Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Κριό κάνη και νεροσωληνας δε πάει σε απλή έχει τύχει να ναι νεροσωληνας
Γιαννη... 30 χρόνια κυνηγουσα με απλή... Μηπως θες να ανεβασω καμια χιλιαδα φωτογραφιες για να πειστείς;... Αιντε παιδιά... Φτυστε αυτη την καραμέλα... Κουρασε... Τα διαβάζουν κ άλλοι κ διαμορφώνουν άποψη...

Γιαννη... 30 χρόνια κυνηγουσα με απλή... Μηπως θες να ανεβασω καμια χιλιαδα φωτογραφιες για να πειστείς;... Αιντε παιδιά... Φτυστε αυτη την καραμέλα... Κουρασε... Τα διαβάζουν κ άλλοι κ διαμορφώνουν άποψη...
Θαταν τα θυραματα καρδιακα .very funny.

Φίλε είχα 4 μπενελι δύο με απλές και δύο με κρυογενη κανες και έχω κυνηγήσει με άλλες δύο με απλές πολλές φορές δηλ 6 διαφορετικά μπενελι .Οι κρύο κανες καλύτερες εννοείται με διάφορα κάποια άλλες απλά νορμάλ χωρίς το κάτι διαφορετικό και χειρότερες από Μπερέτα 302 /303 browning 2000 remi1100 Frankie ελατηρίου και παλιό ρωσικό πλάγιο.Αυτα μου τα έλεγε το τερέν στη πράξη γι'αυτό και στη τελευταία απλή είχα κάνει κώνο.Δεν είπε κανείς ότι δε σκότωναν αλλά πώς ,που και με τι πυρομαχικά και σε ποιες συνθήκες σκότωναν έχει μεγάλη σημασία.Εγω δε γράφω επειδή άκουσα αλλά ότι έχω δει .Τώρα ο κάθε ένας μας έχει άλλες απαιτήσεις από τον εαυτό του και το ντουφέκι του ,όλα σκοτώνουν ,απλά κάποια καλύτερα και όσο και κάποιοι να μην το πιστεύουν εγώ θα σας το γράφω το ίδιο συμβαίνει και με τα ραβδωτα ίδιο μήκος ίδια σφαίρα μέρα με τη νύχτα το ένα πιστόλι από το άλλο κάπως έτσι είναι και το λειοκανο αλλά με μικρότερες διαφορές.Απλα δεν γίνεται εύκολα κατανοητό διότι στο λειοκανο έχεις τεράστια ποικιλία πυρομαχικών με διαφορετικές γομωσεις και ιδιογομωση ,αλλιώς θα σας έλεγα πίσσα απίδια βάζει ο σάκος αφήστε 10 μάρκες φυσιγγίων στο κόσμο και 5 τάπες διαφορετικές και θα δείτε ποια ντουφέκια αξίζουν ,αν έλα ντε που δε γίνεται.Γιαυτο εξελισεται συνεχώς το πυρομαχικο στο λειοκανο για να διορθώνει και να καλύπτει την τεράστια διαφορετικότητα και γκάμα κάνων .

Last edited:
Εναν φιλο μου, με μια ρεμι, τον ειχα κανει κοπελα με τη μ2..... Μετραγε και ξαναμετραγε και ξεροκαταπινε και γουρλωνε και τα μάτια....οχι αλλο σανο αδερφέ.. Μπουκωσαμε...
Έχεις καλό όπλο απλό πράγμα αλλά έχει πολύ μέλλον για να φτάσει τον μύθο των Ρεμί που δεν είναι μύθος ,και εγώ με την ςς εβαλα στοίχημα το ντουφέκι με κόντρα σε Ρεμί και γουιντζιστερ και ακόμη περιμένω την ειδοποίηση για πάπια το χω ξαναγράψει .Ήμουν σίγουρος για το ντουφέκι και για μένα αυτό δε σημαίνει πως το μπορούν όλα τα μπενελι μη μπλέκεσαι.Γιατι με τη σεντρο δε θα κονταριζα ούτε με τη becacia.

