Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ισχύει όπως το έθεσες. Θα πώ πιο κυνηγετική τουφεκιά έβγαλε η 1100 με αυτά τα φυσίγγια τουλάχιστον. Είναι μια βολή εντός τύρου που λέμε και είναι πιο όμορφα απλωμένη με την ρέμ.
Ποτέ μην βγάζεις συμπέρασμα με μια τουφεκιά.
Έχω ρίξει και άλλες, απλά δεν ήταν παρουσιάσιμες.
Το συμπέρασμα δεν αλλάζει.
Τα ποσοστά είναι στο + 10% δηλαδή στην τυπική διαφορά στην συγκέντρωση μιας παρτίδας φυσιγγίων ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΛΟ, ΤΣΟΚ ΚΑΙ ΦΥΣΙΓΓΙ.
Κανονικά θα έπρεπε να ρίξω 3-5 στο ίδιο χαρτί και να μετρήσω.
Το νούμερο αυτό θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό.

Φοβερη συγκεντρωση Στελιο αν και δεν γραφεις τσοκ, αλλα εστω και με φουλ να ειναι πρεπει να εισαι καρφι πανω στο θηραμα για να την υποστηριξεις...βασικα αν ειναι οντως με φουλ βαζεις το 3αρι και εισαι κομπλε, αν ειναι ομως με το 3αρι το 90% θα ειναι πολυ δυσκολη τουφεκια στο τερεν.
Μπορει να το σκεφτομαι και λαθος αλλα ετσι το σκεφτομαι βαση εμπειριας με το Kicks xfull που εχω, αν και δινει φοβερες συγκεντρωσεις αν δεν εισαι καρφι πανω το χαιρετας το θηραμα.
Με 76 φουλ ειναι Αλεξ κ αυλο 18.3.

Η σειρα για μενα Βασιλη παει αναποδα 3 2 1 Αντ1...

Τα εμπορικα σε καμια περιπτωση δεν ειναι μαξ για 45 μετρα, εχουν πολλα μετρα ακομα, απλα θελει λιγο ψαξιμο να βρεις τι παει καλα το οπλο σου, ολες οι δοκιμες που εχω βαλει στα 51 μετρα ειναι αξιολογες και εχουν ακομα μετρα.
Θα με κανεις να χαλασω τα nitro mag που πηρα περυσι σε δοκιμες...παντως το rem express που ειχα παρει δυο κουτια δεν με ειχε ενθουσιασει...καμια σχεση με το nitro mag, θεωρω ανωτερο το percorso σε νο6
Είχα πάρει και 2 percorso μαζί αλλά είχα 1 μόνο χαρτόνι ακόμα :)
Τον χειμώνα λοιπόν θα ρίξουμε όλοι όσοι διαθέτουμε percorso #6, 3 τουφεκιές στα 36μ με σχέτο κύλινδρο.
3 τουφεκιές στο ίδιο χαρτί.
Αν η κάνη παίζει ρόλο θα το δούμε τότε :)

Η σειρα για μενα Βασιλη παει αναποδα 3 2 1 Αντ1...

Τα εμπορικα σε καμια περιπτωση δεν ειναι μαξ για 45 μετρα, εχουν πολλα μετρα ακομα, απλα θελει λιγο ψαξιμο να βρεις τι παει καλα το οπλο σου, ολες οι δοκιμες που εχω βαλει στα 51 μετρα ειναι αξιολογες και εχουν ακομα μετρα.
Θα με κανεις να χαλασω τα nitro mag που πηρα περυσι σε δοκιμες...παντως το rem express που ειχα παρει δυο κουτια δεν με ειχε ενθουσιασει...καμια σχεση με το nitro mag, θεωρω ανωτερο το percorso σε νο6
Συμφωνω. Υπαρχουν 36αρια 40αρια 42αρια εμπορικα τα οποια με χοντρα σκαγια κ παντα με το σωστα στημενο οπλο για μεγαλες αποστασεις σκοτωνουν στα 50-60μετρα επαναλαμβανομενα.
Σαν κανονας ομως για τα περισσότερα εκει στα 40 αντε κ λιγο παραπανω

