Στη διάμετρο είναι ν6 (2.7χιλ) αλλά σαν βάρος γόμωσης είναι σχεδόν 33γρ. Λιγότερα σκάγια είχαν τα φυσίγγια.Άρα είναι πιο χοντρά από #6.
Καλό αυτό.
Στη διάμετρο είναι ν6 (2.7χιλ) αλλά σαν βάρος γόμωσης είναι σχεδόν 33γρ. Λιγότερα σκάγια είχαν τα φυσίγγια.Άρα είναι πιο χοντρά από #6.
Καλό αυτό.
Που βρίσκεσαι το αμορτισέρ Στέλιο και δεν το βλέπω;Μα ο "συγκεντρωτήρας αποσπώμενου πάτου" ("two pieces" ή "due pezzi") ΕΧΕΙ αμορτισέρ !!!! ( το εσωτερικό "σωληνάκι"), πάντα είχε !!!
Και μετά λεμε για τα ελληνικά!!!Από υλικά δεν κατέχω κ.Νίκο. Πιστεύω να μπορείς να βγάλεις άκρη από τις φωτογραφίες. Το φυσίγγι της δοκιμής είναι το NSI Speed 34γρ Ν6.
View attachment 76015View attachment 76016View attachment 76017View attachment 76018
Αντιτζελο?Το εχει μεσα στο ποτηρι Λευτερη μου!!!
View attachment 76032
View attachment 76033
ΑΠΟ πανω βαζει το ''ταπακι''...και δημιουργει αμορτισερ φιλε.
Due pezzi.Αντιτζελο?
Εγώ τα μόνο εμπορικό που ρίχνω σε παπι είναι gorilla 34/36.. όχι τόσο το 36 δεν μου αρεση πολύ την δουλειά του την κάνη ομως το 34 ειναι εξερετικοΕιλικρινά εκτός των φυσιγγίων με λίγα γραμμάρια για τσίχλα, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πάω για φάσσα ή παπί με κάποιο εμπορικό φυσίγγιο! Έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη ενώ αντίθετα έχω κερδίσει αυτοπεποίθηση με τα δικά μου set up!
Αντιτζελο?
Το ίδιο είναι. Δεν το ήξερα καθόλου αυτό το βύσμα και τώρα το έψαξα. Να είναι καλά ο Νίκος που έβαλε φωτογραφίες που φαίνεται καλά πως είναι και από μέσα.Due pezzi.
ΠΗΓΗRagazzi.. questa è una borra Max antigelo che veniva prodotta dalla ditta MAIONCHI , ora attuale NOBEL SPORT, a mio avviso è una delle migliori borre mai prodotte , effettivamente è un pò macchinosa da caricare , però ti ripaga con tiri davvero importanti, io lo usata tanto nel calibro 12 e ora nel calibro 20 peccato che non viene prodotta per il calibro 28 .....
Πάρα πολύ παλιός και πασίγνωστος συγκεντρωτήρας, πατέντα της MAIONCHI, πολύ πρίν αυτή μετεξελιχθεί - μετονομαστεί σε Nobel Sport Italia (NSI) ... Τον χρησιμοποιούσε σχεδόν σε όλα της τα φυσίγγια (τα διάσημα τότε AZ-20, M-SPEED, PERCORSO DI CACCIA, κλπ.) από τα 24 γρ. (skeet - trap) μέχρι και τα 36 γρ. ... Ίσως και σε περισσότερα γρ. που δεν θυμάμαι, γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ...Τώρα το κατάλαβα Νίκο. Ευχαριστώ.
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο συγκεντρωτήρα.
Ρίξτα mixView attachment 76035Τα βάσανα μου....
Ανακατεύτηκαν 3 διαφορετικά νούμερα σκαγιων σε μια σακούλα.
Κάτσε να τα ξεχωρίσεις τώρα...
Το σκέφτηκα...Ρίξτα mix
Καλά πρέπει να είσαι τρελός!!!!! Όπως είναι μέσαView attachment 76035Τα βάσανα μου....
Ανακατεύτηκαν 3 διαφορετικά νούμερα σκαγιων σε μια σακούλα.
Κάτσε να τα ξεχωρίσεις τώρα...
Σε καποιες βαριες γομωσεις για υδροβια το πλαστικο υλικο του ηταν διαφορετικο, δεν σκληρηνε-παγωνε απο το κρυο , και το ονομασαν antigelo. Τωρα η NSI βλεποντας τη συγχυση με τα ονοματα μαλλον, τον ονομαζει πλεον nsi clasikΠάρα πολύ παλιός και πασίγνωστος συγκεντρωτήρας, πατέντα της MAIONCHI, πολύ πρίν αυτή μετεξελιχθεί - μετονομαστεί σε Nobel Sport Italia (NSI) ... Τον χρησιμοποιούσε σχεδόν σε όλα της τα φυσίγγια (τα διάσημα τότε AZ-20, M-SPEED, PERCORSO DI CACCIA, κλπ.) από τα 24 γρ. (skeet - trap) μέχρι και τα 36 γρ. ... Ίσως και σε περισσότερα γρ. που δεν θυμάμαι, γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ...
Ήταν στην ουσία ένα βύσμα για όλα !!! Και ρύθμιζαν το ύψος, ανάλογα με τη γόμωση, από το εσωτερικό "σωληνάκι", με την ανάλογη αναδίπλωση των χειλιών του, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ...
Πολλοί τον λένε antigelo, εγώ θεωρώ ότι η ονομασία αυτή είναι αυθαίρετη, και δεν προκύπτει από πουθενά ... είχα ξαναγράψει παλαιότερα την άποψή μου αυτή:
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Πλαστικά-κυάθια-συγκεντρωτήρες-και-παραδοσιακές-βυσματώσεις.2040/page-7#post-396719
Τα λυπάμαι ρε Λιάκο!Καλά πρέπει να είσαι τρελός!!!!! Όπως είναι μέσα
Πουλακι θα τα φαει γεροντα παλιΤα λυπάμαι ρε Λιάκο!
Είναι και καλά σκάγια,του Πουλάκη.
Έχω Χρυς!Καλη υπομονη