Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Δεν λύνεται το προβλημα με1 η 2 νούμερα χοντροτερα σκαγια σε μαπα φυσιγγι.σετ υπ που γαζωναν σε χαρτια και πινακες βγηκαν αχρηστα σε δυσκολες συνθηκες.το εχω διαβάσει και σε κυνηγετικα εντυπα αυτο πολλες φορες η πιστα ομως λέει αλλα.
Μην το λες σε εμένα ... ασσαίους, μηδενικά 4/0 και ΒΒ έριχνα σε δύσκολες συνθήκες σε μεγάλες αποστάσεις σε παπιά με το όπλο θρύλο αχααχα
Άσε τους άλλουν να ρίχνουν κωνειομένα εμπορικά 4άρια
9βολα ευτυχώς δεν χρειάστηκε να ρίξω ποτέ.

ps
Στα περισσότερα θηράματα όμως σε νορμάλ συνθήκες ισχύει αυτό.
Στους μείον 15 αλλάζουν πολλά.

Για πες ένα σετάπ ή εμπορικό και νούμερο σκαγιού που γάζωσε στο χαρτί αλλά όχι στο πεδίο.
Σε τι απόσταση, σε τι συνθήκες και σε τι θήραμα δεν απέδωσε.
Σε τι συνθήκες επίσης δοκιμάστηκε στο χαρτί ?

H ΚΣΕ και το υπουργείο μέσα στην απέραντη hippo που τους δέρνει, δέχθηκαν την υποχρεωτική χρήση ατσάλινων χωρίς να επιτρέψουν λαλούνες και ομοιώματα.
Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από αυτούς τους άσχετους.
Μην φοβάσαι όμως Κώστα, τώρα με το ΚΕΚΑ τα πράγματα θα στρώσουνν

Δεν λεω μονο για ατσαλια αλλα για μολυβια.οι συνταγες που κανουν την διαφορά σε τέτοιες συνθήκες δεν γράφονται διμοσια.αυτοι δε που τις γνωρίζουν δεν γράφουν

Δεν λεω μονο για ατσαλια αλλα για μολυβια.οι συνταγες που κανουν την διαφορά σε τέτοιες συνθήκες δεν γράφονται διμοσια.αυτοι δε που τις γνωρίζουν δεν γράφουν
Δίκιο έχεις, ... βάλε τότε μόνο αποτύπωση, μέτρα αποτύπωσης, # σκαγιών, αρχική ταχύτητα και περίπου απόσταση που χρησιμοποιήθηκε και δεν απέδωσε.
Πυρίτιδα επίσης χωρίς ποσότητα και περίπου γρ σκαγιών.
Και συνθήκες χρήσης ... βασικά θερμοκρασία.
Ζητάω πολλά ?

Το καλύτερο σετάπ που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Μην το λες σε εμένα ... ασσαίους, μηδενικά 4/0 και ΒΒ έριχνα σε δύσκολες συνθήκες σε μεγάλες αποστάσεις σε παπιά με το όπλο θρύλο αχααχα
Άσε τους άλλουν να ρίχνουν κωνειομένα εμπορικά 4άρια
9βολα ευτυχώς δεν χρειάστηκε να ρίξω ποτέ.

ps
Στα περισσότερα θηράματα όμως σε νορμάλ συνθήκες ισχύει αυτό.
Στους μείον 15 αλλάζουν πολλά.

Για πες ένα σετάπ ή εμπορικό και νούμερο σκαγιού που γάζωσε στο χαρτί αλλά όχι στο πεδίο.
Σε τι απόσταση, σε τι συνθήκες και σε τι θήραμα δεν απέδωσε.
Σε τι συνθήκες επίσης δοκιμάστηκε στο χαρτί ?
Λοιπον θα σου πω ενα με την μβ 36 που την συχαίνομαι ενω πολλοί πινουν νερο στο ονομα της .688 2,05 38γρ 3 νομιζω ειχα gt συγκετρωτηρα.στην δοκιμη πεταξε οπλο και πινακα στο αερα. Στο κυνήγι γεναρης του16 τα σκαγια σκευτοταν να βγουν απο την κανη

Λοιπον θα σου πω ενα με την μβ 36 που την συχαίνομαι ενω πολλοί πινουν νερο στο ονομα της .688 2,05 38γρ 3 νομιζω ειχα gt συγκετρωτηρα.στην δοκιμη πεταξε οπλο και πινακα στο αερα. Στο κυνήγι γεναρης του16 τα σκαγια σκευτοταν να βγουν απο την κανη
Δεν έχω ιδέα από ιδιογόμωση ... θα σε αναλάβουν οι ειδικοί :)

Εκει ειναι μανουλα η A0 ,τεκνα ,ς4 ακολουθουνε !!!την mb επρεπε 2,15χ 36 για να δουλεψει η και 2,20 μη σου πω !!

Με #3 στους -15 πάντως ΑΑΑΑΑΝΝΝΝ έβγαζε 400 στο στόμιο μέχρι τα 40μ δεν θα είχες πρόβλημα από τα 50 και πάνω θα είχες σοβαρότατο !!!
Μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις μου.
Δεν είναι στους -15 αλλα βασιλη και χιλια να εβγαζε δεν ειναι απαραίτητο οτι σε τεοιες συνθηκες θα λειτουργήσει.

Δύο σετ απ για ακραιες συνθήκες τύπου -17 βαθμους στο βάλτο δοκιμασμένα είναι τα εξής:
686 MG2 2,20x37 drago 14 no4 57.5
686 MG2 2,15x38 z2m 15 no2 57.7
Εκεί που τα άλλα κλανανε αυτά τα 2 κρέμασαν παπιά και χήνες από θεό...
Και όταν λέω θεό δεν εννοώ 80-90 μέτρα ,οποίος έχει την ικανότητα για τέτοιες βολές να πάει να στηθεί δίπλα στο Digweed...
Τα 40 μέτρα σε τέτοιες συνθήκες είναι δύσκολα και για το φυσιγγι και για τον κυνηγό ....

