Kostas ContraDosi
Moderator
......βρείκε Τραγικό θάνατο....Ενας τραγος....του εκανε ''μαγκιες''.....στα 45 μετρα εφαγε
το 79 βολο και εκει ξεραθηκε....
......βρείκε Τραγικό θάνατο....Ενας τραγος....του εκανε ''μαγκιες''.....στα 45 μετρα εφαγε
το 79 βολο και εκει ξεραθηκε....
Και εγώ συμφωνώ με αυτό Τάσο, δίνουν την εντύπωση άτσαλων κλεισιμάτων και δεν έχουν βαθιά ρέλια ...με τα πιο "άτσαλα" κλεισίματα
Ναι ίσως....Και εγώ συμφωνώ με αυτό Τάσο, δίνουν την εντύπωση άτσαλων κλεισιμάτων και δεν έχουν βαθιά ρέλια ...
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η αναγόμωση ριγμένων καλύκων ...
Παρά τον κίνδυνο να με πουν ξερόλα θα πω κάτι για το κλείσιμο αυτού του Remington. Οι έμπειροι όπως Νίκος, Στέλιος, Γιάννης ,Δημήτρης και σίγουρα πολλοί άλλοι πρώτο θα δούνε όπως όλοι την λακκούβα αλλά η προσοχή τους θα καταλήξει στο ρηχό και παχύ ρελι. Σε ένα τέτοιο ρελι ,που ασφαλώς δεν προέκυψε κατά λάθος, για να μην υποχωρήσει με τον καιρό και ανοίξει το κλείσιμο η λακκούβα και η οριακά ελάχιστη συμπίεση των σκαγιων είναι απαραίτητη. Το γιατί όλα αυτά από την πρώτη σε τεχνογνωσία εταιρεία στον κόσμο, θα πρέπει να μας προβληματίζει.
Ίσως αν το ρέλι δεν είναι βαθύ να παίζει λιγότερο ρόλο το προσεγμένο κλείσιμο.Ναι ίσως....
Άλλα η ουσία είναι πως όλοι μας εντυπωσιαζομαστε με ένα προσεγμένο κλείσιμο σε κάθε εμπορικό φυσίγγι, κ πιθανον κ κάποιοι μερακλήδες ιδιογωμοτες να το επιδιώκουν μέχρι..αηδίας, αλλά αυτό απο μονο του δεν λέει κάτι.............
Έτσι . Ένα φιλαράκι μόλις πρωτοάρχισε ρελιάσματα με στροφείο πήρε φόρα καί χόρτασεΝαι ίσως....
Άλλα η ουσία είναι πως όλοι μας εντυπωσιαζομαστε με ένα προσεγμένο κλείσιμο σε κάθε εμπορικό φυσίγγι, κ πιθανον κ κάποιοι μερακλήδες ιδιογωμοτες να το επιδιώκουν μέχρι..αηδίας, αλλά αυτό απο μονο του δεν λέει κάτι.............
Βασιλη αν δεις τα χογκ ειναι τα μονα απο τα φυσιγγια που μας δειχνεις που ειναι ρελιασμενα τα υποληπα ειναι κλεισμενα οπως κλεινει η lee ας πουμε !!! Χωρις ρελιασμα απο στροφειο !!! Και το παραδοξο ειναι οτι τα εχω ψαξει πολες φορες στο σαιτ της ρεμ, αλλα δεν τα εχω δει ενω για ραυδοτα εχει χογκ χαμερ για λειοκανο δεν τα δειχνει δειχνει μονο τα εξπρες σε δραμια , μαλον φτιαχνονται Ιταλια !!!
