Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Μ2 vs Maxus I
Federal upland 38,5gr #3
36,5m

Χαλασμένη και η Maxus εεε ή διαλέγει φυσίγγια ?
Πολλά γραμμάρια, μεγάλος αυλός, μεγάλος κώνος.
Κάθε τσοκ απέδωσε το ονομαστικό περίπου.

Τελικό συμπέρασμα:
Έχετε όλοι χαλασμένες μετροταινίες 🤣

View attachment 61497
Συγκρινεις τσοκαρισμα 0.64 με 1.07, απλα καμια μα καμια σχεση!
Ειναι δοκιμη για δημιουργια παντελος λαθος εντυπωσεων.
Ριξε και με τη μαξους με φουλ 1.07 και βαλε να δουμε...

Βρε να κάνω την δοκιμή όποτε μπορέσω ή θα μου πεις έχω λάθος κορδέλα (δεν έχω, λέιζερ αποστασιομετρο χρησιμοποιώ), έριξα λίγα φυσίγγια, έχω πειράξει το όπλο (δεν έχω πειράξει το όπλο), είπα ψέματα για την απόσταση κλπ.

Άμα είναι να την κάνουμε μαζί όποτε βρεθούμε. Αν και φοβάμαι ότι μπορεί να γκαντεμιασεις και τα δικά μου όπλα και να γίνουν σκορποσκαγιαστρες!
Οκ δάσκαλε, εγώ θα ρίχνω αυτά τα κουφέτα με το full μαμά και εσύ ρίξε με ότι ακριβό όπλο, ακριβό τσοκ και φθηνό φυσίγγι θες.
Διότι κατά του Ιωάννη Eυαγγέλιο, οι καλές κάνες χωνεύουν όλα τα φυσίγγια. 🤣

Rem Nitro mag.
Φυσίγγι σίγουρης βλητικής αναβάθμισης.
Τι κώνοι αυλοί και μ@λακίες ... 🤣
Μια και στον Άγιο Πέτρο που λέει και το ξαδέρφι. .pray to God.
.my man.

@leo πλάκα κάνω ... θα βρεθούμε καμιά μέρα ναι ... αλλά θα μου κάνεις μάθημα ... σίγουρη βλητική αναβάθμιση και αυτή.
Αν θες να ρίξουμε και σε κανέναν πίνακα θα ρίξουμε.

IMG_20221130_125552~2.jpg

Συγκρινεις τσοκαρισμα 0.64 με 1.07, απλα καμια μα καμια σχεση!
Ειναι δοκιμη για δημιουργια παντελος λαθος εντυπωσεων.
Ριξε και με τη μαξους με φουλ 1.07 και βαλε να δουμε...
Άλλη δουλειά δεν είχα να κάνω 🤣
Έβγαλε το ονομαστικό των 2,5* και το δικό μου το ονομαστικό του F.
Είπαμε πάνω από τα 2* δεν παίζει και τόσο ρόλο η σύσφιξη μην την χαλάει κιόλλας.

Κοίτα φωτό παραπάνω να δεις τι πυρομαχικό πήρα :)

Αααα ρε τι τραβάμε ... κάτσε να βάλει κανένα κουλό video ο joel με συγκρίσεις όπλων να ρίξουμε χοντρό γέλιο.
Τώρα θα δοκιμάσω και με άλλα όπλα .... μην αγχώνεσαι.
Θα πάρω και στον τόρνο τα τσοκ για να τα κάνω να έχουν την ίδια σύσφιξη, μην τυχόν και υποτιμήσουμε κανένα όπλο 🤣.hunter.

Περίμενε Χριστούγεννα τηλέφωνο για Πυργετό.
Να δούμε από κοντά την g3.
Θα της βάλω ένα Lambro για αρχή να δω αν το "χωνεύει" και μετά ένα percorso με full μαμά στα 36,5 γιατί με μπερδεύεις με τα 35, 401669817415970.png, 51,325 και 62,5 που ρίχνεις.
Μια τουφεκιά στα 36,5 δεν έχεις βάλει ποτέ (από το στόμιο ...)
Ακόμα και το 36,5 το κόβεις στο 36.
Από τα 35 στα 36,5 να ξέρετε υπάρχει μια μείωση περίπου 4%.

