Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Είπαμε η κάθε τουφεκιά κρίνεται όχι μόνο με την συγκέντρωση αλλά σε συνδυασμό με το θήραμα και τα μέτρα ...
Ο λαγός θέλει 100 σκάγια min στον κύκλο, χωρίς κενά, με καλή ισοκατανομή ...
Δες την πάνω φωτό με Mod και την κάτω με Full με το Colombo.
Αν η τουφεκιά είναι πάνω του δεν γλυτώνει ούτε με την μια ούτε με την άλλη (από θέμα κατανομής) μέχρι τα 36,5m.

NSI Colombo 4/6 mix με Full

Colombo46_m2.jpg

Last edited:
και να σε/σας ζαλισω λιγο ακομη με τα nobel sport ...εχεις ριξει με 3 αστρα το long distance 3*5 και εβγαλε αυτο...στην εναρξη θα ριξουμε το long distance 3*5 με φουλ....αν πιανει 66% με 3 αστρα, τοτε με φουλ, εχουμε πολυ καλες πιθανοτητες να κερδισουμε το ακριβο federal με το 68% και φουλ....
Super caccia mod_1.jpg

αν ανεβασεις και το colombo θα δεις διαφορα...αν θυμαμαι με τα 3 αστρα ειχε πετυχει 54% στον κυκλο στα ιδια μετρα..τωρα επιασε 66% με το φουλ...
View attachment 52326
Στην χειρότερη περίπτωση με αυτή την τουφεκιά του 54% με το Mod θα φάει 3-4 σκάγια.
Σε μικρότερη απόσταση θα φάει περισσότερα σε μεγαλύτερη λιγότερα.
Στα 36,5m έχεις και 288-156 = 132 σκάγια εκτός κύκλου για να διορθώσουν τυχόν στραβοτουφεκιά.
Αν είχες πχ 90% συγκέντρωση θα είχες 259 σκάγια στον κύκλο και μόλις 29 σκάγια εκτός κύκλου για να διορθώσουν την στραβοτουφεκιά σου. Θα μπορούσες να τουφεκίσεις μακρύτερα κοντύτερα (αν τον έβρισκες) θα τον έκανες νιανιά.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος απλά είναι η επιλογή που κάνεις ... βάση του τόπου, το συγκεκριμένο καρτέρι, της βλάστησης που υπάρχει, αν πας καβάλα ή είσαι καρτέρι κτλ
Άλλοι, όσοι πάνε καβάλα στα σκυλιά σε δύσκολους τόπους βάζουν #6 διασποράς !!!!

1659201698747.png

Είναι πάντως ωραίο να υπάρχουν επιλογές ...

Nitro 4 full_1.jpg

και να σε/σας ζαλισω λιγο ακομη με τα nobel sport ...εχεις ριξει με 3 αστρα το long distance 3*5 και εβγαλε αυτο...στην εναρξη θα ριξουμε το long distance 3*5 με φουλ....αν πιανει 66% με 3 αστρα, τοτε με φουλ, εχουμε πολυ καλες πιθανοτητες να κερδισουμε το ακριβο federal με το 68% και φουλ....
View attachment 52340
Αν έχει τον antigelo που νομίζω αυτόν έχει τότε η διαφορά συγκέντρωσης απο 3* σε full
μπορεί καί νάναι πολύ -πολύ μικρή .
Είναι ένα αξιόλογο φυσίγγι .

Αν ξαναπάω για λαγό πάντως δεν θα βάλω πρώτο φυσίγγι Nitro :)

Και πολυ καλα θα κανεις !!! Θα βαλεις βαθια το χερι στην τσεπη....αλλα τουλαχιστον θα ξερεις...οτι
εαν δεν κρατησεις τον λαγο....απλα αστοχησες !!
Παλικαρια συγχωρεστε με....αλλα φυσιγγια που με φουλ τσοκ δεν εχουν ενα 75% συγκεντρωση στα
36,5 μετρα....για μενα ειναι για τα σκουπιδια !!!

Ανδρεα ( vazelos ) αυτο το φυσιγγιο με τα αναμεικτα σκαγια....σε καθε βολη που θα κανεις....θα σου
δινει διαφορετικη συγκεντρωση και κατανομη... και αυτο γιατι ποτε δεν ξερεις ποσα σκαγια απο
καθε νουμερο θα βρισκουν τον στοχο !!!
Θα ηταν πολυ καλυτερο φυσιγγιο εαν τα σκαγια ηταν σε στρωσεις...
Αυτα ηθελα να πω....επισεις οτι απογοητευτηκα απο το FEDERAL....το περιμενα πολυ καλυτερο...
για τα δικα μου γουστα βεβαια !!!

Και πολυ καλα θα κανεις !!! Θα βαλεις βαθια το χερι στην τσεπη....αλλα τουλαχιστον θα ξερεις...οτι
Παλικαρια συγχωρεστε με....αλλα φυσιγγια που με φουλ τσοκ δεν εχουν ενα 75% συγκεντρωση στα

Ανδρεα ( vazelos ) αυτο το φυσιγγιο με τα αναμεικτα σκαγια....σε καθε βολη που θα κανεις....θα σου
δινει διαφορετικη συγκεντρωση και κατανομη... και αυτο γιατι ποτε δεν ξερεις ποσα σκαγια απο
Αυτα ηθελα να πω....επισεις οτι απογοητευτηκα απο το FEDERAL....το περιμενα πολυ καλυτερο...
Συμφωνώ με τις στρώσεις με τα χοντρά πάντα απο πάνω .
Αναλογία χοντρών -ψιλών στα 38γρ κ.Νίκο ;

