Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Άστο ίδιο στο 1.55 καί κατέβα σε Aquila 22 για πιό χοντρό σκάγι .Κλείσιμο ακόμη λίγο πιό χαμηλά 57.00
Δοκίμασε το καί με cx2000 αυτό με χοντρά .
Πριν χρονια εριχνα .1.50χ32/spark νο 6-7,μεχρι και τον Νοεμβρη δεν ειχα παραπονο....(παντα με δικανο).

The Speed Trap: The Truth About High-Velocity​

Η παγίδα της ταχύτητας, η "αλήθεια" πίσω από τα φυσίγγια υψηλής ταχύτητας.​

Καλό.

https://www.fieldandstream.com/truth-about-high-velocity-shotgun-shells/
Η μετάφραση τα βγάζει σκατά οπότε τα βασικά είναι αυτά ...

1. Η ταχύτητα σκοτώνει, αλλά και το μεγαλύτερο σκάγι σκοτώνει επίσης καλά !!!
2. Το μεγαλύτερο σκάγι είναι προτιμότερο από την μεγαλύτερη ταχύτητα, σε μεγάλες αποστάσεις ;)
3. Η μεγαλύτερη ταχύτητα σκοτώνει το θήραμα, αλλά σκοτώνει επίσης και τον ώμο μας :)
4. Η μεγαλύτερη ταχύτητα μειώνει την προσκόπευση, αλλά όχι εξωφρενικά πολύ.

Last edited:

2. Το μεγαλύτερο σκάγι είναι προτιμότερο από την μεγαλύτερη ταχύτητα, σε μεγάλες αποστάσεις ;)
3. Η μεγαλύτερη ταχύτητα σκοτώνει το θήραμα, αλλά σκοτώνει επίσης και τον ώμο μας :)
Μειώνει την προσκοπευση σε απόσταση εντός 20 γιαρδες-18 μέτρα‼️σε μεγαλύτερες αποστάσεις δεν υπάρχει διαφορά.... ,διότι απ' ότι λέει αστοχεις σε πόδια κ όχι ιντσες‼️‼️‼️

ότι λέμε κι εμείς πάνω - κάτω

πάντως μιλάει για ατσάλινα σκάγια που χάνουν μένουσες γρήγορα

Μειώνει την προσκοπευση σε απόσταση εντός 20 γιαρδες-18 μέτρα‼️σε μεγαλύτερες αποστάσεις δεν υπάρχει διαφορά.... ,διότι απ' ότι λέει αστοχεις σε πόδια κ όχι ιντσες‼️‼️‼️
Γιαννη λέει ότι στις 40 γυαρδες 36,5 μ έχεις 10 ιντσες (25 εκ) διαφορά στην προσκοπευση, τουτέστιν (ανάλυση δική μου) εαν έχεις στον κύκλο των 76 εκ μια καλή ισοκατανεμημένη συγκέντρωση 60-70% δεν θα καταλάβεις την διαφορά ευκολα εφόσον ρίχνεις κέντρο. (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ! - με τα μολύβδινα ακόμα λιγότερες διαφορές)
Αλλά λεει (σωστά) ότι οι περισσότεροί μας αστοχούμε πόδια κι όχι ίντσες στα 36,5 μ! άρα τι την ψάχνετε την διαφορά προσκόπευσης;

Γιαννη λέει ότι στις 40 γυαρδες 36,5 μ έχεις 10 ιντσες (25 εκ) διαφορά στην προσκοπευση, τουτέστιν (ανάλυση δική μου) εαν έχεις στον κύκλο των 76 εκ μια καλή ισοκατανεμημένη συγκέντρωση 60-70% δεν θα καταλάβεις την διαφορά ευκολα εφόσον ρίχνεις κέντρο. (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ! - με τα μολύβδινα ακόμα λιγότερες διαφορές)
Αλλά λεει (σωστά) ότι οι περισσότεροί μας αστοχούμε πόδια κι όχι ίντσες στα 36,5 μ! άρα τι την ψάχνετε την διαφορά προσκόπευσης;
δεκτα ρε Μαριο τα παραπανω...αλλα στο κυνηγι εχω παρει θηραματα σε βολες χασιματος (το θηραμα ειναι μια στιγμη πριν κρυφτει) με τα νομπελ σπορτ π,χ και ταχυτητα αναγραφομενη 425 μετρα, που θεωρουσα οτι δεν προλαβα...και αρκετα θηραματα..εχω δει διαφορα δηλαδη σε σχεση με αλλα που παιζουν στα 390-400 μετρα ταχυτητα..τοσο λαθος κανω;

δεκτα ρε Μαριο τα παραπανω...αλλα στο κυνηγι εχω παρει θηραματα σε βολες χασιματος (το θηραμα ειναι μια στιγμη πριν κρυφτει) με τα νομπελ σπορτ π,χ και ταχυτητα αναγραφομενη 425 μετρα, που θεωρουσα οτι δεν προλαβα...και αρκετα θηραματα..εχω δει διαφορα δηλαδη σε σχεση με αλλα που παιζουν στα 390-400 μετρα ταχυτητα..τοσο λαθος κανω;
Ναι ρε κάνς‼️ειδώ Μίλαν τα μαθήματα κ οι τριγουνουμετριεις‼️Μπίλυ‼️ριξτου ένα διάγραμμα για πέναλτυ‼️