Και δεν μου μετράς σκάγια στο φυσίγγι, ούτε ποστάρεις ποτέ δοκιμές με τα μαμά τσοκ, ούτε τις κακές δοκιμές σου ...
Κατά τα άλλα είσαι αστέρι. 😍

Πάρε και ένα 81% με το briley F με το αγαπημένο σου φυσίγγι σε σύσφιξη μόνο 0,88mm
NSI Percorso 6 Briley Full.jpg

Βρέχει όλη μέρα κ είπα κ εγώ να σας γράψω καμια ...μαλακια να περασει η ώρα....

Ομολογώ ότι πριν μπω να διαβάζω στα διάφορα φόρουμ δεν μπορουσα καν να φανταστώ πως θα υπάρχουν τόσοι συνάδελφοι με τέτοιο παθος για τις βλητικες δοκιμές για τις.. καλες κάννες...

Και πως γίνεται όλοι εσείς που έχετε "ξεψειρισει" μέχρι κ τους ψύλλους να διαφωνείτε μεταξυ σας??

Εαν τυχει ενας συνάδελφος απέναντι μου που θα κατεβάσει τις τσίχλες μονοκοπανιά δεν θα αναρωτηθώ τι όπλο κ φυσίγγια έχει αλλά θα πω ότι είναι ένας πολυ καλός σκοπευτής...

Η διαφορά με τις δοκιμές επί πίνακι ειναι οτι βλέπουμε τα σκάγια μας, κ αν μας έχει φυγει κ καμία τουφεκιά πχ αριστερά-δεξιά θα το διαπιστώσουμε άμεσα....

Στο κυνηγι όμως?
Ουτε τα σκάγια μας βλέπουμε ουτε κ ξέρουμε σε περιπτωση που αστοχησουμε τον ακριβή λόγο...
Και όσο αυτα δεν είναι ορατα αλλο τόσο κ θα φανταζόμαστε διάφορα.....

Οσοι πιστευουν ότι βρήκαν μια τέλεια κάννη-μαρκα όπλου (κάποιοι ίσως να την μετράνε αναλόγως την χρηματικη αξία του όπλου) μπορουν να βαλουν ένα σοβαρο στοίχημα κ οχι τσαγια κ καφέδες ότι θα κερδίσουν το οποιοδήποτε οπλο έστω κ κατά πολυυυυυ φθηνότερο με διάφορους τυπους φυσιγγιων, είτε στα χαρτονια είτε στο κυνήγι??
Αν δεν μπορουν τότε η δεν την έχουν βρει...ακόμα η δεν είναι τόσο καλοί σκοπευτές.........

Όσο για τα "χαρτονια" πρεπει να παραδεχτω ότι μια φορα που βρέθηκα στην ανάγκη να ρίξω δυο τουφεκιές μου είπαν αμέσως την αλήθεια κ κατάλαβα τι "έφταιγε" με ένα φυσιγγι...

Και ενώ έχει μαλλιασει η γλώσσα των αρθρογραφων να μας λένε για την χρησιμότητα τις βολής στα χαρτονια κ πως να απορρίπτουμε η οχι ένα φυσιγγι..
Έρχεται ο Λεωνίδας να μας πει(και προς τιμήν του) το παραδειγμα με τα super X(!!!) κ δεν νομίζω να είναι ο μόνος με παρομοιο περιστατικο...
Και δεν ξέρω κ αν υπάρχουν κ περιστατικα για το ακριβως αντίθετο.........

Και με βάση τα παραπανω σας ξαναλέω τα εξής:

Εγω τους διάβασα πολλάκις όλους τους αρθρογράφους αλλά δεν τους άκουσα..

Στο baikal 18,2 1-3 δεν χρησιμοποίησα μόνο μάλλινες κ λίγα γραμμάρια..
Έβαλα ψιλοτερα σκάγια από ν7 στην 1* κ τα "στραγγαλισα" κατά την έξοδο τους, ασε τα flyers,πολλα σκάγια παρεκκλιναν τις πορειας τους.........
Δεν μου είπαν τι χάνω, κανείς δεν μου απάντησε...
Μπορεί από τα 32γρ που ρίχνω στην τσίχλα το ένα γραμμάριο να πηγαινει.. Χαμένο...

