Βλητικές δοκιμές

Γι αυτό είπα με ανοιχτά τσοκ π.χ. κύλινδρο. Θεωρητικά δεν είναι λάθος αν η φάσα περνάει στα 20-25 μ να βάλεις κύλινδρο και ένα βαρύ 6άρι φυσίγγι. Γι αυτό ρωτάω αν είναι και πρακτικά σωστό με την κατανομή.
Και αν σου περνάν 30 -40μ. Τη θα κάνεις θα αλλάζεις τσοκ ;; Είναι μέρα βλέπεις. Δηλαδή δεν περνάν ποίο μακριά ;; Είναι το μέρος έτσι που τα αναγκάζονται να περνάν σε αυτά τα μέτρα ;; :) Κοίτα στο απογευματινό για υδρόβιο ρίχνω 32γρ. 6αρια. Με μισό τάπα, με bel μέχρι τα 30μ. Τα βαράει ρεύμα. Και είναι παπί. Δεν έχω κυνηγήσει ποτέ φασα αλλά νομίζω σε αυτά τα μέτρα που λες με ένα καλό 32γρ. Με ανοιχτό τσοκ που θες είσαι οκ.

Έχει δοκιμάσει κάποιος σε πίνακα φυσίγγια για κλειστα τσοκ και μεγάλων αποστάσεων π.χ. 38-40 γρ. Νο6 αποσπωμενου πάτου με ανοιχτά τσοκ και σε κοντινές αποστάσεις π.χ. 20-25μ να μας πει αν υπάρχει πρόβλημα στην κατανομή;
Αυτό το σύστημα δουλεύει πολύ καλά μέχρι τα 30 μέτρα είσαι μέσα. Δοκίμασε σπέσιαλ παλομπε 36 γρ

Γι αυτό είπα με ανοιχτά τσοκ π.χ. κύλινδρο. Θεωρητικά δεν είναι λάθος αν η φάσα περνάει στα 20-25 μ να βάλεις κύλινδρο και ένα βαρύ 6άρι φυσίγγι. Γι αυτό ρωτάω αν είναι και πρακτικά σωστό με την κατανομή.
Ένα σωστό 6αρι κρατάει φασα στα 35-40 μέτρα άνετα!
Θέλει όμως 4-5 σκάγια... Οπότε θες είτε τόσα γραμμάρια που να σου εξασφαλίζουν με κύλινδρο,σ αυτά τα μέτρα,τα απαιτούμενα αυτά σκάγια ή λιγότερα σκάγια,με πιο σφιχτό τσοκ.
Με φυσίγγι 6αρι,33gr ,με 4 τσοκ, έχω παρει φάσσα και στα 40 πραγματικά μέτρα με άμεση καταβολή και σπάσιμο βραχίονα (πολύ χοντρό κόκκαλο).
Με 35gr 5-6 mix,αλλά με 2τσοκ έχω πάρει, πουλί και πέρα από 40m.

Αυτό το σύστημα δουλεύει πολύ καλά μέχρι τα 30 μέτρα είσαι μέσα. Δοκίμασε σπέσιαλ παλομπε 36 γρ
Και εγώ αυτή την άποψη είχα αλλά επειδή είμαι καινούριος δεν το έχω δοκιμάσει και ζήτησα γνωμες. Πήρα τα super caccia 38gr παρόμοια είναι με τα palombe νομίζω. Ελπίζω να βρω πουλιά να κάνω τη δοκιμή!

Και εγώ αυτή την άποψη είχα αλλά επειδή είμαι καινούριος δεν το έχω δοκιμάσει και ζήτησα γνωμες. Πήρα τα super caccia 38gr παρόμοια είναι με τα palombe νομίζω. Ελπίζω να βρω πουλιά να κάνω τη δοκιμή!
Το super caccia 38 gr εγώ το δοκίμασα με 15-20 βαθμούς θερμοκρασία και με το λαφρυ δίκανο ένιωσα μεγάλο κλωτσιδι σε 2-3 φυσέκια που εριξα...το 3α 40 γρ με περισσότερη ζέστη και ίδιο τουφέκι δεν μου τράβαγε τέτοιες κλωτσιές τα προηγούμενα χρόνια!

Το super caccia 38 gr εγώ το δοκίμασα με 15-20 βαθμούς θερμοκρασία και με το λαφρυ δίκανο ένιωσα μεγάλο κλωτσιδι σε 2-3 φυσέκια που εριξα...το 3α 40 γρ με περισσότερη ζέστη και ίδιο τουφέκι δεν μου τράβαγε τέτοιες κλωτσιές τα προηγούμενα χρόνια!
Εμένα είναι βαρύ το δίκανο 3,5 κιλά οπότε λογικά δε θα έχω θέμα. Εχω ρίξει 36αρια 1050 bar και ήταν ελαφρές οι κλωτσιές !

Back