Αλεξ ειπαμε οτι ειναι απο την αλλη μερια του ατλαντικου γαμει και δερνει και αφου εχουν και 7 ευρω το ενα εεεεε!!! Τοτε ειναι το καλητερο απο ολλα !!!!Να πω και γω την γνωμη μου για τα Αμερικανικα....εμφανιστηκαν με buffer και σκληρα σκαγια - δραμια οταν εδω δεν κυκλοφορουσε καν το buffer....βγαινανε και magnum π.χ σε 10βολα οταν εδω ειχαμε τα 9βολα.....επισης...ειχανε αλλαγες....για τα 10βολα θα πω τα remington....ενω ξεκινησανε 8* κλεισιμο, τα εκαναν 6*, μετα αλλαξανε πυριτιδα, μια περιοδο ειχανε πολυ μαλακα δραμια μεσα σε φαση που οταν γδερναμε τα γουρουνια τα εβλεπες να ειναι κομματακια.....επισης σε πολλα ειχανε αφλογιστιες (και οι 3 Αμερικανες), επισης διαρροη του buffer σε σημειο να μην μενει καθολου στο φυσιγγιο! Επισης τα 19βολα τα winchester πριν μια 25ετια μεσα ειχανε για ταπα εναν χαρτοπολτο με couvette επισης χαρτινο δικο τους, μετα πλαστικο couvette και χαρτοπολτο ταπα και πλεον εχουν diana (αυτες δεν ειναι αλλαγες?)! Θυμηθειτε....οταν ψαχναμε φυσιγγι 3" σε σκαγια π.χ. βρισκαμε μονο Αμερικανικα ή Rottweil! Επισης...ποσες φορες εχουμε σφαξει φυσιγγια Αμερικανικα και τα σκαγια ειναι αυγουλωτα? Αλλα φτασαμε σε σημειο να λεμε.....κατι ξερει ο Αμερικανος για να τα εχει ετσι!..Συμφωνω οτι ειναι σχετικα σταθερα φυσιγγια απλα και αυτα ειχανε τις αλλαγες τους και αφησανε ιστορια οταν εδω δεν κυκλοφορουσαν παρομοια φυσιγγια! Πλεον βλεπουμε και τα ευρωπαικα με buffer (nsi) και τα Ελληνικα (βλεπε super kill που σχεδον ολα τα δραμια του εχουν buffer)! Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη δεν τα υποτιμω! Αν σφαζαμε Αμερικανικα στην συχνοτητα που σφαζουμε Ευρωπαικα θα βλεπαμε και αλλα πολλα!
Και τα γραφω εγω που εχω πληρωσει πολλα Αμερικανικα φυσιγγια σε δοκιμες υπο διαφορες συνθηκες κλπ....θα ειχα παρει πεντασταδιακη μηχανη....! Και ακομα εχω καμια 10αρια 5αδες απο Αμερικανικα! Ταπεινη μου αποψη...ενα νικελ φυσιγγι (σκαγια -δραμια) με buffer / αλευρι ειναι ποιοτικοτατο και αποτελεσματικοτατο για τριχωτα!Αλεξ ειπαμε οτι ειναι απο την αλλη μερια του ατλαντικου γαμει και δερνει και αφου εχουν και 7 ευρω το ενα εεεεε!!! Τοτε ειναι το καλητερο απο ολλα !!!!
Νίκο αυτό δεν μου "ακούγεται" σωστό ...Δεν βγαζει την δυναμη απο το ''στριμωγμα'' και το ρελιασμα.
Πώς φαίνονται οι δουλεμενες σουφρες
Γαματες ανηγουν ευκολα χωρης κοποΠώς φαίνονται οι δουλεμενες σουφρες
Ούτε εγώ τα έχω βρει στο site της Rem.Βασιλη αν δεις τα χογκ ειναι τα μονα απο τα φυσιγγια που μας δειχνεις που ειναι ρελιασμενα τα υποληπα ειναι κλεισμενα οπως κλεινει η lee ας πουμε !!! Χωρις ρελιασμα απο στροφειο !!! Και το παραδοξο ειναι οτι τα εχω ψαξει πολες φορες στο σαιτ της ρεμ, αλλα δεν τα εχω δει ενω για ραυδοτα εχει χογκ χαμερ για λειοκανο δεν τα δειχνει δειχνει μονο τα εξπρες σε δραμια , μαλον φτιαχνονται Ιταλια !!!