Λυπάμαι αλλά στο κυνήγι δεν τα είδα όλα αυτά.......

Μήπως πρεπει να κάτσω να τα δω στον πίνακα για να αλλάξω γνωμη?????
Και ααααααν τα δω θα συμμόρφωθω??

Μπα....
Το κυνήγι εμένα μου μιλάει πολυ καλυτερα.........
Δεν τα ξερω αυτα....

Τελικά όσο πιο λίγες οι γνώσεις, τόσο το καλυτερο...........
Πονοκέφαλοι μηδεν......

Σημασια εχει ότι όλοι μας έχουμε ένα κ μοναδικό κοινό να μας ενώνει κ δεν είναι άλλο από το κυνήγι.....
Τα υπόλοιπα είναι "φαγωμάρες" χωρίς λόγο.......

Last edited:
Οκ δάσκαλε, εγώ θα ρίχνω αυτά τα κουφέτα με το full μαμά και εσύ ρίξε με ότι ακριβό όπλο, ακριβό τσοκ και φθηνό φυσίγγι θες.

Rem Nitro mag.
.my man.

@leo πλάκα κάνω ... θα βρεθούμε καμιά μέρα ναι ... αλλά θα μου κάνεις μάθημα ... σίγουρη βλητική αναβάθμιση και αυτή.

View attachment 61516

Είπαμε πάνω από τα 2* δεν παίζει και τόσο ρόλο η σύσφιξη μην την χαλάει κιόλλας.

Αααα ρε τι τραβάμε ... κάτσε να βάλει κανένα κουλό video ο joel με συγκρίσεις όπλων να ρίξουμε χοντρό γέλιο.
Θα πάρω και στον τόρνο τα τσοκ για να τα κάνω να έχουν την ίδια σύσφιξη, μην τυχόν και υποτιμήσουμε κανένα όπλο 🤣.hunter.

Θα της βάλω ένα Lambro για αρχή να δω αν το "χωνεύει" και μετά ένα percorso με full μαμά στα 36,5 γιατί με μπερδεύεις με τα 35, 40View attachment 61543, 51,325 και 62,5 που ρίχνεις.

Και δεν μου μετράς σκάγια στο φυσίγγι, ούτε ποστάρεις ποτέ δοκιμές με τα μαμά τσοκ, ούτε τις κακές δοκιμές σου ...

Πάρε και ένα 81% με το briley F με το αγαπημένο σου φυσίγγι σε σύσφιξη μόνο 0,88mm
View attachment 61553
Στο πάει γκαμιοντας το Περ ‼️εμένα η πτανα ούτε να το δει‼️

Τα υπόλοιπα είναι "φαγωμάρες" χωρίς λόγο.......
Την φαγωμάρα που την είδες ;
Για το ποιό όπλο θα βγάλει την πιο σφιχτή κατανομή ?
Για εμένα αυτό είναι αστείο.
Κάνω δοκιμές για τον εαυτό μου βασικά (και ανακάλυψα κάτι πολύ σημαντικό στις τελευταίες, άλλος ένας λόγος που τις έκανα, αλλά δεν έχει σχέση με βλητική) αλλά και για να δούμε όλοι τις πραγματικές δυνατότητες αλλά και τους περιορισμούς των όπλων.

Αυτή την δουλειά Τάσο την έβλεπα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Πριν την έναρξη ο πατέρας μου και άλλοι κατέβαιναν στο ποτάμι με γεμισμένα φυσίγγια από τους ίδιους και τα δοκίμαζαν.
Κάθε χρόνο.

Μετά μου ξανάρθε όταν πήρα την Α303.
Μετά όταν πήρα την 1187.
Θυμάμαι τότε πουλούσαν κάθε φυσίγγι χύμα και είχα σηκώσει από 2 φυσίγγια από κάθε μάρκα και τα δοκίμασα όλα.
Ζητούμενο πάντα τα σκάγια στον τενεκέ και το τρύπημα του τενεκέ.
Τώρα με την Μ2 μου ξαναήρθε.
Φάση είναι θα περάσει.