Κριό κάνη και νεροσωληνας δε πάει σε απλή έχει τύχει να ναι νεροσωληνας

Ναι μπορει να συμβει απο λαθος της κατασκευης....
Μου ετυχε σε φρανκι φιλου....
Αγορασε μηχανη ιδιογομωσης....και οταν δοκιμαζαμε τα φυσιγγια στα 35 μετρα ψαχναμε να βρουμε
σκαγια στον στοχο...
Κατα περιεργο τροπο τα χοντρα σκαγια τα πηγαινε λιγο καλυτερα...
Το οπλο το στειλαμε στον οπλουργο της αντιπροσωπειας και το εφτιαξε !!!

Λοιπον ο καρακωστας, φιλος του πατέρα μου, 76 ετών, γουρουνας μια ζωη, ειχε μια ρεμι.... Το 2012 του πούλησα τη σούπερ 90 κ εγω πηρα τη μ2... Εχει ρημάξει τα γουρούνια με αυτη και απλα 9βολα federal ή μαγκνουμ μονοβολα ρεμι.. Φιλε Γιάννη, παντού υπάρχει ένας μύθος.. Κ ο Έλληνας, δωστου μυθο και συζήτηση καφενειου κ παρτου τα ολα...

Παιδιά να ρωτήσω ,
Με τι ποσοστό βελτίωσης της τουφεκιας σας από αυτη που έχετε τώρα , θα ήσασταν ικανοποιημένοι;
Όταν παίζοντας με τα τσοκ και τα φυσίγγια πετυχαίνω από 50% στα 10μ με #9, μέχρι 100% στα 50μ με #1, όλα σε κύκλο 76 εκατοστών.

Αυτό είναι το τέλειο για εμένα.

Χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις απο οπλα.....Ακουγα...Benelli = νεροσωληνα !!!!:oops:
Καποια στιγμη λιγο ελειψε να το πιστεψω....Απο την ''αλλη'' δεν μπορουσα να δεχτω τοσο μεγαλες
διαφορές αποδοσης σε αυτα τα οπλα συμφωνα με αυτα που διαβαζα !!!
Τελικα οταν επεσε στα χερια μου η Raffaello crio ....και ο φιλος ο Μητσαρας ειχε και δευτερη καννη
ειπα εδω ειμαστε.....
Λοιπον για να μην ''μπαμπαλιζω''.....Δυο δοκιμες ακομα με ψιλα σκαγια αυτες...και δωστε βαση στις
αποκλισεις που ειχαν σε ταχυτητα και συγκεντρωση με το ιδιο σεταπ !!!!

εικόνα_Viber_2022-04-28_11-06-53-388.jpg

εικόνα_Viber_2022-05-20_12-25-42-072.jpg

εικόνα_Viber_2022-04-28_11-10-00-169.jpg

εικόνα_Viber_2022-05-20_12-25-49-214.jpg

Και το ξανα λεω.....Εγω ''ορκισμενος'' Μπερετακιας.....!!!!

Βρε σταματήστε τις παχιές κουβέντες και ανεβάστε καμιά τουφεκιά με εμπορικό στα 95% ή περισσότερο στα 36.5μ με τις οπλάρες σας.
Μόνο από τον @ΝίκοςΠ και τον @Giannis k έχω δει τέτοιες τουφεκιές.

Και κοιτάξτε μια σύμπτωση !!!
Και οι δύο θεωρώ ότι είναι κορυφαίοι στην ιδιογόμωση !!!

Βρε σταματήστε τις παχιές κουβέντες και ανεβάστε καμιά τουφεκιά με εμπορικό στα 95% ή περισσότερο στα 36.5μ με τις οπλάρες σας.
Μόνο από τον @ΝίκοςΠ και τον @Giannis k έχω δει τέτοιες τουφεκιές.

Και κοιτάξτε μια σύμπτωση !!!
Και οι δύο θεωρώ ότι είναι κορυφαίοι στην ιδιογόμωση !!!
Με μιτρομανιουμ έπιανα με μαμά φουλ 87%με το μπριλ...92%

Γιαννη μου , ειναι θεμα φυσιγγιου....Αυτο πιστευω εγω....
Η Benelli και με τις δυο καννες... κεντησε απο τα 32 γραμμαρια μεχρι και 48 γραμ. με χοντρα σκαγια
και ας εχει αυλο 18,3.
Το ειδαμε αυτο....μεσα απο τις δοκιμες...
Ανεβαζω αλλη στα 36 γραμμαρια σκαγια με 3* αστρα και αυτο !!!