Έριξα και 3 Lambro palla practical (μονόβολα)
Η φωτό είναι αυτή που έβαλα προχθές απλά εδώ είναι σε μεγένθυση. Lambro palla το κανονικό όμως όχι το practical. 32γρ δες τι υπολείμματα έχει βγάλει

Attachments

• Screenshot_2021-08-23-18-51-28-275_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-08-23-18-51-28-275_com.miui.gallery.jpg
    171,4 KB · Προβολές: 50
Τον χειμώνα λοιπόν θα ρίξουμε όλοι όσοι διαθέτουμε percorso #6, 3 τουφεκιές στα 36μ με σχέτο κύλινδρο.
Τον χειμωνα θα τρεχω για καριολες Μπιλ δεν θα εχω χρονο για τετοια...η κανη παντως παιζει πολυ μεγαλο ρολο, να εισαι σιγουρος γι αυτο ;)
Συμφωνω. Υπαρχουν 36αρια 40αρια 42αρια εμπορικα τα οποια με χοντρα σκαγια κ παντα με το σωστα στημενο οπλο για μεγαλες αποστασεις σκοτωνουν στα 50-60μετρα επαναλαμβανομενα.
Σαν κανονας ομως για τα περισσότερα εκει στα 40 αντε κ λιγο παραπανω
Τα χοντρα ναι εχουν ακομα περισσοτερα μετρα Στελιο, εγω συνηθως δοκιμαζω νο6 που ριχνω συνεχεια στη φασσα, τα ιδιογομωσης ειναι ανωτερα των εμπορικων δεν υπαρχει αμφιβολια, αλλα για την ωρα δεν εχω παραπονο απ τα εμπορικα, αν ειμαι πανω στο θηραμα θα πεσει

Κατεργαρη :cool:

Τον χειμωνα θα τρεχω για καριολες Μπιλ δεν θα εχω χρονο για τετοια...η κανη παντως παιζει πολυ μεγαλο ρολο, να εισαι σιγουρος γι αυτο ;)

Τα χοντρα ναι εχουν ακομα περισσοτερα μετρα Στελιο, εγω συνηθως δοκιμαζω νο6 που ριχνω συνεχεια στη φασσα, τα ιδιογομωσης ειναι ανωτερα των εμπορικων δεν υπαρχει αμφιβολια, αλλα για την ωρα δεν εχω παραπονο απ τα εμπορικα, αν ειμαι πανω στο θηραμα θα πεσει
Πριν χρονια ειχα αγορασει καποια ιταλικα Dionisi semi magnum 38 η 40gr ηταν σε κοκκινο καλυκα σε πακετο των 10 φυσιγγιων.
Τα πηρα σε νο6 κ τα δοκιμασα σε περδικες σε ανοιχτο πεδιο.
Ηταν τοσο καλα που πηγα στο καταστημα κ σηκωσα το ραφι.
Σκοτωματα σε αποστασεις πανω απο 50 μετρα ειχαν γινει φυσιολογικο κ καθημερινο σιγουρακι.
Οπλο beretta 71cm 18.4 με ενα χειροποιητο τσοκακι 7cm 2 αστρα.
Θελω να πω οτι για μενα το νο6 κανει πολυ μακρινα σκοτωματα αλλα παιζει μεγαλο ρολο κ η καννη/ τσοκ του οπλου.

Πριν χρονια ειχα αγορασει καποια ιταλικα Dionisi semi magnum 38 η 40gr ηταν σε κοκκινο καλυκα σε πακετο των 10 φυσιγγιων.
Σκοτωματα σε αποστασεις πανω απο 50 μετρα ειχαν γινει φυσιολογικο κ καθημερινο σιγουρακι.
Θελω να πω οτι για μενα το νο6 κανει πολυ μακρινα σκοτωματα αλλα παιζει μεγαλο ρολο κ η καννη/ τσοκ του οπλου.
Συμφωνω απολυτα! .RESPECT.