Ξαναγράφω γενικά για νορμάλ τσοκ ...
Το 60% είναι πανεύκολο
Το 70% είναι σχετικά εύκολο
Το 80% είναι δύσκολο
Το 85% βγαίνει μόνο με φυσιγγάρα
Το 90+% βγαίνει μόνο με ιδιογόμωση ή υπερφυσίγγι.

Μόνο ένα θήραμα χρειάζεται τρελές συγκεντρώσεις αν το τουφεκάς όπου το βλέπεις. Το παπί.

Κανένα άλλο (που κυνηγάω εγώ).

Η διάτρηση είναι πάντα πιο σημαντική από την συγκέντρωση, ειδικά όταν κάνει κοκκάλα

Ξερς πως τα βγάνι ου Βασιλς τα 36.5 μέτρα;.... Σλεου διότι τουν είδα.... 18.25 *2=36.5....
Στα δικαουχτο μέτρα τφεκαει... Μιτραει μια να πάει μια να γυρις, κι σλεει τρανταεξ και μσο
Αϊντε..ουλα ιγω θα τα βγάζου στφορα;

Μ2 vs Maxus I
Federal upland 38,5gr #3
36,5m

Χαλασμένη και η Maxus εεε ή διαλέγει φυσίγγια ?
Πολλά γραμμάρια, μεγάλος αυλός, μεγάλος κώνος.
Κάθε τσοκ απέδωσε το ονομαστικό περίπου.

Τελικό συμπέρασμα:
Έχετε όλοι χαλασμένες μετροταινίες 🤣

View attachment 61497
Βασιλη κλεβεις... 0,64 συσφιξη η maxus και 1 η m2...

Rem Nitro mag.
.my man.

View attachment 61516

Θα της βάλω ένα Lambro για αρχή να δω αν το "χωνεύει" και μετά ένα percorso με full μαμά στα 36,5 γιατί με μπερδεύεις με τα 35, 40View attachment 61543, 51,325 και 62,5 που ρίχνεις.

View attachment 61553
Οτι δοκιμη και να βαλεις δεν με πειθεις φιλε με το νεροπιστολο σου, ειδικα με μερικες απλα γελαω...το muler ως γνωστον σπαει τα κεντρα και γεμιζει πινακα, αλλα που να το ξερεις;;;;
Οταν θα κανεις σωστη δοκιμη θα μιλησουμε και σοβαρα...

Συγκρινεις 2.5 αστρα με φουλ+ και καμαρωνεις κι ολας...ριχνεις rem no4 που εχουν κορυφαια σκαγια και δεν δεχονται πολλες παραμορφωσεις και χαιρεσαι με 32 ευρω το κουτι!

Τωρα για το αν κανω δοκιμες στα 36.5 η στα 35 ασε να το ξερω εγω, μηπως εσυ μαγειρεψες λιγο τα μετρα με το Lm?

Απ τη μια 139 σκαγια και μετα στην αλλη δοκιμη 200+, κατσε καλα γιατι γελανε και οι πετρες...

Δεν την πιανεις την G3 με τιποτα με οτι τσοκ και φυσιγγι θες και στα 36.5 ριχνω με 6 αστρα οχι με φουλ🫡🫡🫡🫡

Last edited:
Έχετε υπόψη και αυτό

View attachment 61490
Αυτές είναι παραμορφωσεις πολύ σκληρών σκαγιών σε ελαφριά γόμωση και με πολύ χαμηλή μέγιστη πίεση, υποθέτω αφού είναι αμερικανικό γυρστα 450 μπαρ. Αν δεις τα σκάγια ίδιο νούμερο σε γόμωση 36+ γραμμάρια, με 750+ μπαρ, μετά από την βολή θα νομίσεις ότι τα πλάκωσαν βράχια.