Με το μείον 22 που είχε κάνει Καρδίτσα‼️τα παπιά τα εκτελούσαν στα δέκα μέτρα....(παγωμένα)μετά εκτελέστηκαν κ οι ίδιοι....απαγόρευση‼️φίλος συγχωρεμενος από κακή συννενόηση...την πάτησε,έπεσε κάρφωμα ,του μαχαίρωσαν τα λάστιχα κ τον μπουζουριασε η θηροφυλακη‼️η ρεμινγκτον 1100 βγήκε σε δημοπρασία‼️

Με το μείον 22 που είχε κάνει Καρδίτσα‼️τα παπιά τα εκτελούσαν στα δέκα μέτρα....(παγωμένα)μετά εκτελέστηκαν κ οι ίδιοι....απαγόρευση‼️φίλος συγχωρεμενος από κακή συννενόηση...την πάτησε,έπεσε κάρφωμα ,του μαχαίρωσαν τα λάστιχα κ τον μπουζουριασε η θηροφυλακη‼️η ρεμινγκτον 1100 βγήκε σε δημοπρασία‼️
καρδιτσα ουκρανιας να υποθεσω....

καρδιτσα ουκρανιας να υποθεσω....
Το πιο κρύο κυνήγι μου ήταν στους μείον 17 τσεκαρισμένο με θερμόμετρο.
Δεν βγήκα από το αυτοκίνητο αχαχαχα
Ζεστή σοκολάτα και μηχανή αναμένη ...

ps
Εντάξει πλάκα κάνω ... βγήκα αλλά το ίδιο απόγευμα αγόρασα από Καλκατζάκο άλλο παντελόνι αχαχαχ
1659602455477.png

θεωρω οτι αυτο που εχει τεραστια σημασια δεν ειναι η απολυτη θερμοκρασια αλλα η αισθηση..οταν δουλευα στο χιονοδρομικο του παρνασσου, στην πρωτη αριστερη στροφη στο λιβαδι μετα το σταυρο, το αμαξι εδειχνε -12 (1200 περιπου υψομετρο)....φτανοντας στα κελαρια (υψομετρο 1650) εδειχνε -8 και ο μετεωρολογικός σταθμος εγραφε αισθηση -18 αφου ειχε 7 μποφορ αερα....εκει που κυριολεκτικα παγωναν τα παντα ηταν στο βακχο 2300, οπου το -18 ειχε αισθηση -29....ολα τα παραπανω συμφωνα με τις μετρησεις του μετεωρολογικού σταθμου του χιονοδρομικου...

συνοψιζοντας, εχω παει βασιλη στα αμπελια αραχωβας για λαγο πριν 5 χρονια...το θερμομετρο στο αμαξι εδειχνε -9...ολα τα τρεχουμενα νερα ηταν κοκκαλο,...ειχε και ενα ψιλο αερακι και εκλαιγα απο τον πονο στα δακτυλα των χεριων παρολο που φορουσα γαντια...βγαζω ενα λαγο, και τον τουφεκαω στα 10 μετρα πλαγια μεσα στο δρομο...του εριξα 3 φυσιγγια για να τον κρατησω....ολα τα σκαγια κολλημενα στο τομαρι..λες και εριχνα χαρτοπολεμο...

Το πιο κρύο κυνήγι μου ήταν στους μείον 17 τσεκαρισμένο με θερμόμετρο.
Δεν βγήκα από το αυτοκίνητο αχαχαχα
Ζεστή σοκολάτα και μηχανή αναμένη ...

ps
Εντάξει πλάκα κάνω ... βγήκα αλλά το ίδιο απόγευμα αγόρασα από Καλκατζάκο άλλο παντελόνι αχαχαχ
View attachment 52799
Γιαννο...τον εβλεπεις;;;....τραπερ ο Βασιλακης...σκισμενο παντελονι κλπ κλπ...

Εκει ειναι μανουλα η A0 ,τεκνα ,ς4 ακολουθουνε !!!την mb επρεπε 2,15χ 36 για να δουλεψει η και 2,20 μη σου πω !!

Με #3 στους -15 πάντως ΑΑΑΑΑΝΝΝΝ έβγαζε 400 στο στόμιο μέχρι τα 40μ δεν θα είχες πρόβλημα από τα 50 και πάνω θα είχες σοβαρότατο !!!
Μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις μου.
ο kostasbak που κηνηγα σε τέτοιες συνθήκες εγραψε για ενα σετ υπ με 390 που δουλεύε καλύτερα απο αλλα πιο γρηγορα .εκει πιστευω πως φαίνεται ο ιδιογωμοτης και τι γνωσεις εχει ο καθενας .με νορμαλ καιρούς οτι και να στήσεις θα πετύχει.

Δεν νομιζω πως θα δούλευε με λιγότερα σκαγια.και εμενα μου αρέσουν και η αο και σ4 σε cal76 τερμα φορτομενες

Αν σου πάρει το όπλο , αρπάξεις τη μήνυση και σου πει, τραβά να αθωωθεις στο δικαστήριο;
Εγώ κυνηγάω μόνιμα σε ποτάμι έχω ελεγχθεί από θηροφύλακες παρά πολλές φορές δεν είναι χαρακτηρισμένη περιοχή νατουρα και ποτέ δεν έχει γίνει αναφορά για ατααλινα!!

Status
Not open for further replies.
Back