Το μεγαλύτερο σκαγι με την μεγαλύτερη ταχύτητα ειναι παντα νικητής

4. Η μεγαλύτερη ταχύτητα μειώνει την προσκόπευση, αλλά όχι εξωφρενικά πολύ

4. Η μεγαλύτερη ταχύτητα μει

το μεγαλύτερο σκάγι με την μεγαλύτερη ταχύτητα ειναι παντα νικητής βασιλη.ωμοι κλειστρα κοντακια πινακες και κατανομες ειναι δευτερεύοντα αν θες να πας ψηλα !!

Ανδρέα αν ήταν ΤΟΣΟ απλά τα πράγματα οι εταιρείες όλες τα ίδια φυσίγγια θα βγαζαν

αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι: δεν έχει σημασία με τι ταχύτητες ξεκινούν τα σκάγια αλλά ΜΕ ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ
και σε πόσο χρόνο διανύουν την απόσταση κάννη- στόχος

*εννοείται ότι φτάνουν στρογγυλά και όχι παραμορφωμένα

Ανδρέα αν ήταν ΤΟΣΟ απλά τα πράγματα οι εταιρείες όλες τα ίδια φυσίγγια θα βγαζαν

αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι: δεν έχει σημασία με τι ταχύτητες ξεκινούν τα σκάγια αλλά ΜΕ ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ
και σε πόσο χρόνο διανύουν την απόσταση κάννη- στόχος

*εννοείται ότι φτάνουν στρογγυλά και όχι παραμορφωμένα
Εννοείται ότι φτάνουν παραμορφωμένα‼️αλλά απ' την μάνα τους κ αλλά απ' τον "πατέρα" τους‼️αλλά λίγο αλλά πολύ‼️

Εννοείται ότι φτάνουν παραμορφωμένα‼️αλλά απ' την μάνα τους κ αλλά απ' τον "πατέρα" τους‼️αλλά λίγο αλλά πολύ‼️
Η μικρότερη ταχύτητα έχει και λιγότερη παραμόρφωση άρα με πιο χοντρό σκάκι είσαι υπερκαλυμενος σε όλα γλυτώνοντας τον ώμο σου και το ντουφέκι από τη καταπόνηση αυτό κατάλαβα εγώ σε γενικές γραμμές

Αν μετρήσει και γνωρίζει κάποιος

1. Πραγματικό μέγεθος σκαγιών
2. Τελικές ταχύτητες ή διατρήσεις σε ομογενές υλικό
3. Συγκέντρωση (σκάγια στον κύκλο)
4. Ισοκατανομή και κενά
5. Ρίξει 5-6 φυσίγγια και τα παραπάνω έχουν σχετικά μικρές διαφορές
6. Τα παραπάνω επίσης είναι παρόμοια με ένα φυσίγγι που δουλεύει καλά ...

Και όλα αυτά στις συνθήκες που θα χρησιμοποιηθεί το πυρομαχικό, δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να σε πουλήσει το φυσίγγι, διότι απλά είναι "ίδιο" με αυτό που έχεις σαν καλό.

Ποιός τα κάνει όμως όλα αυτά και σε τι συνθήκες ;;;;;
(Εγώ μόνο δύο ξέρω και προφανώς δεν είμαι εγώ)
Να γιατί μερικές ή πολλές φορές ο πίνακας λέει μαλακίες.

Ξεκινάμε να μετράμε φυσίγγια με τα οποία είμαστε ευχαριστημένοι.
Ότι αλλάξει από τα παραπάνω (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) δεν συνεπάγεται αυτόματα περισσότερες επιτυχίες.

Και μια λεπτομέρεια ...
Τα σκάγια με μεγάλη πυκνότητα άρα μικρότερο νούμερο πχ βολφράμιο έχουν ένα μόνο μειονέκτημα όταν απαιτήσεις να σκοτώσουν σε μεγάλες αποστάσεις.
Δεν καταστρέφουν μεγάλη "ποσότητα' ιστών (έχουν μικρή επιφάνεια), άρα δεν δημιουργούν το σοκ του μεγάλου σκαγιού, δημιουργούν πολύ μικρά τραύματα, ίσως δεν καταφέρουν να σπάσουν φτερά (απλά τα τρυπάνε), τρυπάνε πολύ λόγο σκληρότητας άρα το θήραμα μπορεί να καταλάβει ότι χτυπήθηκε μετά από αρκετό χρόνο, αν δεν χτυπηθεί ζωτικό όργανο :)

Θα βγάλω και τα βολφραμίου άχρηστα αχαχαχ

ps
Επίσης προσέξτε τα σφραγίσματα αν δαγκώσετε κανένα.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back