Βασιλη κλεβεις... 0,64 συσφιξη η maxus και 1 η m2...
Το 0,64 δηλαδή πόσο έπρεπε να δώσει και πόσο έδωσε ?
Το 1,07 πόσο έπρεπε να δώσει και πόσο έδωσε ?
Το 0,88 πόσο έπρεπε να δώσει και πόσο έδωσε ?
Μην απαντήσεις γιατί οι ερωτήσεις είναι αποπροσανατολιστικές.
Σκέψου τες μόνο.

Ελάχιστα πράγματα είναι σίγουρα στις δοκιμές.
Να το θυμάσαι αυτό.
Μια ελάχιστη αύξηση στην σύσφιξη πάνω από το 0,75++ μπορεί να αλλάξει τα πάντα προς το χειρότερο !!! ή το καλύτερο.
Ειδικά μετά το 0,9.
Αυτό συνήθως δεν ισχύει από το 0 μέχρι το 0,5.
Το φυσίγγι παίζει πάντα ρόλο.
Κάθε φυσίγγι θέλει το τσοκ του και την σύσφιξή του αλλά δεν είναι κάτι που μπορείς να το έχεις.
Δεν μπαίνουν όλα στον ίδιο ντρορβά ... άσχετα αν μερικοί προσπαθούν να τα βάλουν.

Το 0,64 δηλαδή πόσο έπρεπε να δώσει και πόσο έδωσε ?
Το 1,07 πόσο έπρεπε να δώσει και πόσο έδωσε ?
Το 0,88 πόσο έπρεπε να δώσει και πόσο έδωσε
Δεν απανταω στις ερωτησεις απλα θελω να σου πω οτι οταν συγκρινουμε δυο οπλα σε αποδοση καννης, συγκεντρωση, κατανομη, διατρηση(αν μπορει να γινει συγκριση γιατι ειναι πολυπαραμετρικο το προβλημα...) τουλαχιστον πρεπει να τηρουμε τα βασικα δηλαδη ριχνουμε με ιδιο τσοκ(εγω προτιμω με τα μαμισια αν και γνωριζουμε οτι τα αμερικανικα εχουν πιο ανοιχτες συσφιξεις πραγματικες σε σχεση με τις ονομαστικες...) ιδιο φυσιγγι ιδια ωρα(σε ιδιες συνθηκες θερμοκρασιας υγρασιας).Καλο ειναι οι δοκιμες να γινονται και με διαφορετικα φυσιγγια και νουμερο σκαγιων και συνθηκων και συσφιξεων αλλα παντα ιδια και για τα δυο οπλα.
Μια ελάχιστη αύξηση στην σύσφιξη πάνω από το 0,75++ μπορεί να αλλάξει τα πάντα προς το χειρότερο !!! ή το καλύτερο.
Ειδικά μετά το 0,9.
Αυτο μου θυμισε Πυθία...Αυτο που εχω παρατηρησει στα δικα μου οπλα ειναι οτι οσο σφιγγεις απο 0,5 και πανω αυξανεις συγκεντρωση αλλα χαλαει η κατανομη (τουλαχιστον σε 8αρια που δοκιμαζω συνηθως εγω μπορει σε 6αρια και κατω το φαινομενο αυτο να μειωνεται ή και να εξαλειφεται...για αυτο οταν κατεβαινεις σε νουμερο σφιγγεις και τσοκ (περα απο τον προφανη λογο της μειωσης του αριθμου των σκαγιων...)
Το φυσίγγι παίζει πάντα ρόλο
Αυτο εννοειται...
Η αποψη η δικη μου ειναι οτι αλλο πραγμα ο πινακας και αλλο το κυνηγι, μπορει στον πινακα να δεις καποια πραγματα αλλα τελικος κριτης ειναι οι πραγματικες συνθηκες κυνηγιου(ο ΝικοςΠ σιγουρα θα διαφωνει...αλλα για τον ιδιογομωτη ο πινακας ειναι μονοδρομος ωστε να δει πως παει αυτο που εστησε και μετα να το δοκιμασει και στο κυνηγι)
Αυτο που πιστευω οτι συμφωνεις και εσυ ειναι οτι η βλητικη απο το στομιο τη καννης και μετα εχει μελετηθει και αναλυθει σε ικανοποιητικο βαθμο,απο το στομιο ομως και πριν, μεχρι τη θαλαμη τα πραγματα περιπλεκονται και δεν ειναι τοσο απλα ουτε τοσο μελετημενα με τυπους, αυτο μπορει να το διαπιστωσει ο καθενας βλεποντας τις εταιρειες παραγωγης οπλων πως συμπεριφερονται σε σχεση με το εσωτερικο της καννης μια αυξανουν τη διαμετρο του αυλου μια την μειωνουν μια αυξανουν το μηκος του κωνου μια το μειωνουν...και παει λεγοντας που σημαινει πειραμα και δοκιμη και οτι βγει.
Σε αυτο που συμφωνουμε ολοι ειναι οτι για να πεσει το θηραμα απαραιτητη(αλλα οχι και ικανη...) προυποθεση ειναι να εισαι επανω...