Τα ποσοστά είναι στο + 10% δηλαδή στην τυπική διαφορά στην συγκέντρωση μιας παρτίδας φυσιγγίων ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΛΟ, ΤΣΟΚ ΚΑΙ ΦΥΣΙΓΓΙ.
Το νούμερο αυτό θα ήταν πιο

Το νούμερο αυτό θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό.
Άποψη μου οτι το αποτέλεσμα θα ήταν σχεδόν ίδιο.

Η φωτό είναι αυτή που έβαλα προχθές απλά εδώ είναι σε μεγένθυση. Lambro palla το κανονικό όμως όχι το practical. 32γρ δες τι υπολείμματα έχει βγάλει
Κ που να δεις κατι μπλε 28αρια που εριξα χθες με το δικαννο
Τα τσοκακια δεν εχω καταφερει να τα καθαρισω ακομα.
Θα δουλεψει δραπανο.
Απο μονοβολα δεν εχω εμπειρια αλλα αφηνουν πολυ μολυβι ρε παιδι μου

Στελαρα μου....σαφως και ξερεις ποσα ειναι τα 50 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...
Τα μολυβδινα ''απλα'' σκαγια στα 50 μετρα το Ν6 εχει ξεψυχησει απο διατρηση....και ειδικοτερα χωρις
μπαφερ....
Εαν λοιπον ειχες επαναλαμβανομενες επιτυχιες στα 50 μετρα με Ν6 σκαγια...τα σκαγια δεν ηταν ''απλα''
φιλε!!!
Αυτο εχω δει εγω στις δοκιμες μου....ισως να κανω και λαθος...ολα ''παιζουν''....
SEMI MAGNUM....ξερεις τι κλωτσο τρωνε τα σκαγια.....???? Οταν δεν εχουν αλευρι ???
Το 1/4 των σκαγιων....γινονται φακές....με οτι αυτο συναπαγεται....Λεω ΠΑΝΤΑ για απλα σκαγια φιλε!!!!

Εσυ με το 690 παιζεις σε αλλη κατηγορια τουφεκιας.
Εργοστασιακα " φτιαγμενες " καννες κ τσοκ, να εβγαινε κ σε 76αρι θα ηταν λουκουμι
Παρόλα αυτά έχω τάξει ένα συγκριτικό 690- xlr5 να δώ...είμαι περίεργος. Ίσως βάλω στο ματς και την 303 με σταθερο 2* και απλή θαλάμη.

Εντάξει μωρέ τώρα... Σαλέπι είναι όχι καφές φίλτρου.Κατι θα μείνει πίσω .yel.

Στελιο τι διαμετρο σκαγιων εχεις??? Το Ν6 με 2,7 διαμμετρο και 87 σκαγια στα γραμμαρια εχουμε
308 σκαγια γομωσης και οχι 255.....255 ειναι το Ν5 με διαμετρο 2,9 και 71 σκαγια στα 10 γραμαρια
φιλε!!!
Νίκο, το είχα γράψει και παλιότερα ότι το αμερικανικό Νο.6 είναι πιο χοντρό από το ιταλικό/ελληνικό. Η θεωρητική διάμετρος του είναι 0,11 της ίντσας, δηλ. περίπου 2,8 χιλιοστά. Στο συγκεκριμένο φυσίγγι ήταν ακόμη πιο χοντρό, πραγματικά ίδιο με το ιταλικό/ελληνικό Νο.5 με διάμετρο λίγο πάνω από 2,9 και 7,1 σκάγια/γραμ. (ή 71 σκάγια στα 10 γραμ.).
Για χάρη σου, κι αφού είχα κρατήσει το σφαγμένο φυσίγγι, μέτρησα τη διάμετρο σε μερικά σκάγια για του λόγου το αληθές !!!
IMG_20210823_165549.jpg