εικόνα_Viber_2022-04-28_11-30-03-695.jpg

Και το ΒΟΙΤΟ που το λεω '' ο σιδεριάς'' βγαζει απιστευτες τουφεκιες....αρκει να του δωσεις αυτο που
''θελει''....
Εαν εγω....σημαδευω τον γαιδαρο και πεφτει ο μπακαλης.....Δεν φταιει ουτε το φυσιγγιο ουτε το οπλο
φιλε μου !!!

εικόνα_Viber_2022-03-04_10-29-29-403.jpg

εικόνα_Viber_2022-03-04_10-29-41-353.jpg
Και το ΒΟΙΤΟ με 18,3 αυλο !!!

Αλλά στάζεις 2 ευρώπουλα το φυσίγγι ... και εγώ 85% σε #4 με full.
Τα νίτρο και με καλαμάκι του καφέ να τα ρίξεις τόσα θα πιάσουν.
Τι λέμε ? Το φυσίγγι κάνει την διαφορά.
Κανένα όπλο δεν πάει όλα τα φυσίγγια αλλά μερικά φυσίγγια πάνε με όλα τα όπλα ... τι κάνουν οι κατασκευαστές και πάνε ?
Τα έχουμε χιλιογράψει ...

Αλλά στάζεις 2 ευρώπουλα το φυσίγγι ... και εγώ 85% σε #4 με full.
Τα νίτρο και με καλαμάκι του καφέ να τα ρίξεις τόσα θα πιάσουν.
Τι λέμε ? Το φυσίγγι κάνει την διαφορά.
Κανένα όπλο δεν πάει όλα τα φυσίγγια αλλά μερικά φυσίγγια πάνε με όλα τα όπλα ... τι κάνουν οι κατασκευαστές και πάνε ?
Τα έχουμε χιλιογράψει ...
Πιοτητα αρμονια υληκων

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.

Όπλο που δεν μας ενοχλεί πουθενά και μας έρχεται σωστά, σκόπευση και κατάλληλο φυσίγγι είναι αυτά που κάνουν την διαφορά.
Οι κάνες σχεδόν καμία ...
Επίσης η σωστή επιλογή σύσφιξης τσοκ.

Κώνοι, διευρύνσεις αυλών, πόρτινγκ για εμένα είναι άχρηστες επεμβάσεις.
Όποιος τα θέλει μπορεί να επιλέξει το όπλο του με αυτά τα χαρακτηριστικά για να μην τρέχει μετά.
Με τις φλάντζες που κυκλοφορούν ή με την κατασκευή νέου κοντακιού είναι κομπλέ.
Τόσο απλά.
Επειδή πέρασα από 525 invector με αυλό 18,4 και κοντό κώνο, σε 525 invector plus με διευρυμένο αυλό 18,7 και πιο μακρυ κώνο (κάνες vector pro) δεν είχα αναλύσει κατανομές, αλλά ρίχνοντας τα ίδια φυσίγγια το δεύτερο είχε αισθητά μειωμένη ανάκρουση. Και τα δύο κοντάκι μάμα.
Κάποια πράγματα είναι και θέμα μάρκετινγκ πώς θα τα πλασάρεις αλλά προκύπτουν ύστερα από δοκιμές για να μπούν στην παραγωγή και έχουν κάποιες επιδράσεις στο όπλο. Σίγουρα καλό είναι αντί να τα εφαρμόζουμε μετά, να επιλέγουμε απτην αρχή το όπλο με τα χαρακτηριστικά που το θέλουμε, ώστε να είναι και δοκιμασμένο.
Σε κάθε περίπτωση ένα όπλο που ταιριάζει στον χρήστη, όχι απαραίτητα γιατί έχει φτιαγμένο κοντάκι, αλλά γιατί ο χρήστης έχει εξοικειωθεί με αυτό, με τα κατάλληλα φυσίγγια και σωστή επιλογή σύσφιξης, θα έχει σε γενικές γραμμές καλά αποτελέσματα. Και όταν λέω αποτελέσματα δεν εννοώ πίνακα. Αλλά στο πεδίο, στο πιάτο και στο θήραμα. Το πιο καλό ή το καλύτερο είναι σχετικό το πότε και αν επιτυγχάνεται.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back