Όλα σωστά, αλλά κοίτα τι φυσίγγια πρότεινε ο Βάγγος χθες και εγώ τα φωτογράφιζα μήπως ποτέ τα χρειαστώ για παπί ή φάσσα.Να πω και γω την γνωμη μου για τα Αμερικανικα....εμφανιστηκαν με buffer και σκληρα σκαγια - δραμια οταν εδω δεν κυκλοφορουσε καν το buffer....βγαινανε και magnum π.χ σε 10βολα οταν εδω ειχαμε τα 9βολα.....επισης...ειχανε αλλαγες....για τα 10βολα θα πω τα remington....ενω ξεκινησανε 8* κλεισιμο, τα εκαναν 6*, μετα αλλαξανε πυριτιδα, μια περιοδο ειχανε πολυ μαλακα δραμια μεσα σε φαση που οταν γδερναμε τα γουρουνια τα εβλεπες να ειναι κομματακια.....επισης σε πολλα ειχανε αφλογιστιες (και οι 3 Αμερικανες), επισης διαρροη του buffer σε σημειο να μην μενει καθολου στο φυσιγγιο! Επισης τα 19βολα τα winchester πριν μια 25ετια μεσα ειχανε για ταπα εναν χαρτοπολτο με couvette επισης χαρτινο δικο τους, μετα πλαστικο couvette και χαρτοπολτο ταπα και πλεον εχουν diana (αυτες δεν ειναι αλλαγες?)! Θυμηθειτε....οταν ψαχναμε φυσιγγι 3" σε σκαγια π.χ. βρισκαμε μονο Αμερικανικα ή Rottweil! Επισης...ποσες φορες εχουμε σφαξει φυσιγγια Αμερικανικα και τα σκαγια ειναι αυγουλωτα? Αλλα φτασαμε σε σημειο να λεμε.....κατι ξερει ο Αμερικανος για να τα εχει ετσι!..Συμφωνω οτι ειναι σχετικα σταθερα φυσιγγια απλα και αυτα ειχανε τις αλλαγες τους και αφησανε ιστορια οταν εδω δεν κυκλοφορουσαν παρομοια φυσιγγια! Πλεον βλεπουμε και τα ευρωπαικα με buffer (nsi) και τα Ελληνικα (βλεπε super kill που σχεδον ολα τα δραμια του εχουν buffer)! Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη δεν τα υποτιμω! Αν σφαζαμε Αμερικανικα στην συχνοτητα που σφαζουμε Ευρωπαικα θα βλεπαμε και αλλα πολλα!
εγω εχω ριξει φυσιγγια, δικα μου παντα!!! που εκτος απο τα σφραγισματα που μου εφυγαν, βουλωνανε και βουιζανε τα αυτια μου για κανα δυο μερες !!!!!!Όλα σωστά, αλλά κοίτα τι φυσίγγια πρότεινε ο Βάγγος χθες και εγώ τα φωτογράφιζα μήπως ποτέ τα χρειαστώ για παπί ή φάσσα.
View attachment 44421
Αν μπεις στο site της NSI σε πιάνει το κεφάλι σου από τα διαφορετικά φυσίγγια.
Να θυμηθώ ότι έψαχνα φέτος τα 10βολα της NSI που έγραφαν NOBEL στον κάλυκα και δεν είχαν αστεράκι ?
Να εμπιστευτούμε τα percorso του χρόνου με την Α0 ή να περιμένουμε να τα δοκιμάσουν άλλοι beta testers πρώτα ?
Ακόμα και να κάνανε αλλαγές οι Αμερικάνοι δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να λέει ότι φέτος τα Rem ή τα Win ή τα Fed δεν σκοτώνουν και την άλλη χρονιά να σκοτώνουν (τουλάχιστον παλιότερα).
Νομίζω Άλεξ εκεί είναι η ουσία και μιλάω για σκάγια όχι δράμια.
Επίσης για κάποιον που δεν έχει τον εξοπλισμό να γεμίζει.
Μακάρι τα Lambro να ήταν έτσι όπως τα ήθελα αλλά δεν ήταν.
Το που είναι κατασκευασμένο το φυσίγγι δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Ασφάλεια, σταθερότητα και απόδοση ενδιαφέρουν.
Δράμια βιοτεχνών ακούω ότι έχουμε πολύ αποτελεσματικά αλλά δεν ξέρω πόσο ασφαλή είναι.
Να ρίξω ή να μην ρίξω ένα τέτοιο φυσίγγι που το έχει χτυπήσει ο ήλιος κάνα δίωρο το Σεπτέμβριο με 35ο εξωτερική θερμοκρασία και η πυρίτιδα έχει φτάσει στους 50ο ?
Ιδού η απλή απορία μου.
Έχω ρίξει και φυσίγγια που βούιζε μισή ώρα το αυτί μου μετά ... δεν ήταν και η καλύτερη εμπειρία
Μην δηνης σημασια γεραματα ειναιεγω εχω ριξει φυσιγγια, δικα μου παντα!!! που εκτος απο τα σφραγισματα που μου εφυγαν, βουλωνανε και βουιζανε τα αυτια μου για κανα δυο μερες !!!!!!