IMG_20210823_164344.jpg

IMG_20210823_164626.jpg

IMG_20210823_165302.jpg

IMG_20210823_163941.jpg
;) :cool:

Στελαρα μου....σαφως και ξερεις ποσα ειναι τα 50 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...
Τα μολυβδινα ''απλα'' σκαγια στα 50 μετρα το Ν6 εχει ξεψυχησει απο διατρηση....και ειδικοτερα χωρις
μπαφερ....
Εαν λοιπον ειχες επαναλαμβανομενες επιτυχιες στα 50 μετρα με Ν6 σκαγια...τα σκαγια δεν ηταν ''απλα''
φιλε!!!
Αυτο εχω δει εγω στις δοκιμες μου....ισως να κανω και λαθος...ολα ''παιζουν''....
SEMI MAGNUM....ξερεις τι κλωτσο τρωνε τα σκαγια.....???? Οταν δεν εχουν αλευρι ???
Το 1/4 των σκαγιων....γινονται φακές....με οτι αυτο συναπαγεται....Λεω ΠΑΝΤΑ για απλα σκαγια φιλε!!!!
Για το νο σκαγιων το χερι μου στο ευαγγελιο δεν το βαζω Νικολα. Ειχα ανοιξει φυσιγγι αλλα δεν ειχα μετρησει διαμετρο σκαγιων ουτε εκανα τεστ να δω αν ειναι σκληρα.
Dionisi semi magnum no6 ηταν τα φυσιγγια κ εκαναν κηδειαρες πολυ μακρια. Αν ειχαν μεσα 5αρια η αν ηταν 6αρια με αντιμονιο δεν γνωριζω.
Το μονο οτι ηταν αργα φυσιγγια κ αυτο το ειδα οταν εριξα μερικα κ βρηκα προσκοπευσεις.

Παρόλα αυτά έχω τάξει ένα συγκριτικό 690- xlr5 να δώ...είμαι περίεργος. Ίσως βάλω στο ματς και την 303 με σταθερο 2* και απλή θαλάμη.
Ντερμπι Ρεαλ vs Manchester
Τη 303 μην τη βαλεις μεσα την εχω κανει τη δοκιμη.
Το 690 με 2 αστρα τσοκ δινει ελαφρως καλυτερη συγκεντρωση απο το 76 φουλ της 302 κ της μπενελλι στα πιο πολλα φυσιγγια που εχω δοκιμασει.

Νίκο, το είχα γράψει και παλιότερα ότι το αμερικανικό Νο.6 είναι πιο χοντρό από το ιταλικό/ελληνικό. Η θεωρητική διάμετρος του είναι 0,11 της ίντσας, δηλ. περίπου 2,8 χιλιοστά. Στο συγκεκριμένο φυσίγγι ήταν ακόμη πιο χοντρό, πραγματικά ίδιο με το ιταλικό/ελληνικό Νο.5 με διάμετρο λίγο πάνω από 2,9 και 7,1 σκάγια/γραμ. (ή 71 σκάγια στα 10 γραμ.).
Για χάρη σου, κι αφού είχα κρατήσει το σφαγμένο φυσίγγι, μέτρησα τη διάμετρο σε μερικά σκάγια για του λόγου το αληθές !!!
View attachment 31273

View attachment 31274

View attachment 31275

View attachment 31276

View attachment 31277
;) :cool:

Το ξερω οτι εισαι ''αδελφος''.....οπως επισεις ξερω οτι δεν ''παρεξηγεις'' τα γραφομενα μου Στελιο!!!
Δεν εχει νοημα ( για μενα ) να κανουμε δοκιμες και να βγαζουμε συγκεντρωσεις....εαν δεν εχουμε
στοιχεια....δλδ....αυτο που εκανες φιλε μου!!!!
Δεν το λεω για τον Βασιλη.....γενικα μιλαω.... :)

ΥΓ. Τωρα με αυτα τα στοιχεια βγαζουμε αποτελεσματα και ποσοστα συγκεντωσης χωρις λαθη!!!

Status
Not open for further replies.
Back