Μόνο όσα προορίζονται για γαλοπούλα ,δίνουν συγκέντρωση αυξημένη,Νίκο‼️

Συμφωνώ με τις στρώσεις με τα χοντρά πάντα απο πάνω .
Αναλογία χοντρών -ψιλών στα 38γρ κ.Νίκο ;

Εξαρταται παντα απο το τι θελεις να φτιαξεις....Εγω δεν γουσταρω ουτε τα αναμεικτα ουτε αυτα
σε στρωσεις...
Ο λογος ειναι οτι με ΕΝΑ νουμερο σκαγιων καταφερνω να ''παιρνω'' αυτο που θελω!!!
Ωστοσο σε δοκιμες με αναμεικτα διαπιστωσα αυτο που εγραψα του Ανδρεα....Και στρωσεις παντα
ξεκινουσα με τα σκαγια δια 2 σε καθε νουμερο..Δλδ 19+19 = 38. Και αναλογα την συγκεντρωση και
την κατανομη που ειχα το τροποποιουσα...Τα χοντρα σκαγια ( σε στρωσεις ) φτανουν πρωτα στον
στοχο....με τα λεπτοτερα να γεμιζουν τα ''κενα''....
Και παντα οπως ειπες τα χοντρα επανω...
Αναλογα το τι ηθελα τροποποιουσα την αναλογια σε γραμμαρια σκαγιων.
Τωρα σε διασπορας το γνωριζεις πολυ καλα...τα σκαγια πανε αντιθετα...δλδ τα χοντρα κατω !!!

Εφτιαξα και δοκιμασα ενα σεταπ με SIPE σε διασπορας για εναν πολυ καλο μου φιλο...αφενως μεν δεν ειχε
περιθωρεια δοκιμων ...αφετερου δε πηγαινε καβαλα στα σκυλια με 2* αστρα γιατι δεν ειχε αλλη επιλογη...
Το αποτελεσμα ηταν αυτο με 3+5 =17+17 =34 γραμμαρια... και ο στοχος 1,25χ2,50 μετρα.
Τα σκαγια σε στρωσεις...

εικόνα_Viber_2021-01-07_20-09-01.jpg
εικόνα_Viber_2021-01-07_20-09-49.jpg
Και βεβαια θα μπορουσε να βγει καλυτερο....αλλα αυτο που ειδε τον ικανοποιουσε...οποτε σταματησα και εγω
να το ψαχνω περισσοτερο !!

Last edited:
Εξαρταται παντα απο το τι θελεις να φτιαξεις....Εγω δεν γουσταρω ουτε τα αναμεικτα ουτε αυτα
σε στρωσεις...
Ο λογος ειναι οτι με ΕΝΑ νουμερο σκαγιων καταφερνω να ''παιρνω'' αυτο που θελω!!!
Ωστοσο σε δοκιμες με αναμεικτα διαπιστωσα αυτο που εγραψα του Ανδρεα....Και στρωσεις παντα
ξεκινουσα με τα σκαγια δια 2 σε καθε νουμερο..Δλδ 19+19 = 38. Και αναλογα την συγκεντρωση και
την κατανομη που ειχα το τροποποιουσα...Τα χοντρα σκαγια ( σε στρωσεις ) φτανουν πρωτα στον
στοχο....με τα λεπτοτερα να γεμιζουν τα ''κενα''....
Και παντα οπως ειπες τα χοντρα επανω...
Αναλογα το τι ηθελα τροποποιουσα την αναλογια σε γραμμαρια σκαγιων.
Τωρα σε διασπορας το γνωριζεις πολυ καλα...τα σκαγια πανε αντιθετα...δλδ τα χοντρα κατω !!!

Εφτιαξα και δοκιμασα ενα σεταπ με SIPE σε διασπορας για εναν πολυ καλο μου φιλο...αφενως μεν δεν ειχε
περιθωρεια δοκιμων ...αφετερου δε πηγαινε καβαλα στα σκυλια με 2* αστρα γιατι δεν ειχε αλλη επιλογη...
Το αποτελεσμα ηταν αυτο με 3+5 =17+17 =34 γραμμαρια... και ο στοχος 1,25χ2,50 μετρα.
Τα σκαγια σε στρωσεις...

View attachment 52350
View attachment 52351
Και βεβαια θα μπορουσε να βγει καλυτερο....αλλα που ειδε τον ικανοποιουσε...οποτε σταματησα και εγω
να το ψαχνω περισσοτερο !!
Οι δύο στρώσεις‼️μπροστά χοντρά , αποσκοπούν σε διαμπερή κ πολλαπλά τραύματα‼️αυτό έγραφε η ρεμινγκτον‼️

Οι δύο στρώσεις‼️μπροστά χοντρά , αποσκοπούν σε διαμπερή κ πολλαπλά τραύματα‼️αυτό έγραφε η ρεμινγκτον‼️

Καλα....πες της να περιμενει στην γωνια....
Τα διαμπερη τραυματα....ειναι θεμα σεταπ και αποστασης απο θηραμα φιλαρα μου !!! :)

Μόνο όσα προορίζονται για γαλοπούλα ,δίνουν συγκέντρωση αυξημένη,Νίκο‼️

Για ποια λες ?? Αυτα που πρεπει να παρεις δανειο απο την τραπεζα....για να τα αγορασεις ??

Ασε βρε φιλε....Τα Αμερικανακια μας περασαν οτι ειμαστε σαν τα μουτρα τους...και οτι μπορουν
να μας δουλεψουν !!!

Status
Not open for further replies.
Back