχεις άλλή εικόνα (μην τρομάξεις που θα το δεις βρόμικο )
μια τέτοια φωτό έβγαλα για τους κώνους του 525 μου σε άλλο θέμα .

Αυτό και μόνο νομίζω δίνει τέλος σε κάθε κουβέντα για λείανση και οτιδήποτε άλλο. Αφού ο κατασκευαστής λέει ότι η κάννη είναι χρωμιωμένη από άκρη σε άκρη ... τελειώσαμε :)
εσενα ποια είναι η γνωμη σου ? είναι ολη χρωμιωμενη ?

Άρη δεν φρίκαρα που δοκίμασα σε ένα άριχτο στην ουσία όπλο τουφεκιές και τις συγκρίναμε με τον Γιώργο, άλλωστε του είπα σε προσωπικό μήνυμα πριν πάμε σκοπευτήριο δεν εχω πρόβλημα να ανεβάσουμε το οτιδήποτε,έτσι και αλλιώς μετά από χρήση θα ξαναμετρήσω για να δω διαφορές - είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και θα είναι προς το καλύτερο

Ενταξει το "φρικαρεις" εχει μια ταση υπερβολης, δεν το εννοουσα με ολη τη σημασια, ουτε φυσικα εχει να κανει με τη συγκριση... Ετσι κ αλλιως με το ματι δεν μπορεις να κανεις καμια ασφαλη συγκριση... Απο εκει κ περα εγω τις τουφεκιες με τα 28αρια τις ειδα πολυ καλες οποτε μαλλον δεν υπαρχει κανενα θεμα με το οπλο σου...;)
Εξακολουθω να πιστευω οτι αν βαλεις ενα μολυβι πανω στο μαυρο δαχτυλιδι, ενδεχεται αυτο να ειναι πιο λειο απο οτι φαινεται στη φωτογραφια...

Last edited:
εσενα ποια είναι η γνωμη σου ? είναι ολη χρωμιωμενη ?
Δεν μπορώ ειλικρινά να εκφέρω άποψη γιατί δεν έχω σχέση με μέταλλα και μεταλλουργία. Ένας απλός φαναρτζής να ήμουν ίσως να μπορούσα να έχω άποψη. Ξέρεις γιατί το λέω αυτό; Επειδή δεν γνωρίζω αν το χρώμιο, είναι σε επαρκή επίστρωση ώστε να καλύψει ατέλειες του μετάλλου ή αν αυτές συνεχίζουν να φαίνονται.

Έχω διαβάσει την απάντηση του Ιταλού πάνω από 20 φορές και ξέρεις που οδηγούμαι;
Ο Ιταλός κάνει λόγο για λείανση στην θαλάμη και στην κάνη, δεν αναφέρει λείανση του κώνου και αυτό το δικαιολογεί εμμέσως λόγω της αφαίρεσης μετάλλου που θα άλλαζε την γωνία του συστήματος θαλάμης-κώνου-κάννης. Δεν ξέρω αν δίνω μια αυθαίρετη ερμηνεία ή είμαι χαμένος στην μετάφραση (πράγμα που δεν νομίζω), έρχεται ωστόσο στο τέλος να δικαιολογήσει την εμφανή έλλειψη λείανσης του κώνου λέγοντας ότι, στην τελική μην σας νοιάζει, όλη η κάννη μέσα είναι χρωμιωμένη. ;)

Το ζήτημα λοιπόν είναι, αν μπορούσαμε να βάλουμε το δάχτυλό μας, αυτό που βλέπουμε θα μπορούσαμε και να το αισθανθούμε ή όχι; Αν όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα, αν ναι, τότε υπάρχει θέμα.

Το ζήτημα λοιπόν είναι, αν μπορούσαμε να βάλουμε το δάχτυλό μας, αυτό που βλέπουμε θα μπορούσαμε και να το αισθανθούμε ή όχι;
Αν βαλεις ένα μολύβι, όπως λέει ο Άρις γίνεται αμεσα αντιληπτό...

Αν βαλεις ένα μολύβι, όπως λέει ο Άρις γίνεται αμεσα αντιληπτό...
Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, μην νομίζετε ότι μιλάμε και για χαράδρες. Εγώ το μολύβι θα το έβαζα από την μεριά του γραφίτη έχοντας το ξυσμένο όσο περισσότερο γίνεται.
Επίσης θα μπορούσε να το δοκιμάσει ο Παύλος με μια σταγόνα λάδι και να συγκρίνει αν η κίνηση του λαδιού επιβραδύνεται ή όχι, μόλις εισέλθει στο επίμαχο σημείο, σε σχέση με το υπόλοιπο.

