Γαλότσες

Συνάδελφοι τα φώτα σας.Η μία γαλότσα μου έχει σχιστεί στο κουντεπιέ !!!! ,μία μικρή τομή αλλά μπάζει νερό.Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια ελαστική κόλλα για να την επιδιορθώσω; Εκτός απο βενζινόκολλα την οποία δοκίμασα και απέτυχε.

Συνάδελφοι τα φώτα σας.Η μία γαλότσα μου έχει σχιστεί στο κουντεπιέ !!!! ,μία μικρή τομή αλλά μπάζει νερό.Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια ελαστική κόλλα για να την επιδιορθώσω; Εκτός απο βενζινόκολλα την οποία δοκίμασα και απέτυχε.
ρίξε μια ματιά εδώ Δημήτρη
http://www.vendors.gr/index.php?opt...id=123&Itemid=318&lang=en&vmcchk=1&Itemid=318

Πολύ ζεστές, άνετες και ελαφρυες είναι οι lemingo. Πολωνικής κατασκευής και σε τιμή που παίζει στα 30-35 ευρώ. Μου τις πρότεινε ο ψηλός και τις πήρα. Τις δοκίμασα σε περηπατητο στα χιόνια φετος με πολύ καλές εντυπώσεις.

Πολύ ζεστές, άνετες και ελαφρυες είναι οι lemingo. Πολωνικής κατασκευής και σε τιμή που παίζει στα 30-35 ευρώ. Μου τις πρότεινε ο ψηλός και τις πήρα. Τις δοκίμασα σε περηπατητο στα χιόνια φετος με πολύ καλές εντυπώσεις.
Αυτές λες?
Γερές μου φαίνονται και με ωραία πατέντα..:)

Καλησπέρα μάγκες. Χθες σε ψάρεμα η μια γαλότσα που φορούσα πήρε νερά μέσα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βρω από ποιο σημείο μπάζει! Έχεις κανείς να μου προτείνει κάτι να κάνω για να μην παίρνει νερά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αρχικα Βασιλη πρεπει να δεις σε πιο σημειο μπαζει... Υποπτα σημεια που δεν φαινονται αμεσως ειναι οπου κανει κολλησεις η σολα με την υπολοιπη γαλοτσα αλλα και το κατω μερος της σολας που λογω "τρακτερωτου" πατου μονο αν αρχισεις να την στριβεις θα εμφανιστει η τρυπα... Βαλτη σε μια λεκανη νερο κ δες που μπαζει κ μετα θα δουμε τι κ αν μπορει να γινει...

Αρχικα Βασιλη πρεπει να δεις σε πιο σημειο μπαζει... Υποπτα σημεια που δεν φαινονται αμεσως ειναι οπου κανει κολλησεις η σολα με την υπολοιπη γαλοτσα αλλα και το κατω μερος της σολας που λογω "τρακτερωτου" πατου μονο αν αρχισεις να την στριβεις θα εμφανιστει η τρυπα... Βαλτη σε μια λεκανη νερο κ δες που μπαζει κ μετα θα δουμε τι κ αν μπορει να γινει...
Άρι στην λεκάνη αν την βάλω θα φανεί από τις μπουρμπουλήθρες? Το λέω γιατί δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη η τρύπα..

Άρι στην λεκάνη αν την βάλω θα φανεί από τις μπουρμπουλήθρες? Το λέω γιατί δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη η τρύπα..

Που να φανούν οι μπουρμπουλήθρες ; δεν υπάρχει τετοια περίπτωση.Ο Αρης λέει να βρεις εσυ αν μπορείς από μπαίνει το νερό οταν θα τις εχεις στην λεκάνη.
Δεν ξέρω Βασίλη αν σε βοηθήσει να την γεμίσεις μέσα με νερό σε ύψος 10 πόντων και πιέζοντας απο πανω καθώς θα την διπλώνεις μήπως δεις να βγαίνει νερό από κάπου.

Βασιλη αν καταφερεις να την κλεισεις με καποιο σκοινακι απο πανω να κρατησει λιγο αερα μεσα συμπιεζοντας την και αλλαζοντας της την κλασσιοκη της μορφη μπορει να δεις να βγαινει καμια μπουρμπουλιθρα... Αλλιως σιγα σιγα ψαξιμο για υγρασια οπως λεει κ ο Δημητρης...
Αφου η τρυπα δεν φαινεται αμεσως, το σκισιμο θα ειναι σε σημειο τετοιο που εμφανιζεται με την κινηση οταν ας πουμε τσκαιζει ο πατος...