Last edited:
τουλαχιστον πρεπει να τηρουμε τα βασικα δηλαδη ριχνουμε με ιδιο τσοκ
Δεν είχαμε τσοκ να ταιριάζουν ρε φίλε εκείνη την ημέρα ούτε ονομαστικά ...
Και να είχαμε θα ταίριαζαν πάλι ονομαστικά.
Νομίζεις όλοι ξέρουν τον αυλό και έχουν μετρήσει τα τσοκ τους ?

Εσύ τι αυλό μετρημένο με αυλόμετρο έχεις και τι τσοκ ?

Και τι να κάνουμε τώρα να πάρουμε πάσα στα τσοκ για να ταιριάξουν ?
Ευτυχώς καταλήγουμε ότι τα δέκατα του χιλιοστού της σύσφιξης μετράνε περισσότερο από το είδος του όπλου.
Αυτή βλέπω να είναι η ουσία.

Last edited:
Δεν είχαμε τσοκ να ταιριάζουν ρε φίλε εκείνη την ημέρα ούτε ονομαστικά ...
Και να είχαμε θα ταίριαζαν πάλι ονομαστικά.
Νομίζεις όλοι ξέρουν τον αυλό και έχουν μετρήσει τα τσοκ τους ?

Εσύ τι αυλό μετρημένο με αυλόμετρο έχεις και τι τσοκ ?

Και τι να κάνουμε τώρα να πάρουμε πάσα στα τσοκ για να ταιριάζουν ?
Αν δεν εχεις τοτε δεν κανεις συγκριση απλα δοκιμη...
Εστω τουλαχιστον ονομαστικα τοτε δεν θα μπορουσε να σου πει κανεις κατι...
Με αυλομετρο(δεν εχω...) δεν εχω μετρησει κανενα μου οπλο οτι γραφει ο κατασκευαστης πανω στην καννη και αν δεν γραφει κατα προσεγγιση απο στομιο τσοκ και φουστα τσοκ...
Για το τελευταιο δυσκολο το κοβω αλλα θα μπορουσες να ριξεις με το μαμισιο full της maxus και το μαμισιο full της m2...τοσο απλο...

Η ερωτηση μου ειναι απλη:Γιατι δεν εριξες και με τα δυο οπλα με το μαμισιο το full?
Γιατί το φουλ μαμά την μαξους είναι οριακά 2αρι και τελείως μάπα.

Για να δείξει το Όπλο αυτό θέλει απλό σωστό τσοκ πχ Carlson η trulock η τα μιδας.

Λογικά δεν είχε δανική την πήρε την μαξους για δοκιμή

Γιατί το φουλ μαμά την μαξους είναι οριακά 2αρι και τελείως μάπα.

Για να δείξει το Όπλο αυτό θέλει απλό σωστό τσοκ πχ Carlson η trulock η τα μιδας.

Λογικά δεν είχε δανική την πήρε την μαξους για δοκιμή
Ενταξει το γνωριζω οτι ειναι δανεικη και το καταννοω... αλλα και το muller 0,64 ουτε καν δυαρι δεν ειναι τουλαχιστον ας εριχνε και με την m2 με το δυαρι τo μαμισιο και οχι με το full το gemini αφου γινεται συγκριτικο τεστ...

Status
Not open for further replies.
Back