με την μέθοδο του μολυβιού κατάλαβα πώς όντως είναι πιο λείο και δεν υπάρχουν οι χαρακιές όπως φαίνονται ( δεν σκαλώνει η μύτη του μολυβιού και δεν τρώγεται ) αλλά όχι τόσο λείο όσο το υπόλοιπο μέρος της θαλάμης

Νομίζω, το μπερδέψαμε πολύ και έχουμε ψιλοχαλάσει και το θέμα ''Βλητικές δοκιμές''...
Τελικά Παύλο, τι σε προβληματίζει περισσότερο:
Οτι οι κατανομές από τις ντουφεκιές βγαιναν κάτω αριστερά ή
η λείανση του κώνου?
Πιστεύω, πάντως οτι το ένα είναι άσχετο από το άλλο...

Ενταξει το "φρικαρεις" εχει μια ταση υπερβολης, δεν το εννοουσα με ολη τη σημασια, ουτε φυσικα εχει να κανει με τη συγκριση... Ετσι κ αλλιως με το ματι δεν μπορεις να κανεις καμια ασφαλη συγκριση... Απο εκει κ περα εγω τις τουφεκιες με τα 28αρια τις ειδα πολυ καλες οποτε μαλλον δεν υπαρχει κανενα θεμα με το οπλο σου...;)

Να κάνω και γω μια επισήμανση , τον Παύλο δεν είχε τύχει να τον γνωρίσω προσωπικά. Τον γνώρισα χθες και πρόκειται για έναν ευγενέστατο άνθρωπο, που ξέρει να διασκεδάζει πραγματικά με το χόμπι του και δείχνει και πολύ παθιασμένος με αυτό. Από εκεί και πέρα ρίξαμε δυο τουφεκιές, κάναμε την πλάκα μας, γελάσαμε, ρίξαμε τις πούλες μας και πήγαμε στο καλό. Ούτε συγκρίσεις κάναμε, ούτε μετρήσεις, ούτε διατρήσεις, ούτε τίποτα. :) Η βλακεία μου ήταν που δεν του πήρα το όπλο να ρίξω δύο τουφεκιές σε δίσκους.
Την άλλη φορά ... :cool:

Οσον αφορα τους λειανσμενους κωννους,δεν εχω ΜΕΤΡΗΣΕΙ διαφορες στο πινακα...και αυτοι ...με φουλ...φουλ βγαζουν,γιαυτο μη τον τρελλαινεται τον ανθρωπο και τρεχει χωρις λογο.
Εδώ έχεις δίκιο, σε ντουφεκιά που κάναμε από τα 50 μέτρα με λίγο παραπάνω από φουλ και χοντρά σκάγια, έφτιαξε κέντημα.
Πότε θα φέρεις την Mossy να σε ισοπεδώσω καθολικά και ολοκληρωτικά στα 50γρ με κόντρα άνεμο; .sarcastic..sarcastic..sarcastic. Πλάκα κάνω, μην φορτώσεις ... .shake hands. , απλά χάρηκα που σε διάβασα ;)

Ένα ωραίο απόγευμα σήμερα που κύλησε η ώρα σαν νεράκι με πολλές τουφεκιές. Δοκίμασα και ένα φυσιγγάκι το οποίο είχα πάρει να βρίσκεται έτσι για ώρα ανάγκης σαν μια λογική οικονομικά επιλογή. Δυστυχώς, η ανάγκη δεν ήρθε ποτέ και δεν το δοκίμασα στην πράξη, είπα όμως να ρίξω μερικές τουφεκιές να δω πως συμπεριφέρεται και δεν μου έκανε άσχημη εντύπωση, τόσο η συμπεριφορά του στον πίνακα όσο και η ταχύτητα του. Ο λόγος για το Express 34 n.4

Optima plus 3* - 40m

Optima plus Trulock IM - 40m

Optima plus Muller UFO - 50m
Γιωργο οι τουφεκιες προσωπικα μου αρεσουν παρα πολυ! Η τελευταια εχει φυγει κατω αλλα δειχνει και αυτη τα δοντια της..μην ξεχναμε οτι πολλοι το 4αρι το βαζουμε τελευταιο στο λαγο..αν βαζαμε ενα λαγο και στις τρεις τουφεκιες οπου να ναι θα γινοταν σουρωτηρι..ειδικα στην δευτερη σε ολο το μηκος και πλατος του πινακα θα ετρωγε το λιγοτερο 10 σκαγια 4αρια!!!!

δοκιμες στα 200 μετρα ????????? για ποιο λογο φιλε ? εχω κανει δοκιμες στα 60 και 70 μετρα περιπου , αλλα στα 200 για ποιο λογο ? ο στοχος στα 200 μετρα δεν φαινεται καν , γουρουνι να τρεχει στα 200 μ δν μπορει ουτε ο παγκόσμιος πρωταθλητης να σκοτωσει , για ποιο λογο να παμε τοσο μακρια ?

Status
Not open for further replies.
Back