Χρειάζομαι τα φώτα σας συνάδελφοι διότι δεν έχω ξαναπάρει γαλότσες άλλη φορά.
Στο κυνήγι , ειδικά στις βροχερές ημέρες , λυπάμαι τις μπότες μου που τρώνε πολύ λάσπη.
Είναι Dachstein και τις έχω πληρώσει ακριβά.
Ήρθε ο καιρός να πάρω γαλότσες.
Βασικά τις θέλω για λάσπες , λίγο περπάτημα , καρτέρι και φυσικά στον βάλτο.
Βρήκα αυτές εδώ και μου έκανε εντύπωση η μεγάλη έκπτωση που έχει.τις πολύ μεγάλες προσφορές τις φοβάμαι .
Τις ζαχαρώνω επειδή έχει και σόλα VIBRAM.
Από 180€ τις δίνει 120€.
98019_320201334_f02_.jpg

Από αυτό το σαίτ τις βρήκα.

http://www.survival.gr/galotses_seeland_estate_vibram_18_5mm_98019-p-3410.html
Τις έχει δοκιμάσει κανένας σας ή αν ξέρει τίποτα για αυτήν την εταιρία;

Μια φορά παίρνω γαλότσες , να τις ευχαριστηθώ τουλάχιστον.

σαν μάρκα δεν τις γνωρίζω αλλά φαίνονται ποιοτικές με καλά υλικά και καλή δουλειά πάνω τους
το άνοιγμα στο πλάι και το λουράκι είναι μεγάλη ευκολία
για βάλτο όμως δεν είναι κοντές;;;;; .xm.

Για τον βάλτο δεν νομίζω ότι θα είναι κοντές διότι μου είπαν ότι όσο μεγαλώνει το νούμερο μεγαλώνει και το ύψος.
Δηλαδή φοράω νούμερο 45 και θα μου βγουν 19 πόντους. φτάνουν λίγο πιο κάτω από τα γόνατα...
Για πιο βαθιά πράγματα έχουμε τον ¨Δύτη¨ της παρέας μας που έχει γαλότσες στήθους....sarcastic.

Νομίζω είναι Αγγλικές και τις έφερνε παλιότερα η DISPAN .

Seeland Country Footwear and Winter Boots
http://www.scottcountry.co.uk/products_cat.asp?main=191

Αν υπολογισεις ότι οι Αγγλοι είναι συνέχεια μες τη μουχλα και την βροχή, και έχουν βραβευτεί τότε είναι πολύ καλές.

Last edited:
Διαβαζω τελευταια για επισκευει απο μποτες οποτε σας δινω μια συμβουλη απο την εμπειρια μου σε κολληματα φουσκοτα σκαφη μποτες.καταρχη η μοναδικες κολλες που ειναι αξιοπιστες ειναι oi κολλες απο ναυτιλιακα για pvc η neopren.μαζι με τη κολλα θελουμε το καταλυτη της και υφασμα για σκαφη στο χρωμα τις μποτας.αναλογα τη ποιοτητα τις μποτας χρησιμοποιουμε κολλα για pvc στις φτηνες η για νεοπρεν στις ακριβες.γυαλοχαρταρουμε και φερνουμε επιπεδο το σημειο.μαρκαρουμε με χαρτοταινια το σημειο του μπαλωματος και κοβουμε μπαλωμα ακριβως ιδιο με στρογγυλεμενες ακρες παντα.οι κολλες θελουν καταλυτη 7 τις εκατο το χειμωνα και 5 το καλοκαιρι αυτο το βρησκουμε ακριβως με συριγγα.περναμε ενα στρωμα κολλας και στις δυο επιφανειες ελαφρη και το αφηνουμε να στεγνωση τελειως. Τη κολλα τη περναμε με ενα πινελακι αφου του εχουμε ψαλιδηση λιγο την ακρη.αφου στεγνωση τελειως το πρωτο στρωμα περναμε αλλο ενα ποιο ελαφρη και το αφηνουμε για περιπου 10 λεπτα.βαζουμε το μπαλωμα με προσοχη αρχηζωντας απο μια ακρη και το παταμε με μια πλαστικη σπατουλα δυνατα να φυγει ο αερας και ειμαστε ετοιμοι.προσοχη η κολλα θελει 72 ωρες για να δεση σωστα.

Back